Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz ShadowX #88646 üzenetére

Szerintem Szegeden ugyan van tömegközlekedés, de használhatatlan szar, mert minden annyira ritkán jár, hogy leginkább csak kirakatnak jó, tényleges napi használatra alkalmatlan. P + R parkolók meg már csak vágyálmok, pedig hiszem hogy parkoló létesítés nem kerül vagyonokba, hacsak nem Lölő csinálja (pl. mennyire adná magát, hogy Sándorfalva felől bejössz, a 2-es villamos végállomásánál lerakod a kocsit, és kényelmesen bevillamosozol a belvárosba).

Ugyanez igaz a bicikliutakra is. Majd ha lesznek jó minőségű (és ez nagyon fontos) bicikliutak, ahol netán tényleg a biciklisnek lesz elsőbbsége, akkor biztos többen fognak biciklizni is, mint most amikor az út szélén a totál széttöredezett aszfaltot nem megjavítják, hanem egy sárga csíkkal kinevezik bicikli útnak, két legyet ütve egy csapással. Vagy amikor az új bicikliút alapból olyan hullámosra készül, minden sarkon több centis padkával, hogy inkább megyek az utón.

Jól látod, a parkoló házak is hiányoznak, vagy ami van is vagy működik vagy nem. Azaz ha érezni fogom, hogy a parkolásért kifizetett pénzemért legalább annyi szolgáltatást kapok, hogy nem félcsöves parkoló őrök csempészik a csekket suttyomban a kocsira, mert elfelejtettem időben visszaérni a horror áron előre megváltott időn belül, hanem kulturált módon beállok egy parkoló házba, majd amikor kijövök fizetek, ne adj isten, még kuka, sőt wc is lenne ezekben, akkor máris más szájízzel fizetnék, akár még a jelenleginél többet is. A parkolóházak tövében pedig bérbiciklik, rollerek akármik lennének, ha valaki mégse sétálni akar.

Cserébe a Belvárosból kitiltanék minden autót, felújítanám a Széchenyi teret (van még egy város az országban, ahol ennyire gáz a főtér?), ahol a kitiltott autók helyén is zöld terület lehetne. De nem én vagyok a polgármester, soha nem is leszek az, csak álmodozok egy élhetőbb Szegedről.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés