Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-09-22 13:57:12

LOGOUT.hu

Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) lck válasza Cs1csó (#2250) üzenetére


lck
senior tag

A Simple Social Browser- ről éppenséggel úgy tudom hogy abbahagyták a fejlesztését. De ne legyen igazam, mert jelenleg én is azt használom, nagy megelégedettséggel.

(#2252) Semplar válasza Cs1csó (#2250) üzenetére


Semplar
őstag

+1 a F.B. Purity -re. Nulla zavarás! :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#2253) ledgeri


ledgeri
nagyúr

A hét keresőszava: Ublock Origin Minus (és potenciális jövőbéli hozadékai okozójának)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#2254) Kence Fice válasza Cs1csó (#2240) üzenetére


Kence Fice
lelkes újonc

Kiderült, hogy az ublock-ban a filterlistnek csak egy része van bekapcsolva, nem szabad megbízni benne, telepítés után be kell kapcsolni és frissíteni kell őket, illetve újakat telepíteni.

Ettől függetlenül ugyan azt tapasztalom, amit ledgerinek privátban is írtam korábban, hogy a kugli, yt és hozzá hasonlók, amelyik először elszürkítik a képernyőt és csak utána dobják fel a az ablakot, ublock-kal nem blokkolhatóak. Az egyedi blokkolás csak adott pillanatban él, újabb kattintás után újra visszajön, a zipperrel kattintással lehet tiltani, de mindkét esetben csak a felugró ablakot, a weboldal szürke, azaz olvashatatlan és kattinthatatlan marad.

Legalább a yt-ra kellene megoldás, kugli helyett van más kereső és amúgy is jellemtelen húzásai vannak, hogy pl. nem lehet a linkeket kimásolni megnyitás nélkül. :(

(#2255) EmptyParadox válasza Kence Fice (#2254) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

Youtube-ra ezt próbált meg:
! YT consent v2
youtube.com##+js(set, ytInitialData.topbar.desktopTopbarRenderer.interstitial.consentBumpV2Renderer, undefined)
youtube.com##+js(json-prune, [].response.overlay.consentBumpV2Renderer topbar.desktopTopbarRenderer.interstitial.consentBumpV2Renderer overlay.consentBumpV2Renderer response.overlay.consentBumpV2Renderer)

(#2256) ledgeri válasza Kence Fice (#2254) üzenetére


ledgeri
nagyúr

<p>Itt is leírom, hogy a szűrkítés is egy oldalelem, amit el lehet zappantani. Lehet, hogy az is két részes: Egyik a szín, a másik a kattintás blokk. Addig kell blokkolgatni amíg nem működik.</p>

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#2257) Kence Fice válasza EmptyParadox (#2255) üzenetére


Kence Fice
lelkes újonc

Ezzel mit kell csinálni?

ledgeri:
Azt nem értem, hogy ezt az ublock miért nem jegyzi meg, ahogy más oldalaknál, miért kell minden egyes esetben újra megtenni kugli és yt oldalaknál?

régebbire:
a ms és yahoo híreket nem tudom, néha a win10 feldobott egy ablakot, amikor a "rejtett ikonok megjelenitése" ikonra akartam kattintani, és ha köztük volt érdekes hír, rákattintottam, ezért nem tudom a pontos linket megadni.

[ Szerkesztve ]

(#2258) ledgeri válasza Kence Fice (#2257) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Mert nem menteted el vele. Csináld meg a váltást/blokkolást újból, és ha betöltött az oldal úgy ahogy szeretnéd, és működik, akkor ott a kis lakat, amivel el is mented!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#2259) EmptyParadox válasza Kence Fice (#2257) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

A uBlock Origin beállításain belül My Filters. Ide bemásolod, és Apply changes.

[ Szerkesztve ]

(#2260) btraven


btraven
őstag

Az adblocker a világ legjobb találmánya. Én a google sajátját használom. Sajnos van olyan oldal ahol megjelennek a reklámok, akkor derül ki hogy mennyire is jó dolog.
Engem nem maga a reklám zavar, hanem hogy más szálon töltődik be és 1-2 mp múlva én már kattintanék egy linkre és akkor hirtelen elugrik a francba az egész oldal. És addigra egy másik linkre kattintok.
Ez annyira idegesítő.

(#2261) Cs1csó válasza btraven (#2260) üzenetére


Cs1csó
félisten

:F "Adblocker" ?

Helyesbítek: Ublock Origin vagy AdGuard ingyenes böngészőbővítmények (asztali böngésző) és esetleg a FilterLists.com oldalról még pár szűrőt hozzáadni vagy ami már gyárilag benne van de nincs aktiválva azok közül párt még aktiválni, vagy ami nem válik be deaktiválni.

(#2262) Fandango válasza btraven (#2260) üzenetére


Fandango
veterán

"google sajátját használom" :F

Az mi?

(#2263) Jack Oneill válasza Fandango (#2262) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Igen, ez a kerdes bennem is megfogalmazodott 😜😜
Lehet, hogy a semmit nem ero bongeszos beallitasra gondol.

(#2264) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Sziasztok!
Melyik most a legajánlottabb blokkoló?
UO vagy Adguard?
UO van a gépen, de nekem is előjött az az idegesítő jelenség, amiről korábban itt szó volt.
Pl index linkek nem megnyitása, csak jobb klikk megnyit új lapon.
Egyre több oldalnál hasonló, pl indamail-en nem reagálnak a funkciógombok.
Bizonyos oldalakon a beépített képekre kattintva semmi nem történik.
Sajnos ez most már egyre több és lehet, tennék egy próbát az adguard telepítésével. Erről esetleg vélemény, ajánlott beállítás, hátrányok, stb?
Köszi előre is :)

[ Szerkesztve ]

(#2265) Cs1csó válasza Jack Oneill (#2264) üzenetére


Cs1csó
félisten

Melyik böngésző alatt használnád? Asztali böngésző?

Az UO gyakorlatilag testre szabható tehát aktiválhatsz és deaktiválhatsz olyan szűrőket amiket tartalmaz gyárilag az UO de akár pl. a FilterLists.com-ról saját szűrőket is telepíthetsz.

Nekem jobban áttekinthető az UO de nyugodtan "inaktiváld" (tehát törölni sem kell) és a puding próbája az evés teszteld az AdGuard-ot.
Az AdGuard-ot amikor legutóbb telepítettem volt egy nem túl kedves opció: " a nem tolakodó reklámok engedélyezése" ami elég érdekes, szerintem ilyen reklám nincs maximum olyan oldal van ahol elfogadom, hogy a reklámok megjelenítésével támogatom az oldalt és ezért hagyom, hogy reklámozzon de ott sem fogom ha extrém zavaróan teszik de ha kulturáltan akkor okés.

(#2266) #86564352 válasza Jack Oneill (#2264) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az ublock origin és adguard ingyenes kiegészítők ajánlottak. (én az utóbbit használom)

Hogy mi jó és mi nem jó, az a beállított filtereken múlik. Ellenőrizd UO-ban milyen filter van bekapcsolva, egyesével megnézni melyik okozza nálad a problémát, akár alaphelyzetre állítani.

Az adguard előnye, hogy a cég csapata állítja össze az alapértelmezett adguard szabályokat. UO-nál ha az ott alapból használt easylist és fanboy filterekkel valami van, az egy fő fejlesztő is csak várhat. Egyébként lehet UO-t is adguard filterekkel használni. Index linkek megnyílnak.
Filtereim:
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#2267) Jack Oneill válasza #86564352 (#2266) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Köszönöm, Cs1csó neked is. Most próbálgatom az Adguardot kicsit.

(#2268) Jack Oneill válasza Cs1csó (#2265) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Edge. Amúgy, amikor újra telepítettem az UO-t, ment minden jól, ez is érdekes.

(#2269) Cs1csó válasza Jack Oneill (#2268) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hopp, ezt a "klasszikus" megoldást el is felejtettem: törölni a kiegészítőt, üríteni a chachet stb. böngsző restart majd mehet fel a kiegészítő újra. Sokszor megjavul. :R

(#2270) Jack Oneill válasza Cs1csó (#2269) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ja érdekes :D
A másik: Pár éve olvastam, hogy egyre több cég meg akarja nehezíteni a blokkólók működését, és várható a jövőben, hogy ezek a blokkolók egyre nehezebben fogják ellátni a feladatukat. Lehetséges, hogy ez annak a jele lenne?

(#2271) #86564352 válasza Jack Oneill (#2270) üzenetére


#86564352
törölt tag

Egyszerűbb a történet: volt egy hibás filtered. Amikor újratelepítetted, visszaállt alapértelmezett szűrőkre és azért lett jó.

(#2272) Jack Oneill válasza #86564352 (#2271) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Most Adguard aktív, eddig tetszik, szinte ugyanazokkal a beállításokkal, filterekkel, mint neked. A menüje sokkal szebb, letisztultabb, érthetőbb.
Amit elsőre észrevettem, hogy Facebook-on nincs hirdetés. Sem a hírfolyamban, sem oldalt. UO mellett (alapbeállításokkal) tele volt.

[ Szerkesztve ]

(#2273) ledgeri válasza Jack Oneill (#2264) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Mind az index, mint az indamail egy szervercsoporton ül, mint itt pl a PH és a HA.
Másnak egy cache ürítés, újratöltés (ublock origin) elég volt a funkció helyreállításához, nekem aki hard módon használja 2 külső szerver engedélyezése kellett a tartalom eléréséhez.. Ez az én szememben nem a kieg hibája.

Az "egyre több cég meg akarja nehezíteni a blokkólók működését" az most a google manifest v3 miatt téma megint, erre keress rá, ha érdekel, és hogy miért rossz nekünk topik lakóinak.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#2274) #86564352 válasza Jack Oneill (#2272) üzenetére


#86564352
törölt tag

Évek óta használom Windows böngészőkben, nekem bevált. A karbantartott listák és a felület miatt jó. Az UO mondjuk advanced módban még többet tud, viszont nekem arra nincs szükségem.

#2273
A manifest v3 miatt kevésbé aggódom, hiszen tulajdonképpen az se normális dolog ami most megy: teljes hozzáférés engedélyt kell adni a kiegészítőknek. Pár éve amikor Apple szigorította a kiegészítőket Safarihoz, voltak cikkek vége mindennek az új korlátozások miatt. Aztán mégse, ugyanúgy használok reklámszűrőt Safariban is. Az Adguard vagy Wipr megfelelt az új biztonsági szabályoknak, az UO fejlesztője nem akart. [link]
Szerintem manifest v3 után se fog összedőlni a világ.

(#2275) Jack Oneill válasza #86564352 (#2274) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Es abban tudsz segiteni, ha androidon kiprobalnam az adguard dns-t, mit kell beirjak a dns beallitasoknal?

(#2276) Cs1csó válasza Jack Oneill (#2275) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia ezt kell beírni és menteni:
dns.adguard-dns.com

A beállításokon belül valahol a kapcsolatok fulnel lehet "privát DNS" beállítása opció.

Ezt használom én is az appokból is kiszedni a reklámot, és a rendszerből pl. Xiaomi-ban is van bőven pl. Egy tisztítás után elkezd reklámozni.

A Penny ingyenes wifi valamiért nem szereti, de könnyű kikapcsolni a privát DNS opciót majd újra bekapcsolni később (nem kell majd újra beírni a dns-t mert megjegyzi)

Más: a Google próbálkozik de van más böngésző a Chrome-on kívül. Plusz ha már DNS szintén vagy mint a Blokada VPN-el szűri akkor a böngészőig sem jut el. Akár Android akár Windows

[ Szerkesztve ]

(#2277) junior11 válasza Cs1csó (#2276) üzenetére


junior11
veterán

Xiaomiban szinte teljesen ki lehet kapcsolni a reklámokat a beállításokban, bár egy kicsit el kell mókolni vele.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#2278) Jack Oneill válasza Cs1csó (#2276) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Koszonom. Kiprobaltam , most hasznalom igy egy ideig. De oszinte leszek, eddig minden ugyanaz 😄 Bongeszoben nem veszem eszre, hogy blokkoolna, eddig 1 alkalmazban lattam, hogy nem jelent meg reklam. Majd megfigyelem.

[ Szerkesztve ]

(#2279) Jack Oneill válasza Jack Oneill (#2278) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ki is kapcsoltam ezt a dns dolgot. Semmit nem er. Ugyanugy van mindenhol reklam, kiveve eddig 1 alkalmazasnal.

(#2280) Szellem. válasza #86564352 (#2266) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ma én is kicseréltem az UO-t az Adguardra. Nálam megszűntek a linkproblémák és eltűntek végre a facebookról a hirdetések és a neked javasolt baromságok. Még tesztelem. :R

(#2281) Sweet Lou 6 válasza Szellem. (#2280) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Facebook-ra van külön Facebook Purity, amely a Suggested és egyéb nem kívánatos bejegyzéseket is szűri.

sweetlou6.wordpress.com

(#2282) Cs1csó válasza junior11 (#2277) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, a Xiaomi shopos Zsolti általi "hogy reklámmentesítsük a Xiaomi telefonokat" videó alapján beállítottam mindent és tényleg sok reklám eltűnt vagy nem jelenik meg de ha csinálok egy TISZTÍTÁST akkor miután lefutott feljön egy teljes képernyős reklám (most valami casinót reklámoz) és az egyik sarkában visszaszámlálás és ha lefut akkor jelenik csak meg a bezárást lehetővé tevő X persze én simán bezárom enélkül, de zavaró.

AdGuard DNS-el ez nincs. Vagy a ZEDGE nevű csengőhangot és háttérképet letöltő alkalmazás pár megnézett kép vagy csengőhang után bedob egy visszaszámlálós reklámot ez sincs már ha van Adguard DNS.
Van egy "AKCIÓK" nevű app amiben egy csomó bolt (pl. Lidl, Penny, Real, Privát stb.) újságja elérhető ott az újságok lapozgatásakor alul van egy vékony sávban reklám - nem zavaróan amúgy - de ez sincs amikor AdGuard DNS-t használok.

A böngészőre hogy mennyire hat nem tudom, mert Firefox-ot használok Ublock Origin-nel ami ugye a böngészőben is szűri a reklámot.

(#2283) Cs1csó válasza Jack Oneill (#2278) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia akkor próbáld ki a BLOKADA alkalmazást (ha nem root-olt a telód ez a jó) A BLokada-ból van már 6-os verzió is azt is kipróbálhatod.

Nagyon kevés alkalmazást használok elsősorban böngészek de ugye az UO-val vagy Facebook-ot böngészek de azt meg FROST vagy Simple Social Browser-rel. (az utóbbit használtam idáig de most tesztelem a FROST-ot)

[ Szerkesztve ]

(#2284) #86564352 válasza Jack Oneill (#2275) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem próbáltam azt. Nekem elég a kiegészítős szűrés, nem akarom vakarni a fejem ha éppen lassú vagy gond lenne az Adguard DNS szervereivel. Amit használok évek óta:

Windows alatt Edge: Adguard kiegészítő + karbantartott filterek
Mac és iPhone Safari: Wipr

Ennyi elég nekem, minden jó. :)

(#2285) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Az is vicces, hogy most jött valaki a firefox topikba, hogy semmi blokkolót nem használ ÉS rosszak neki az inda*/index linkek.
Mindkét topikban rákeresve az index szóra azért van hasonló eredmény, szóval nem újdonság.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#2286) Jack Oneill válasza ledgeri (#2285) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Akkor a Firefox sajat blokkoloja (kovetes, adatvedelem stb) lehet a ludas. Tul szigorura lehet allitva pl.

(#2287) Szellem. válasza Sweet Lou 6 (#2281) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Tudom, mert már korábban javasolták itt nekem. Viszont, mivel az Adguard is tökéletesen reklám mentesíti a Facebookot, akkor minek használjak két kiegészítőt?

(#2288) Szellem. válasza #86564352 (#2266) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Beállítottam így az Adguardot, viszont lett egy problémám.
A Facebookon böngészőben, ha a bal felső sarokban beírok a keresőmezőbe valamit amire még nem kerestem rá, akkor nem hoz ki semmit találatnak! Tehát új keresésnél is blokkol.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Az alábbi megoldás hozott megoldást, azaz az Adguard saját szűrője helyett a Fanboy's szűrőt aktiváltam, de az meg sajnos átenged hirdetéseket.
Mi lehet a megoldás, hogy blokkoljon is, de a keresés működjön?
Köszönöm előre is. :R

(#2289) Jack Oneill válasza Szellem. (#2288) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Delutan leszek gépnél , ezt kiprobalom. Nekem egyébként mindketto aktiv, de emlekeim szerint megjegyezte a kereseseket. Ki fogom probalni, jelentkezem.

(#2290) Szellem. válasza Jack Oneill (#2289) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Új kereséséről beszélek, nem a megjegyzettekről. Az olyanra keresel rá, amire nem kerestél még!

(#2291) Jack Oneill válasza Szellem. (#2290) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ja ertem, mirol beszelsz. Na ezt meg fogom nezni. De ha ez igy is marad netan, en a face reklammentessegert cserebe ezt bevallalom 😄

(#2292) Szellem. válasza Jack Oneill (#2291) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Csak jelezni szeretném, hogy a Kaspersky Internet Security esetében, ha bekapcsoljuk a Reklámcsík blokkolót és a Privát Böngészést, ahol pedig az Adatgyűjtés Blokkolást bekapcsoljuk, akkor tökéletesen reklámmentessé teszi a Facebookot!

(#2293) Semplar válasza Szellem. (#2290) üzenetére


Semplar
őstag

Az is egy adatgyűjtési technika, ezért blokkolja az AdGuard. Google böngészőjében is az adatvédelemi beállításoknál is külön engedélyezni kell, hogy keresésnél megjelenjenek -e a "releváns találatok".

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#2294) Jack Oneill válasza Szellem. (#2290) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Na kipróbáltam, ugyanúgy minden megjelenik. Rákerestem valami újra, ami nincs benne az előzményben, szépen beadja a lehetséges találatokat.

(#2296) Szellem. válasza #86564352 (#2295) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nem a kocsmában vagy. Nem kell szeretni valamit, de kulturáltan fejezd ki magad!

(#2298) #86564352 válasza Jack Oneill (#2294) üzenetére


#86564352
törölt tag

Én is kipróbáltam (ezzel le is tudtam az idei facebookozásomat), minden rendben a fb keresővel adguard szűrőkkel. Nála valószínűleg a kaspersky vagy más zavar be. Ha ilyet még le szabad írni. ;]

(#2299) Jack Oneill válasza #86564352 (#2298) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Na most a problema azzal van, hogy nalam nincs kaspersky telepitve, viszont amikor elkezdtem nezegetni a beallitasokat az adguardban,majd kileptem,egyszer csak nem szurte a reklamokat facebookon. Nem allitottam az egvilagon semmit. Ujra kellett telepitenem a bovitmenyt,hogy ujra jo legyen.
Tettem egy probal UO+Adguard szurokkel,de azok semmit nem szurtek a reklamokat Facebookon,raadasul bizonyos oldalak nem mukodtek megfeleloen. Nakam mindenkepp marad az Adguard,csak nem ertettem ezt a jelenseget. Egyebkent munkahelyemen ugyanezekkel a beallitasokkal nem szuri a facebook reklamokat az adguard,ez is erdekes.

[ Szerkesztve ]

(#2300) Szellem. válasza #86564352 (#2298) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Élcelődhetsz, de nem azzal volt gond, hogy szidtad a Kapserskyt, hanem azzal ahogy írtad a hozzászólásod. :R
Mellesleg, le lett szedve a Kaspersky, ki lett próbálva a laptopomon amin fent se volt és egyik esetben sem úgy működött ahogy kellett! Edgeben ráadásul nincs is más bővítmény fent, de Chrome alatt is ezt játssza.
Valami az Adguard Base vagy alap szűrővel van, mert ha UO-ban engedélyezem azt a szűrőt, akkor ott is probléma van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.