- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
oceanearth #49 üzenetére
[link]
9től fél 5ig - legalábbis a részvény- származékos szekciókban. -
oceanearth
őstag
válasz
phanfantom #48 üzenetére
thx. csak úgy érdekelt a dolog.
-
phanfantom
senior tag
válasz
oceanearth #47 üzenetére
Szerintem fél 5 után már bezárnak, míg korábban fix fél 5 volt.
Nyitni fél 9kor nyitnak, de ebben nem vagyok biztos.
Amugy miért?
-
oceanearth
őstag
sziasztok!
1 kérdésem lenne: ügye a BÉT 9-17-ig van nyitva? -
phanfantom
senior tag
-
jeges
senior tag
válasz
phanfantom #44 üzenetére
sry, nem volt szándékomban bántóan fogalmazni, csak jelezni akartam, h léteznek kifejezetten befektetésekkel foglalkozó fórumok, ott valszeg nagyobb lenne a segítőkészség. szó sincs róla, h azt feltételezném, h nem tudod, hová írsz.
-
phanfantom
senior tag
Osztalék: köszi az infokat, így már tudok számolni, viszont lecsengett ez az ügy bennem
vagyis már korábban megvilágosodtam
Helyén valóság: abszolut mértékben tudom, hogy hol vagyok és mit akarok, bevallom ez egy kicsit demoralizáló volt számomra, hogy nem nézted ki belőlem mit is akarok és hova is írok, kicsit a szívemre vettem, de egyáltalán nincs harag, és le is pergett
A segítőkészségedért pedig valóban hálás vagyok -
jeges
senior tag
válasz
phanfantom #41 üzenetére
nem minden részvény fizet osztalékot, csak bizonyos fajtájú papírok, és csak a közgyűlés által megszavazott mértékben.
a példa némileg sántít: a papír névértékének és piaci értékének (azaz vételárának) semmi köze egymáshoz. oszalékot névérték, ill. darabszám után szokás megállapítani. ha a példában 10k-ér 1 db részvényt vettél, akkor 300 huf osztalékot kapsz.
ha a téma (meg a pénzügy, befektetések, stb. általában) érdekel, nem a jó fórumot lapozgatod.
hja, viszont ha egy papír osztalékot fizet, akkor azt annak fizeti, akinek az osztalékizetés napján a tulajdonában van a papír.
[Szerkesztve] -
phanfantom
senior tag
Ez miért állt le?
-
phanfantom
senior tag
Hello!
Engem érdekelne minden amit osztalékokról tudni lehet.
Pl.: a tőzsdén vásárolt cégnek a részvénye feljogosít engem az osztalékra? Mennyi ideig kell, hogy a birtokomban legyen? Tegyük fel 1000ft névértékű részvény után fizetnek 300 ft-ot, és nekem van belőle 10 db 1000ft névértékű részvény, (vagyis vettem egy részvényt aminek 10000 ft volt az ára) akkor én kapok 3000 ft osztalékot? Javítsatok ki, ha nem jól gondolomMinden információt köszönök!
-
Sihto_
tag
Mondjuk én sem vágnék bele a DT-be, mert bár sok pénzem van, de szeretek dolgozni és a munka elveszi az időm nagy részét, és mivel nem fizikai munkát végzek, egyszerűen nincs már feles kapacitásom napi szinten követni az eseményeket (pláne nem napon belül). Szóval ez számomra kizárt, régen sem csináltam ilyeneket, mert ezt 1szerűen nem tartom sportszerünek, hogy mindig pénzzel hagyjam el a terepet.
Most úgy érzem a választások előtt le fog menni az index és függetlenül az eredménytől a választások után újra felszökik, persze a környező országok hatásai ezt valszeg ellensúlyozni fogják, és kisebbé teszik a görbe alatti terület nagyságát. Szerintetek? -
ActionMan
tag
Leírom először, mi a DT, hogy akit érdekel, de még nem tudja, tanulhasson valamit.
A DT ill. daytrade a napon belüli kereskedést jelenti, amikor egy tőzsdei pozíciót a megnyitás napján zársz is.
Pl. veszel valamit és ugyanaznap még a tőzsdezárás előtt el is adod vagy eladással kezdesz és ugyanaznap vissza is veszed.
Először is szeretném kijelenteni, hogy nem úgy unblock nem ajánlom senkinek, sehol, csak a sikeres daytrade-eléshez kell néhány dolog.
Sihto_-nak azért nem ajánlottam, mert ha jól vettem ki, nagyon régen tőzsdézett, egész más rendszerben és viszonyok között, azonkívül talán ''ki is esett'' kicsit belőle, szóval kezdőnek tekintettem és egy kezdőnek semmiképp nem ajánlatos a DT.
Azért nem, mert először meg kell tanulni átlátni a nagyobb, napon túli mozgásokat, (itt hónapokra gondolok) az aktuális piaci helyzetet, a trendeket stb.
Látszólagos ellentmondsásnak tűnhet, hogy a nagyobb mozgások átlátása könnyebb, mint a kisebb napon belüliek átlátása, de ez csak látszólagos.
A napon belüli kereskedéshez a döntéseket gyorsabban kell meghozni, az egész szituáció sokkal feszültebb, mint amikor több hetes trendeket lovagolsz meg és ezt a feszültséget meg kell tanulni kezelni. Ez a tőzsde lélektani oldala, ami a DT esetében fokozottan jelen van és van, akinek soha nem sikerülhet kezelnie, mert egyszerűen nem olyan személyiség.
Szóval ennek megtanulásához sok-sok (éves szintű) gyakorlat és tapasztalat kell.
Talán elmondható az is, hogy a DT-hez a hosszabb távú kereskedéshez képest, kifinomultabb és szigorúbb kereskedési stratégia kell, aminek egy kezdő nincs nyílván birtokában az indulásnál.
Másik dolog a daytrade-el kapcsolatban, hogy a ''használhatósága'' nagyban függ a piactól, amin kereskedsz, jelen esetben a BÉT-től.
Nagyon fontos, hogy minél nagyobb forgalmú legyen az a piac, minél likvidebb legyen, hogy a mozgások ne legyenek olyan hirtelenek (volatilisek) és mindig találjon megfelelő párra (eladóra vagy vevőre) az ajánlatod és akkor tudj venni vagy eladni amikor szeretnél és ne egy órával utána, amikor már kitudja hol van az árfolyam.
Nem mondom, hogy a BÉT-en nem lehet hosszú távon sikerrel daytrade-elni, de szerintem azt akkor is százszor érdemesebb az USA-ban csinálni. -
virkir
veterán
válasz
ActionMan #37 üzenetére
Miért nem javaslod a DT-t, én pár éve próbálkoztam vele kizárólag elméleti síkon
egész szép eredményeket lehetett elérni vele. Az igaz, rengeteg időre van hozzá szükség a gép előtt ülve, de a megadott összeggel a napi 2-5% eredményt alapul véve megéri.
Azt minden esetre ismét leírom csak saját tőke igénybevételével!! -
ActionMan
tag
Mihez képest nézzük a többletkiadást? Mert szerintem az on-line tőzsdézés a legolcsóbb.
Igen, azt hiszem volt vmi Tőzsdecápa, de annak az oldalán (Bővebben: link) már évek óta csak annyi van, hogy ''megújul''.
Nem annyira régen volt az Equitas cégnek egy tőzsdejátéka, a Tőzsdemágus, (Bővebben: link), amiben a fődíj egy autó volt.
A játék érdekessége az volt, hogy valós idejű (és ingyenes) adatok alapján kereskedhettél és nem a szokásos 15 perccel késleltetett adatok alapján.
Egyébként ennek a cégnek van a legjobb kereskedési progija, a játék célja ennek a propagálása volt, ugyanis ezen keresztül lehetett kereskedni, pont mint élesben.
Ha jól emlékszem, már lassan 2 éve, hogy beindult egy másik ''tőzsdeszimulátor'' is, a Tőzsdeliga (Bővebben: link).
Itt 10 millió virtuális pénzzel kezdtél és nagyon népszerű volt, rengetegen regisztráltak és voltak aktívak. Azóta fejlesztették, és külföldi részvények is bekerültek a rendszerbe, meg gondolom sok más újítás is van (pl. grafikon rajzoló stb.)
mod: +)
[Szerkesztve] -
Sihto_
tag
válasz
ActionMan #35 üzenetére
Ja ja igazad van, én most lendülök újra be a tőzsdére, tahát, ha valakit érdekel jövő héten már élesben csinálom, lehet kérdezgetni.
Amúgy az on-line tőzsdézésnek mekkora a többletkiadása nézte valaki?
Jah meg volt régen egy tőzsdejáték oldal, nem tudja valaki a címét?
Talán valami tőzsdecápa?
[Szerkesztve] -
ActionMan
tag
Ugyan a kérdés már több, mint 2 hónapos, de most akadtam erre a jó kis topicra.
Fel kéne hozni!
Bővebben: link - Közép-európai Brókerképző Alapítvány -
lesaux
veterán
up
-
Den
veterán
hát, nem tudom, kinek mi éri meg, de én vagy 2 éve kiszáltam. Túl kockázatos dolgokba nem mentem bele, viszont a tuti papíroknak annyira kicsi lett a mozgása, hogy nekem nem érte meg. Mondjuk én kis pénzzel ''tőzsdéztem'', tényleg csak a játék kedvéért, így a jutalék meg aztán a bevezetet adó miatt gyakorlatilag a brókernek meg az államnak ''csináltam'' a pénzt. '99 az szép év volt, akkor összejöt a 130%
-
jeges
senior tag
azt azért nem mondanám, hogy nem éri meg, legfeljebb azt, hogy 98 óta nincs az a szinte biztos nyereség, amit zsebre lehet tenni kockázat nélkül vagy minimális kockázattal
ettől függetlenül vannak újabb lehetőségek (lásd külföldi papírok, új és még újabb azonnali és származékos termékek, miegymás)
persze az is igaz, hogy a piac mélyebb ismerete kell, hogy tisztes haszonra lehessen szert tenni - arányos kockázat vállalásával
pontosítás: tőkeszámlán csak bizonyos papírok tarthatók (SZJA törvény), általánosan értékpapír letéti (fizikai papírok) számlát és értékpapír számlát (demat papírok) kell nyitni, de ez általában (az adótőke- és ügyfélszámlákkal (utóbbi a pénz nyilvántartására szolgál) együtt) a keretszeződés részei -
Den
veterán
szeméyesen nem tusz vfenni, csak brókeren (brókercégen) keresztül. Kell nyitni tőkeszámlát, és vételkor és eladáskor is van jutalék amit fizetned, kell. Mikor én szórakoztam ilyennel, tranzakciónként 1% (nem a nyerség, hanem a vett/eladott részvény értékének 1%-a), de minimum 5 ezer forint (ha 500 ezernél kisebb értékről van szó) volt a jutalék. Kis pénzel ( 1-2 millió) már nem igazán éri meg csinálni, eléggé ellaposodott a tőzsde, kicsik a mozgások, és a forrásadó (asszem ez a neve), is viszi a pénzt.
-
jeges
senior tag
ezt értem én a ''kvázi befektetési tanácsadó'' szerep alatt
általánosan igaz azonban, hogy fenntartással kell kezelni minden ilyen tippet, mert a jövőbe nem lát senki, ellenben a pénz (és a kockázat) a befektetőé
talán az a legfontosabb, hogy a döntés mindig a befektetőé kell legyen, persze vannak befolyásolható és kevésbé befolyásolható emberek
azért azt ne felejtsük el, hogy míg az ember új a piacon, nem ''él együtt'' a piaccal, addig jó lehet a befektetési tanácsadás, az előzetes informálódás -
-
jeges
senior tag
mielőt kereskedhetnél, szvsz egyszer mindenképp be kell sétálni vagy a brókercéghez vagy a postára (ha jól emléxem, a Con***dnál pl postán keresztül is lehet), de neked nyilván egyszerűbb személyesen a céghez bemenni, ott aláírni keretszerződést (anélkül nem nagyon megy a dolog), utána lehet telefonon, neten, személyesen, ahogy akarod
jobb is szvsz egyébként a személyes találkozás, ebből te magad is sok mindent megtapasztalhatsz -
lesaux
veterán
Sőt még mielőtt valaki az ebroker.hu-t ajánlaná, leírom, hogy azzal is vannak gondok. Őket be is panaszoltam a PSZÁF-nél (erről már írtam egy másik topicban).
Felkészületlenek, elérhetetlenek, az emailekre nem válaszolnak, a rendszerük meg gyakran szaraxik. El kell kerülni az ilyet. Amúgy pedig nem voltak drágák. -
lesaux
veterán
-
Van olyan is, hogy Concorde Direct (http://www.cd.hu). Ők kicsit drágábbak a másiknál; nekem azért érte meg, mert A-kategóriás tőzsdei cégnél dolgoztam, így nem volt számlavezetési díj.
-
Bagoly
senior tag
Egy kis online irodalom:
http://www.somlo.net/
Sajna már nem nagyon frissül, de az elemzések nagyon tanulságosak. -
lesaux
veterán
Ez a legolcsóbb cég a piacon. Számlanyitás ingyenes, a jutalék meg 0,25%. Ez azt jelenti, hogy ha 100.000 Ft értékben veszel részvényt, akkor 250 Ft jutalékot fizetsz. (Talán havonta vagy negyedévente vonnak le pár száz forintot, majd utánanézek, ha nem lesz ilyen fos a netünk. De több költséged nincs.) Ennél olcsóbb csak akkor van, ha multimilliomos vagy, és megboltolod az egyik céggel. Bár akkor szerintem itt is lehet alkudni.
Személyesen venni nem hiszem, hogy lehet. Amit Te láthattál, az SZVSZ jegyzés volt, és baromi régen. Ma már szinte az összes részvény dematerializált formában van jelen a piacon. Ja, egyébként úgy lehet személyesen venni, hogy ha internet helyett besétálsz a brókercéghez, és megmondod, mit szeretnél, de asszem, nem erre gondoltál. Akkor már ott a telefon, azon is lehet venni. -
Nimrod
addikt
Hmmm...úgy tűnik, hogy itt mindenért fizetni kell (regért értem), vagy rosszul látom?
Nem neten keresztül hol és hogy lehet venni (személyesen)?
Eccer régen tevébe hírdeték, hogy bagóért lehetett valamilyen részvényt venni és az emberek hosszú sorokba álltak az utcán, úgyhogy biztos lehet. Csak nemtom, hol? -
QQRIQ
tag
Marmint a magyar tozsdere gondolsz? Azt nem tudom biztosan... de azt hallottam, nincs direkt kereskedesi lehetoseg, brokeren keresztul tudsz csak venni/eladni. Ha esetleg mas (mondjuk az amerikai, NYSE vagy NASDAQ) tozsdet ertetted, akkor arra van jonehany ''online brokerage''.
En pl. az Ameritrade-et hasznalom (korabban Datek volt, csak megvette oket az Ameritrade). Nem vagyok egy nagy tozsdecapa, igazsag szerint leginkabb a nejem foglalkozik a piaccal.
Nekem nincs hozza turelmem... -
Nimrod
addikt
Elírtam a címet - részvények akar lenni, majd a gazdi javíccsa ki please! THX!
Szal az érdekelne, hogy hol tudnék részvényeket venni. Neten keresztül lehet e és ha igen, hol?
Ha tőzsdecápa leszek támogatom a PH!-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest