Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

- 

LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
- 

sxxorp
őstag
Battery Charger Limit visszajelzés (elég lassú akku info-t gyűjteni, olyan ritkán kell tölteni
 ):
Limit: 90%-ig
Control File: Generic
Első alkalommal nem állt meg a töltés, valszeg mert USB kábelen lógott a Yoga laptopon. Hálózati töltőn már rendben megállt 90%-on -> mehet újra a töltés alvás közben
A töltés előtti ciklus (90%->20%): 2n23ó a két töltés között, valamivel több, mint 6ó SOT. Elképzelhető, h már stabilizálódott az akku-kezelés a 8.5.2.0-ra frissítés után, teljesen jó.XPOSED: remélem most már jöhet a kifejezetten MIUI-s Nougat-os Xposed és a Nougat-os Stable ROM (vagy akár a Dev), így, hogy pár napja végre elkészült a hivatalos Nougat-os Xposed.
 - 

sxxorp
őstag
Hm, nagyon vicces, hogy általában az jön elő szöveges értelmezési gondokkal, aki szenved vele

Egyáltalán nem neked írtam, hanem általános megjegyzés, ahogy az első felvetést (carr) fogadták itt többen. Viszont a vita során sokadszor ismételt megjegyzés a beépített elektronikáról azt jelzi, hogy a lényegi megkülönböztetést, értelmezést nem sikerült megtenni, hogy miért született carr vagy az én beírásom: a beépített elektronika pusztán alapvédelmet ad csak, de NEM képes tényleg optimálisan kezeli a az akkut. Annak, aki erre odafigyelne (pl. számomra) ez nem elég: nem csak 80-90% és 20-30% közt engedi használni a telefont, ha én azt szeretném, nekem kell erre külön odafigyelnem. Bőgethetem az autó motorját minden fokozatban az elektronika által megengedett legmagasabb fokozaton: optimális lesz, vagy csak megvédi az azonnali elfüstöléstől, és érdemes amellett pár egyéb elvet is betartani, hogy pl. sokkal jobb fogyasztásom/motor élettartamom legyen?
Ezért itt köszönöm meg Dr. NX Battery Charger Limit ajánlatát, ami az egyik elv betartását segíti (carr miui-s linkje alapján pont erre az xda-s oldalra találtam rá én is tegnap, tesztelés alatt)! Bár szeretem töltés alatt használni a telefont (ekkor tuti, hogy nincs töltöttség-csökkenés
 ), azért sokszor praktikus lenne, ha nyugodtan töltőn hagyhatnám pl. elalváskor anélkül, hogy feleslegesen 100%-ig tolja a töltő.
carr, vagy más: milyen beállításokkal használjátok, hogy tutira működjön? - 

sxxorp
őstag
Nem a tönkretétel a kérdés, hanem hogy mi az optimálisabb. Nem azonnal teszed tönkre, 'csak' nagy valószínűséggel csökken az élettartama. Az autókat is lehet úgy használni, hogy az elektronika megengedi, de az élettartamnak biztosan nem tesz jót. Ha tudsz róla, és be is tudod tartani, akkor érdemes az optimálisabb módon használni, ha úgy döntesz, hogy ez neked macera, akkor használd neked kényelmesen.
Az viszont jó magyar szokás, hogy belekötnek abba, aki tőlük eltérően használ egy eszközt, nem inkább megköszönik, ha hozott valaki, valami számukra új info-t, vagy megcáfolják, de amennyire lehet objektív info alapján. - 

sxxorp
őstag
Akku-téma: egyik kedvencem, kicsit kimaradtam de semmi rendkívüli nem történt. Ahogy a legtöbb témában általában ütközik az alaposabb, a dolgoknak legalább részben utánajárók véleménye, és az így-úgy kialakult szokásait szabályokká avanzsáló kényelmibb felhasználókéval.
 Pár éve én is rátaláltam a Batteryuniversity oldalra mikor röviden ezzel a témával foglalkoztam, és méréseiket, következtetéseiket - bár ellenőrizni nem tudom - elfogadtam, mert megállapításaik a grafikonokon túl logikusaknak is tűntek. Egyszer írtam egy posztot ebből, bemásolom, hátha valaki hasznosítani szeretné, és nincs kedve túlzottan belemenni / nem tud annyira angolul.
Előzetes megjegyzés: a forráscikk Li-ion akkumulátorról szól, akkori telefonomnak ilyen volt, de valószínű, hogy a Li-Po akkukra is jó közelítéssel érvényes.
"Régen én is így csináltam, 100%-ról közel 0%-ig. Elém került egy-két cikk, hogy is érdemes az akkut használni, hogy az üzemidő minél kevésbé essen vissza, és minél később.
Körülbelüli szabályok - akár vitaindító, hátha vkinek segít
 :
1. 50-60% akkufogyasztás után érdemes tölteni, ezzel lehet a legtöbb töltési ciklust elérni úgy, hogy a legtöbb össztöltés jöjjön ki az élettartam alatt.
2. nem érdemes teletölteni, max. 80-90%-ig, nem szereti a Li-ion a totál teljes töltöttséget (tárolni is 40% körül érdemes hosszabb használaton kívül a telefont)
3. ennél jobban csak a lemerülést bírja kevésbé:
ezekből következik, hogy 80-90% és 20-30% között érdemes használni a készüléket.
4. érdemes a kevésbé agresszív töltést választani, én nem a mellékelt gyorsabb töltőt, hanem pl. esetemben a régi Sony-t (csak 800mA-es).
5. minél kevesebbet legyen melegben
Így én többnyire 2 naponta töltöm 4 óra kijelzőidővel, 90% és 30-40% között. A szinteket egy app segíti betartani (90% és 40%-nál jelez): (1-2 havonta elmegyek 100%-ig és le 10%-ig a változatosság kedvéért).Azért nehéz ebben a témában dűlőre jutni, mert bárki bárhogy jár el, annál is csak késleltetve jelentkezik az eredmény, és nincs összehasonlítási alapja, de jó egós szokás szerint mindenki úgy gondolja, hogy ő csinálja jól. Aki tud ezekre figyelni, hadd tegye, aki kényelmes, az hadd töltse lemerüléstől teljesig, max. hamarabb kezd romlani az akkukapacitás, de mivel általában nem tudja összevetni mással, neki mindegy, vagy bármi ezek között.
De: a jóval kisebb akkumulátoros Samsungokkal nem érdemes jönni, ha betartod a fentieket akkor jóval kisebb kapacitás érvényes az 50 60%-ra, ha nem, akkor almát hasonlítod a körtével. A 4X azért baromi jó, mert a fentieket betartva is 2-3 napos üzemidőm van 4-5 órás kijelzőidővel. Emellett érdemes inkább nyitottnak lenni, tudni vmiről és nem ágálni vmi ellen, főleg bármi megalapozottság nélkül. Attól, hogy egy elektronika mit enged, mit nem, az nem jelenti, hogy annál nincs optimálisabb használat, és nem évekkel később állítják be az elektronikát hogy úgy működjön - lásd pl. Qnovo töltési technológia a Sonyk-ban.
Ja, és a 4X az első telefonom, amelyik jelez legalább 20%-nál - csak nem lehet véletlen
 - 

sxxorp
őstag
Igen általában senki nem érti: be van állítva az auto szóköz, kell is az esetek 90-95%-ában. Az a baromi jó, hogy ebben van egy nagyon jó gesztus-megoldás arra, ha azt akarom, hogy az a szóköz épp NE maradjon ki (és nem akarom a csúsztatást egy idegen Backspace-re bökéssel megszakítani)! Pl. ha ritka ragot akarok a szó mögé rakni (amit nem valószínű, hogy egyben swipe-olva felismerne a szoftver), vagy egy szokatlan összetett szót képzek. Egyébként a Swype többi gesztusvezérléses megoldása is nagyon ütős.
Fizetés: Nekem az volt az első, igaz akciósan volt vagy 300Ft. Az utóbbi időben jelentősen bővült a kör:
Nova Prime (1xxFt-os akció).
EzPDF Reader, FBReader Premium (rengeteget olvasok; utóbbi ingyenes, de támogatásként megvettem a Prémium-ot - khm, a könyvek ingyen kerülnek fel)
Motorsport Manager - 

sxxorp
őstag
Billentyűzet: csak a Swype, és nem a teljes magyar ékezetes kiosztás miatt (QWERTY nézetet használok, mert gyakran írok angolul is és csak összezavarna, sokkal jobb, ha minden ugyanott van). Hanem azért, mert a magyar nyelv többnyire utóragokkal operál (szó és vmi rag), és elég sok az összetett szavunk is. Én szeretek csúsztatva írni, és a Swype biztosan tudja azt a magyar nyelv előbbi sajátossága miatt különösen hasznos feature-t, hogy csúszó mozdulattal leírok egy szót, utána gesztusvezérléssel Space-ről Backspace-re csúsztatva nem marad ki a szokásos szóköz, és vagy egy ragot, vagy egy összetett szót lehet hozzátoldani az elsőhöz folyékonyan (ha van hasonló megoldás szívesen várom).
Zene: PowerAMP mindent megold. (Nem teszteltem, mert még nem tartunk, ott hogy annyi memóriám legyen egy telefonban, h flac-kal tömjem meg...)
Úgyhogy ezekben úgy tűnik aelod-dal elég hasonló az ízlésünk
 - 

sxxorp
őstag
válasz

trebrona

üzenetére
						Hát most laktam be a gépem (rengeteg mindent kell újra beállítani...) egy félresikerült 8.5.2.0 update kísérlet után (eddig húztam, h ne legyen külső SD-kártya, de az első komolyabb problémánál a belsőre mentett backup nem sokat ér -> javítva), de ez még mindig MIUI8. Nekem a 8.5.1.0-át nem is jelezte. Elérhető a MIUI9 Global vonalon?
 - 

sxxorp
őstag
válasz

blackmoto

üzenetére
						Én pár dolgot ellenőriztem, főleg a Prime-hoz képest (az volt még képben vásárláskor):
1) Grafikai teljesítmény (onscreen tesztek!): 4X > 4 Prime (a 3S és a 4 Prime összehasonlító tesztje után ez borítékolható volt)
2) Fotók átlagos minősége (elég korrekt összehasonlítási eszköz: [link]: 4X > Prime
3) Akku: 4X (80h) < Prime (91h), de az én felhasználói ügyeskedésemmel a 4X is brutálisan jó.
Ez volt a jó döntés. - 

sxxorp
őstag
 - 

sxxorp
őstag
 - 

sxxorp
őstag
válasz

retesz147

üzenetére
						Amplify: Egyelőre csak feldobtam. Mintha megváltoztatták volna, hogy az ingyenesben már semmi sem állítható korlátozható pluszban az ingyenesben... A Greenify-ra jobban súlyoztam, azt megvettem pár hónapja, azt állítgattam be.
Lassan elkezdem én is nézni a kijelzőidőket, egyelőre hagytam, hogy beálljon.
Azt tudom, hogy tud olyat is, hogy csak -20%, de 6 óra kijelzőidő (megfejtés: frissen töltött telefon, FbReader könyvolvasó első használat, és az app alapból úgy volt beállítva, hogy soha nem kapcsol le a képernyő, elaludtam...: 100% -> 81%, ~6h kijelzőidő
 )
Jelenleg: kicsit több, mint 24h után 70% 2h kijelzőidővel (ebből fél óra egy akkuzabáló játék).
Még nézegetem a MIUI mit tud ebből a szempontból, de 4100mAh mellett nem ez a téma lesz igazán fókuszban
 - 

sxxorp
őstag
Na végre volt időm mókolni a telefonnal, most már úgy van ahogy én szeretem! Köszönöm az indirekt segítséget a trebrona-nak (és a MIUI, XDA fórumoknak)!
- Nova beállítva (testreszabhatóság & gesztusvezérlés! pl. lefelé húzott ujj: legördíti a fenti értesítési sávot/kapcsolókat)
- BL nyitva,
- TWRP fent (full backup)
- root OK, a következőekhez:
I. Adaway (reklámblokkoló)
II. Greenify (hatékony hibernálás)
III. Xposed fent
Modulok:
1. GravityBox (egyelőre nem kavar be, de főleg a Nova gesztusvezérléshez használom a Gravity aktivitásokat, pl. felfelé húzás= wifi be/ki, két ujjal felfelé, mobilinternet, stb.)
2. PMBC (Physical Button Music Control: lezárt telefon és csatlakoztatott headset eseten a hardvergombokkal tudom vezérelni a zenelejátszót (bringa, övtok, felfelé néznek a gombok)
3. MIUI 8 Tweaks: a fenti státuszsort simítva állítható a fényerő (a Gravity itt, erre nem működik), 4 helyett egyelőre 5 állítható ikon a fentről legördülő menüben, stb.
4. ExchangeSecuritybypassforMM (túl sok hozzáférést követel a cég a telefonhoz csak azért, hogy kezelhessem a levelezésem, ez megadja nekik az illúziót)
5. Amplify: ez is visszafog néhány gyakori akkufogyasztót
6. Greenify (még hatékonyabb)Köszi, az OGyoutube tippet, párom azon hallgat zenét, én azt oldottam meg neki, hogy a képernyőt lekapcsolva se álljon le a zene (és ne fogyasszon a képernyő), ezzel:
PocketLock
yellow73: MIUI-launcher?
 - 

sxxorp
őstag
válasz

gyulavezir

üzenetére
						Üdv, nekem a Beállításokban az utolsó menüpont (About phone) feletti menüpont (App lock, nem tudom mi magyarul).
Itt kér egy mintát a lezárandó app-okhoz, majd felajánlja az ujjlenyomatos feloldást is.szerk: most én maradtam le

- 

sxxorp
őstag
Ez egyszerűen a sima System Apps/Contacts (Rendszeralkalmazások/ Kapcsolatok?) menü rövid elérése.
Amit itt tudsz állítani (mármint, h hosszú nyomásra mit csináljanak a kezelőgombok, jelenleg a bal oldali hosszú nyomásra az adott app menüjét hozza elő):
Settings/Additional Settings/buttons (Beállítások, További b./Gombok?) 
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - Hogy is néznek ki a gépeink?
 - Kuponkunyeráló
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Gaming notebook topik
 - További aktív témák...

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
 - Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
 - Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
 - Új FULL HD webkamera + Számla
 - Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

):

)