Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:42:01

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) Papin


Papin
csendes tag

Sziasztok!

MI 9T Pro-t szeretnék vásárolni, de kicsit elbizonytalanodtam, mert több helyen céloztak rá, hogy nem olyan prémium a kivitelezése, mint mondjuk az MI 9 széria, bár konkrétum az nem sok volt, hiába kérdeztem, maximum a szerelhetőségét hozták fel példaként, hogy ég és föld a kettő! Én viszont élőben még nem láttam a telefont, érdekelne a véleményetek, tudom, hogy ez Redmi vonal, de 100k+ Ft az azért nem belépő szintű telefon, van mi alapja ennek a híresztelésnek?

A másik, hogy hol érdemes vásárolni? A hivatalos forgalmazónál lassan semmilyen Xiaomi telefon nincs elérhető státuszban, ahogy elnézem, hiába lenne rá gyári 2 év garancia!
A xiaomishop.hu-ról mi a véleményetek? Kicsit drágának tűnik, de már csökken az ár náluk is és szinte félhivatalos oldal...
Turbado, Kingtel, Smartshop és hasonló boltokról ált. jót hallok, de nem tudtam rávenni magam, hogy elkötelezzem magam valamelyiknél!
Olvastam, hogy többen külföldről rendelitek a készüléket, kuponokkal, ez annyira megéri? Lehet heteket kell várni és a garancia is bizonytalanabb, mi van ha eleve sérülten érkezik meg például?

(#4002) dave_gahan


dave_gahan
aktív tag

Üdv,

a tesztben írják, hogy "Szokásos módon, fentről tud lejönni a kétlépcsős értesítési és gyorskapcsoló panel, de ehhez sem kell a legfelső sávig nyújtózkodni, üres területen akár középről is lehúzhatjuk."
:F
Ezzel csak az a bajom, hogy az esetek túlnyomó részében olyan alkalmazásban vagyok, ami épp fel-le görgethető, tehát adott pillanatban lefele húzással gyanítom görgetni fogok, holott az értesítő sávot szeretném lehúzni. Az pedig macera, h menjek vissza a főképernyőre csupán emiatt.
A MIUI-ban nincs olyan pöpec funkció, mint az LG-kben és az EMUI-ban, hogy a navigációs gombok mellé be lehet állítani 4.-nek egy gombot, ami lehúzza az értesítési sávot?
Vagy Ti hogy húzzátok le? Mindig nyújtózkodtok? ;] Sztem ekkora hosszúságú telónál ez kényelmetlen. :O

[ Szerkesztve ]

(#4003) Fulár válasza Papin (#4001) üzenetére


Fulár
senior tag

Aki szerint ez nem prémium kivitel annak elment az esze.Az tuti!Ehhez nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni...A kinézet,az anyaghasználat,az összeszerelés a fogása mind-mind prémium kivitel.Bármit is akarjon jelenteni ez a szóösszetétel.
Ez nem egy csúcskészülék.Ennek a Pro verziója viszont az.De abban is csak a hardver más.A ház egy és ugyanaz már ami a külsőségeket illeti..
A vásárlást illetően pedig ez teljes mértékben egyéni döntés kérdése.Az általad felsorolt websopoktól sincsen semmi félnivaló.Az,hogy meg e éri külföldről berendelni szintén egyéni döntés kérdése.Nekem nem volt opció mert nem lehetett rajta annyit pénzt fogni,hogy megérje az általad is említett rizikó faktorokat.Bár sok esetben a webshopos garanciával de még egy szolgáltatóival is kitörölheti az ember a valagát.Pár éve hajszál híján pereskednem kellett a Telenorral egy garanciális ügyintézéssel kapcsolatban.Azóta nem veszek szolgáltatónál készüléket.

dave_gahan:Én még ilyet nem tapasztaltam.Nekem mindig gyönyörűen lejön.Ha alkalmazásokon belül akarod huzigatni az persze más. Tudtommal nincs ilyen cucc mint az Lg-nél de akármibe le merem fogadni,hogy a fórumtagok bő 90 százaléka gesztus vezérléssel használj a készülékét.Én mindenkinek azt javasolnám,hogy kapcsolja be és használja!Legrosszabb esetben is 1-2 nap alatt megszokható és búcsút lehet inteni a feleslegesen helyfoglaló gomboknak.

[ Szerkesztve ]

(#4004) dave_gahan válasza Fulár (#4003) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

Köszi, elhiszem, h hamar megszokható a gesztusvezérlés, de attól még a probléma adott: ha szeretném egy lefelé suhintással lehúzni az értesítési sávot, akkor úgy sejtem csak görgetni fogok lefelé, ha éppen olyan alkalmazásban vagyok (és jórészt abban vagyok: bármilyen böngésző, bármilyen chat program, FB, Insta, eredmenyek.com, vagy csak simán vmilyen settings oldalon a MIUI mélyén, ami görgethető).
De lehet, h rosszul gondolom és simán hülyeséget kérdezek. ;]
Ezért érdeklődöm, h ki hogy húzza le az értesítési panelt ínhüvelygyulladás nélkül? :O :U

[ Szerkesztve ]

(#4005) Papin válasza Fulár (#4003) üzenetére


Papin
csendes tag

Köszönöm a gyors választ! :) Te végül hol vásároltad meg?

(#4006) ERPY válasza dave_gahan (#4004) üzenetére


ERPY
őstag

Másik kézzel esetleg?

Ha ennyire sűrűn kell huzigálnod, akkor Taskerrel állítsd be hogy egy picit megrázva a telefont nyíljon le a felső sáv. Ezek mellett persze szinte bármit meg lehet benne írni, amit csak szeretnél. Picit azért kell érteni hozzá, de segítek ha kell.

[ Szerkesztve ]

(#4007) Fulár válasza Papin (#4005) üzenetére


Fulár
senior tag

Igazán nincs mit!Én itt vettem.Már-már gyanusan olcsóak a nagyobbakhoz képest de már ismertem őket korábról és maximáli korrektség jellemzi a webshopot!Semmi variálás vagy átverés!
[link]
dave_gahan:Én is azt javaslom mint Erpy kolléga!Alkalmazásokon belül egy kézzel esélyed sincs! :)
Bocsa a félkövér írásért.Mobilról vagyok és nem hajlandó kikapcsolni!

[ Szerkesztve ]

(#4008) L4D1K válasza pluhm (#3996) üzenetére


L4D1K
őstag

A szőlős képeket full auto csúnyán másnaposan / félrészegen 😅. Másnap óvatos korrekció LR.

[ Szerkesztve ]

# ANTAL Tuning #

(#4009) Fulár


Fulár
senior tag

10-hó 8.diákig Kínai nemzeti ünnep van.Tehát a heti Eu.dev ma sajnos kimarad.

(#4010) dave_gahan válasza ERPY (#4006) üzenetére


dave_gahan
aktív tag

99%-ban egy kézzel mobilozom, csak indokolt esetben használom a másikat is...a nagy méret eléggé indokolná... ;]
Tasker: köszi, még nem hallottam róla, megnézem...a lényeg, h csak third party lehetőségek vannak. :F
Tényleg, a Poco Launcher-nek nincs vmi pöpec feature-e az értesítő sáv lehúzására? :)

(#4011) Mcsutka válasza Papin (#4001) üzenetére


Mcsutka
junior tag

Szia! Alzánál a 64 gigás, 2 év garival 124 ezer. A 128: 139.900. Ha nem tettszik, náluk könnyen elállhatsz a vásárlástól 14 napig. Ha kp- vel fizetsz, rögtön vissza adják a pénzedet. ( Én a mono hangszórótól félek...)

[ Szerkesztve ]

Asus Zenfone 5

(#4012) KamuMazsola válasza Mcsutka (#4011) üzenetére


KamuMazsola
őstag

Mono hangszóró, ugyan már! Ha sztereó volna a méreteiből fakadóan sem tudnád a sztereó hatást élvezni. Viszont nekem Bluetooth-szál rá van kötve a házimozira, na az már szól.

Üdv.: KamuMazsola

(#4013) Mcsutka válasza KamuMazsola (#4012) üzenetére


Mcsutka
junior tag

Most adtam el egy Samsung S10+ telót. Eszméletlen sztereó hangszórói voltak. De az LG, Asus is kiváló ebben.

Asus Zenfone 5

(#4014) KamuMazsola válasza Mcsutka (#4013) üzenetére


KamuMazsola
őstag

A sztereónak a térhatás a lényege, jobb és bal, más-más szól. Én elhiszem hogy bármelyik telefon ezt tudja technikailag, de méretei miatt a két csatorna egymástól 15 cm-re van, ezt egy méterről hallgatva nem hiszem, hogy élvezhető sztereó hatást kelt. De ez már nagyon off.

Üdv.: KamuMazsola

(#4015) Mcsutka válasza KamuMazsola (#4014) üzenetére


Mcsutka
junior tag

Nem 1 méterről....

Asus Zenfone 5

(#4016) kutyek válasza dave_gahan (#4004) üzenetére


kutyek
senior tag

Próbáld ki a One Hand Operation+ appot: [link] Elvileg nem csak Samsung telefonokon működik. Én S9-en használom gesztus vezérlésre, szerintem nagyon jó.

(#4017) instantwater válasza Mcsutka (#4015) üzenetére


instantwater
addikt

Távolabbról még kevésbé számottevő a különbség a mono és a 15cm-es sztereó között. Tiszta matek, geometria, fizika. Azt pedig meg....ni nem lehet.

(#4018) laci laci válasza KamuMazsola (#4014) üzenetére


laci laci
addikt

De ezek nem sztereók, hanem dual speaker. Két hangszóróból szól monon a zene..

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#4019) instantwater válasza laci laci (#4018) üzenetére


instantwater
addikt

Akkor pedig pláne értelmetlen sztereónak nevezni, és a felsőbbrendűségét hangoztatni az egyhangszórós készülékekkel szemben.

Amúgy meg tudjátok ki hallgat telefonon zenét? A "brazilok". Akinek egy picike kis igénye van az fejhallgatóval vagy hangszórón hallgatja.

A beépített hangszóró azért van, hogy legyen min a csengőhanhot lejátszani, vagy videohívásnál halljad a másik felet, nem minőségi zenehallgatásra.

De mindjár jönnek az audiofilek az aranyozott kábelekkel, FLACcal, bakelitlemezzel és csöves erősítőkkel.

[ Szerkesztve ]

(#4020) hubertus33


hubertus33
tag

Üdv!

Xiaomi Mi9T Pro-hoz keresek Nillkin Nature TPU tokot valaki tud valami jó oldalt mondjuk itthon ahol kapni?

Köszi előre is.

Xbox Series S, Redmi Note 13pro+

(#4021) NemMo válasza hubertus33 (#4020) üzenetére


NemMo
őstag

Alza

(#4022) Mcsutka válasza laci laci (#4018) üzenetére


Mcsutka
junior tag

Nem egészen így van. Kiváló térhatás érezhető. Ehhez sztereó hangszórók kellenek. Igenis van létjogosultsága annak, h youtube- ot, zenét hallgassak. Nem brazil szokás. Alzában majd megnézem, meghallgatom ,h mit tud a 9T.

Asus Zenfone 5

(#4023) KamuMazsola válasza Mcsutka (#4022) üzenetére


KamuMazsola
őstag

Hát figyu! Egy szobában kiteszek jobbra és balra egymástól 5 méterre két hangfalat, amit egy sztereó erősítővel meghajtok pl rádió, vagy egyéb sztereó jellel/adással, az sztereó hatás. Hagyjuk már a 15 centire lévő hangszórók kiválló sztereó hatását!

Szerk: az erősítőre bt-vel racsatlakoztatom a telót, azt tényleg sztereó a YouTube is. Na be is fejeztem, mert látom nem akarod érteni.

[ Szerkesztve ]

Üdv.: KamuMazsola

(#4024) Methionyl


Methionyl
senior tag

Sziasztok

SmartShopnál a Xiaomi Mi 9T 64GB Globál Verzió azt írják hogy: Hátlapi kamera: 43 + 13 + 8 MP. Míg az összes nem globál verzió pedig 48..

Elírás vagy what? :F

They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.

(#4025) beyruth82 válasza Methionyl (#4024) üzenetére


beyruth82
veterán

Igen elírás természetesen.A global verzió is 48 mpx

(#4026) KamuMazsola válasza Methionyl (#4024) üzenetére


KamuMazsola
őstag

Biztos, hogy elírás.

Üdv.: KamuMazsola

(#4027) duo válasza hubertus33 (#4020) üzenetére


duo
őstag

tokshop.hu-rol rendeltem.
más: megérkezett az ebayrol par tok. egy biztosan nem kell. mar van 5tokom. valaki elviszi ingyen odaadom. holnap teszek fel kepet. kemeny hatlap tpu oldal, fekete es a hatlap egy resze szurke szövetszerü. helyileg Vásárhelyen vagyok

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#4028) AlienM válasza KamuMazsola (#4023) üzenetére


AlienM
tag

Hallottam már S10-et is, és az általad vázolt felállást is szólni.
Valóban jól szól az S10 (telefonhoz képest), de a két zenehallgatási mód szerintem nem hasonlítható össze a minőség szempontjából.
És igen, aranyozott csati, flac, csöves erősítő = minőség... :DD

(#4029) Methionyl


Methionyl
senior tag

Köszi a gyors választ srácok.
Rendeltem is egyet. Note 6 pro-ról váltok, kíváncsi leszek :)

They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.

(#4030) instantwater válasza Mcsutka (#4022) üzenetére


instantwater
addikt

Jó, legyen igazad, működik a 15 centis sztereó és nem vagy alapból pirított magyar, ha így hallgatod a zenét, de válaszolj egy kérdésre:

Megéri a soktízezres felárat az, hogy alkalmanként zenét hallgass, és egy picit jobb hangminőséged legyen?

Ha igen, akkor ez nem a te telefonod.

Ha nem, akkor tárgytalan a vita.

:U

(#4031) instantwater válasza AlienM (#4028) üzenetére


instantwater
addikt

Várj, most akkor vitazkozzunk arról, hogy a 9T képes-e minőségi analóg jelet kiadni, ha FLACot játszol le rajta, és beledugod az arany csatidat? :DD

Vagy kell egy USB-C DAC, majd abba az arany dugó?
:F

(#4032) Masooo


Masooo
aktív tag

Én megint letettem a vételről :(
Sokat vártam erre a telóra de akkor is úgy voltam vele várok a mix 4 re is és ami jobban bejön.
Az nem jelent meg, így úgy voltam vele, akkor legyen, megveszem ezt, igaz, hogy zavart az infra hiánya, zavart az, hogy nem bővíthető sd-vel csak 2 sim mehet bele, a kamera sem ejtett hasra, nem rossz és amúgy általában fotógéppel fotózom, így elfogadtam.
Erre a csöpp kínai benyögte, hogy lehet mégis lesz mix 4. :W

nem tudom mi legyen. :U

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#4033) AlienM válasza instantwater (#4031) üzenetére


AlienM
tag

Erről jó lenne, ha csinálnánk egy tesztet simán jack-kel, és USB-s DC-cal is. :DD
Persze mérési eredményekkel dokumentálva. :C
Amúgy nem is régen volt már ez téma itt úgy emlékszem... Akkor se értettem... Szerintem a mobil hangszóró használata jelenleg nem jelent minőségi zene hallgatást...

(#4034) schawo válasza AlienM (#4033) üzenetére


schawo
titán

Igen. A legjobb mobil hangszóró is friss meleg marhatrágya a 10000 forintos dac + 20000 forintos hangszóró pároshoz képest. Ha pedig útközben kell, akkor az 5000 forintos füleshez képest az. Sose fogom megérteni ezt a telefonhangszóró-mániát.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#4035) instantwater válasza Masooo (#4032) üzenetére


instantwater
addikt

Mindig lesz jobb, és újabb, olcsóbb.
Ha nem jó a mostanid, akkor vedd azt amelyik ár-érték arányban a legjobb.

A 9T az.
Elég olcsón, elég jó.

2 év múlva úgyis lecseréled, akkor majd gondolkozol a mix 5-6 on.

Máskülönben örökké várhatsz valamire.

Aki szereti szórni a pénzt, úgy oldja meg a dilemmádat, hogy félévente megveszi azt, ami a legjobban tetszik neki.

(#4036) SH4D0W2011 válasza schawo (#4034) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

De úgy mások nem hallják, mit hallgatsz. :( :D

(#4037) instantwater válasza SH4D0W2011 (#4036) üzenetére


instantwater
addikt

Régebben a braziljaink voltak a buszok önjelölt DJ-i.
Vagy még most is megy az utcán és buszon hangos zenehallgatás?

(#4038) beyruth82 válasza instantwater (#4037) üzenetére


beyruth82
veterán

Már nem.A svédjeink szokták időnként.Brazilok már nem

[ Szerkesztve ]

(#4039) Mcsutka válasza instantwater (#4030) üzenetére


Mcsutka
junior tag

Meggyőztél! Nem az én telóm.

Asus Zenfone 5

(#4040) instantwater válasza beyruth82 (#4038) üzenetére


instantwater
addikt

Svéd, Brazil nekem ugyanaz.
:F

(#4041) instantwater válasza Mcsutka (#4039) üzenetére


instantwater
addikt

(#4042) SH4D0W2011 válasza instantwater (#4037) üzenetére


SH4D0W2011
őstag

Kisvárosban lakom és ritkán tömegközlekedek, de pár hete ment az előttem az utcán egy srác hangosan zenét hallgatva, mondjuk róla sütött is az értelem. :D Iskolások környezetében lehet gyakoribb az ilyen, én szerencsére nem nagyon futok beléjük.

(#4043) lemmy71 válasza Papin (#4001) üzenetére


lemmy71
őstag

Én is MI 9T Pro vásárlása előtt állok. Szerintem nem a belépőszinten van ez a készülék, ott van ez már a prémium kategória előszobájában. Néztem akku idős teszteket és nagyon jó időt futott, hasonló kategóriában csak a MI 9T volt jobb, de nem volt egetrengető a különbség. Páran azt mondják hogy a MI9 kamera szempontból jobb, de igazán nem tudom mivel is tudhat többet :F Egyedül a plasztik hátlap illúzió romboló a számomra, lehetett volna alu vagy esetleg üveg, de úgy is lesz rajta valamilyen tok, akkor meg már mindegy hogy milyen is a gyári hátlap :D Beszerzés terén én is agyaltam de amit óvatosan Fulár fórumtárs is megemlített, nem nagyon érdemes kínai websoppokkal foglalkozni, mert jó árban itthonról is beszerezhető most. Azért akinek már volt a kezében ilyen készülék, szívesen meghallgatnám a véleményét róla.

(#4044) schawo válasza lemmy71 (#4043) üzenetére


schawo
titán

Üveg a hátlap

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#4045) eddie17 válasza schawo (#4044) üzenetére


eddie17
addikt

Méghozzá GG5.
Az előlap is GG5 de az picit kényesebb.

(#4046) helixP


helixP
nagyúr

Sziasztok, én is beléptem a klubba. És már akad is két kérdésem.
Hiába állítottam be az értesítési ledet, csak töltésnél világít.
A másik: hogy tudom kikapcsolni, hogy folyamatosan az értesítések között jelezze, hogy a Swiftly Switch alkalmazás használja a többi alkalmazás fölé helyezést?
Köszi.

(#4047) trouble


trouble
senior tag

A GPS-t nem tudom átálitani hogy a kereséshez a wifi és a mobilnetemet is használja.És nagy pontosságura sem lehet direktbe(nem lehet kapcsolni) Másnál is probléma? Talált vki erre megoldást ,magyarázatot?

(#4048) eddie17 válasza trouble (#4047) üzenetére


eddie17
addikt

Itt a megoldás [link]

(#4049) trouble válasza eddie17 (#4048) üzenetére


trouble
senior tag

:Y :R :C

(#4050) novakalex válasza eddie17 (#4048) üzenetére


novakalex
aktív tag

És miui 11-en ezt hol lehet elérni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.