- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rosep
senior tag
EDS14-ről van valakinek véleménye/tapasztalata?
Egy rákötött 4 fiókos USB HDD külső házzal használnám, így maradhatnának az NTFS vinyók, nem mellesleg bármikor átrakhatnám azokat egy Windows-os gépbe.
Az nem tudom mennyire hátrány, hogy csak 6.0-s DSM fut rajta. -
Borisz76
nagyúr
válasz
spetya72 #38491 üzenetére
Akkor talán van megoldás.
A TV-t áramtalanítsd. Húzd ki a konnektorból.
Csomagkezelőben állítsd le a médiaszervert. Majd indítsd újra.
Indítsd el a Médiaszervet-t.
Pipa az új készülékek korlátozásához.Indíthatod a TV-t.
Elviekben új készülék lesz ezért nem engedi majd használni.
Bár sosem csináltam még ilyet.....De lehet még egyszerűbb ha az Eszközlistánál kiveszed a pipát a TV-d mellöl.....
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Tudom amatőr kérdés, de hogy tudom elérni, hogy a TV ne lássa DLNA-n keresztül a NAS-t? -
Pubszon
veterán
válasz
daniel2121 #38484 üzenetére
A kamera portjai legyenek bezárva. Főleg a http.
-
daniel2121
őstag
Most jött meg egy Dahua kamera,hétvégén üzemelném be. Syno nas-hoz hogy kell beállítani hogy ne tudják manipulálni kívülről?
-
Norbi.Sz
senior tag
Akinek lassú a hálózati másolás SMB megosztásnál, próbálja ki azt, hogy kikapcsolja az IPv6 cím-et a DSM Vezérlőpult - Hálózati interfész - LAN1 IPv6 cím résznél, majd indítsa újra a routert (ha arra van dugva a NAS)...
Nekem így megoldódott az SMB szolgáltatás lassúsága (belső hálón NAS - asztali gép között 7-8000kbyte/s sebességgel másolt csak). 2 napig túrtam a netet, fórumokat, nem találtam megoldást, pedig mindent kipróbáltam, amit javasoltak/találtam...
Kábeleket átnéztem (CAT5e mindenhol), új kábelekkel is próbáltam, mindenféle beállítás DSM-ben, routeren is, de semmi. Azért zavart a dolog, mert FTP-n csatlakozva simán másolt 75-80000kbyte/s-al...Valahogy még beugrott az IPv6 letiltása, kipróbáltam, és így most simán másol SMB-vel is 75-85000kbyte/s-al
Hátha tudtam segíteni valakinek ezzel...
-
kerti008
aktív tag
A regi routerem nem ismeri a kabeltv-s halozaton hasznalt protokolt. Amikor elofizettem feloras vitam volt a szolgaltatoval ezugyben mert ragaszkodtak a routeruk megvasarlasahoz. Megvettem es egy mozdulattal bevagtam a sarokba. Miutan keptelen voltam bejelentkezni 2 oran keresztul -pedig meg a MAC cimet is kicsereltem- a regi routerem ment a sarokba. Azert furcsa a fureszfogas leszabalyozas mert ha a router melegszik tul akkor inkabb olyan negyszogjel szokott lenni. (fel, tartja egy darabig majd le) De itt van 5 MB/s-nel egy pont es lemegy 0-ra. Ugy nez ki mint egy egyenloszaru haromszog ami pontosan ismetlodik. Kozben a NAS CPU hasznalata 85-90%-ra ugrik fel az 5 MB/s kornyeken ami visszazuhan a sebesseg csokkenesevel. Holnap cserelek kabelt a NAS es a router illetve a kabelmodem es a router kozott. A PC-n speedtest 43-45 le es 17-18 fel. Most keresek valami teszt programot pc-re ami ki grafikusan megjeleniti a letoltest.
-
Varszegig
veterán
válasz
Laposelemer #38389 üzenetére
Lehet ilyet csinálni, a felhasználók, jogosultsági profilban csinálhatsz olyan profilt, ami csak bizonyos kamerákat lát, és a felhasználót ahhoz rendeled. Mondjuk nekem nincs ilyen igényem, de izgatott a kérdés, ha már felmerült
-
Madwe
nagyúr
válasz
kerti008 #38474 üzenetére
Valószínű a routered nem bírja a forgalmat, s az szabályoz le. Mi az h az előző routered fel se akar csatlakozni? szolgáltatói router bridgbe, saját routerként beállítva jónak kellene lennie. Vagy ha csak szolgáltatóit használsz, kérj vmi rendeset, ami ki is bírja szolgálni a nagyobb sebességet
Pl gépen netezve is leszabályoz nagy sebességnél?
-
kerti008
aktív tag
válasz
Pubszon #38470 üzenetére
Nekem DS215j-m van. Ha jol ertem az 50 Mbps-t birnia kellene. Az a furcsa helyzet allt elo hogy 5 MB/s-ig felmegy a letoltesi sebesseg majd le 0-ra. Es fel majd le, gyonyoru fureszfogakat rajzol. Az elozo csomagomban a 25 Mbps sebessegnel 2.5-2 MB/s kozott ingadozot. Az olyan letoltesek amelyek nem erik el a 3 MB/s-ot azok pont ugy viselkednek mint a sebessegemeles elott. Neha kicsit tobb de 2 ala soha sem megy. Szolgaltatoi routerral semmit sem tudok kezdeni mert az elozo routerem ami ismeri ezt a szabvanyt fel sem akar kapcsolodni. Elkepzelheto hogy a szolgaltato korlatozza a letoltesi sebesseget? ( PC-rol vezeteken 8 MB/s felett masolok a NAS-ra)
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ZIDOO X10 médialejátszót, és a rajta futó kodi , zdmc nem tudja betallózni a nas hdd jét a médiatárba, azt írja nem hozzáférhető. ( talán acces permited vagy ilyesmi ) hol tudnám beállítani, hogy beengedjen a mappába?
-
Heraldry
tag
Olvasom az összefoglalóban az 50-90 MB/s letöltési rekordokat.
Nekem egy régebbi 213j modellem van. Mi lehet ilyen modellnél az elérhető max? (Természetesen ideális, de megvalósítható körülményeket feltételezve: nasnak nincs más dolga, Digi 1000-es csomag, gigabites modern router, megfelelő seed, stb.) -
biker
nagyúr
Tegnap óta nem megy a quickconnect, nektek se?
no-ip, synology.me megy, quickconnect nem
Látszólag minden rendben, de restart után a quickconnect 10perce "regisztrál" -
gyugyo79
addikt
válasz
bozsozso #38456 üzenetére
Ha Win 10 akkor a gyors elérésbe be lehet rakni a komplett NAS -t. Így ha behülyül és eltűnik a hálózati helyekről is elérhető így.
Más is akinek már vissza se jön be tudja oda rakni a hálózati hely hozzáadásánál a tallózásnál a NAS nevén jobb egeres menübe ott a lehetőség.
-
wjoe
tag
válasz
Hiperhuje #38437 üzenetére
WebDAV a varázsszó.
WebDAV szerver telepítése a NAS-ra a Synology-tól. HTTPS engedélyezése. Routeren egy tetszőleges (másra nem használt) 50000 feletti port átirányítása a NAS 5006-os portjára.
WebDAV plugin telepítése a TC alá. Plugin-ben új kapcsolódas a router portforwardnál megadott 50000 feletti portszámmal. -
bozsozso
őstag
Gép, nas újraindítás megvolt, a routert még megpróbálom. Az egyelőre nem kapott védelmet az áramszünetre.
Most készülök még feltenni a nas-t és a szünetmnetest a modem, router mellé.
Viszont a felcsatolással az a bajom, hogy a teljes nas-t nem sikerült felcsatlakoztatni csak külön a fő mappákat(photo,video stb.)
És megvan router megoldotta.
Köszi.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bozsozso #38452 üzenetére
Csatold fel a megosztott mappát.
Amúgy nálam sem mindíg jelenik meg a hálózatban a nas....ezért is van felcsatolva.
Ez a Win 10 "gyengesége".... -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Tudom már többször volt kérdés, de nem találom a hozzászólások között. A windows intézőben eddig a hálózat alatt megjelent a nasom és onnan el is értem a tartalmát. Most valamiért csak a hálózaton lévő 2 pc jelenik meg ott a nas nem. Címsorba beírva \\DS416PLAY akkor megjelenik a tartalom. Vissza lehet ezt varázsolni valahogy a hálózat alá?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38449 üzenetére
Nálam ez nehezen kivitelezhető.
Örültem , hogy 1 kábelt le tudtam húzni az emeleten lévő routertől.
Itt a földszinten pedig csak 2 db switch van. -
matoland
csendes tag
Üdv, ds115j-t váltanám ds118-ra lesz érdemleges sebesség különbség szerintetek, hogy megérje váltani?
másik
csak én tartom pofátlannak, hogy többszörös árat kérnek azért mert bele raknak pár ezer ft-al drábább procit meg memóriát?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38446 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben, hogy mire is célzol ?
-
Laposelemer
tag
válasz
ddBiker #38436 üzenetére
Ha mindent le szeretnél gyalulni, akkor a lemez kezelőben el kel távolítani a létrehozott kötetet és a lemezcsoportot.
Mondjuk lehet egyből a lemez csoportot is eltávolítani.
A fenti lépések mindent törölnek.
Innen lehet a lemezt, kötetet újra húzni.
Ezt lehet a hagyományos értelemben vett formázásnak tekinteni.Ha ennél is több kell, akkor a hdd/ssd fülön van egy "secure erase" opció. Gondolom ez visszaállíthatatlanul letöröl mindent. Ezt én még nem használtam, de ha úgy működik ahogy gondolom, akkor sokáig elszöszölhet a törléssel.
-
WaterWave
veterán
válasz
szabonorbkk #38438 üzenetére
Mivel nekem 718+ van ezért én ezt ajánlom, de volt 218+ is.. Amire szeretnéd arra a 218+ is jó...
Én azért váltottam mert adódott egy lehetőség és meglovagoltam...
Ami 718+ mellett szól, az a 3 év garancia, a dupla lanport, és a 4 magos processzor, ami azért elég ütős...
Memóriabővítést nem írom, mert a 218+ is tudja. -
Madwe
nagyúr
válasz
ddBiker #38436 üzenetére
Lomtárakat is üritetted? lehet ott vannak még a felesleges verziószámok
(#38438) szabonorbkk Ezekre mind elég a 2es is, a 7es főleg akkor kéne, ha tárhelyben kevés lehet neked a 2 lemez s bővítőegységgel az eredeti kötetet akarnád kiterjeszteni.
Egyébként plex is vígan elfut a 2esen, egyedül a 4k transzkódolás lehet kérdéses.
-
Migee
tag
Üdv.
Torrentre DS116 vagy DS118 a kinézett Nas. Fogyasztás is fontos, de az hasonló.
30-35MB/s (250Mbit) a net sebesség kb.Más célra igazából nincs tervezve.
Megéri a többlet ár a DS118-ért? Vagy torrentnél nincs jelentősége.
-
szabonorbkk
csendes tag
köszönöm a válaszokat!
Közben utánaolvastam 1-2 dolgonak... a kérdésem az lenne megérné-e a felárat a ds718+ ?
hosszú távra terveznék vele (3-4 évre minimum) vagy a fent említett feladatokra elegendő a ds218+ ?
A plex nem kulcsfontosságú, ha a ds218+ nem vinné megfelelően.
Picit továbbgondolva kiegészíteném mire kellene az eszköz:
- ftp (titkosítva)
- webes elérés a képeknek
- webes elérés adott dokumentumoknak
- filmek, képek tárolása
- plex nem fontos, de ha menne jó lenneSzóval a kérdésem az lenne, hogy ezekre elegendő a ds218+ vagy inkább ds718+ az ajánlott kategória ?
Köszönöm! -
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan kell a NAS-t Total Commanderben becstolni meghajtónak, kinti elérés esetén?
Hh -
ddBiker
csendes tag
Sziasztok! Kb fél éve vettem egy DS116 os Syonogy NAS amit főként biztonsági mentésre használok a Cloud Station Backup pal. Kb 2 T adatom van gépen amiről a biztonsági mentés megy, a NAS 4 terrás. nemrég kidobta h fullon van a NAS lemez... a file verziószámot visszaállítottam 4 re a 32 helyett de semmi nem változott. lepucoltam a nast teljesen és leszedtem a Cloud Station Backupot is de 2 Terrát foglal így is a rendszer... Formatálással szeretném folytatni de sehol nem találok ilyen funkciót. Csak úgy tudom formatálni a vinyókat ha átteszem asztali gépbe? Más megoldás is érdekel ha találkozzatok már ezzel a problémával. Köszönöm.
-
szana8
tag
válasz
szabonorbkk #38431 üzenetére
Hello,
Nekem is ilyen NAS-om van. A Plex 4K-s tartalmak esetén eléggé le tudja terhelni a procit ha nincs Plex Pass-od. Nekem olyan 98% on pörgött. Plex Pass-al már be tudod kapcsolni a hardware encoding-ot ilyenkor már lemegy olyan 45%-ra. De ha nem kell transcode-olni akkor elketyeg 4-10%-on. A titkosítást meg ftp-t nem használom így erről nem tudok nyilatkozni.
Üdv,
-
Madwe
nagyúr
válasz
szabonorbkk #38431 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, h a 218+ra megjelent már a plex, de elvileg arra nem kell sokat várni, mert inteles. Egyébként ha nem kell 4kt transzkódolnia, akkor bőven elég ezekre, ha kell, akkor neccesen, de valszeg elég lesz, de lehet plexpass nem árt a hardware-es transzkódoláshoz. Milyen kliensekkel használnád?
-
szabonorbkk
csendes tag
sziasztok!
ds218+ mennyire megbízható a következő feladatokra:
- plex
- titkosított dokumentum tárolás
- ftpelőre is köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
Synology DSM 6 - DSM telepítése, Alap és SHR kötet létrehozása,bővítése,javítása]
Reset , alaphelyzetbe állítás.
Ha készen vagy a mentéssel , akkor elég egy resetet nyomni neki.
2*4 mp-s reset kell , az mindent alaphelyzetbe állít.
Ezt követően a nast a fizikai gombjával kapcsold ki.
Mehet a lemez csere.
Bekapcsolás után pedig a pc-ről a telepítés. -
Sonja
nagyúr
Jövőhéten veszek egy 2TB-os HDD-t a DS213j NAS-ba. Most van benne egy 2TB-os és egy 750GB-os. Mind a kettőn vannak adatok, amit előtte le fogok menteni (a gépembe lévő 4TB-os HDD-re). Utána a 750GB-os HDD-t kiveszem és beteszem a meglévő 2TB-os mellé az új 2TB-os HDD-t. Ebből akarok majd egy RAID 1-et készíteni, majd visszamásolni rá az adatokat (már nem mindet). Most még csak 5.x a DSM rajta, de már az új DSM 6.1-et szeretném rá feltenni. Mi a módja, hogy egy teljesen szűz állapotot kapjak, és a Synology Assistant-al feltegyem a 6.1-es DSM-et?
Vegyem ki a meglévő 2TB-os HDD-t és formázzam meg a gépemben? Mert tudtommal a HDD-n van a DSM feltéve, igaz?!
-
IT user
tag
válasz
TayRol #38422 üzenetére
Nem használok Photo Station-t, de amit leírtál nekem jónak tűnik. PS-ben nincs engedélyezve senkinek, ezért nem is tudod állítani. Legalábbis én így értelmezem.
Próbálj bejelentkezni az új user adataival és nézd meg, hogy van-e joga a PS-hez.Az adminnak meg azért nem lehet, mert neki mindenképp van hozzá joga.
-
TayRol
nagyúr
válasz
IT user #38421 üzenetére
Ahol az engedélyeket beállítom a "photo" sor végig szürke, inaktív, nem tudom beállítani, hogy ne lássa. Mit állítottam be rosszul? De bármely user-re megyek (vagy adminra a csoportoknál), a pictures mindig inaktív.
A Photo Station-ben pedig úgy van beállítva, hogy ne láthassa senki a foldert, csak az admin. Nincs külön személyes Photo Station aktíválva.
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok!
Láma kérdés: meg lehet valahogy oldani, hogy a 3TB-os hdd-ből egy 216J esetében kb. 100 Gb-ot egy ftp-szervernek elkülönítsek file-tárolás céljából, és ezt csak bizonyos személyek érjék el? Valakinek szeretnék adni egy kis tárhelyet, hogy a saját dolgait tárolhassa rajta.
Köszi!
-
-
válasz
Borisz76 #38417 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod és a segítséged.
Hetente-kéthetente másolnák rá új képeket.
Sajnos a netem csak 8/4-s így úgy számolom, hogy 40 óra alatt fel is tudom tolni az anyagot.Még egy kérdésem lehet, ha nem vagyok szemtelen:
Érdemes bekapcsolni a kliens oldali titkosítást? -
Borisz76
nagyúr
válasz
trol75 #38413 üzenetére
Én ugyan nem használok ilyen felhős megoldást de szerintem jól értelmezed.
Mondjuk ez elérhető legnagyobb optikai csomagod van....ami most 1000/200 -s csomagot jelent , ami kb 20 MB/s feltöltési tempó. Ezzel kb 1 óra alatt végeznél.
Ezt követöen csak a változás lesz mentve amit jóval gyorsabban befejez.
Persze ha lassabb a neted , akkor az első alkalom is hosszabb lesz.Ütemezni ízlés szerint. Ha sok az új kép ,akkor naponta.
Ha nem sok , akkor hetente. -
Rruuer
senior tag
csak az én nasom nem akar csatlakozni a google szolgáltatáshoz vagy most valami bibi van?
-
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy DS118-s nasom. Tökéletesen és jól működik.
Úgy néz ki, hogy vásárolok egy Synology C2 100GB-s felhő tárhelyet egy évre.
A családi fotó szeretném (kb. 65GB) még biztosabb helyre is felmásolni Hyper Bacup-al (itthon 2 db HDD már megvan,de az ördög nem alszik).Ha jól értelmezem, akkor először csinál egy full mentést a nasról a tárhelyre, utána pedig a biztonsági mentés ütemezés engedélyezés menüpont által beállított időpontban megnézi a nason a változást és csak azt másolja fel a felhőbe.
Ha nincs sok mozgás a mappában, akkor elég lehet egy heti mentés is?
Integrítás–ellenőrzési ütemezés engedélyezését is elég hetente egyszer beállítani?
Érdemes bekapcsolni a kliens oldali titkosítást?Bocsánat a sok kérdés miatt.
-
seger
addikt
válasz
Laposelemer #38389 üzenetére
Tökéletesen beállítható! Köszi mégegyszer!
-
Doky1988
senior tag
Mire 3. féltől származó csomagok elérhetőek lesznek újabb NASokon az mennyi idő szokott lenni? Fél év? 1 év?
Mert elvileg fellehet rakni TeamSpeaket DSM-re de még DS218Playem nem igazán támogatja :/ -
Pubszon
veterán
válasz
matarese82 #38400 üzenetére
Akkor ami neked a legjobb lenne, az egy Xpenology gép. Ez egy szabadon épített Synology NAS!
-
törölt tag
válasz
Arra építs seed szervert. Rendes procira. Vagy egy jóval nagyobb nast. A torrent nem sima file művelet, mint amikor masolsz. Jelentősen nagyobb prociterheles, és a dsm is korlátozza, értelem szerűen ne zabalja el az összes erőforrást.
-
Sanya
nagyúr
válasz
partytime25 #38393 üzenetére
Pontosan.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ds218 vagy Ds218+ a barátod ha nem akarsz építkezni....
-
Multibit
nagyúr
válasz
matarese82 #38399 üzenetére
Nekem out-of-box NAS-om van, amin 25-30 MB/s sebességgel megy a torrent. Bőven sok. Ahogy előtted írta a kolléga, arra jó a nagy sávszél, hogy a család minden tagja gond nélkül használja a netet (akár QoS nélkül is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest