- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
A virtualizációnak a thin clientnek, a mobiltelefonnak, a tabletnek a világon semmi köze sincs ahhoz hogy milyen GUI van az ASZTALI monitoromon. Vagy úgy gondolod hogy kihal az asztali munkavégzés?
)
Az persze lehet, hogy thin clienten fut, virtulalizáltan, vagy éppen a bedokkolt mobilomon. De ez teljesen irreleváns ebben a topicban. Ezzel ne akar magyarázni hogy a big screenen miért van ugyanaz a csempe ami a kicsin tapizóson.
-
attila9988
őstag
Nem értem a fanyalgókat. A Microsoft-nak nem volt választása.
Engem, mint felhasználót nem érdekel hogy a microsoft mit akar, vagy mit nem akar. Engem az érdekel, hogy a saját igényeimnek megfelelő programokat használhassak. Hogy ezeket ki szállítja, az már csak részletkérdés. Felejtsd el azt az idiotizmust, hogy a fogyasztó van egy cégért. Ez egy nagyon káros gondolkodásmód. A cégek dolga hogy kiszolgáljanak téged.
Vagy meglépi ezt, vagy lemarad, mint a borravaló.
Ez marhaság. Az agyonistenített apple sem akarja a desktop felhasználókra erőszakolni a mobil ui -t igaz? Na hát éppen ezt az utat kellett volna a microsoft -nak is választani. Annyi lett volna az egész, hogy választhatóvá teszik a felület használatát. És igen, desktop -on mindenki ki is kapcsolta volna, hiszen ott nem kell. A mobil cuccokon meg az asztal nem kell. Mi a francnak ez az öszvér? Az a magyarázat marhaság hogy ez azért lenne, mert a felhasználók mind hülyék, és birka módra rá kellene őket szoktatni valamire. Ezzel ne gyere ha nem muszáj.
A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni,
Ez egy oltári nagy baromság. Az autó sem ha ki azért, mert van biciklid. Pedig kisebb, könnyebb, és jobban elfér a sufniban. Viszont messze nem alkalmas mindenre. Na így van ez a mobil szarokkal is. Lehet őket használni erre arra, nincs ezzel semmi gond. De abban a pillanatban amikor valami komolyabb feladatod van, akkor már nem elég a mobil vacak, és kell egy rendes számítógép. Ez pedig nem fog változni, akármennyi marketing rizsát is fogsz benyelni a témával kapcsolatban.
-
Male
nagyúr
Így van. Amíg nem kényszerít semmi a váltásra, addig nem is fogom megvenni a win8-at, ahogy gyanítom az általad fanyalgóknak nevezettek is így tesznek.
A probléma csak az, hogy egy monopol piacról beszélünk...
- veszel új gépet, és Win8 van rajta
- veszel új gépet, és külön vennél OS-t, de Win7 már nem kapható (nem tudom, talán még igen, de bármikor dönthetnek úgy, hogy ennyi volt)
- a piaci erőfölényükkel igen komolyan tudnak befolyásolni, hogy mégiscsak váltsál (ez nem megy, az nem megy, ehhez nincs driver, ahhoz nincs driver, stb.) -
zord01
senior tag
Spec én még 6700-val tolom és egy Nexus 7 Cellularral. Baromira utálom a tapizós telókat. Amíg lesz buta, nekem nem kell okos. Baromság. Sok birka meg zabálja, mert "okos" (nem úgy mint aki...)
Jó tudom, tudom, evolúciós zsákucca vagyok, változás képtelen. Mi úgy híjuk magunkat, konzervatív... (így 30 éves fejjel... 5 éve még nem hittem volna, hogy az leszek... jövőre már botom lesz, 2 év múlva koporsó...
)
-
zord01
senior tag
"A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni, vagy legalábbis a dominanciája annyira leredukálódik, hogy nem lesz értelme vele komolyan foglalkozni."
Ezt a hülyeséget felejtsük már el. 20 éve ezt hallgatom. Igen, egyre több mobil eszköz lesz, sőt pár év, és valszeg a tabletek is annyira elterjedtek lesznek, mint ma a mobilok. Mindenkinek lesz egy.
De számtalan, számtalan olyan feladat van, amit egy tablet, mobil soha nem fog tudni átvenni. Én spec (vitorlázórepülök) hülyén érezném magam, ha a vérkomolyan felépített itthoni (télire rendszeresített) szimulátorom lelkét egy telefon vagy egy tablet adná. No Way...
Szintén nem tudom elképzelni, hogy a másfél millás házimozi lelkét egy kis szar adja...
Photoshop sem tableten fog menni, hanem a 27+ monitoron...
Letölteni sem telóra fogok...Stb... Stb... Tény, hogy idővel jóval több mobil eszközt fognak eladni, mint PC-t (hacsak már most nem ez a helyzet), mert minden embernek egy telefon, egy tablet (plusz a rotáció: elveszik, elromlik, leejted, ellopják), de ettől függetlenül minden háztartásban maradni fog egy (azaz egy darab) PC.
Ez lesz az ERŐ gép, minden más csak periféria lesz. Ha úgy tetszik egy családi szerver.
Tehát igen, a mobil szegmens FONTOSABB LESZ, de a PC kihalni nem fog. Kizártnak tartom.
Már pedig ha azt vesszük, hogy a mobil eszközök forgalmának harmadát, negyedét (plusz munkahely) továbbra is (hosszú távon is) ki fogja tenni a PC, akkor nem kell félteni, és nem kell lesajnálni a szegmenst.
Remélem ezt az MS is felismeri, és abbahagyja a PC-s felhasználók szívatását. Mert hosszabb távon ártani fog az üzletnek... Megnézem én 1 év múlva mennyire jött be nekik ez az eröltetett átállási kísérlet.
Amennyi felhasználót nyernek mobil, tablet fronton, 2-szer annyit veszítenek asztali fronton (ill nem, mert maradnak még W7-en, tehát MS felhasználók maradnak, de a W8 eladásokon meg fog látszani ez a hozzáállás, az biztos...) -
-
Male
nagyúr
Pedig érthetnéd a fanyalgókat: Mint felhasználót, marhára nem érdekel, hogy mi jó a Microsoft jövőbeli piaci pozíciójának... (abban egyetértünk, hogy miért csinálja).
Másrészt az egy dolog, hogy a használatát meg lehet szokni, de az, hogy a látvány amit kapok tetszik vagy sem, nem ezen múlik. (Ennyi erővel vedd el a legrandább nőt, mert majd hozzászoksz)
-
törölt tag
"A Microsoft-nak nem volt választása. Vagy meglépi ezt, vagy lemarad, mint a borravaló. A mobilteló/tablet vonal a jövö. A PC ki fog hosszútávon halni, vagy legalábbis a dominanciája annyira leredukálódik, hogy nem lesz értelme vel komolyan foglalkozni. A cégek is a virtualizáció felé mozdulnak (ha tehetik) és oda már nem kell PC, mert megteszi egy Thin-Client is."
Ma sem maradtunk a valóságot közelröl sem ismerö, stand upba illö megmondás nélkül. köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciófigyelő: Komoly kedvezmény a 70mai 4K Omni autós kamerára
- SkyShowtime
- Autós topik
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest