- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
Dilikutya #76 üzenetére
"Miért nem lehet a beállításoknál kikapcsolni azt, amire nincs szükségem?"
Jajh, egyetlen komponens letilthatóságához (IE) évekig tartó pereskedésre és többmilliárd EUR-s büntetéssel való fenyegetésre volt szükség...
Amúgy le a kalappal a M$ előtt, a win8-ból nagyon sok komponens kivehető már tisztességes módon (DISM package remove, nem nlite-kategóriás mókolás).
Ezt a mediaplayeres akadást én nem tapasztaltam, fura - igaz, ettől függetlenül mpc-hc-vel játszok le filmeket, a wmp csak zenére van - zenéknél nem értem el az ingerküszöböt a régi jó winamp visszatelepítésére.
-
-
t72killer
titán
válasz
killerjohn #41 üzenetére
Nyugi, mély levegő, kifúj, mély levegő
Szóval a gondjaidra a megoldás (csak azért, mert engem is idegesített):
1. Modern UI/Metro átugrása, indulás desktopon:
A registry editorban elnavigálsz a
"HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogin"mappához, a "Shell" kulcsnál modify, value data:
explorer.exe /select,explorer.exe2. Ha nem akarsz jelót irogatni gépindításkor:
a, admin módban futtat cmd.exe
b, control userpasswords2 futtat
c, kijelölöd a jelszó nélkül beinduló felhasználót (ha lehet, ne az admin legyen...), kiveszed a pipát a "users must enter..." mellől és beírod a jelszót.3. Kikapcsológomb létrehozása:
shutdown /s /t 0 - tartalommal létrehozol egy parancsikont, megfelelően skinezed és leteszed a tálcára.
Mind3 művelet tiszta M$ megoldás, nem kell 3rd party vackokat telepíteni, és az egész nem tart tovább 5 percnél.
-
t72killer
titán
Hatékonyságot tekintve nem tudom, mivel nyújt többet egy win8 az XP-hez képest. A win7 gyakorlatilag a mindennapi felhasználó szemében egy felcicomázott XP (start menü, asztal). Persze a rendszerkarbantartás kicsit változott, de a legtöbb dolog egyértelmű.
Ezzel szemben a win8 modern UI-jára semmi szükség, ha dolgozik az ember, csak útban van. Meg lehet szokni - én is megszoktam, de nem ezért szeretem a win8-at (igazából még nem döntöttem el, h szeretem-e a win7-tel szemben).
Egyetlen komoly pluszt tudok a modern windowsok (7 & 8) javára írni, ami perdöntő: a sokkal komolyabb biztonsági szintet. Apróbb dolgok is vannak persze, directX 11, IE10 és a korszerűbb megjelenés.
#17: Kártevőkkel szembeni biztonság tekintetében sokkal jobban jársz a win7/8-cal. Tény, régi vason tuti nem lesz sem gyorsabb sem stabilabb egyik sem az XP-nél.
-
t72killer
titán
Igen, főleg a méret számít, mert a win8 nagyon meghízott a frissítésekkel. Megaztán remélem frissítik a beépített driverkészletet is.
#11: Megértelek, eleinte én is fejreálltam a Metro-tól - ami egy munkahelyen nem engedhető meg. Magánfelhasználásra még csak elmókol vele az ember, de egy idő után a családra szánt időből se akar az ember arra pocsékolni, hogy hogyaz'stenbe kapcsolom ki a gépet kikapcs menü nélkül. Persze, hogy rájön az ember minden nyavaja nyitjára: fél nap fórumozás után!
Meglátjuk 3-4 év múlva mekkora lesz a még támogatott win7-tel szemben a 8-as részesedése. Ha a népek átállnak, akkor talán a cégek is.
-
t72killer
titán
Így van, vállalatoknál - főleg nagyoknál - nem pacsira megy a "rakjunk fel új windózt" kérdés. Az átállás rengeteg munkaidőt (=pénzt) vesz igénybe, és ha nem muszáj (=a,végkép elaggott OS, aminek megszűnik a támogatása; b, a termelékenységhez kell az új verzió - aka új hardverek támogatása, 4+GB RAM kezelés), akkor nem váltanak.
Más: Vajon lesz lehetőség clean installra, mint ahogy a win7 SP esetén letölthető volt az SP1es ISO?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Filmvilág
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Hardcore café
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest