Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abel-0101
aktív tag
Gyors kérdés.
Ha nincsen lekötött hűségidőm, lemondhatom bármikor +ráfizetés nélkül?!
Az otthoni előfizetést hálisten hűség idő nélkül vásároltam, ilyenkor hogy van a folyamat, lemondom telefonon, jönnek elviszik az eszközöket és kész? -
törölt tag
válasz
kakuk.tamas #130190 üzenetére
Még az 1000/25 höz 3890v3-at. A napokban leváltottam 150/5-re , de a hgw az maradt.
-
válasz
Tothgera30 #130175 üzenetére
Olyan megoldással be tudod vinni, ahogy a villanyt is szokták. [link] [link] Az egyik gerendához rögzítve van a cső, a tetejére kell egy sapka, illetve ahol a tetőn befut, ott kell a víz bejutását megakadályozni esővédő lemezzel, vagy kivágtok a cserépből és a csövet körbekenitek.
----------------------------------
A telekom otthoni internetcsomagoknál várható esetleg árcsökkentés?
-
poli27
veterán
válasz
cseréptető? Mert akkor elég egy tetőtartó is...
-
törölt tag
válasz
kakuk.tamas #130187 üzenetére
Már mind a két box hgw wifin van + a telefonok/tablet. Semmi gond minden megy faxán. Remélem így is marad.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tothgera30 #130181 üzenetére
Eszembe jutott egy teljesen másik dolog is, fúrsz a cserép hornyára (ha hornyos) egy 2-3mm-es lyukat, akkorát fúrj amin átfér az optika. Megnézed hol van a fólia átlapolás, ott keresel egy cserepet, két fólia között átdugod, padláson ahol bejön a kábel, ott egy kis darab tetőlécet felfúrsz 2 csavarral a szarufába, és a tetőléc majd odaszorítja az optikai kábelt. De talán jobb hogyha 2 ilyen tetőlécet csavarozol fel, úgy biztos nem fog meglazulni a kábel. Innentől meg úgy viszed ahogy akarod. Talán ez a legegyszerűbb, nagyon vékony az optikai kábel, szóval ha nem akarsz fizetni egy Ácsnak hogy megcsinálja szakszerűen, akkor ez egy járható út lehet.
-
Essejó
veterán
válasz
Itt keresgélj link
Kell egy árbóc cső egy talpbilincs, egy ferde bilincs, egy esővédő lemez, meg egy kupak az árbóc felső végére ahol bejön majd a kábel, hogy ne essen be az eső. -
törölt tag
Arról nincs valami infó ,higy az archiv tv -be mikor kerülnek be a csatornák HD változatai. Ha már új box ,felhő , meg minden , még ez nagyin elférne.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Van tetőfóliád? Ha igen, akkor inkább egy Ácsot keress fel.
Ha nincs, akkor megcsinálhatod te is. Megveszed a tetőcserepedhez való rendszerelemet, amit mutattam is, abba belemegy egy horganyzott cső, a tetejére egy műanyag bevezető sapka, ez a cső azért kell mert egy feszítőt feltudsz rá tenni, illetve a műanyag sapka miatt vízhatlan lesz, tehát nem fog beverni az eső a csövön keresztül. Ezt a csövet talpas csőbilincsel a szarufázathoz fogatod, nyilván úgy kell elindulnod is hogy szarufánál legyen a horganyzott cső, ilyen bilincsből szerintem 2 elég is. Illetve ez a bevezető sapka. -
válasz
tothjozsi96 #130180 üzenetére
Az rendben van, de ötletem sincs hogyan oldjam meg. Emiatt is kérdeztem hogy van-e valakinek ilyennel tapasztalata, esetleg tervrajz vagy képek, hogyan is néz ki.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tothgera30 #130179 üzenetére
Na, akkor a tetőgerinc alá valahova felrakatsz egy ilyen antennakivezetőt, aztán meg van oldva. Valami hasonló lesz a végeredmény.
-
válasz
tothjozsi96 #130178 üzenetére
A csatorna 3,35m-re van a padlótól, tehát magasabbra kell vinni, mert az úttesten keresztben nem lesz meg az 5,5m. A padláson minden rendben, kábelcsatornák vannak (kamerarendszer miatt is), ott sima ügy behúzni. Földszintes lakás, tetőtér nincs, padlás van.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Miért kell az ereszcsatorna fölé lógnia? A tető héjazat alatt akarod bevinni?
Lakott a padlástér vagy sem? Újabb vagy régi a cserép?Ha újabb, és nem lakott padlástér, akkor egy ilyen rendszerelem beépítésével megoldható.
Gondolom a padlásról van valamilyen csövezés amivel letudod húzni. -
Új fejlemények az optikai kábel bekötés ügyben... Kijött két srác, hogy nem tudják megoldani, mivel az út túloldalán van a villanyoszlop, és onnan tudják légkábellel vezetni, de mivel földszintes lakásba kell hozni, ezért az út fölött nem lenne meg az 5,5 méter. Szóval két lehetőség van, feltúrják az udvart, és egy fa oszlopot leásnak, amit nem szeretnének, mert rendezett a terep, és elég nagy oszlop lenne elhelyezve (meg gondolom a fizikai munka). Vagy gyártok egy stablonra rögzíthető tartót, ami a csatorna fölé nyúlik 1 méterrel, és arra rá tudják feszíteni a kábelt. Ki holgyan oldaná meg?
-
Horel77
tag
válasz
st3v3np3t3r #130168 üzenetére
Miért ne lehetne? Az összes stb egyforma ir kóddal dolgozik, és mind működik univerzális távirányítóval, többek közt az enyémet is viszi a magic remote, és sokan leírták már itt is, hogy működik.
Neki az a problémája, hogy szerinte mivel a gyárival működik, az univerzálissal nem, ebből az következik, hogy rossz az stb, nem pedig az univerzális táv van rosszul kódolva. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #130163 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de én az otthoni szolgáltatást, sokkal olcsóbban kaptam meg 1414-en (nem tudom miért, hogy), mint ami online ki volt írva, valószinűleg amiatt lehet, mert egybe tette az egész előfizetést (egy név alá), és több kedvezmény lett, de az is érdekes, hogy pl 2900at ír/hó az IPTV-re és 2kt fizetek vezetékessel együtt. (Speciális kedvezmény, magenta1, egyszeri kedvezmény.-ami már 3hónapja tart)
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
"Ehhez igazából kellene a box technikai leírása"-ezt hol találom?! kaptam 3dobozt de leírást, papírokat egyet sem, lehet azért lehet ez az egész, mert nem a Telekomosok jöttek ki, hanem valami alvállalkozó?! mert ügye nem kértem hozzá internetet.
Kaba:Értem, és ráfizetéssel nem lehet kicserélni valami más/újabb fajtára? Mert ez a 2001es valami nagyon gázos lehet, fentebb is írták, hogy lg távval meg S távval tudják kezelni.
Illetve azt is láttam, hogy nem muszáj Cisco kódot használni a párosításhoz, akkor milyen alternítiva márkát/fajtát lehetne próbálni?! -
kopa1
aktív tag
válasz
Sima IR-t használnak a boxok. Csak a Hama nagyesélyel nem tudja azt az IPTV kódkészletet.
LG Magic Remote, Logitech Harmony meg egy csomó teló simán viszi -
tothjozsi96
addikt
válasz
szaboi6512 #130166 üzenetére
-
szaboi6512
őstag
válasz
Csak azt mondhatom amit tapasztaltam.
Nekem ugyanazok az árak lettek.
2 szolgáltatás lett telepítve. -
Kaba
veterán
válasz
Az árak megegyeznek.Akkor lenne különbség,ha vásárolnál is,akkor jár az online kedvezmény a termékre és a 14 napos elállás is.
Rendelheted a 1414-en ügyintézőn keresztül is,ott is kapsz időpontot a napokon belüli bekötésre. -
tothjozsi96
addikt
válasz
szaboi6512 #130162 üzenetére
Ha személyesen megyek be akkor ugyanazok az árak lesznek mint amit online látok?
-
szaboi6512
őstag
válasz
tothjozsi96 #130161 üzenetére
Személyesen voltam bent, másnap bekötötték.
Ez a gyorsabb mód. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lakótársam elköltözik, ő nevén volt az előfizetés. A csomagot illetve az előfizetést is viszi magával tovább az új lakcímére. Szolgálati lakásról van szó, és azzal nem vagyok tisztában hogy a Telekom kér bármilyen igazolást munkáltató felől hogy én oda beköttethetem az internetet? Vagy nem kérnek semmit? Albérletnél például szükséges az ingatlantulajdonos beleegyezése? Vagy igazából ez teljesen lényegtelen hogy hova köttetem be az internetet, csak én fizessem és kész?
Másik kérdés, hogyha online megrendelem a csomagot, ott mennyi szokott lenni az átfutási idő amíg hívnak hogy jön a szerelő? A lakásban már adott a szolgáltató bejövő vezetéke, igazából csak egy modem szükséges, amit gondolom a szerelő fog hozni.
Köszönöm a segítséget!
-
taki01
őstag
válasz
Abel-0101 #130157 üzenetére
Nem változott semmi, nekem Cisco IBS2231 és a régi kaon co1000 sat box-os távírányítóval is megy. Az új androidos boxoknak is ugyanaz az távirányító kódolása mint a régi IPTV-s boxoknak.
-
Abel-0101
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Abel-0101 #130153 üzenetére
Még ha feltételezzük is hogy volt szoft frissítés (de nem volt)
Miért nyúltak volna az infra vevőhöz? Akkor a gyári táv sem működne. A régi távon meg nem lehet szoftvert frissíteni!
Én a helyedben már esküszöm építenék egy usb-s infra cuccot pc-hez és megvizsgálnám szoftverrel melyik táv milyen jelet küld,hogy kiderítsem mi van.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
Horel77 #130152 üzenetére
Nem, a fő probléma az, hogy eddig egy ideig vette a S távtól a jelet, és most pedig nem, se a telefon appok, illetve ez univerzális táv sem, (ezek mind müködtek egyideig, kivéve az uni, azt most vettem).
A telekomosok beadták az általános kódokat is, 0000/1234/0028/4444. Semelyik sem müködött, nem vagyok otthon boxok felépítésében, szoftverében, de laikus szemmel annyit letudok venni, hogy nyilván nem az én eszközeim változtak, sz*ródtak el(legalábbis mindegyik biztos nem...) -
Horel77
tag
válasz
Abel-0101 #130150 üzenetére
De ezt műszaki emberként te sem gondolhatod komolyan, hogy a box a gyári távtól elfogadja, az univerzálistól viszont nem veszi ugyanazt az infra jelet? Hogy külömböztetné meg? Nyilván a többi nem megfelelő jelet küld. Azt is írták már többen is, hogy az összes Telekomos stb egyforma jelsort használ, nem a Cisco-hoz kell feltétlen ragaszkodni kódkeresésnél.
-
Ear001
addikt
válasz
Abel-0101 #130120 üzenetére
Tuti, hogy valahol a közelben bekapcsoltak nálad egy erős Schumann rezonátort. Az tudja az infra jeleket úgy transzponálni másik frekvenciára, hogy a legtöbb foton kiütődik, és ionizált sugárzás lesz belőle, így túl kevés jut a vevőbe. A legjobb, ha nézel egy megfelelő Grabovoj számot, és egy tibeti hangtálban addig gerjeszted, amíg az ionizáció annyira lecsökken, hogy ismét minden jól működjön. Vagy lokális visszacsatolós féregnyúlványt bérelsz, de az elég drága, meg sokat fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest