Hirdetés

2019. december 12., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50) Pete55555 válasza Tapsi (#43) üzenetére


Pete55555
(addikt)

A gyalogos is lehet hibás, ha elütik. Jogi értelemben persze nem hibás, mert a jog szerint elsőbbsége van.
A valóság meg az, hogy jött egy gépjármű megengedett sebességgel, a gyalogos meg b*szott körbenézni, és 10m-re az gép előtt lelépett.
Halottan majd mondogathatja, hogy "de elsőbbségem volt".
Nem! Köteles meggyőződni. Ettől még nem lesz ő a hibás. Jogilag legalábbis nem. De tehetne az ellen, hogy elüssék.

"erősebb kutya b*szik logikája, aminek a primitív mivoltát"

Igazad van, nagyon primitív. Mikor robogóztam, naponta többször találkoztam ezzel, és kénytelen voltam lemondani az elsőbbségemről. Mert az erősebb kutya baszik. Nem mondom, hogy ez így jó, de még mindig sokkal jobb volt lemondani az elsőbbségemről, mint megdögleni.
A gyalogosnak sem esne nehezére körülnézni, és ha jön egy aszfaltbetyár 120-al városban, akkor inkább ne lépjen le a járdáról. Neki lenne elsőbbsége, nem ő lenne a hibás (bár nem mérte fel a helyzetet, és nem volt biztonságos lelépni a járdáról, de emiatt nem szankcionálják a gyalogost soha) de lenyomorodva, vagy halottan nem sokat ér az elsőbbséggel.

A cikkhez:
Jó kezdeményezés, azonban sokkal nagyobb problémák is vannak kis hazánkban. Nem akarok a stadion/kórház dologba belemenni, de ha már jogosítvány:
Miért van ilyen sok birka az úton? Miért nem lehet normálisan megtanítani a kezdő sofőröket?
Fentebb is írták... pl vezetéstechnikai tréning. Tovább megyek: B jogsival kap AM-et is.
Ugyan kerüljön már 1-2 kört a városban robogóval. Legalább tudná mit jelent egy másféle járművel közlekedni, és ha autóba ül, jobban tudna figyelni azokra is.
Ezen kívül szerintem a jogosítvány nem kéne, hogy alanyi jogon járjon. Mert most gyakorlatilag így van. "Kis" pénz kell hozzá, meg idő, de így vagy úgy, szinte mindenki átmegy, max 10-edjére.
Teljesen meg kellene reformálni az oktatást, és a vizsgákat is. És akin látszik, hogy egy biciklit sem tud vezetni, az ne kapjon jogosítványt.

#52 walakyb
"rautalo magatartast kell mutatni, hogy le fog lepni a jardarol."

Így van. Én is ezt mondom mindig az asszonynak, mikor megkérdi miért nem engedtem el a gyalogost: - Ja, nem láttam a szándékot. :DDD

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.