Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz moonlight115 #147 üzenetére

Ismerős, tanár családból vagyok... Ha ki se rúgják, akkor is ezernyi módon megszívhatja, találó a fordított 50-es évek hasonlatod, "kémek" vannak mindenütt, meg klikkesedés. Ki mit kap, hová osztják be... -attól függ, melyik "oldalon" áll.

Az embereket egymás ellen fordítják, nekem is egyre nehezebb liberálisnak megmaradnom. Agnosztikus ateista, illetve panteista vagyok, a családomban viszont van keresztény, muszlim, zsidó is. Amíg nem akarnak megtéríteni, nincs is baj. Viszont ha az állam beáll az egyik oldalra (bármelyikre), és erővel ha mást nem is, de a látszatot megteremti és megköveteli valamilyen irányban, abból hatalmas feszültségek keletkeznek. Hogy legyen valaki liberális, ha azt látja, hogy mind az ő, mind a hozzá hasonlók jogait államilag tiporják el?! :F A harag átterjed lassanként az összes keresztény irányába -és viszont: sok keresztény meg az összes hitetlent / nem az ő vallását gyakorlót gyalázza. Aki pedig éppen fölénybe kerül oldaltól függetlenül, nem kegyelmez a másiknak.

Új hozzászólás Aktív témák