Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz dunc #3190 üzenetére

katt ide, itt a driverpack, ami támogatja a PM965öt is

Az 1. helyen szereplő zipben található "ALL" könyvtárban szereplő cat és inf fájlok kellenek csak (abból is elég lenne a 965m nevű cat és inf).

• c41r0^

őstag

válasz dunc #3190 üzenetére

a noti BIOSában nem tudod IDE módba tenni a SATA vezérlőt? mert ekkor illene az XPnek felismernie a HDDt...bár én is jártam már így és sehogy sem működött...csak az nLite segített telepítőkészletbe integrált driverrel (még USBs floppyról is próbáltam neki beadagolni a merevlemezvezérlő drivert, de akkor meg kifagyott :) pontosabban "elfelejtette" az USBt már azon a ponton a gép, mikor be kellett volna újra olvasnia a fájlokat floppyról )

Intel PM965 (Mobile Intel® PM965 Express Chipset) chipkészlethez szedjél le drivert és az összeset integráld bele a telepítőkészletbe, ami a ZIPben van

az, hogy kell-e külső driver az XP (és egyéb) oprendszerekhez, az attól függ, hogy:
    1. oprendszer támogatja-e alapból a SATA vezérlőt, amire a vinyó dugva van...ha nem támogatja alapból, az nLite programmal integrálható a gyártó drivere a telepítőkészletbe, így nem kell külső hordozóról betölteni azt
    2. a vezérlő milyen módba van állítva BIOSban
    a, legacy IDE - IDE módot emulál, ilyenkor nem kell semmilyen külső driver, de max. UDMA-6on megy a vinyó (133MB/sec burst)
    b, native SATA - ilyenkor sem kell az XPnek (régebbi oprendszernek kellhet ill. nem is működik így) külső driver, így a max. sebesség 150 MB/s vagy 300 MB/s, attól függően, hogy a vyinó SATA, vagy SATA-II csatlakozójú
    c, AHCI mód, ekkor mindenképpen kell a külső driver, a hot-swap és NCQ működik, SATA ill. SATA-II módban megy a vinyó (desktop gépeken felesleges, csak lassít az AHCI mód az NCQ miatt, "szerverek"be viszont így célszerű), bár déli hídtól függ, hogy pl. működik-e az AHCI (pl. Intel ICH8 déli hídnál XP alatt nem megy az AHCI, csak Vista alatt)

Új hozzászólás Aktív témák