Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftb01
tag
Glowlight-tal is megy ez a módszer?
-
Degeczi
nagyúr
De, legalábbis Linux alatt minden további nélkül olvasható a kártya, és lementhető róla a kb. 300 MB-os tömörített backupfile.
Nem néztem meg, de ha Win alatt nem látod, akkor nyilván vmi Linuxos filerendszert használhat - bár jobbára azok olvasására/írására is léteznek Win-es segédletek. De legrosszabb esetben a komplett kártyaimage-t mented el, az biztosan simán megy, és utána ismét használható a kártya másra. -
GrandS
senior tag
Jól értelmezem: A NookManager által használatos SD-kártyát számítógéppel nem tudom olvasni, tehát az arra backup-olt dolgokat lementeni és újraformázni sem? Azaz: Legyen egy félretehető 1-2GB-os SD-m a mentéssel és Manager-el?
-
AkosAkos
aktív tag
SD kártya helyett mit tudok még használni?
-
Sikerült, szépen megy a Kindle a nook-on 3.1.0.30 (3.3.1.1. apk-t már nem tudja indítani, de az előző tök jó.). Használhatónak tűnő 2010-2011es apk-k. Kindle és Opera Mobile innen. A Landscape-re forgató app még mindenképpen kell, meg a gombprogramozás. És persze az olvasók finomhangolása.
-
Nem teljesen értem, mi a variáció a végén a bejelöléssel (relaunch / home / library). Na nézzük élőben...
Jóóó. Az amazon appstor-ba nem nagyon akar beengedni a regisztrált adataimmal... sőt már nem is tudom indítani az app-ot
Egy reboot... elindul szépen (amazon appstore is, de szerintem sign in nélkül).
Remélem én is tudok reggel rebootolni. -
Degeczi
nagyúr
nem valószínű: a teljes 2 GB-ot tömöríti össze, kb. 300 MB-ra
hatalmas különbség nem várható a fölpakolt könyvektől függően, hiszen nagyon kicsi az erre használható szabad hely, a többi pedig mindenkinél azonos (és jórészt üres, mert B&N-től vásárolt könyveknek van fönntartva)inkább az lehet, h gyors kártyát használtál, mert nálam is ennél hosszabb, bő negyedóra volt a backup
-
Nagy nehezen sikerült bekattintani a preparált SD kártyát a helyére, most várom a backup elkészültét.
Jó, hogy írtad milyen hosszú, magamtól biztos nem vártam volna 5 percnél többet...
Megjegyzés: mintha nem törölné a képernyőt a Nookmanager: látszanak haványak az eddigi feliratok
23:20:10-kor kezdtee a backup image-t (órát be kell állítani majd...)
Szerkesztés biztos lejár, de majd folytatom.
Nem járt le! Backup complete: 23:30:24. Akkor back back és root.
Rooting... Success!
Exiting, eject sd card (na ettől féltem, nem akar kijönni, vazz). -
Degeczi
nagyúr
köszi, ez bevált!
ügyetlen vagy türelmetlen vagyok, de a mappákban nem találtam a telefonon már föltelepített Szókereső csomagját, míg az Appmonsterrel egyszerűen el lehetett küldeni a Dropbox fiókba
egész jól fut a szókeresés Nookon(bár hasznos lenne belőle fekete-fehér változat)
A Coolreader is jól testreszabható (pl. betűk renderelése), még a szótárakkal eljátszok benne, mert a gyári olvasóban az egy gyenge pont
-
Oldman2
nagyúr
Én az AppMonster nevű toolt használom, ez minden verziót külön és automatikusan elment.
-
vegyszer
addikt
dikrektben letölteni nem tudsz.
Viszont a pl telefonra települt apk-t ki tudod másolni.
Jellemzően a /data/app mappába települ, és fel lehet az ikonjáról ismerni őket, vagy a nevéről.
Néha meg a /system/app mappába költözik egy egy app, ha amott nincs, itt is érdemes körülnézni.Az innen kimásolt apkt a kívánt eszközön elindítva fel is települ, amennyiben engedélyezve van a külső forrásból való telepítés
-
Degeczi
nagyúr
"Megoldás: az APK fájlt fel kell másolni a külső SD kártyára"
Hülye kérdés, de nem foglalkoztam még Androiddal komolyabban: hogyan lehet egy tetszőleges APK-t megszerezni a Google Play-ről?
Letöltési lehetőséget nem találok, csak telepítést - ami viszont a bejelentkezett fiókomhoz tartozó eszközre akarja küldeni. -
lita66
tag
Akkor kell formáznod, ha "normál" sd kártyaként akarod használni a továbbiakban, a nookban, vagy máshol, azaz könyveket, egyebeket akarsz tárolni rajta (a rootolással hozzáférhetővé vált lehetőséggel telepített programoknak is kellhet). Ha nem formázod, valahányszor beteszed a nook-ba, mindig a nookmanager ablak jön elő. Ami persze nem egy hátrány, mert a rootolás mellett még van néhány hasznos funkció, amire tudod használni, pl. bizt. mentés és visszaállítás.
Úgyhogy, ha van még egy szabad sd kártyád, én megtartanám a nookmanager-eset ezekre a célokra, és a másikat használnám tárolásra. -
rtimea
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok szőke, csak nem derült ki a számomra. Miért kell visszaformázni az SD-kártyát, miután rootoltam a nook-t? Bocsánat előre is, ha a válasz elkerülte a figyelmemet. -
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
A mentés nem egyértelmű. Az sd-n ugye a 64mb-os partíció nem kívül van egy csomó hely. Kérdezte is, hogy formázom e a fentmaradó területet. Elinditottam a mentési folyamatot, de 10 perce nem történt semmi változás. Kiírrható, mikor kezdte el, de semmi mozgás. Ez így normális? Ilyen hosszú lenne a mentés?
-
Vyndree
őstag
Valószínűleg többek között azért van a 2GB belső memóriája négy partíción, hogy lehessen backupokat csinálni, legyen helyük.
Gondolom RootExplorer-rel el lehet majd érni, áttenni a külső SD-re amit le lehet majd menteni, vagy velünk megosztani. -
vegyszer
addikt
Köszi!
És több menés is elfér oda?
Ha root előtt mentek, és root után is, akkor lehet közöttük keresni, hogy meliket is állítsa vissza hiba esetén az emberfia, jól sejtem?Én a root szükségességét a multi formátumot olvasni képes reader app miatt látom. Nem erről fogok se mailt küldeni,se sakkozni.
-
vegyszer
addikt
Egy (nekem még nem triviális) kérdés, ha root előtt egy mentést csinálok, az hová kerül?
Az SD 64MB-on felüli részére?
Vagy létrejön neki egy másik partíció a kártyán, esetleg a készülék valamely partícióján tárolódik el? (ez utóbbi lenne a logikus) -
Oldman2
nagyúr
Köszi a leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
lo A Nook Simple Touch egy érintőképernyős, android alapú, eink kijelzős ebook olvasó.Mielőtt belevágunk nézzünk néhány...
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest