Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Üdvözlünk minden (leendő) ZUK Z2 tulajt a fórumon, szakmai kérdések előtt megkérek mindenkit, hogy a témaindító írást a kérdések előtt mindenki olvassa el! Így néhány felesleges kör megelőzhető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
Kijött egy 3.5.200-as verziójú OTA a betásoknak. Olyan komoly változás nincs benne, és egyelőre flashelhető verzió sincs
Mmm'kay?
-
kano
nagyúr
válasz KurtCobain #4902 üzenetére
Köszi. Várjuk a további híreket, ha tudsz.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Dominó85
addikt
Oreo Beta bugreport:
- wifi hotspot bekapcsolása után 1-2 percre újraindul a telefon
- hangerő szabályozás a hangszórón 0-90% halk 90->100 nagyon hangos
- értesítési led, töltési led nem működik, bekapcsoló funkció sincsen
- videózni nem lehet "audio settings" hibára hivatkozikÜzemidőre valami fantasztikus a rom. 7 - 7,5 óra kijelzőidők, 1,5 - 2 napos üzemidő mellett.
* Péter - 06302461862 *
-
KurtCobain
őstag
ZUI 3.5.200-DEV:
QPST verzió
TWRP verzióÉn inkább a TWRP verziót ajánlanám, nincs benne se a bootloader, se a firmware, szóval nem kéne hogy problémát okozzon.
Mmm'kay?
-
D013
aktív tag
Ebből mikor lesz hivatalos 3.5 release szerintetek, racionálisan? Február?
-
vrsptr
aktív tag
Üdv! Sikerült beszereznem a készüléket. Jelenleg melyik a legmegbízhatóbb, magyar nyelvet is tartalmazó ROM ZUK Z2-re? Mert a jelenlegi 3.1 Facebook + Messenger-nél állandóan kilép, így használhatatlan. Más hibát egyelőre nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
vrsptr
aktív tag
A kamera beállítások is eltűntek, üres oldal fogad. Lite verziók mennek FB és Messenger, de értesítések nem nagyon. *Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!*
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
fectin
csendes tag
Sziasztok! Olyat valaki tapasztalt már, hogy nem nem hallanak telefonálás közben, sőt én sem hallom a másik felet. Teljesen süket a vonal. A számláló megy, hibát nem ír. Más aplikációval, mint pl a viberrel lehet beszélni rendesen hallanak és én is hallom őket. A rom ami rajta volt ez a 3.5.200. Már visszatértem Nugátra de sajnos itt is hasonlót produkál
-
Dominó85
addikt
Köszönöm szépen. Esetleg a 3.5 200-as DEV romhoz tud valaki changelog-ot? Azért kérdezem mert a jelenlegi 112 végű rom üzemidőben valami isteni. Ugyanakkor ez a hangerő és hangszóró elkúrt vezérlés elég gáz. Igaz hanghívásnál és BT vagy jackes fülhallgatónál nincsen hiba. Csak a hangszórón zenét, filmet nem lehet hallgatni.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Black&White #4914 üzenetére
Életemben 3x csináltam TWRP backupot 2x K3 Noteon, ott jó volt. Zuk Z2-n nem sikerült még. No meg időigényes és az most nekem nem nagyon van.
Addig nem cserélem le ezt a béte dev oreo-t, amíg a 200-as changelogját meg nem lelem.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #4916 üzenetére
Elég sok rosszat olvasok róla sajnos. Például csomó apk FC-zik, újra kell tenni. Illetve a google-val sincsen barátságban. Mégis mi a fenét csináltak a 112-es DEV romból? Egy kalap kakikt? Nálam a 112-es a wifi hotspotos újraindulástól eltekintve betonstabil! No meg a csatlakoztatott eszköz nélküli hangerőszabályozás zene/film esetén bugos. De hanghívásoknál/kihangosításnál tökéletes.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #4918 üzenetére
Biztosan kikerül majd. Szerintem tudatosak ezek a leakek és a Lenovonál az a pár developer olvasgatja a hszeket az xda-n bőszen.
* Péter - 06302461862 *
-
tibcsi0407
félisten
válasz Dominó85 #4919 üzenetére
Vagy inkább a kínai fórumokon.
Nem teljesen értem most mi folyik a ZUK-nál igazából. Nekem gyanús, hogy nem zártak be, mert ha egy cég bezárja a mobil üzletágát, akkor nem fejleszti egyre profibbra a rendszerét.
Oké, hogy a Motorolákon is ez van Kínában, de akkor miért nem azt a szekeret tolják?
Kíváncsi lennék egy Z3-ra.utdetailing.hu
-
senior tag
Használ itt valaki Luphie bumpert? Mennyire védi a keretet, mennyivel vastagítja a telefont? Van róla valami általános vélemény? Illetve, ezen kívül létezik más fajta bumper a telefonra?
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #4920 üzenetére
Hú, ha kijön a Z3 meg is veszem. Bevállalok vagy 10 túlórát is ha kell érte.
Nem kell neked bumper. Van egy sandstone szilikon tok, ami 100%-ban védi a telefont és nem lesz tőle sokkal vastagabb.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
senior tag
-
Dominó85
addikt
válasz Zsírkrétamen #4923 üzenetére
A bumper tokokkal az a baj, hogy szétcseszik a telefon oldalát. Kb 100 alkalomból pedig 90 esetén nem is illeszkedik megfelelően a csavarjánál. A Luphie tokok nem ajánlottak, mert hosszabb fejű type-C kábel kell, mivel xar, kicsi a kivágás. Sőt a jack csatlakozóba is csak olyan füles dugható, aminek kisebb a csatlakozójának a feje.
* Péter - 06302461862 *
-
tbillHUN
tag
Sziasztok.
Először is B.U.É.K. mindenkinek a csoportban.
Sikerült a telefonomat vízbe ejtenem pár napja azóta természetesen kiszárítottam (a rizses trükköt is bevetettem ).
A telefon minden funkciója tökéletesen működik DE amennyiben játszani kezdek kb. 20 perc sem kell a telefon 49 fok fölé melegszik max 54 fokig.
Az ujjlenyomatolvasó szenzor akkor már nem funkciónál és 1-2 perc múlva lekapcsol a telefon.Az ötleteket előre is köszönöm.
Üdv:
Gábor
-
vidocq
csendes tag
Sziasztok!
Basebandet szeretnék frissíteni (1.9 ZUI-val kezdett a telefon, utána egyből custom ROM ment rá), a jelenlegi verziója 1.53. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de soha nem volt 4G hálózatom, csak 3G (Budapesten élek, előző telefonomon ment a 4G ugyanezzel a SIMmel). Ez nem zavart, de ha változna örülnék.Viszont ami miatt eljött az idő a frissítésre, hogy szeretnék Oreo alapú ROMra váltani, aminél láttam, hogy a friss baseband elvárás. Utánaolvastam több fórumban, és arra jutottam, hogy a ZUI frissebb (2.5) verziójának telepítésével a legbiztonságosabb a baseband frissítés, a linkelt fejlesztői hozzászólás alapján is.
A kérdésem, hogy QFIL-lel a ZUI 2.5 feltehető előzetes verziók kihagyásával illetve a bootloader nyitása utána ugyanúgy történik majd, ahogy Tibcsi leírta a bejegyzésében?Azért is teszem fel itt a kérdést, hogy ha más is hasonló helyzetben van akkor kereső használatával találjon definitív választ - nekem nagyon sok utánaolvasás után alakult ki ez a kép a fejemben, és még mindig nem vagyok benne biztos.
Köszönöm előre is.
-
senior tag
Köszi az információt, nekem is ez a baseband van fent, de sose volt gondom a 4g-vel, és már rég Oreo alapú romon vagyok. Mostmár tudom, ha valamiért bootloop-ban ragadok, akkor ez a gond
Dominó85 :Azt én is tudom, hogy ilyen szempontból rosszabbak, mint egy tok, de képtelen vagyok elhinni, hogy jobban szétcseszné az oldalát, mintha simán farmer zsebbe tartanám. Sosem ejtem le, nem dobálom a telefont, csupán azért kell a bumper, hogy a farmer kopástól megvédjem az oldalát. Arra csak jó lesz. A töltő kivágással vitatkoznék, a gyári kábel is simán bemegy, de egy nagyobb is. A fülhallgató kérdés pedig nem érint, bluetooth-ost használok.
-
kano
nagyúr
válasz KurtCobain #4905 üzenetére
Szia!
211-es DEV verzióval nincs tapasztalatod?
Olvastam, hogy volt akinek brickelte a telóját (talán baseband miatt), de a TWRP verzió vajon használható lehet?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
KurtCobain
őstag
Van egy ilyen leírás hozzá:
STEPS FOR FLASHING ZUI 3.5.211 TWRP
NO ENCRYPTION FULLY TESTED
(1) Keep your Mind in working condition and make sure you are not a Pro noob.
(2)Make sure you are on TWRP 3.2.1.0
(3) Now wipe everything except internal storage.
(4) Flash rom, during the flashing process the device will go blank with led on,don't worry it's not bricked😁 you just have to long press power button and boot to fastboot.
(5)Now flash twrp 3.0.3.0 using pc.
(6) Now flash zui 2.5 Baseband from pc by clicking flash.bat
(7) Now boom!! Reboot🙂
You are now on ZUI 3.5.211
Links 👍
ZUI 3.5.211 TWRP
https://drive.google.com/file/d/1nPswmV8NxDW5N-BA7wiayOBO1J4TXM-C/view
Gapps
https://drive.google.com/file/d/0BwCC_QZMRsaaRFVnSW1pQzJ4bDg/view
Baseband-hez nem volt link, azt guglizni kell.
Elvileg így működnie kell...Egyébként már kijött a 3.5.218 is. De nem sok tapasztalat van vele.
Én amúgy nem próbálom ezeket, mert nem jön be a ZUI, egy brickelést meg végképp nem kockáztatok miatta.[ Szerkesztve ]
Mmm'kay?
-
kano
nagyúr
válasz KurtCobain #4930 üzenetére
Köszi a 218-ról még nem is tudtam. Én sem kockáztatok amíg nem lesz olyan verzió ahol nem kell bűvészkedni.
Köszi!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vidocq
csendes tag
válasz tibcsi0407 #4927 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült elérni a célt - friss basebanddel már 4G kapcsolatom is van és az Oreo ROM is Tfelkerült a telefonra.
-
rendzso
tag
válasz Zsírkrétamen #4928 üzenetére
Én mikor meglett ez a telefonom próbálkoztam vagy 6-7 féle tokkal, de egyik roszabb volt a másiknál, kényelmetlen fogás, túl vastag ilyesmi... Szóval majdnem új kora óta tok nélkül használom. Eddig a farmerjaimnak nem sikerült rajta sérülést okozni.
Előlapra egy üvegfólia van feltéve, hátlapra pedig egy carbon fólia, mert nélküle szeretett elmászkálni az asztalon magátólMás: még mindig a 3.1.117-et használom, meguntam a Lite facebookot és messengert, rápróbáltam még egyszer a rendes kiadásokra, és nincs több crashelés... Nem tudom mi lelte... Semmi nem változott...
Viszont az értesítések még mindig kicsit meseszerűek, hiába minden egyes engedély meg van adva mindennek... -
kano
nagyúr
válasz rendzso #4934 üzenetére
Nekem ez nagyon bejött. Nem vastagítja a telefont és olyan selymes érzést kelt (nem csúszik).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
dhodmik
csendes tag
Hali,
Olyan kérdésem lenne hogy aki esetleg cserélt kijelzőt a telefonjában, annak volt-e olyan érzése mintha nagyobb lenne a távolság az LCD panel és a képernyő üveg között ? -
Dominó85
addikt
Én feltettem a DEV 218-at Qfil alól. Elsőre fel is ment. Bootloadert békén hagyta, de ha felteszem a TWRP-t, akkor a Data és Internal Storage lenullázódik (méretre). Wipe, Advanced Wipe, majd újracsinálás után mind a kettő látszólag jó. Csak tudnám miért kell a fejlesztőknek direkt keresztbe tenni azoknak, akik esetleg basebandet vagy gapps-ot cserélnének rajta. A faxért nem hagyják békén az írási jogokat?
Az meg külön vicces, hogy a rom nem képes megjegyezni az angol nyelvet, mint alapot. Ha újraindítjuk a telót, kínaira váltja a nyelvet. Ha mégegszer akkor meg angolra vissza... Az ilyen fejlesztőket itthon "munkanélkülieknek" nevezik vagy szakbarbároknak.
Fú, egyre nagyobb itt a káosz. Azon se lepődnék meg, ha befejeznék és nem jönne ki Oreo a telefonra. Amit ezek művelnek, jujj. A legelső Béta Oreo volt a legstabilabb, azért ez elég ciki...
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
kano
nagyúr
válasz Dominó85 #4937 üzenetére
Nem is is a titkosítással kavarnak?
-
tibcsi0407
félisten
Dehogynem. Nézd meg a OP5 fórumon indított vitákt, ahol én vagyok most a főgonosz, mert le merem írni a hibát.
Ugyanúgy titkosítás jellegű, de ott maga a gyári recovery üti ki a remdszert.
Töröltem is a topikot a listámról, mert elegem van a sok szemellenzős nagyokosból.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #4941 üzenetére
Tibcsi, tudnál segíteni, hogy keltsem életre a telefont?
* Péter - 06302461862 *
-
KurtCobain
őstag
válasz Dominó85 #4940 üzenetére
Nem lehet, hogy EDL módban ragadt? Telegram csoportban volt egy tag, aki hasonlóképp járt.Csinált egy leírást róla.Bocs, nem olvastam végig a sztorit. A felélesztésből azt hittem halott. De azért itt hagyom, hátha valakinek kellhet.
[ Szerkesztve ]
Mmm'kay?
-
Dominó85
addikt
válasz KurtCobain #4943 üzenetére
Szia, most sikerült EDL-be tennem csak. Eddig 900E portot látott. Azelőtt még a töltést se vette. Jelenleg 36%-ot sikerült beletápolnom. Remélem most már belép a felflashelt 218-as rendszer. A lényeg hogy legyen rajta valami. Addig a Leeco S3-val el vagyok.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Sziasztok, miután tegnap sikeresen lebrickeltem a Zuk Z2-t, majd feltámasztottam hamvaiból, egy jó hírt szeretnék közölni veletek.
A DEV 218-as QPST/Qfil-es romot tudtam rá felflashelni. A bootloaderem nyitva maradt. Az appcenter alkalmazásból sikeresen és FC nélkül felmegy a google keretrendszere valamint a Play Áruház is. Minden mást már a Gmail fiók csatolását követően kizárólag a Play-ből szabad feltenni. Így nem lesz FC és mindent update-elve tip-top működik a telefon.
Ami hibátlan benne:
- 2/3/4G LTE hálózatok
- hanghívások, hangerőállítás
- kamera (képek és videó is)
- BT/ tethering, Wifi/hotspot, mobilnet/roaming
- OTG, wireless display
- google és lenovo fiókok/szolgáltatások
- alapból rootolt a rendszer
- beállításokban minden aktív, fejlesztőik is
- U-Touch és FP minden funkcióvalAmi nem megy:
- egyelőre semmi* Péter - 06302461862 *
-
kano
nagyúr
válasz Dominó85 #4946 üzenetére
Akkor nem értem, hogy mire volt jó ez a nagy fikázódás a #4937-ben.
-
kano
nagyúr
válasz tibcsi0407 #4948 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App