Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
MegalodonS
üzenetére
te még mindig nem érted....sakktudás != megnyitásismeret... van mester klubtársam, aki nem tud nyitáselméletet, mégis szanaszét ver mesterjelölteket, akik meg jól fel vannak fegyverkezve vele...
Kaszaparov sem azért ver meg, hanem azért, mert jól sakkozik (ilyen egyszerű)
tanulj 4-5 hónapig végjátékot, keményen!! alaposan! utána másképp látnád, hidd el.
nem azt mondom, hogy a nyitás jelentéktelen, csak azt, hogy a sakktudást döntően nem befolyásolja...tanulj be jó sok nyitást, csapdákat, cselvarikat alaposan...kezdőket, amatőröket, gyengébb klubjátékosokat alázhatsz vele...erősebbeket (és itt most nem GM-ekre gondolok) már nem fogsz tudni
az alapos megnyitásismeret azért kell a szupernagymestereknek, mert úgy próbálnak felülkerekedni a másikon...mivel a játékerejük így is nagyon magas...mindegyikük begyakorlott varikkal, házielemzésekkel próbál előnyhöz jutni.
te bármennyi nyitást is tanulhatsz, ha nincs mögötte sakktudás (ebben mindent érts összefoglalva, ami a nagy játékerőt jelenti), nem fogod tudni kamatoztatni (de én sem). Ez a helyzet. Nyitást annyira érdemes tudni, hogy alapvető hibákat ne kövessünk el azért a játék elején, egy-két konkrét nyitást konkrét változatokkal, partikkal is érdemes alaposan megnézni természetesen..ellenben ha jól számolsz és kombinálsz, ismered nagyon a végjátékot (ami a LEGfontosabb a sakkban!!!), akkor ezek ismerete nélkül is erős játékos lehetsz.
Ja nem vagyok FM, a chessbase élőm 2203, a chessmasterben 2215 most, a rendes pedig 2021 egyelőre. -
ActionMan
tag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Előre is bocs ezért a mondatért.
Az ember önbizalmának full kezdőként jót tesz kicsit, hogy a sakk guruk között is vannak írástudatlanok.
Tényleg ezer bocs, de ami sok nekem, az sok nekem. Gyenge az idegrendszerem. Bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest