- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
Kolondrum #32 üzenetére
Az szép történet.
A mir részlegünk főnökét is köpködi mindenki mert egy rabszolgahajcsár, és nincs benne semmi emberiség, ezt a műszakvezetőm mondta nekem..
Nálunk ilyen szépségeket nem csinálnak mint leírtad, múltkor átnéztem a hajlítókhoz haveromhoz, feküdt, felkeltettem hulla sápadt volt, lázas verte a hideg, mondom miért nem mész haza? Mert hogy le kéne dolgozni később.. (jó meg mondjuk éjszakai műszak volt és hideg kint, de a műszakvezető biztos hazavihette volna)
Az meg másik köcsög dolog ha van külön egy spiclije a főnöknek...
Hihetetlenek ezek a dolgok, és itthon ez van. Nincs szabad időd, nem lehetsz beteg, fizetést nem kapsz,
cserébe dolgozz sokat és jól megállás nélkül. -
válasz
westcoastog #30 üzenetére
Ez konkrét 1-2 hetes történet, hogy egy bácsi beteg feleségét ment meglátogatni minden du. Egyik nap kérdezi hogy hol a hölgy innen? - Meghalt éjjel! A bácsi elájult és beverte a fejét. Nem mehetett dolgozni pedig akart. 1 hét után szóltak neki, hogy akármi van jelenjen meg. Bement és aláírta h ki van rúgva! A cég papíron új, gyakorlatban régi, ergo pörgött a 3 hónapja. Másnap már volt helyette ember. A főnökasszonyukat konkrétan fel tudnám rúgni! B***t***an 40-es picsa! Elég a mendemonda és már repül az illető. Olyan ebereket tesznek ki akiknek nem a munkájukkal van a baj, hanem azzal, hogy nem tudják pl megállni szó nélkül azt ami megy, a spórolást a folyton 110%-on pörgést stb. Van a főnökasszonynak egy embere. Úgy mutatta be nekik, hogy ő a "szem". Le tudnám köpni az ilyet!
Na nálunk meg valaki csak azért jár vissza 1 hónap után melóba, hogy ne vegyék át passzív állományba. Egyik fazon eltörte a kezét. Csak a rehab 6 hét volt. Infarktussal nyár elején melóból vitték el a kollégámat, olyan 1 hónapja jött vissza. Itt ez nem gond, sőt elküldenek orvoshoz, nehogy baj legyen. Egy másiknak az ujjára ráesett valami (láttam a sérülést-lila köröm) 1 hétig nem volt bent. Ahonnan én jöttem ott no meló no fizu és lehet h többet nem hívnak dolgozni. Senki nem tudja nekem engem sokkal nagyobb baleset ért, sírtam hetekig úgy fájt, de nem mentem el, mert akkor kerültem oda. Ma már nem csinálnám ezt, de hála égnek engem nem érnek balesetek és beteg sem vagyok általában. Na jó néha, akkor is volt, hogy a főnök rám nézett, ilyet szól, te most összepakolsz és hazamész. REggel ha jobban vagy jössz, ha nem akkor doki és a mai napon papíron bent voltál.
Mondj sok olyan céget ahol ezt megcsinálják. Annyi ilyen kis szösszenet van ami miatt jól érzi magát az ember, hogy hihetetlen, DE én nem élek ezekkel. Sebészetre sem munkaidőben mentem, hanem utána. Szökőévente 1x használok ki ilyet, ezért biztos vagyok benne, hogy rólam nem az a kép mint sokakról.
Mondok én neked valami. Én nagyon sok dolgot tudok bizonyos dolgokról, de nem használom ki a tudást, mert amiről más is tud az már nem titok és veszélyforrás. Igaz ez melóra, emberi kapcsolatra és mindenre. -
djculture
félisten
Ilyen multiknál minden esetre már ahogy hallom már 6 órás melón gondolkoznak hogy ne kelljen megadni a jövőre érvényes 101 500ft minimál bért. Egy szakmunkásnak meg már 118 ezer lesz a garantált bérminimum.
-
westcoastog
veterán
Jelenleg próbaidőn kaptam ezt a fizut, próbaidő után elvileg alap lesz a 100k nettó.
Azt az 5 nap szabit csak ki tudom harcolni egy 3 napos nyaralásra...(#22) SymbianOS
Azt mondta munkatársam, nálunk sem érdemes betegnek lenni sokáig....
Nem tudom 1 hét betegséget hogy tolerálnak. -
varga.tamas
tag
Nálunk is ez van. Gyakorlatilag a kötelező szabis napokon (szombati munkanap) túl én rendelkezem a maradék 15-el. Egyik kérelmemet sem dobták vissza 3 év alatt. Persze a hétfőtől péntekig tartó munkarend sokat segít. Nem rabszolga vagyok. igén 1 nap túlóra volt, halottak napján. Jött is érte a 2x-os pénz (piros betűs munkaszüneti nap ugye).
-
Alg
veterán
válasz
Kolondrum #27 üzenetére
Nálunk is nagyon ritka hogy szabit visszadobjanak, akkor is csak előrelátható fontos meló miatt. Kiadják azt az évi 4-5-6 szombati napot kötelezőre (mint pl most, ma vagyok idén utoljára), aztán a többi a tied.
Az irodában is elég baráti a légkör, nem szivatjuk egymást szabikkal.
-
Alg
veterán
válasz
westcoastog #8 üzenetére
Kb 60%-át kapod a bruttódnak, ez van kb. mindenhol.
Szabadság: MT szerint elvileg az éves szabadságod 25%-áról te rendelkezel, azaz alap 20 nappal számolva 5 napot ki kell adniuk amikor te szeretnéd. Persze amíg ezt nem hajtja be mindenki, addig ott lesz a "lesz helyetted másik" lehetőség
Jómagam szerencsére nem panaszkodhatok, albit tudom fizetni egyedül (garzon, hétker), marad félretenni, nem kell nélkülöznöm, viszonylag stresszmentes a meló, és szeretem is csinálni. Ráadásul van jövő is benne, épp gondolkodom a váltáson (sokkal több munka sokkal több pénzért...)
Mondjuk ezért végigszívtam az ország egyik legnehezebb képzését.
-
válasz
varga.tamas #23 üzenetére
No de a volt főnököm állítom nem kerek. Az annyit pörög, hogy úr isten. Arról nem is beszélve, hogy mindent elfelejtett.
-
válasz
Pr3ciSioN #20 üzenetére
Mindig bebizonyítják mások, hogy van rosszabb.
Van nálunk egy takarító cég. 60k/hó és kajak nem hazudok a 8-ból 7 és fél óra meló. Aki elmegy betegszabira azt kirúgják, megtörtént láttam. Egy nőnek már nem volt hangja és láthatóan rosszul volt, de nem ment el.
Én ez előtt villanyt szereltem. Napi 4k, azaz havi 80k ha minden jól ment. Útiköltség, TB: én fizettem. Meg a szerszámot is néha amikor már hetek óra könyörögtem egy csavarhúzóért. Akkor azt hittem ez nagyon szar dolog, de már látom, hogy nem volt az. Ettől függetlenül ha meglátom a volt főnököm autóját egyszerűen ideges leszek.
-
varga.tamas
tag
A Tescos diákmunkáim alatt legjobban az tetszett, amikor nagytakarítás volt és fültisztító pálcikával (!) kellett a polcsín réseiből a taknyot kipucolni.
Voltam leltározni is, az az igazán kemény... 30-an egy éjszaka alatt le kellett darálni egy 8e nm-es áruházat. Kellemes volt, mondhatom.
Voltam húspultban is (csirke). Persze eü könyv nélkül. Nem mintha leprás lennék, de azért bátor a Tesco, hogy tüdőszűrő és miegymás nélkül beraknak valakit húsozni...
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Akkor eddig en vezetek 21 eves fejjel (igazabol 21-en leszek
) tavaly szeptember ota dolgozom 1 honap 3 muszak kb fel ev 4 muszak utana 3 muszak most oktober vegetol megint 4 muszak 100as alapberrel ami azt jelenti h kezhez kapok 70-75 kozott (ejszakasoktol fugg) ha meg becsuszik neha egy-ket 12 orazas akkor TALAN alulrol surolja a 80-at a fizetesem
most neztem a ber papirom 11 havi osszea levonasom 43943 Ft kezhez kaptam 83at de csak mert unnepnap ejszakaztam meg vagy 4szer tuloraztam. I LÁV JÚ BORSOD xD
-
válasz
westcoastog #17 üzenetére
lesz!
-
válasz
westcoastog #15 üzenetére
Ha mesélhetnék olyan 50%-ban háborognátok. A másik fele meg jól él és ők meg rajtam mosolyognának. Szintek vannak. Nem jó ezeket olvasni, sajnálatos,de engem megerősít, h megbecsüljem. Hisz ki küldheti el a @@ a főnökét büntetlenül.
-
westcoastog
veterán
-
válasz
westcoastog #11 üzenetére
H-P dolgozom, fél 3ig és nem szakadok meg. Szabadnak érzem magam. A szünetemet én szabom meg. Röviden.
-
westcoastog
veterán
válasz
zsori_peter #12 üzenetére
Pontosan.
-
zsori_peter
tag
Amiket itt leírtok,akkor jövök rá,hogy mekkora egy szemét világban élünk istenem!
Az ember azért él h szarrá dolgozza magát...magára ideje sincs mert amikor szabad ideje van szinte akkor alszik és életereje sincs! -
válasz
westcoastog #8 üzenetére
Ezek miatt, amiket írsz, becsülöm meg a munkahelyem.
-
mickemoto
őstag
Diákként még lehet munkát találni, utána már nehezebb.
Anno én is melóztam diákként pl. téglagyárban. Ketten voltunk ott újoncok első nap kérdezi a szaki: Ki milyen iskolába jár?
Kolléga mondja egyetem.
Én meg mondom főiskola.
Szaki erre:
Egyetemista kezeli a porszívót, főiskolás a seprűt. -
westcoastog
veterán
Jah, néztem a bérjegyzékemet az első fizetésemről, mondom miért annyi amennyi, levont adóelőleg 15680, járulék 18130.
Ó köszönöm, nem elég hogy profitot termelünk,a vállalat több milliárdot keres, de azért még le kell húzni jól a dolgozó munkást. Tudom mindenhol így megy de rohadjanak meg. Amikor ezért a levont összegért is én rohadok meg ott, kiábrándító. Persze próbaidő után lesz több is a fizum de akkor is röhej ilyen fizikai munkáért és 3 műszakért ilyen szarul fizetni.
És nincs más munka, ezt kell dolgoznom ez van. Már csak arra vagyok kíváncsi nyárra hogyan kapok szünetet, elvileg nem érdekli őket, amikor kiadják akkor megyek szünetre, az jó lesz ha még 3 napot sem mehetek el nyaralni a haverokkal.Rettenet ez az ország. Ha meg külföldet emlegetek akkor meg azt hallom németországban szarnak sem nézik a magyart.
-
válasz
westcoastog #1 üzenetére
+1
-
Szatyor95
senior tag
Sajnos ez a cég ilyen. Egy családtagom itt Pesten szintén a TUSKÓ műveknél dolgozik, és hát vannak dolgok bőven. Például 6 nap sorozatos éjszaka, éjszaka után délután, kötelező túlóra, aznap értesítenek, hogy menj be, amikorra hívni akarnak... És akkor bemutatnám a főnököt is azzal, hogy idézem a 4 oldalas next step első sorát: "Hatalmamnál fogva elrendelem..." Az utána lévő rész lényege, hogy a dolgozó hülye, és mihaszna. Szóval megértelek.
-
westcoastog
veterán
válasz
zsori_peter #2 üzenetére
Nógrádban sem rózsás a helyzet, bár én örülhetek mert mikor beadtam a jelentkezési lapot, rá 3 hétre fel is vettek. Jó kis 3 műszakos gyári munkás cnc gépkezelő. Nyami..
És hát itt kell lennem mert nincs válogatni való, mentem volna számtech boltba de nem szóltak vissza egyik helyről sem... -
zsori_peter
tag
Még nem tartok ott,hogy hasonlítani tudjak..de akkor ezek szerint még nem olyan rossz a helyzetem..bár suli mellett azért húzós de ÉN VÁLLALTAM!
..igazat megvallva sosem akarok suli után ebbe az országba dolgozni -
Úgy őszintén, azt hiszed máshol jobb?
Én három éve dolgozom a munkahelyemen, de még szekrényem sincs...három műszakban, ahol egy héten éjszakában nem egy napot, hanem ötöt dolgozunk.
Ha pedig ilyen gyorsan sor került rád, annak csak örülhetsz. Sajnos ezt kell írnom, mert az utolsó pár sorral teljesen egyetértek.
-
zsori_peter
tag
válasz
westcoastog #1 üzenetére
Békés
-
westcoastog
veterán
...igen..sajnos manapság minden sz@r munkát el kell végeznie az embernek és MÉG annak is örülnie kell,hogy egyáltalán dolgozhat..f
Sajnos így van.
Melyik megyében vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mai írásom egy velem megtörtént eseményen-éjszakán alapul..Az kereskedés nevét nem igazán szeretném most itt kiírni de...
- Philips LCD és LED TV-k
- Elden Ring
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest