Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pala

veterán

válasz MegalodonS #533 üzenetére

te még mindig nem érted....sakktudás != megnyitásismeret... van mester klubtársam, aki nem tud nyitáselméletet, mégis szanaszét ver mesterjelölteket, akik meg jól fel vannak fegyverkezve vele...
    Kaszaparov sem azért ver meg, hanem azért, mert jól sakkozik (ilyen egyszerű)
    tanulj 4-5 hónapig végjátékot, keményen!! alaposan! utána másképp látnád, hidd el.
    nem azt mondom, hogy a nyitás jelentéktelen, csak azt, hogy a sakktudást döntően nem befolyásolja...tanulj be jó sok nyitást, csapdákat, cselvarikat alaposan...kezdőket, amatőröket, gyengébb klubjátékosokat alázhatsz vele...erősebbeket (és itt most nem GM-ekre gondolok) már nem fogsz tudni

az alapos megnyitásismeret azért kell a szupernagymestereknek, mert úgy próbálnak felülkerekedni a másikon...mivel a játékerejük így is nagyon magas...mindegyikük begyakorlott varikkal, házielemzésekkel próbál előnyhöz jutni.
    te bármennyi nyitást is tanulhatsz, ha nincs mögötte sakktudás (ebben mindent érts összefoglalva, ami a nagy játékerőt jelenti), nem fogod tudni kamatoztatni (de én sem). Ez a helyzet. Nyitást annyira érdemes tudni, hogy alapvető hibákat ne kövessünk el azért a játék elején, egy-két konkrét nyitást konkrét változatokkal, partikkal is érdemes alaposan megnézni természetesen..ellenben ha jól számolsz és kombinálsz, ismered nagyon a végjátékot (ami a LEGfontosabb a sakkban!!!), akkor ezek ismerete nélkül is erős játékos lehetsz.
    Ja nem vagyok FM, a chessbase élőm 2203, a chessmasterben 2215 most, a rendes pedig 2021 egyelőre.

• ActionMan

tag

válasz MegalodonS #533 üzenetére

Előre is bocs ezért a mondatért.

Az ember önbizalmának full kezdőként jót tesz kicsit, hogy a sakk guruk között is vannak írástudatlanok. :Y

Tényleg ezer bocs, de ami sok nekem, az sok nekem. Gyenge az idegrendszerem. Bocs. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés