Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:43:06

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Mielőtt kérdezel olvasd el !
Nem fertőző :D
Android 11-hez az alex féle 3.4.x.x twrp nem használható.
Android 12 fastboot vagy cmd-vel módszerrel telepíthető ,frissíthető(xiaomi.eu rom esetén).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) Dayerdroid válasza this is life (#1534) üzenetére


Dayerdroid
tag

A sorozat felvételt szoktam néha alkalmazni, aztán válogatok 😃

(#1552) mizoli válasza rellif (#1550) üzenetére


mizoli
addikt

Igen, talán a legfontosabb tulajdonság lenne a mentés. Pl. nyugodtan lehetne custom romokat telepítgetni, és visszaállítani ami a legjobb.
Lehetne, ha lenne. Remélem idővel azért lesz egy RR, vagy egy AEX, a régi kedvenceim. Bár már nem mai csirke ez a telefon, aztán sehol semmi, csak az eu/multi rom.

(#1553) vegyszer válasza Dayerdroid (#1551) üzenetére


vegyszer
addikt

Nálam 5 gyerek van. Én közülük válogatok.
Egy képen egy legalább jó.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1554) this is life válasza Dayerdroid (#1551) üzenetére


this is life
Ármester

Nem egy rossz megoldás :) próbálkoztam vele én is anno , de valamiért a sorozatfelvétel minősége hagyott kívánni valót maga után , 1-3 éves kopráig emiatt alig készült fénykép , pontosabban kevés maradt meg ami jó minőségű, helyette rövid videók készültek.

mizoli
Hátha egyszer elkészíti valaki a teljes értékű twrp-t ( a remény hal meg utoljára ) . Valamiért az új xiaomi telefonokra már nincs hivatalos twrp , hanem csak barkács megoldások vannak , több , kevesebb sikerrel .

Vegyszer
Gratulálok az öt kis honfitársunkhoz , neked a legkönnyebb egy egy gyerkőcről jó minőségű fényképet készíteni :) ( a nagy számok törvénye miatt) :R

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1555) rellif válasza mizoli (#1552) üzenetére


rellif
senior tag

Havoc,AOSP_PureQ,LineageOS-17.1 már van.
Ha lenne RR azt biztos kipróbálnám én is.

"Bár már nem mai csirke ez a telefon" nem olyan sok az a 4 hónap. :D

(#1556) mizoli válasza rellif (#1555) üzenetére


mizoli
addikt

Irónia akart lenni, csak rosszul fogalmaztam. A 4 hónap valóban nem sok.
Na de Xiaomi órával mérve? :D

Ezek nem GSI ROMok?

[ Szerkesztve ]

(#1557) snecizero


snecizero
senior tag

10 napja van meg a telefonom. Hát ez életem legjobb telefonja. Volt egy pár prémium kategóriás telefonom. Az üzemidő mesés.

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#1558) Imi1981 válasza snecizero (#1557) üzenetére


Imi1981
veterán

Igen ebben nagyon jó! Ha miui 12 - n vagy akkor még nem is méri rendesen a gyári akustatisztika! Én ezt link használom és ez pontos. Nekem általában 12-13 kijelző idő szokott lenni.

(#1559) rellif válasza mizoli (#1556) üzenetére


rellif
senior tag

Valószínű, hogy GSI ROM.
Xiaomi mércével van kb még 4-5 hónapja hátra.

(#1560) this is life válasza snecizero (#1557) üzenetére


this is life
Ármester

Az igen , ez hogy jött össze? Nekem max 12 óra mobilnet mellett .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1561) Imi1981 válasza this is life (#1560) üzenetére


Imi1981
veterán

Mobilnettel az nagyon jó! Wifivel nekem is nagyjából úgy szokott lenni mint snecizeronak link . Árukeresőn meg írják páran, hogy nem bírja úgy mint gondolták. Nem igazán értem mire számítottak talán 20 óra kijelző időre? Nekem az eddigi legjobb üzemidejű telefonom pedig egymás után így jöttek, hogy redmi note 4, samsung A70 és mi note 10 lite. Mindegyik jó volt de ez a legjobb.

(#1562) snecizero


snecizero
senior tag

Folyamatos Gps, bt, mobilnet. Éjszakára kikapcsolom ezeket. A telefont nem. Érdekes hogy a harmadik vagy a negyedik töltésnél kezdtem érezni, hogy lassabban merül. Most meg nagyon állat. :DDD

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#1563) this is life válasza Imi1981 (#1561) üzenetére


this is life
Ármester

Akik hápognak az üzemidőre azok lehetnek , akiknek az elvárása , hogy egy mini paks legyen a telefonban és termelje az áramot , mindez persze urán nélkül . :DDD
Ehhez hasonló üzemidőt e redmi3-am tudott , de se gps,se bt ne volt aktívan használva , ellenben most a bip-el nonstop kapcsolat, bt fm transzmitter az autoban , és az időjárás alkalmazás miatt a gps is bekapcsolva. Éjszakai üzemmódban csak a hangok kerülnek némításra .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1564) NotBlank válasza this is life (#1563) üzenetére


NotBlank
csendes tag

A "mini paks" azért enyhe költői túlzás. Én teljesen elégedett vagyok a telóval, de ilyen sot-okat valahogy nem bírok összehozni...általában 6-8 óra körül szokott lenni. Több soha. Bár nekem még ez is tökéletesen megfelel (főleg az előző telóim után), de ahogy észreveszem sokaknak van hasonló sot-ja, és ha repkednek itt a 10-12 órásak, akkor bizony a mienk kevésnek hat. Nyilván itt a szűk keresztmetszetet a felhasználás adhatja, de én speciel nem érzem annyira különlegesnek (se pozitív se negatív irányba) a sajátomat. Kb én is úgy használom ahogy snecizero írta, annyi különbséggel, hogy este nem kapcsolom ki a wifi/mobilnet/gps és hasonló dolgokat (igen...próbáltam már hogy kikapcsolom, alig van különbség), ellenben aod pl ki van kapcsolva nálam. És mégis.

(#1565) this is life válasza NotBlank (#1564) üzenetére


this is life
Ármester

6 órát a mi mix 2 is tudott lényegesen kisebb akksival , ips kijelzővel .Gondolom nálad stock rom , nálam miui eu erősen kicsontozott , kordában tartott google szeretetcsomaggal . Mert google discovery,search,maps és többi csomó haszontalan alkalmazás esélyes , hogy nagy szerepet játszik az energia temetésében . Amit nem használsz érdemes fagyasztani (mivel stock , de nyitott bl melletti custo romon is csak erre van lehetőség ) root nélkül . a rootban nem vagyok biztos, de úgy emlékszek a mixen is a root után engedte a halál listás alkalmazásokat törölni.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1566) Imi1981 válasza NotBlank (#1564) üzenetére


Imi1981
veterán

Nálam csak azok az alkalmazások futhatnak a háttérben amiket rendszeresen használok. De ezt előző telefonaimon is így használtam. Biztos ez is sokat számít. Nálam csak a messenger, viber, email alkalmazások, opera böngésző, és prohardver alkalmazás futhat a háttérben korlátozás nélkül. A többi úgy van beállítva, hogy állítsa le a miui ha kiléptem belőle (kb 5 perc múlva bezárja). Este 22:00 - tól reggel 6-ig időzítve bekapcsol az akkumulátor kímélő mód és estére kikapcsolom a netet. A mobilnet!/wifi vegyesen van használva. GPS és nfc nálam nem fut mert nem használom őket. Nálam így van általában 13 óra fölött kicsivel a kijelző idő másfél - két nap alatt.
A 6 óra nagyon kevésnek tűnik. Mindig full fényerőn nyomod?

(#1567) NotBlank válasza this is life (#1565) üzenetére


NotBlank
csendes tag

No hát épp ez a gond. Régen én is rom-olgattam, debloat-oltam, de már kinőttem belőle. Se kedvem, se energiám, se affinitásom. Meg hát őszintén: ha veszek 100k+-ért telefont, had ne kelljen csűrni-csavarni rajta. Apróságokat még szívesen megcsinálok, de ennyi. Viszont ami a lényeg, és amire igazából fel akartam hívni a figyelmet az az, hogy az általad hápogóknak vélt emberek valószínűleg egyszerűen "csak" megveszik és használják a telefont rendeltetésszerűen. És bizony így az akksi sokunknál alulteljesít kicsit (amivel hangsúlyozom nekem nincs gondom, így is tökéletesen megfelel), mert értem én, hogy 10-12 óra sot-ért csináljam ezt, és csináljam azt, és ha nem csinálom, akkor ne csodálkozzak hogy nincs. Na de az emberek többsége nem áll neki buherálni (jogosan), és így az akksi ha tetszik, ha nem egy kicsit szűkösebb mint amennyinek lennie kellene, szóval had ne legyen hápogás ha többen is megemlítik. Ez lett volna a lényeg.

Imi1982: Köszönöm a tippeket, párat lehet bevetek. Nem használom full fényerőn, sőt..még a közelébe sem engedem, erre kínosan odafigyelek :)

(#1568) Imi1981 válasza NotBlank (#1567) üzenetére


Imi1981
veterán

Így értettem a korlátozást olyan alkalmazásokra amiket ritkán használsz

(#1569) Dimond G válasza this is life (#1565) üzenetére


Dimond G
senior tag

Nekem is csak kb 1-2 napig volt bajom az aksijával, amíg be nem állt a használatomra. Utána már nagyon jó volt!
Nekem nincs 6-8 óra kijelző időm, de 2.5 napot simán kibír a telefon. Hétvégén 3 napot is, de akkor nagyon keveset van a kezemben.
Egyedül a BT kapcsolat megy egyfolytában, ha úton vagyok vagy melóvan, akkor az adathálózat is.
Így simán kibír 2 munkanapot és a harmadik nap kell tölteni. Nekem ez ideállis. Ennél jobb csak az Amazfit GTR-em. Az 25 nap alsó hangon! :DD De az egy óra! :))

(#1570) Imi1981 válasza NotBlank (#1564) üzenetére


Imi1981
veterán

Amúgy véletlenül nem azért mérsz csak 6-8 óra kijelző időt mert miui 12 van fent neked és azon a gyári akustatisztika nem jól mér? Mert miui 12 - n nem jól mér! Néha csinál olyat is, hogy 6 óráról vissza megy 5 órára a kijelző idő. Én ezt link használom ez pontosan mér . De ez link is jó míg nem javítják a gyárit.

[ Szerkesztve ]

(#1571) rellif


rellif
senior tag

Remélem a 10-12 óra SOT nem egy nap alatt van meg. :DDD
Mert ha igen, akkor be kell kapcsolni a digitális jóllét-et. ;]

(#1572) vegyszer válasza rellif (#1571) üzenetére


vegyszer
addikt

Nekem is ez merül fel, hogynapi 10-12 óra???
:F :W
Oszt a pénzéért ki dolgozik munka közben?

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1573) Imi1981 válasza rellif (#1571) üzenetére


Imi1981
veterán

2 nap alatt jön össze. Valamikor 2.5 nap. Mikor megvettem a telefont akkor másfél nap 😄 .

(#1574) this is life válasza NotBlank (#1567) üzenetére


this is life
Ármester

En se vagyok romolgatós lélek , a miui eu romot feltettem , a leírásban szereplő programmal windows alól adb-n tiltottam vagy töröltem a nem kívánt alkalmazasokat .
Egy hétig stock felületen , mindenfele mokolas nélkül is hozta a magas SOT-t (igaz csak ket napot használtam igy) háttérben futas gyári fw-el vissza volt fogva mint Imi1981-nél .

Rellif
Egy jobb napomon akár munkaidőben is osszejohetne a 12 ora de nem szokott , mert mindig csinálni kell valamit, dolgozni .

Imi1981
Nem a stator kell nézni , hanem használni , azzal is beloheto nagyjából hogy mennyit használta . Igaz ebben a digitalis jólét is segítség lehet .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1575) rellif válasza Imi1981 (#1573) üzenetére


rellif
senior tag

Akkor meg vagyok nyugodva :B

this is life a munkahely nálunk is ilyen, mindig adnak valami munkát. :D

(#1576) mizoli válasza rellif (#1575) üzenetére


mizoli
addikt

Lehet, hogy rossz helyen dolgozol. :D

(#1577) deadbody


deadbody
tag

Valaki tudna csinálni egy listát, hogy a xiaomi_adb_fastboot_tools mik azok az appok amik probléma nélkül törölhetők/fagyaszthatók, és rendszer működésében nem fog gondot okozni?

(#1578) vegyszer válasza deadbody (#1577) üzenetére


vegyszer
addikt

Illetve egy kérdés.
Csak leszedninlehet dolgokat?
Feltenni nem? Gondolok itt arra, hogy a system/etc/hosts fájlt pl nem lehet ilyen módszerrel kívülről frissíteni?
Mobdjuk a Mi Mix 2-n lévőt lőném át kell de a reklámok ellen.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1579) this is life válasza deadbody (#1577) üzenetére


this is life
Ármester

Nálam ezek vannak törölve:google search,google assistant,google quick searchbox,facebook updater service,google tts,google music,filmek ,könyvek,miui mail ,gmail ,google discovery ,google chrome,youtube,google file manager,google one,google drive,google fényképek,google maps,google lens,app vault,mi healt Vasi kolléga ezen is túl ment nála a kibővített lista ez [link] , azok közül csak azt töröld amire nincs szükséged .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1580) this is life válasza vegyszer (#1578) üzenetére


this is life
Ármester

Host file csere ügyben [Crok]-al kellene értekezned .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1581) Dimond G válasza this is life (#1580) üzenetére


Dimond G
senior tag

Ezek megtalálható az alkalmazások között vagy máshogyan lehet tiltani őket? Egy részét már tiltottam a többit még nem néztem... Csak gondoltam megkérdem.

(#1582) Bali27 válasza this is life (#1579) üzenetére


Bali27
addikt

De ugye ezek nagy része csak rootolàs után törölhető. Nálam ki sem írja a nagy részét.

(#1583) rellif


rellif
senior tag

Az alkalmazás kezelőben van egy pár érdekes app ami gőzöm sincs, hogy mi lehet és honnan lehet elérni.
Pl a kulcstartó mi lehet :Y

(#1584) this is life válasza Bali27 (#1582) üzenetére


this is life
Ármester

Nem igényel rootolást , a fejlesztői beállításokban engedélyezni kell a hibakeresést , utana az adb toolsal törölhető , fagyasztható .

Dimond G
A fenti alkalmazások jó része eszköz, alkalmazáskezelőben nem tiltható , törlésre sincs lehetőség de a java alapú tools erre megfelelő orvosság pc-ről.

rellif
A kulcstartó, ha jól emlékszek a miui jelszókezelő alkalmazása, pl sms alapú jelszavak olvasása beillesztése, a miui és egyébb jelszavak kezelése is ,rendszer titkosítás , védelem , felügyelet,talán a digitalizált bankkártya adatokat is ez az alkalmazás kezeli ....stb .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1585) rellif válasza this is life (#1584) üzenetére


rellif
senior tag

Köszönöm :R soha nem gondoltam volna erre.

Állítólag az új 4.4.2-es biztonsági központban már javították az akku statisztika mérési hibáit illetve már nem korlátozódik 24 órára.

(#1586) Dimond G válasza rellif (#1585) üzenetére


Dimond G
senior tag

Nekem még nem ez a verzió van és hiába keresek rá, nem talál újat.
Viszont az apkmirror-on találtam meg az általad írt verziót. Gondolom nem lesz gond ha felrakom! Gondolom!

(#1587) Imi1981 válasza Dimond G (#1586) üzenetére


Imi1981
veterán

Majd írd le ide jól működik e.

(#1588) this is life válasza Dimond G (#1586) üzenetére


this is life
Ármester

Nyugodtan telepítheted az apk mirror-ról . Stock rom-on engedi is , csak engedélyezned kell , ha pedig nem működik hibátlanul akkor simán törlöd alkalmazáskezelőben a frissítést .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1589) Imi1981 válasza rellif (#1585) üzenetére


Imi1981
veterán

Hogyan keressek rá? Én is feltenném. Vagy link is jó lenne.

(#1590) Dimond G válasza this is life (#1588) üzenetére


Dimond G
senior tag

Imi1981 - angol nyelvű lett. Ami engem nem zavar, elboldogulok vele. Tesztelem, de egyelő nincs bajom vele.

Én is így terveztem. Nem jó, vagy van magyar is, törlöm a frissítést. :DD

(#1591) Dimond G válasza Imi1981 (#1589) üzenetére


Dimond G
senior tag

Apkmirror-on fent van. Minden fejlesztő/xiaomi - kicsit kell pörgetni de az az utolsó frissítés!

(#1592) Imi1981 válasza Dimond G (#1590) üzenetére


Imi1981
veterán

Angol lett? Akkor várok vele. Elboldogulnék vele de inkább hagyom magyar nyelven és várom a frissítést.

(#1593) deadbody válasza this is life (#1579) üzenetére


deadbody
tag

Ezek közül nekem sok felnt sincs ezek szerint, legalábbis nem mutatja, de amit tudtam kitöröltem énis.

(#1594) rellif válasza Imi1981 (#1592) üzenetére


rellif
senior tag

Sorry... azt elfelejtettem leírni , hogy csak angol verzió van belőle.

(#1595) this is life válasza deadbody (#1593) üzenetére


this is life
Ármester

Miui 11 első rom-ban még ezek voltak benne, miui eu-n ennél lényegesen kevesebb felesleges alkalmazás van. Anno amit miui11 alatt ki gyilkoltam azok jó része a frissítések után sem került újra elő . (pár miui appról van szó : miui mail, app vault, healt,browser újra települ mert az alaprendszer része . ) Ha Vasi alaposságát mellőzöd , nagy baj nem lehet belőle,neki a minél inkább stock droid volt a cél .

Dimond G
Megjavult a az akksi stat? Nem mintha sokat számítana, mert miui eu rom-on nem lehet külső forrásból rendszeralkalmazást frissíteni.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1596) deadbody válasza this is life (#1595) üzenetére


deadbody
tag

Akkor oké, eu rom van fent, de még nem frissítettem 12-re, így elvileg a számomra felesleges dolgokat sikerült törölni, amit nem tudtam beazonosítani hogy micsoda, azt meg inkább hagytam.

Kíváncsi leszek akksi javul-e, fentebb olvastam hogy 12-13 óra jön ki pár embernél, múlt hétvégén elég sokat nyomkodtam, 1n4óra töltő nélkül, és 8:30-as kijelző idő jött ki és 8%-on volt.

[ Szerkesztve ]

(#1597) Dimond G válasza rellif (#1594) üzenetére


Dimond G
senior tag

Engem nem zavar, úgy se piszkálom, csak megnézem mit hogyan mér!
Eddig sok a különbség a GSM Bettery Monitor app és a gyári között...
Képernyőidő:
GSM BM: 3ó 46p
Gyári: 2ó 51p

De majd mindjárt feltöltöm és mehet a mérés!

(#1598) this is life válasza deadbody (#1596) üzenetére


this is life
Ármester

Ami fentebb írtam és nálad is megtalálható ,és ha nincs szükséged rá bátran törölhető, de ez egyéni preferencia kérdése . Annyira mélyen azért ne kurkászd az alkalmazás listát nehogy gondot okozzon.

Az akksi idő(SOT) valahol reálisan 10 óra környéke, de azért ez nagyban függ a használt alkalmazásoktól is . Nyakamat rá hogy egy pocemon go temetni fogja az energiát akár csak a fb alkalmazása , de bőven lehetne sorolni vég nélkül az energia vámpírokat .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#1599) Imi1981


Imi1981
veterán

Az összefoglalóban is linkelt mocolo kijelző védő üveget használ valaki itt? Az érdekelne, hogy a gyári tok felnyomja e vagy pont annyival kisebb, hogy nem?

(#1600) Dimond G válasza Imi1981 (#1592) üzenetére


Dimond G
senior tag

Nos, feltöltöttem a telefont, majd elvittem a kutyáimat sétálni! Nem vettem elő. 99% volt amikor 30 perc után hazaérkeztem velük!
Majd bekapcsoltam a wifi-t, megnéztem az emailem, az időjárás app-ot és az amazfit órámhoz tartozó Notify & fitness app-ot. Majd wifi kikapcsolva megnéztem a gyári aksi figyelőt! :W Nagy 0 volt a használat szerinte! :W Kijelző idő 2 mp!!! :Y :W :W :W
GSM BM szerint 3 perc volt! :DD Reális!!!
Szóval srácok, ez se lett megoldva! :( :(( :O :O :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.