Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ájvé

veterán

válasz xy.zsolt #20549 üzenetére

Hát akkor elöttem már megválaszolták a kérdésed, külföldön, főleg más kontinensen érdemes utazás előtt tájékozódni elkerülve a kellemetlen meglepetést. Ennek semmi köze ahhoz hogy kínai vagy nem, Mi 8-at ha itthon vetted akkor már EU piacra készült vagyis lokalizált hardveresen és szoftveresen, USA viszont egy teljesen más világ, nekem sincs fogalmam róla mi működik ott és mi nem, utána kell nézni.

• Steve1207

veterán

válasz xy.zsolt #20549 üzenetére

Olvasom itt egy ideje a kálváriát. Ez főleg a használt frekvenciasávoktól függ. Adott készüléknek támogatnia kell a B6x, B7x akármennyiket, mert amúgy max adathasználatra lesz alkalmas jó esetben azon kívül, hívásra nem. Ahogy egy régebbi Samsungot se tudsz feltétlen ott használni, ha EU-ba szánták és a B20-at erőltették még benne ezen piac miatt, közben nem támogatja még a fentebbi sávokat és ugyanúgy szívsz azzal is. Elég megnézni egy említett S21-nél a modellvariánsokat, hogy még EU-n belüli modelleknél is van, amelyik adott USA-ban használtos sávot támogat és van, amelyik nem. Emellett az adott szolgáltatónál, ha nincs whitelist-en a készülék akkor se tudsz hívást intézni elméletileg, de szerintem ez nagyon ritka eset.

Mi8 még 4G-s időszakban kullogott, annak is örültünk, hogy elkezdték a B20-at támogatnai "rendszeresen" a készülékeik Xiaominál EU-ban :D Na meg 8 éves készülék, szimplán nem támogatja a kinti hálózatokat.

Ahogy én idehaza is volt, hogy váltottam ilyen miatt, mert hálózatfejlesztés volt és a pár éves készülékem nem támogatta a sávot, amire átálltak és falun már azon működött minden azon a részen. Szolgáltatóváltás nem érte volna meg és nem is bíztam bennük, mert mi van, ha a másik szolgáltató is majd átáll egy év múlva pl és akkor ugyanott leszek, aztán másik teló lett a végeredmény.

GSM Arenan lenyitod amúgy a modell frekvenciasávjait és össze tudod hasonlítani melyik mit támogat. Nekem pont most volt rokonom kint, semmi baja nem volt egy középkategóriás Oppo-val pl, de ahogy rákerestem ott is, ha az eggyel kisebb modellje van vagy a 4G-s azzal is max a galambokat dobálhatta volna, pedig "csak" 2 éve piacon lévő modellek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés