Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mbit
tag
na jóvanna!
Ép megpróbálok beilleszkedni, ha nem tünt volna fel!
Nézzétek már mennyi hsz és még nem vágtak ki. Egyetlen home-made topicot se nyitottam, és itt nem is fogok, mert nem érdemes! -
Obi-1
őstag
Megvan.

Bővebben: link -
faster
nagyúr
Ő lesz az.
Lord Zero
addikt
én nem hiszek ebben
én abban hiszek, h nem csak egyetlen ember lehet olyan khmm..nehézségekkel küzdő, mint rgb
hiszem, h jó sokan vannak, akiknek tulajdonában nincs több 3 neuronnál - és ebből kettő már el is megy az egyszerű feltételes reflexekre
hiszem, h az emberi ostobaság nem csak egyetlenegy emberben testesülhet meg ilyen finoman cizellált, félreérthetetlen módon
szóval ez az rgb-mánia kicsit ilyen trend lett a ph-n, de kérdem én: miért ne lehetne más is hülye ?
ne legyetek ennyire szűk látókörűek
ha feltűnik egy furcsa figura, mindjárt le-ergébézitek - miért? mbitnek is ugyanolyan joga van, h önálló entitásként lehessen ostoba -
Obi-1
őstag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Ha ez igaz, akkor nem véletlenül kötöttünk ki vele a Ringben:
Lord Zero
addikt
nem ez a legnagyobb baj, topicnyitási ingerenciája sok mindenkinek van, vmennyire kezelhető is
engem leginkább az az ostobaság nyűgöz le, ahogyan a szóban forgó fiatalember a helyzeteket kezeli
félelmetes pl, h effektíve nem tud mit kezdeni a jó szóval, de a ''te anyád, nem a tied, nem, a tied'' típusú replikázás pompásan megy
érdemes nagyon, nagyon, nagyon messze elkerülni és a végletekig ignorálni az ilyesmit (csak persze nem lehet, tudom) -
tiv83us
veterán
/nagyon halkan/
Melyik topikbol indult ki ez a vita...? -
Lord Zero
addikt
hejhó
#2651, látom nem sikeredik neked ez a dolog
nem tudom, rémlik-e neked, egyszer még erdeya kollégával (akit pedig igencsak kedvelünk) is összekaptam a védelmedben
most viszont, h ismételten bizonyítod, mennyire jól megy az értelmetlenül visszkézből odavágott töküres vagdalkozás, revidiálnom kell minden eddigi elképzelésemet arról, h van-e értelme akár egyetlen neked szánt hsznak: nincs
visszaolvasva asszem én voltam az egyetlen, aki nem basztatott és segítségről dumált - és pont erre nem reagáltál
szánalmas vagy
szerk: (na, végre megütöttem a neked fekvő hangnemet)
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
-
Monya78
veterán
válasz
dannnnn
üzenetére
Bővebben: link
Keress meg ezen az oldalt a smile generátort.... -
AI
tag
nekem például az a kínom, hogy a sajátos stílusodnak köszönhetően összeb*szol mindenkivel és már rohadtul unom hogy ha beleolvasok egy topicba te mindig ott vagy. Basszus egész nap csak azt látom hogy hogyan küzdesz az egész világgal, lelombozó.
mod: nem basztatni akarlak, de mire jó ez neked? most komolyan...
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
moderátoros topic #2489 Bővebben: link
-
mbit
tag
folytassuk itt!
-
VladimirR
nagyúr
valasz Versus123 Bővebben: link uzenetere
bocs, nem tudtam, hogy szanalmas.hu-ba mentunk at, ezentul probalok meginkabb tartozkodni a szakmai temaktol, s minden erommel azon leszek, hogy igenytelenebbnel igenytelenebb, szaros-hanyois topicokat nyissak/hozzaszolasokat post-oljak
megegyszer kerem elnezesed
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Minden dohányos monnyon le!

-
Protezis
őstag
Bocs, hogy bepofátlankodok, de tény és való, hogy nemdohányos létemre állandóan felém jön a cigifüst. És a tököm ki van vele

-
[amne]
senior tag
Sok szó volt az együttélésről, azzal is együtt lehetne élni (mint ahogy te magad is mondtad rii), hogy nem mindenki egyforma. Két mércével nézed a dolgokat, te mondod, hogy legyen mindenki egyéni, le a valóságsókkal, ugyanakkor meg akarod szabni a világot, olyanra amilyennek te képzeled, és ezáltal neked jó, talán csak neked. Lehet, hogy összekülönbözik a véleményed másokkal, nem is kell azt elfojtani, de a ló túloldalára esve, kardoskodni a te igazad mellett nem biztos, hogy szerencsés. Ennyit előljáróban.
A vonatos esetben pedig számor példát lehetne hozni egyik oldalról, másik oldalról, ez is azt jelenti, hogy nem minden dohányos bunkó, vagy legalábbis ugyanannyi bunkó van a másik oldalon is, ez a természet törvénye. Szerinted bunkóság az ha valaki nem dohányzóban bagózik, szerintem is. Bár szerintem az is, hogy az utcán kiutálod a kezemből a cigit, mert nem elég a tér. Ezt két esetben tudom elképzelni, vagy 20 centire a bagós pofámtól lépkedsz, vagy olyan intimtérre van szükséged, ami nem feltétlenül szokványos. Ne magyarázza meg senki nekem, hogy egy utcán 3-4 méterre mögöttem lépdelve zavarni tud a cigifüst. Kultúráltabb bagósok, elmennek valaki mellett a járdán, nem fújják ki, arrébb tartják az égő csikket. Egyén kérdése, és nem szokásé. -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Igen .. az egymással való együttélés. De ez megy is.... szerintem nagyon kis felületen van csak súrlódás. És szerintem ez a ''szeressük egymást gyerek'' mentalitásból ered.
És szerintem ez a lényege:
''Nem érdekel a Te hibád, én magambanm elitéllek téged, de a szemedbe nem mondom, hogy békében éljünk, és bratyizzunk.''
Van egy munkatársam, nagyon erősem látom rajta azt, hogy kőkemény véleménye van, néha teljesen jogosan, mert szakmai, vagy csak szubjektív, de az ember szemébe nem mondaná, magában morog, vagy a háta mögött jegyzi meg, kerüli a konfrontálódást, csak azért, hogy minden simán, zökkenőmentesen menjen, és senkivel ne kerüljön kényelmetlen helyzetbe.
Amúgy szerintem is fontos az egymás mellett élés, és egymés elfogadása, de vannak olyan normák, amihez némely dohányosnal igencsak szabnia kellene magát.
És ahhoz is tartom magam, hogy egy dohányos jobban fogadja el, hogy nem értem meg, hogy Ő miért dohányzik, mint hogy Ő nem érti meg, hogy én miért lovagolok ezen. Objektíven sokkal nagyobb igazság van a nem-dohányzás oldalán.
Ez nem azt jelenti, hogy Ő kevesebb lesz ezáltal, csak azt, hogy egy olyan cselekedetet hajt végre, amit objektív szempontokból nem lehet elfogadni, csak az Ő szubjektív véleménye alapján.
''Mert neki ez jó, megnyugtatja ...'' mondta Kriszta, a munkatársnőm.
Jól van, mondom, ezt elfogadom. Elhiszem, nem a hasára ütött.
Amúgy semmi közöm hozzá, csak zavar, hogy egy fiatal értelmiségi nő füstöt eszik reggel-délben-este, napi 10x-15x ... -
VladimirR
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
szerencsere egyre ritkabban kenyszerulok eloterben utazni, megtalaltam a megoldast: hajnal 5:20-as vonatra 5-kor felszallok es jol telefustolom a kabint - amig el nem indulunk, mindig van cigi a kezemben
egyebkent igen, gyujtottam mar ra en is folyoson, mert ugy dontottem, hogy inkabb ragyujtok nyitott ablak mellett a folyoson, minthogy bemenjek egy nemdohanyzokkal teli fulkebe megalljak kozepen es ott ragyujtsak (nem kivanok kotekedni, de most en is mondhatnam, hogy: ''termeszetesen a jelenlevo nemdohanyosok meg sosem ultek dohanyzo fulkebe es szoltak ra arra, aki ra kivant gyujtani, ez tiszta sor - csak akkor tudnam, hogy kik azok''
) a helyzet az, hogy nagyon sok embernek kellene megtanulnia egyuttelni a tobbiekkel, akar dohanyos az illeto, akar nem 
mas: ph! talalkozora nem akarsz jonni?
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
''Miért kell tolerálni a dohányzást?'' S miért kell tolerálni a sok f@xkalap autóst ? sokkal nagyobb bűzt csinálnak mint a dohányosok /jah lehet ez már fel sem tűnik?
/ és sokkal jobban károsítják ''embertársaik'' egészségét és szennyezik és a környezetet. Amellett még búnkó parasztok is. Na na na ? Sok ilyen témát fel lehet hozni de bazi értelmetlen.
''természetesen a jelenlevő dohányosok még sohasem füstöltek vonatok előterében.'' dehonnem . szépen lehúztam az ablakot és kifelés füstölögtem. akit így zavar az már elnézést de bekaphassa.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
''Egyszer a perono utazva kijött a nem-dohányzó kabinból egy srác és rágyújtott mellettem. Erre szóltam neki, hogy ne csinálja már ezt. Mire Ő: Ez ''közterület'', itt rágyújthat. Majd monstam neki, hogy nem tudok hova menni (dugug volt a vonat), legyen már rám tekintettel. És elnyomta a csikket.'' - most gopndolj bele, hogy sokan a dohanyzo fulkeben csinaljak azt, amit Te tettel (annyi a kulonbseg, hogy esetedben jogos volt a dolog - fokent azert, mert a vonaton csak a kijelolt fulkekben - vagy kozos utasterunel a kijelolt vagonreszben - lehet dohanyozni, folyoson, ajto elott nem)
''de, ... ez parasztság ....'' - pontosan - ilyenkor szolsz a kalauznak, megbeszeli veluk (nekem sem energiam, sem kedvem nincs ugyanzet megtenni a nemdohanyzo ''embertarsaimmal'', hagyom, hogy elnyomjanak
)
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
''..........most kerlek mondd, meg, mivel jobb az ilyen ember, mint az, aki nem figyel nemdohanyzo embertarsaira? (koltoi kerdes) ...........''
nem költői .. erre van válasz ... ez önzés ...
Egyszer a perono utazva kijött a nem-dohányzó kabinból egy srác és rágyújtott mellettem. Erre szóltam neki, hogy ne csinálja már ezt. Mire Ő: Ez ''közterület'', itt rágyújthat. Majd monstam neki, hogy nem tudok hova menni (dugug volt a vonat), legyen már rám tekintettel. És elnyomta a csikket.
Ebben a helyzetben én önző voltam, hogy arra ösztökéltem Őt, hogy az ő 5 perces füstölgéséve engem nagyon zavar?
Itt inkább az egyméssal való együttélésről van szó, amikor mindenkinek figyelembe kell venni a másik érdekeit.
Az a srác 1 óra múlva leszállhatott a vonatról, és rá tudott gyújtani.... De érdekelne az ilyen emberek lelkisimerete !!! Akik szó nélkül rágyújtanak buszmegállóban, vonaton tömegben.
Amúgy nekem is van személyes élményem a ''másik oldallal''... Pest, szállok fel, vonat, mindegyik fülke tele-tele-tele ... látom már mesziről, hogy a legutolsó mintha üresen tátongana. Odaérek, bent vágni lehet a füstöt! Meghökkenve lépek hátra kettőt, és szemügyre veszem az ajtó oldalán lévő fém táblát, mely büszkén hirdeti, hogy nem dohányzó fülke.
''ez nem dohányzó..:'' - hebegem ...
''most már az'' - jön a vidám válasz (3 férfi és 1 nő)
''de, ... ez parasztság ....'' - fakad ki belőlem...
itt eldurvilnak az események, és a végén a hölgy kér meg, hogy távozzam ... -
VladimirR
nagyúr
''Amit Te írsz a vonatbani esteről, az a mésik véglet, szerintem bosszú, és elégtétel, ahol a nem-dohányosok fölényben érzik magukat, és élni akarnak a nekik adott lehetősséggel'' - nem! az elegtetel az lenne, ha ragyujtanek es a pofajaba fujnam, s mikor sirva rohan a kalauzhoz, akkor elhajtanam a picsaba, nagyban mutogatva a ''dohanyzasra kijelolt hely'' jelzesre mutogatva
szoval nem bosszu, nem elegtetel, egyszeruen arrol van szo, hogy figyelmen kivul hagyja azt, hogy az a resz dohanyosoknak van fenntartva, mert O mindenkepp szeretne ulve utazni, vagy egyszeruen nem erdelkli a dolog (a fust persze zavarja, szoval joerzesu ember nem tud miatta dohanyzo reszben ragyujtani) - most kerlek mondd, meg, mivel jobb az ilyen ember, mint az, aki nem figyel nemdohanyzo embertarsaira? (koltoi kerdes) -
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Nem. A csordaszellemet némely magyar hozzáálásban vettem észre, és feléd én nem akartam támadó lenni.
Amikor csordaszellemt írtam, arra értettem, hogy visszanézve több év távlatából, a magyar emberek félnek kitörni a megszokottságból, vélnek önmaguk lenni, félnek a saját véleményület a tásaikéval szembe helyezni, inkább megalkusznak a béke és nyugalom érdekében. Én a félelmet látom abban, hogy ahol sok ember nézi a VV, meg BB, ott az ezt ellenzők nem nagyon nyitják ki a szájukat és fordítva, talán konflktus kerülés érdekében.
És szerintem erre lehet visszavezetni azt is, hogy senki nem kifogásolja, hogy 4 lábúakat tartanak 40-50 m2-en, hogy az emberek nagyrész dohányzik. És szerintem ugyanerre lehet visszavezetni a jobb- illtve baloldal társadalmon, munkahelyen, vagy más zárt közösségekben való konfontácóját, illetve azt, amíg valaki egyedül, vagy kissebségben van a nézeteivel, addig nem meri kinyitbi a száját. Nem mer önmaga lenni, Nem meri megmondani, hogy Ő hogy látja helyesnek.
Miért nem szól senki, a kutyájukat pórázon vezető embekeknek, amikor már látszik, hogy az állat identitászavarral küszködik szinte, mert nem tud elmenne és sz*rni egy egészésgeset, úgy hogy ne lenne tőle 2 méteren belül a gazdája. Ugyanez a pórá akadáklyozza meg, hogy futhasson, hogy erősödjön, hogy életképes állat legyen. Egy kutya szereti távol végezni a dolgát az embertől.
De persze az állat fölött álla az ember, az állat dolga szolgáli a teremtés koronáját, ehhez kétség nem fér, de egészségtelen dolog kutyát lakótelepn, és pest belvárosaiban tartani ....
Mint mondtam, én nem előítéletből, és itélkjezésből mondom azt, hanem nem értem, nem bírom felfogni ésszel, hogy miért dohányoznak az emberek, költenek rá pénzt, de sokat.
Ne haragudj, a dohányfüst/dohányzás nem marad nyomtalan. Érrendzser, hangszalag, fogak, tüdő.
Amit Te írsz a vonatbani esteről, az a mésik véglet, szerintem bosszú, és elégtétel, ahol a nem-dohányosok fölényben érzik magukat, és élni akarnak a nekik adott lehetősséggel. -
törölt tag
Én így élem az életem,...természetes, hogy jó ötletnek tartom.
és nem veszem a vállamra azt, hogy a fiatal generáció így-úgy,...nem veszek olyan terheket a vállamra, amit mások dobnának rá, pl. a szülők.
a cigi reklámok, mint az összes rekám frankóba manipulatív, a dolog bűnös, de az onnan befolyó pénz az tetszik, és senki nem kérdezi honnan jött. -
VladimirR
nagyúr
''Kérdeztél már meg dohányost halkan, csendesen, szeliden, hogy miért teszi, amit tesz?''
megprobalok valaszolni:
ahogan raszoktam: anno valamikor hetedikben ugy kezdodott, hogy mivel tilos, ki ''kellett'' probalni (ne mondd, hogy soha nem probaltal ki valamit csak azert, mert az tilos), atna tetszett, hogy beszedulunk tole, meg ugy az egesz
aztan idovel a heti/alkalmi egy-ket szal atment nagyobb mennyisegbe, egyszoval raszokta (ne is kerdezd, ennek a folyamatara mar nem igazan emlekszem, kicsit talan nalam is benne volt az, hogy meno dohanyozni - elkezdeni viszont nem ezert kezdtem, mint fentebb irtam)
aztan, hogy miert nem tesem le? nem is tudom, tobb oka is van
egyreszt megszokas - gondolj bele, hogy eveken keresztul csinalsz valamit napi 10-20-sok (kinek mennyi) alkalommal, pl rendszeresen etkezes utan, buszra varakozva (meg mielott monbdanad, lehet a buszra a tomegtol 1-2 meterre is varakozni, hala a btomegkozlekedesi kultura hianyanak ugyanis a buszra varakozok kb masfel negyzetmeteren gyulnek ossze ott, ahova az ajtot varjak, barmennyien legyenek is) - szoval 7 ev alatt, napi 3 etkezes, es mind utan ragyujtottal - ez eleg eros megszokas, szoval ez egy ok
a masik ugye az, amit Te is irtal, hogy a nikotin fuggoseget okoz - nalam ez nem kezremegesben jelentkezett, hanem a koncentralokepessegem csokkeneseben, hihetetlen ingerultsegeben, es fizikai fajdalomban (hatam majd szet szakadt egy nap utan es nem igazan javult)
es van persze meg az is, hogy olykor (ennyi ido utan mar nem mindig, de neha meg igen) jol esik - van, hogy nagyon jol - pl egy kiados ebed utan, mikor mar majd kipukkadsz kellemes erzes elloni egy cigit, mert legalabb addig is allok, s ulepszik kicsit a kaja - vagy mondjuk nehezen tudok elkepzelni egy sort cigi nelkul, ez nalam valahogy osszetartozik, s sok dohanyos van meg ezzel igy
tovabba buszra varakozva is, legalabb egyik kezed elfoglalod, nem csak allsz ott, mint Katiban a f*sz (raadasul amint ragyujtasz, jon a busz - ez teny
)
felreertes ne essek, senkit nem szeretnek rabeszelni a dohanyzasra ezen hozzaszolasommal, mert draga, budos, egeszsegtele, csak megprobaltam a
kerdesedre valaszolni
p.s.: ''Miért ne lehetne általánosítani? Mi különbség van dohányos és dohányos között dohányzás szempontjából'' - hogy mi? az, hogy nem mind fujja a kepedbe a fustot, neadjisten nemelyik megkerdezi, zavar-e, ha ragyujt es ennek megfeleloen esetleg nem gyujt ra - hogy mi okbol? talan mert nem minden dohanyos bunko....
[amne]: valymi keves az, hogy emelik az arat, elcsufitjak a dobozt, tiltjak itt-ott a dohanyzast, meg hulye tv-reklamokkal/plakatokkal ijesztgetik a nepet, amig pl minden boltban a penztarnal vannak kiteve a dohanyaruk - nem ertek hozza, de ennek nem kis pszihologiai hatasa van -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
''........én tudom miért dohányzom...mert szeretem...........''
Egészségedre....
.... de azt tudd meg, hogy a dohányzásoddal azt közvetíted a fiatal generáció felé, hogy ez elfogadható, teljesen jó dolog, aminek semmilyen káros hatása mics, hiszen úgyis meg kell halni valamiben ....
Minden dohányzó ember a dohányzást reklámozza. Az óriásplakátok csak adnak hozzá egy olyan happy feeling-et, amit Te magadból nem tudsz kibocsájatni ....
részmeről vége ....
szerk.: egy-két hely.hib.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Vangelis
üzenetére
3-4 doboz, az elég sok, tényleg
így még jobb, hogy abba tudta hagyni.
az az igazság, hogy van ismerősöm aki szintén így állt le, nekem is volt szünetem, de én ténylegesen szeretek dohányozni.
nem szeretem ha sok, pl. utálom, és takarítom ha érződik a hajamon, ruhámon...
a barátnőm sem dohányzik, soha nem is dohányzott, ezért elég sok energiámba kerül, hogy őt ne zavarjam ezzel, de ez van. Nem érzem tehernek, csak több odafigyelés kell.
-
törölt tag
- első kérdésedre a válasz:
én tudom miért dohányzom...mert szeretem.
szal nem áll az amit már előre eldöntöttél/gondolsz,.. hogy nem tudom a választ
- második:
a szenvedélydolgokat elég nehéz érvekkel alátámasztani, ha lenne tudnád (bocs, ezt így gondolom)
- három:
nem, nem azért.
- négy:
mert nem jó általánosítani, ezt nem kell megmagyarázni.
többi felejtős...
végül:
''engem csak bánt, hogy ennyire vakok az embreke, és pusztítják magukat, arra adják a pénzüket, amiben érték nincs,''
ez lenne a válasz az aláírásod miértjére???????
mert nem, ha bántana, és valóban, akkor nem magadat látnád elsősorban.
szvsz. -
VladimirR
nagyúr
eloszoris leszogeznem, hogy nem szemelyed ellen iranyulo tamadasrol van szo es nem is a csordaszellemrol (ha ezt most arra irtad, hogy meg en is beled kotok az adott topicban, kerlek nezd meg, hogy leginkabb segito jelleggel voltam ott jelen, ezt csak azert ott emlitettem, mert mar regota zavar, de mostanaban nem vagy oly aktiv, mint regebben), hanem arrol, hogy ez az alairas szamomra igencsak zavaro, mitobb serto
tovabba az idezet, amit irtal nem nelkulozi jobban az esszeruseget, mint az alairasod maga, ilyen magatartassal es felfogassal semmivel nem vagy jobb, mint azok a barmok, akik mas pofajaba fujjak a fustot
jomagam 7 eve dohanyzom rendszeresen (felreertesek vegett nem vagyok ra buszke) es ezalatt az ido alatt (ugy erzem) sikerult egy olyan dohanyzasi kulturat kialakitanom, amellyel leheto legkevesbe zavarok masokat, igy aztan ugy velem jogom van hozza, hogy ra gyujtsak, mivel minden korulmenyek kozott igyekszem szem elott tartani azt, hogy ne zavarjak ezen szokasommal masokat
''Ha azt mondod, hogy joga van a dohányosnak dohányozni, akkor azt mondom jogom van ahhoz, hogy tiszta levegőt szívjak a környezetemben, a járdán'' - szabad levegon (ha jol tudom budapesti vagy) a cigarettafust valymi keves ahhoz kepest, amit egyebkent is belelegzel fovarosunkban (hany szgk is van pesten?)
a kisgyerek mellett dohanyzo szuloket inkabb nem kommentalom, ebben egyetertunk
''a szervezetük már tele van mérganyaggal'' - a nikotin 3 nap alatt kiurul a szervezetbol (mas teszta, hogy mivel az agyad megszokta, hihetetlen szar a leszokasi kiserlet)
''a dohányos emberek azt reklámozzák magukról, hogy a dohányzás jó, és ezt a gyenge jellemű emberek elhiszik, és ők maguk is rágyújtanak'' - nem, a dohanyzas nem jo es a dohanyosok nem is igen allitja ennek ellenkezojet nemdohanyos tarsaiknak (szinten nem idekeverendo, hogy a 14-16 eves korosztalyban sokak szerint meno dolog fustolni, ilyen alapon raszallhattal volna az alkoholfogyasztasra is, leven akkoriban bebaszni is meno dolog)
''Légyszíves gondolkodjál már el azon, hogy miért kell védeni a dohányzást?'' - nem a dohanyzast vedem, hanem az alairasodban levo felfogast tamadom, mely valogatas nelkul minden dohanyost tamad
''Mi bajuk lehetne a nem-dohányzókkal a dohányosoknak, ami miatt feltehetnék a következő kérdést: ''miért kell tolerálni a nem-dohányzást?'''' - mondjuk az a fajta ellenszenv, ami az alairasodbol szurodik eleg? vagy az mondjuk, hogy kijelolt dohanyzo vasuti fulkeben nem tudok ragyujtani (pontosabban ra tudnek, de nem vagyok paraszt es megkerdezem zavar-e valakit - a valasz 95%-ban az, hogy igen)?
amig en megkerdezem a velem egy zart terben levot, hogy zavarja-e ha ragyujtok es azt mondja igen, akkor nem gyujtok ra (sot, lehetoseg szerint nem dohanyzom zart helyen), addig engetdtessek meg nekem, hogy nyilt levegon ,ahol a szel pillanatok alatt tovafujja a fustot, ragyujtsak
legnagyobb problema nem a dohanyosokkal van, hanem a mindket oldalon meglevo, a tolerancia fogalmat tavolrol sem ismero barmokkal - remelem Te nem tartozol kozejuk, s megerted, hogy nem csak egy nezopontbol kell megvizsgalni a dolgot -
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
Kérdeztél már meg dohányost halkan, csendesen, szeliden, hogy miért teszi, amit tesz?
Én már igen. Sokat. De választ nem tudtak adni.
És láttam a legszelidebb embert, akinek vörös lett a feje erre a kérdésre. Mi van a dohányzás hátterében, hogy nem tudják megindokolni, érvekkel alátámasztani?
Nem azért, mert régen csak úgy elkezdték, és ''rajta maradtak'', de most már Ők sem igazán akarnák?
Miért ne lehetne általánosítani? Mi különbség van dohányos és dohányos között dohányzás szempontjából? Mi okból gyújt rá az egyiuk, és mi okból a másik?
Az egyik a megszokásból, a másik élvezetből, a harmadik meg azért mert jó neki?
A narkósnak is jó, amikor előveszi az ''anygaot'', mert a szervezet egkaoja, amire rá lett szoktatva, és nincsenek elvonási tünetek.
Van oly dohányos, akinek 25 óra után centiméterekben lehetett mérni a kézremegését.
De amúgy szive-joga mindenkinek, engem csak bánt, hogy ennyire vakok az embreke, és pusztítják magukat, arra adják a pénzüket, amiben érték nincs, -
törölt tag
Na ezt pörgetheted ameddig csak akarod....
utcán????!
''Rászoktatják a szervezetüket a dohányzásra, és amikor szembesülnek vele, hogy függőségben vannak, egyből azok az embertársaik lesznek az ellenségeik, akik meg merik kérdezni, hogy ''mi jó van ebben'', mert választ maguk sem tudnak rá adni.''
légyszives felejtsd el, hogy általánosítasz, analizálsz, és megválaszolod magadnak a kérdéseidet.
elkezdhetem én is, hogy pl. te miért vagy ilyen szinten elvakulva....nem szeretném.
a szóhasználatból veszem le, és kikérem magamnak,..nekem, (hangsúllyal)..nekem, nincsenek ellenségeim ilyen indokok alapján. -
Vangelis
félisten
Le a bagózással..szerencsére egyre több helyről kitiltják...
És arról alkoss véleményt akivel...... köszike.
Én nem mondtam rád semmi sértőt-....eddig. -
rii
nagyúr
És szerinted nem figyelmetlenség, és önzés kifújni a füstöt, mikor a ''dohányos'' tudja, hogy mások, 3-4-en azt mögötte ''bekapják''?
Ennyire nyavajgás, ha az ember szeretne úgy végigmenni az utcán, hogy ne legyen passzív dohányos? Akkora elvárás, hogy adják már meg a tisztességet a doháynosok a nem-dohányosoknak, hogy utcán, aluljáróba nem gyújtanak rá?
Ha valami nyavajgás, gyengeség, akkor az, hogy amint kilépnek a doháynosok a metróból, egyből gyújtanak rá.
Rászoktatják a szervezetüket a dohányzásra, és amikor szembesülnek vele, hogy függőségben vannak, egyből azok az embertársaik lesznek az ellenségeik, akik meg merik kérdezni, hogy ''mi jó van ebben'', mert választ maguk sem tudnak rá adni. -
[amne]
senior tag
Én nem mondom, hogy baj a dohányzás visszaszorítása, igazuk van azoknak akik azt mondják, hogy reklámozását be kell tiltani, tvből plakátról mindenről. Ellenben a ló túloldalára átesni se jó, kíváncsi lennék egy statisztikára, hányan szoktak le a dobozok lévő fenyegetések hatására. Továbbá, ezekkel az utcán előttem ment valaki és a szél az arcomba fúj 3 nikotin molekulát meg fogok halni hozzászólásokkal se tudok egyetérteni, inkább nagymamis nyavalygásnak tűnik, ''hogy ezek a mai fiatalok''...
-
gozso
őstag
nem vagyok ugyan közgazdász, de ha jól tudom kicsiny hazánkban a következő termékeken vagyon a legnagyobb adótartalom: cigaretta, alkohol, benzin..
tehát én akkor vagyok jó állampolgár ha részegen, kocsiban ülve cigarettázom.
ha megszűntetnék a dohányáruk értékesítését, a rájuk eső adótartalmat szeretném ha olyan termékre raknák rá amiket te, ti is fogyasztotok, lehetőleg jó sokat belőle. -
Trak
addikt
kiskubai:
NEM a véleményeddel volt a baj, hanem, hogy ezzel OFFolsz egy hardver piacos topikot. Képzeld el, hogy mi lenne ha a 25000 regisztrált ember mind beírná oda, hogy szerinte melyik a jó füles... Itt nem arról van szó, hogy Te beleírhatsz, vagy én beleírhatok... Ne írjon bele senki, csak az akit érdekelt az eladásban, vagy érdeklődik.
Erre van külön topik, nem a hardver piacba kell az ilyeneket írni.
Mostanában ez megy sok topikkal, és ezért van tele vele a tököm.
Nem Veled van bajom, hanem azzal, hogy mindenki mindent össze-vissza minden topikba beír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ökölvívás témával a másik topik foglalkozik!
- Tőzsde és gazdaság
- Konteó topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Anime filmek és sorozatok
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
udom, ,javítottam
![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/generator/signs2/8043c1f5d090e5da943b38f129abc9c9.png)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)