Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
joni1700
csendes tag
És aki meg azt mondja, hogy normalizálni kellene, hát arra nem találom most a megfelelő szót XD
Valószínűleg nem direkt csináltam normalizálatlanra és nehezítem meg a saját boldogulásom
, szóval ennyiből nem fogom tudni, hogy mire gondolsz ha csak azt mondogatod h normalizálgassam. -
joni1700
csendes tag
Teljesen igazatok van, hogy nem magyarul kellene.
Az Id egy PK minden más aminek a nevében Id van az FK
DNReNTi
Ha a size_and_price_nm táblába beletennéd a restaurant id-t az nem lenne jobb és akkor nem lenne + tábla.
Nekem ugyan ez a kiosztás, csak van egy étel táblám, ahol kiválasztom a feltöltött képeket, nevet adok ennek a jószágnak, stb. Nem mondom meg melyik étteremben van, nem adok neki árat, méretet. Az akcio nekem csak egy bool mező, ezen van még mit finomítani.
Szeretném kérdezni, hogy az enyém miért rosszabb, mint a tied (a nyelvet nem számítva)? Nem piszkálódás miatt. Csak nem értem, hogy mit rontottam el amikor átgondoltam.
Amúgy PIVOT táblát ajánlottak. -
joni1700
csendes tag
Elnézést kérek, tényleg nem fejtettem ki, hogy mi a problémám vele. Sajnos nem írtam le pontosan a dolgot, tehát pizza méretből nem csak kettő fajta lehet. 28-30-32-45, tehát lehet még pár darab ár is egy ételhez.
A adattáblám most így néz ki:
Kaja
-------------
- Id
- EtelId
- EtteremId
- MeretId
- Ar
- Akcio
- AktivEtel az az, hogy felveszek egy pizzát és később fejtem ki a további árat hozzá mérettől függően, vagy ahogy nekem tetszik. Még kezdő vagyok, és fáradt voltam, mert éjszakáztam
Ezen dolgok tudatában jelentettem azt ki, hogy nem igazán tetszik ez a megoldás.
Igazán köszi, hogy válaszoltál "legalább te"

Nem a személyed ellen irányult a lustaságom
-
joni1700
csendes tag
Hát nekem ez a megoldás nem igazán tetszik, de köszönöm

-
joni1700
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy táblám és egyforma sorok vannak benne, de van egy mező ami különböző, nem szeretném az egyforma mezőket lekérdezni, csak egyszer, de viszont az eltérő sorokat mindig
PL:
Tábla -->
Név--Feltét-Átmérő-ÁrPizza1-Karfiol-28-1100FT
Pizza1-Karfiol-32-1500FT
Pizza2-Retek-28-1300FT
Pizza2-Retek-32-1700FT
Pizza3-Alma-32-1500FTEredmény -->
Pizza1-Karfiol-1100FT-1500FT
Pizza2-Retek-1300FT-1700FT
Pizza3-Alma-xxx-1500FTMSSQL-ről beszélek vagy linq to entity. Köszönöm előre is a megoldást, vagy a rávezetést

Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, szóval ennyiből nem fogom tudni, hogy mire gondolsz ha csak azt mondogatod h normalizálgassam.
Ezen dolgok tudatában jelentettem azt ki, hogy nem igazán tetszik ez a megoldás.