Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ak_

addikt

válasz adik #8174 üzenetére

Sajnos nem áll lehetőségemben másik mobilban (vagy bármi másban) kipróbálni, ezért is érdeklődtem, h hogyan vizsgálják be, próbáltam teszt progikat is keresni, de semmi hasznosat nem találtam. Arra sem válaszolt senki, h mik a tünetei egy telónak, ha inkompatibilis kártyával használjuk.

A kártya egy Kingston 4gb micro sdhc class 4

Az addig természetes, h megnézik a gyártó oldalát, h mi áll ott, csak attól félek, h ezután nyomják is vissza a kezembe, miszerint nem garanciális, hisz inkompatibilis. Én meg nem tudom tesztelni másik készülékben.

És bár a Nokia oldalán nincs feltüntetve, de mindenhol máshol alátámasztják, h ez a mobil (ill. 9.2 s60 v3 fp1-es os-sel ellátott készülékek) kezelni tudják a sdhc kártyákat.
    Pl a Sandisk oldala. De a Kingston compatibility guide-ban is az szerepel, h:
    "Host devices complying with SDA Version 2.00 can use both SD Memory Cards and the new SDHC Memory Cards.
    Current SD cards complying with Version 1.01 and Version 1.10 use either the FAT12 or FAT16 file system, whereas Version 2.00 uses FAT32."
    Mivel a teló sikeresen formázta fat32-re és felismerte mint egy 4gbos memória kártya, kizárásos alapon ismeri a 2.0-ás SDA-t. Már csak hab a tortán, h többen beszámoltak arról, h 8gbos kártyát is kezeli. (persze ez utóbbit én sem tekintem mérvadó érvnek, csak most ezek után, ha visszakapom a kártyát, mert h inkompatibilis a telefonnal, azt nem lenne könnyű lenyelni.)

Ha csak a gyártó oldala szent, akkor ésszerűbb nekem a Kingstonnal kezdeni (már csak azért is mert oda-vissza 4 órát utazok és már a 2ik út alkalmával leutaznám egy másik ugyan ilyen kártya árát.) :(

Új hozzászólás Aktív témák