Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz King Unique #134 üzenetére
Legyen, igazad van (nem ismerem a Windows 10-et, 11-et, de még emlékszem az XP-re, jól ismertem kívül, belül), mind két OS-nél az alapokat meg kell tanulni!
Akár a fájlrendszer felépítése (mit, hol talál meg a user), akár a programok telepítése, frissen tartása (honnan, miként, ha kell a hozzá való parancsok, programok), és végül az alap (biztonságos) használathoz szükséges dolgok.Szerintem egy átlag felhasználónak ez bőven elég tudás ahhoz, hogy használni tudja az adott OS-t.
Ez igaz is a Linuxra (macOS-t nem ismerem), ennyi elég, nincsenek különleges megkötések a frissítésekre, a programok telepítésére (lehet külső forrásból is, csak nem ajánlott, meg az esetek többségében felesleges), a használat meg szinte megegyezik a Windowséval, ugyan úgy grafikus felületen lehet egérrel kattingatni.
Ugyan ezt el tudod mondani a Windowsról?
Mert amit eddig itt olvastam, az ennek az ellenkezőjét sugallja. A frissítéseknél szabályokat kell betartani, a store-ban lévő alkalmazások butított verziók (ezt már másik topikban is olvastam, konkrétan a Kodival kapcsolatban), a csomagkezelő (vagy minek is hívják) ugyan azt a telepítőt indítja, mintha kézzel indítanád.Ami még eszembe jutott, a nagy "Linux integráció" hol tart, képes már natívan kezelni az Ext4-es partíciót (a többi már meg sem említem)?
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini-ITX
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest