Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz olloczky #24122 üzenetére
Azt a neve miatt nem mertem megvenni, de azt hiszem volt valami jobb söre is annak a gyártónak. Sajnos túl vannak ezek árazva ahhoz képest, hogy teljesen noname craftsör-paródiák ezekkel a Hahota vicclap szintű címkékkel.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz olloczky #24148 üzenetére
volt ra pelda egyebkent, bar ritkan . topikban inkabb csak a kulonlegesebb dolgokrol irok, IPAbol pedig utobbi 2 evben nem nagyon veszek semmit boltbolt 5-6 euro felett, mert csak ugyis csalodok.
iden eddig kb egy olyan IPAt ittam ami uj release es nagyon remek volt, az a To Ol Whirl Champions 2021 volt, tavaly meg ott volt a Northern Monk Divine Faithje ami majdnem tokeletes stiluson belul.
az a baj, hogy van par sved fozet amik itt stabilan es nagyon frissen folyamatosan elerhetoek, es frissen jellemzoen szubjektive 4.0-4.75ot tudnak 4 eur / 0,33 alatt. szoval rendszeresen megvolt a pofaraeses reszemrol, hogy a 6-8-10 euros hype ipa jo volt, de jo ipat itt fele annyiert is kapok.
a Verdant Don't Tell Gus es a Putty viszont ket hype sor volt amiket evek ota ki akartam probalni. ahhoz merten nekem csalodas volt mindketto. UK vonalon a Northern Monk Moob es (Divine) Faith szeriajahoz kepest is ez keves, ugyanugy egy friss Cloudwaterhez kepest is. magyar vonalon a BYM lies szeriaja is jobb.
stoutoknal gyakrabban esik meg az "ezdejo" erzes, foleg pastry vonalon eleg nagy variancia van es egyszeruen szvsz tobb az erdekes sor.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
flash-
veterán
válasz olloczky #24180 üzenetére
Köszönöm! Ezek érdekelnének, de elakadtam hogy jelenleg ezeket hol lehet beszerezni? A Brew Your Mind oldalán én nem találom, ők valami gravity brewinget irnak de ott meg nem látok rendelhető söröket 🤔 ötlet? Személyesen is megveszem(pest vagy Pest kornyeken) ha tudom hol keressem 😐
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #24559 üzenetére
Én rettegnék, ha meglátok valamilyen Randombrau-t valahol.
Bergkönig is vonzó: Vizezett lóhúgy trió - Berg König sörök 1.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
looser
addikt
válasz olloczky #24614 üzenetére
Őszinte leszek, a lezárások kezdetén kezdtem el követni Winkler csatornáját és mindenkit, minden vendégét bírom, Reketye, Balázska, Józsi, a szlovákiai haver, de jók voltak Diána felújítós videói is meg a kislányával a csokimikulás-szörp-kínai édesség kóstolók, de Szilárdot nem bírom, így hosszú ideje nem nézem azokat az epizódokat, amelyekben ő is szerepel, annyira irritál a faszi.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #24614 üzenetére
Egy kis élménybeszámoló:
sajnos nem sikerült senkit találnom, akivel mehetnék, így egyedül vágtam neki. a tervem az volt, hogy a söröket, felezgetném valakivel, akivel egy asztalhoz kerülök. sőt a legjobb az lett volna, ha megbeszéljük, hogy melyik söröket ki hajlandó beáldozni, és a maradék fel nem bontottat haza vinném. pláne, hogy a karácsonyi időszakban sejtettem, hogy porter/stout/desszert sör vonalon fog mozogni a paletta. hát bánatomra így is lett..
7 darab sör volt összesen, abból 5 darab 9%-os, 1 darab 8.5%-os és 1 darab 4.5%-os.
A tételeket megnézhetitek a Winkler videojában.A Mars egész finom lett, tényleg karamellásan sűrű, édes volt. A bounty is egész jóra sikerült, viszont a vaníláis kóla valami borzalom volt.. a többi elment.
Az asztaltársaság 6 fő volt, és 2 sráccal nagyon jót beszélgettünk a kóstolás közben is, és utána is. Sajnos nekik már volt egy taktikájuk a sör megfelezését tekintve, így én tényleg egyedül maradtam ezzel a 7 sörrel.. a Marsot befejeztem de a többit nem tudtam, a kóstolás végére nagyon eltelítődtem.
Robival sikerült képet készíteni, és kifaggatni, hogy miért nem kóstol BYM söröket. Kifejtette, de a lényeg az, hogy nincs szándékosság benne, csak valahogy még nem jött össze. Ami a durva, hogy még tényleg soha nem is kóstolta őket..
A 12 ezer forintos belépő, elvileg csak a 7 sör árát tartalmazta, nem volt rajta felár. Összességében jó hangulat volt, a kvízeken meglepődtem, de tetszett az ötlet.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
-
chatran
őstag
válasz olloczky #24792 üzenetére
A minap pont betértem egy Aldi-ba és egy Lidill-be, hogy 300 Ft alatti ivósöröket vegyek. Az A-ban lesújtó volt a helyzet, a legalja kőbambi és stefi kezdődtek 350 felett meg persze a sajátmárkás mittudoménBrau-k. Azokat nem vettem, mert a múltkor sem voltak túl ihatóak az oda nem illő ízek miatt. Így az A-ból sör nélkül távoztam.
A L-ben már jobb volt a helyzet, olyan 299 körül már találtam Sopronit, Borsodit, olcsóbban zöld Stefit meg HB-t. Most nem volt sajna pécsi, korábban azokat is tudtam venni 300 alatt.
Emésztenem kell még az új sörárakat. -
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #24846 üzenetére
Pár éve a Mad Scientist-nek volt a Magyar Uborkasaláta, ami egy joghurtos uborkás berliner volt. Volt egy második batch is belőle, aztán soha többet. Szerintem zseniális volt.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #24755 üzenetére
Sikerült pár sört megkóstolni :) de egyiket sem csapoltan.
Musa - Eye of the lager: kellemes üdítő lager bár nekem picit túl keserű volt. Egynek elment.
Sovino - IPA: ez nagyon tuti volt! Már az üvegből is kellemes gyümölcsös, grapefruitos illat csapott meg, és ugyanez köszönt vissza ízben is. Érdekesség, hogy az utóízben volt valami számomra furcsa és szerintem az a víz volt. Mármint a helyi víznek volt furcsa íze ebben a sörben. Reketye mondta abban a videoban, ahol Winkler söreit tesztelték, hogy a sör nem tudom hány százaléka víz (talán 70-80%), ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vízből készül a sör. Így már értem.
Super bock: a helyi lakossági sör, mindenhonnan ez folyik (konkrétan és képletesen is). Olyan mint otthon egy bármilyen nagyüzemi láger.Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Daneeka
senior tag
válasz olloczky #24852 üzenetére
A főző víznek nem az ízvilága a lényeges hanem az ásványi anyag tartalma és az ebből következő kémiai reakciók a főzés, erjedés során. (pl. sav kezelt, alacsony ásványi anyag tartalmúra szûrt/kezelt víz elég “érdekes” ízvilágú magában de mégis mindenütt ezzel főznek vagy ezzel kéne, hogy tegyék.
-
NoLF
veterán
válasz olloczky #24950 üzenetére
ajánlásra vettem Hong Kongban egy sörboltban kb 3rongynak megfelelő dollárért, én sejtettem, hogy nem lesz nagyon rossz kifejezetten brett-re hajazott egyébként és rendkívül egyben volt, nem értem hogy lehet untappd-en 3,62 az átlaga...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
thesound
addikt
válasz olloczky #24997 üzenetére
Amúgy pontosan így lett, mert a dupla (Only Memories) és tripla IPA-juk (Big Lies) az zseniális szerintem. A sima IPA az csak jó, az oatmeal stoutjuk is "csak" jó. Még kettő APA van amit nem kóstoltam meg.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Frod
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz olloczky #25067 üzenetére
koszonom en is, hogy nem csak en emlekszem
---
o jaj, ezen mennyi agyaltunk
Chimaynal minden even van egyszer olyan, hogy leveszem a friss fozetet, aztan konstatalom, hogy 3,25-3,75. Aztan leveszek egyet, ami ert fel evet, es 4,75+. Ugyanez pl a St Bernardusnal, a ket hetes lesz 3.5, a ket eve ero 1.5os magnum pedig egy 4.75+os csoda. Het Anker beerik 1 honaposan (Keizer Blauw), de ok tenyleg evi egyszer fozik, es tudjak mit csinalnak.
A regi kedvencek kozul az Omnipollo Noa 10 eve tartja magat stabil 4,50+-0,50 szorassal, mert egy hetesen a komlo agyonnyomja, fel evesen meg kladdkaka allaguva valik. Ott az Omnipollo Nebuchadnezzar, volt az Oppigårds Thurbo Double IPA, ezek a sajat 4.75 west-coast IPAim voltak 10 eve es lennenek mai is, ha a Thurbo Double nem lett volna kivezetve. Ott voltam a legeslegelso Fatamorgana (Nebuchadnezzar NEIPA varians) csapolt alpha batchnal Stockholmban, es ugyan annyira nem friss mint amit elotted raknak csapra a hatso szobabol ami epp kesz lett delutan 3kor, de 4.60+ remek.
[link] I was there... Oh I was there.
NoLF: ahogy neztem Ti masodik korosok vagytok. ami nem baj, az elsobol gyakorlatilag nem elte tul senki. szent andrast ahogy tudom pl felvasaroltak es kicsereltek a fozomestereket.
a skandinav felhozatal mas, Närke Kaggen kb mai mezonyben is a deviancia csucsa.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
thesound
addikt
válasz olloczky #25112 üzenetére
Szintúgy.
Nekem 2 főzdére szorult le a fogyasztásom, ami nem sok, heti 1-2 doboz. De van hogy 1 darab sem fogy.
Tőlük szoktam 1-1 csomagot felváltva rendelni, így megveszem a drágábbat is, de már eszembe jutott, hogy kell-e ez nekem.Teázás ment 3-4 évig, most szinte teljesen off nálam a tea. Most sör van. Lehet megunom és a következő más lesz.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
F-ECT$
titán
válasz olloczky #25112 üzenetére
Nekem a nagyüzemi lagerek már nem adják annyira. Kicsit visszavettem a kraftok vásárlását az ár miatt, de ettől nem veszek több lagert sem, hanem kevesebb sört iszok. Egy Hazy Queent pl nem lehet helyettesíteni lagerrel, és akcióan 700 Ft körül meg lehet venni.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Grave_444
nagyúr
válasz olloczky #25227 üzenetére
Köszi a tippet, ma eljutottam az üzletbe.
Számomra hatalmas a választék, nem is tudtam mindent végignézni. El tudtam volna költeni jó pár tízezret, ezért direkt egy kis hátizsákkal mentem, amibe pár darab fér csak. Sajnos év végén bezárnak, mert túlságosan drágultak a sörök és nincs hozzá elég forgalmuk. Gondolom főleg a hazai főzdék árai mentek fel és nincs webshopjuk. Rendes volt a csaj, kicsit beszélgettünk.[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
válasz olloczky #25472 üzenetére
Kíváncsi vagyok mikor jelentik már be az ideit. Nekem az rémlik elmúlt években ilyenkor már rég polcokon volt nem, hogy bejelentve.
Kedvencem nekem meg a 18'-as füstölt szilvás volt. Random láttam meg még annó a madaras teszkóban a polcon kitéve. Egyben az adta a kezdőlöketet nekem a craft sörök felé.
D4: hunPH, nonsense#2596
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik