Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Crystalheart
üzenetére
Majd megszoknánk

-
válasz
Crystalheart
üzenetére
A másik, meg mikor angol filmeket magázósra fordítanak....

-
Crystalheart
őstag
Én alapesetben tegeződöm. De nem ritka, hogy haveroknak is jó napottal köszönök, és a viszontlátásra az elköszönés. Na most akkor?

Fecogame: Az hagyján, mert pl. németben meg egyéb nyelveken van még, sőt, néhol ennek fokozott változata is előfordul. Ne is volna ezzel gond, ha a tiszteletnek egy magától értetődő és szükséges jele lenne, régen pl. a szülőt is lemagázták. Csak ma nagy a keveredés, és nem egyszerű eligazodni.
De mikor amerikai filmekben, de jellemzően sorozatokban a munkahelyen (pl. kórház) történő beszélgetést magázódásra fordítják... azon behalok.
Hol láttatok ti már olyat, hogy a kórházi dolgozók magázzák egymást? -
Én úgy vagyok vele, gogy cégnek, suliban tanárnak magázódok, egyébként tegezés. Ez a magázás meg tegezés akkora hülyeség szerintem. Angolban pl. nincs is, és vagyon miért?

-
whiz
aktív tag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Na igen, az internetes beszélgetések alapvetően mind tegeződőek a magyarban is. Mókás tud lenni, pl. egy apróhirdetés ledumálása valakivel, akit nem ismerek, aztán találkozókor derül ki, hogy a tag 30 évvel idősebb nálam...

Mondjuk ebből még sosem volt gondom, én élőben is tegeződtem mindenkivel.
Alapvetően egymásért vagyunk úgymond. Azt utálom, amikor valaki tök feleslegesen tartja a távolságot, a hülye magázódásával... -
Peter Kiss
őstag
Embere válogatja a köszönést. Legszívesebben mindenkinek hellóznék. Sokan vannak, akik megkövetelik, hogy magázzák, hiszen ők az ént és Énnek írják.
Ellenben azért egy tanárt nem hellóznék le. Tanít most is egy fiatal tanár (33 éves), rengetegen tegezik, de mivel tanár (nagytudású is), előre jó napotozok, ha szembe jön velem.
A csavar az benne, hogy interneten keresztül megy a tegeződés rendesen.
Szóval:

-
No-kia
addikt
nekem volt olyan ismerősöm aki már 60+-os volt és cső vel köszöntem(15 lehettem), mert kiskoromban mondta hogy köszönjek így, és már sehogy sem tudnám neki azt mondani hogy jó napot, bár már nem ebben a faluban lakik
-
gabor85
őstag
Munkahelyen hálistennek mindenki mindenkivel tegeződik. Még az 50éves szakállas bácsinak is mondjuk hogy "szeva arab!"
Nekem sokáig volt rossz szokásom régebbi apósjelöltet lecsókolomozni, annak ellenére hogy tudtam; idősebb nőknek köszönünk így. Franc se tudja miért, de ha megláttam, mindíg kibukott belőlem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest