Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Robbertho

aktív tag

válasz Keeperv85 #15882 üzenetére

,,Ne hidd, hogy a választék olyan nagyon széles. Nem azt szajkózom, hogy az ICS-nek nincs ilyen hibája, hanem azt, hogy itt és most ~150db userról van szó, akinél volt fagyási probléma, a maradék több 10 ezer vagy nem jelezte, vagy ha igen, akkor biztos nem jár semmi fórumra (...de még a nagyobbakra sem, mint pl. az XDA...) és egyből futottak a szervizben egy kört.´´

A mondanivalód második felét valószínűbbnek tartom, hiszen valóban nagy a szórás a fagyások hossza és sűrűsége közt, ezért sokan lehet még csak hibának sem veszik, mivel úgy általában, ha elő is fordul, nem annyira zavaró.

,,Már leírtam párszor, hogy nem a WiFi a közvetlen ok, az csak közvetett módon befolyásolja azt, hogy fagy a zárképernyőn. Nem megy az ICS alatt a WiFi-ről le-fel válogatás 3G-re. Ugyan így döglődik másik teló is. De még olyan is, ami ICS-t még hírből sem látott, pl. a Nexus 4...
    Eleve a RIL-t kéne megcsinálni, mert főleg akkor fagy, ahol fagy, mikor ledobja a WiFi jelet és menne vissza 3G-re. (Ebből jön az, hogy ha nem dobja le, pl. fenn van a Regpon, akkor sokaknál nem fagy.)´´

Ezzel kapcsolatban vannak homályos részek, de igen, valószínűleg a váltogatásnál akad el. Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy a fentebb offtopic-ként említett problémát (megszakad aktív hívás közben) nekem a nextV2 orvosolta (teljesen eltűnt), de ott a WiFi máshogy működik. Akkor is lekapcsolódik (vagy eldobja), ha mindig bekapcsolva-ra van állítva, és a fagyások száma, talán pont emiatt, drasztikusan megnőtt. Nem használok wifit se munkahelyen, se koliban, ezért nem zavar annyira, de most itthon kb. 5-ből 4 elővételkor fagyva van, és van, hogy 4-5 percig úgy marad.
    Ebben a reakcióban gondolom arra akartál kilyukadni, hogy azért router hibája, mert eldobálja a hálózatot. Ebben az esetben viszont akkor olyan rövid ideig tartó megszakadásról van szó, ami a folyamatos használatot nem zavarja, de az eszköz nem bírja. Szerintem emiatt nem nagyon lehet egy olcsóbb kategóriájú routert szidni, ha egyéb eszköz esetén nem okoz gondot. Más kérdés, hogy ekkor valóban lehet különbség router és router közt, de a hiba oka mégiscsak a telefonban keresendő.

,,Nézd, nálam sorban a harmadik GXI, hoztak még kettőt is mások közben, ami elvileg fagy. Szívesen megmutatom neked, hogy itt nem fagynak, ha az meggyőz téged. Többnyire mindenki arról számol be, hogy lokálisan, tehát egy-egy helyen szét sz*pják maguk, máshol meg nem fagy. Valami csak van azon a helyen, ami befolyásolja....´´

Elhiszem, hogy így van, mert amikor egy ősrégi iBook wifijét használtam huzamosabb ideig, akkor nekem sem fagyott. A többit már fentebb kifejtettem, mindkettő hozzátesz, de a telefonon kellene változtatni, hogy bírja a váltásokat.

Az a várva-várt frissítés már a legkésőbbi dátumhoz képest is egy hetet késik lassan, de kíváncsi leszek rá. Azért remélem kijavítja -- bár mondom, a képernyőfagyás csak itthon zavar, nekem jelen pillanatban többet érne egy olyan frissítés, amiben optimalizálnak kicsit a touchscreen driver-én, mert eléggé ugrál, sokszor használhatatlan is miatta, pl. FPS játékokat nem is játszok(hatok) emiatt --, mert zavaró tud lenni.

• szaszii

tag

válasz Keeperv85 #15882 üzenetére

"Link? Hol jött ki hivatalos hír?" kelzsoca osztotta meg velünk a ZTE-től kapott információit ez ügyben, szerintem csak hivatalosnak tekinthető link hiányában is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés