- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Cunaja #60567 üzenetére
Részben értek egyet. Valóban ki van kímélve manapság az ember és nem olyan egy problémát megoldani, mint régen. Ott a gps, google maps, egyszerűbb a mostani autókat vezetni stb...
De nem kell túlmisztifikálni azt sem, hogy 30 éve jobban megtanították az embereket vezetni. Érdekes módon mégis 10-ből 9 esetben olyan ember hajt fel rossz irányba az autópályára, vagy megy 60-al a 90-100-as táblánál, ezzel balesetveszélyt okozva, akik tipikusan a 30 éve tette le a jogsit kategória. Tehát ez a nagy figyelem náluk is ugyanúgy bukta.Amúgy a Google street view tényleg jó dolog. Személyautó esetén nem használom, de mikor kamionnal vagyok, akkor aranyat ér. Nagyon nem mindegy, hogy benézek-e egy utcát, vagy sem.
-
DarkByte
addikt
válasz
Cunaja #60567 üzenetére
Az A oszlop tényleg megszokást igényel Scross-ban. Érkeztem már úgy körforgalomhoz a kocsival, hogy elég sokáig takarta a körforgalomban haladó autót. Jobban szét kell nézni, de meg lehet ezt szerintem szokni. Amúgy az autó magasabb építése nekem összességében jobb biztonságérzetet ad, ami tetszik. (mondjuk az már kevésbé jön be, hogy a hátsó ablakok kisebbek; tolatni jó hogy van a kamera de egyelőre nem szeretek kizárólag arra hagyatkozni, igaz a képen piros vonallal jelzett 50cm-es távolság egyébként elég pontos).
Nekem az oktatóm mindig azt mondta a közlekedés egy társasjáték, folyamatosan figyelni kell a többiek mit csinálnak, mások fejével is kell kicsit gondolkodni. Bonyolultabb többsávos körforgalmakban pl. mindig készülök arra, hogy átvágnak a sávomba.
(Én is voltam totál kezdő és olyankor azért néha becsúszik egy-két hajmeresztő baki.
Illetve kezdőnek sem kell lenni, elég ha ismeretlen helyen jár az ember. Nem egy egyszerű műfaj ez a vezetés azért. De tkp. hiába van 11 éve jogsim, továbbra se mondanám magam igazán tapasztalt sofőrnek. Sőt, minél többet vezetek annál kevésbé bízok magamban, és óvatosabb próbálok lenni. De ez mondjuk az élet más területén is így van. Kell egy tudás szint hogy tudd mennyire nem tudsz dolgokat.
Nem követem egzakt, de olyan 50 ezer km lehet mögöttem. Valaki ezt egy év alatt levezeti. Nem kis város Szeged, de azért Budapesten szerintem bőven leizzadnék a mai napig. Külföldön sem jártam még. Ugyanakkor szerintem még a rengeteget vezetett embert is meg lehet lepni váratlan helyzetekkel. Tényleg kb. bármi előfordulhat az utakon. Nekem most a legfrissebb pl. múlt hétvégén országúton sávomban velem szembe legnagyobb természetességgel tekerő biciklis.
Mérgelődtem rajta, de aztán mentünk a dolgunkra. Sajnos ezek részei a mindennapoknak.)
-
burgatshow
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA