Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BL@CK
tag
válasz intercooler #401 üzenetére
Hali.
Nincs valami ötletetek arra hogy plexi oldallapot hogyan rögzítsem? Az egész oldallapot mindkét oldalon helyettesíteni szeretném plexilappal és a rögzítésén én elsőre a 4 sarkába pici mágnest akartam, de nemnagyon találok helyben, vagy házhozszállítással olyat aminél a szállítás nem több mint a mágnes maga A menet vágás bele és a csavarozás az meg azért nem megfelelő nehogy elpattanjon vágásnál és később csavarozásnál is, mert nagyon vékony a lap, hogy ne lógjon ki széltében a ház vonalából. Volt még itt tépőzáras ötlet a 4 sarkába, de ahoz meg nagyobb részt kellene a sarkakhoz ragasztani és ahol ragasztom ott csúnya, mert elkenődik a ragasztó a tépőzár hátán és a plexit is megmarja picit. Valami ötlet hogykéneShatter your limits!
-
DiceBlade
aktív tag
válasz intercooler #401 üzenetére
köszi, kipróbálom valamelyik nap
-
Engineer086
Modder
válasz DiceBlade #400 üzenetére
Leszeded a matricát, mögötte találsz egy mélyedést. Ott láthatod a lapátokat tartó tengelyt, mely egy zéger (?) (most lehet hülyeséget írtam, javítsatok ki, ha igen) gyűrű tart stabilan. Ezt lepattintva minden gond nélkül ki lehet húzni a venti forgó részét.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
Engineer086
Modder
-
Bari
Modder
válasz Engineer086 #405 üzenetére
Én tudom a megoldást, de nem lövöm le , ezt a képet még én sem láttam így egyben, jó lett, gratulálok , várom a folytatást.
Üdv: Bari
-
becsitibi
senior tag
Én egy vizhűtéses processzorblokkra tippelek
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Engineer086
Modder
Neeem, nem prociblokk és nem is X-wing, bár köze van a Csillagok Háborújának, csak éppen a sötét oldalhoz
-
Zoli54213
aktív tag
Én megvettem a festéket, maszkolószalagot, csiszolópapírt, erre a házra festeném rá kékkel, pont olyannal mint a világítás, a republic of gamers logót nagyban, a ház teli oldalára. Régebben írták hogy hogyan csináljam, de egy valamit nem értek. Tehát kinyomtattam, ahogy a képen is látszik ki is vágtam. Elvileg most jönne az, hogy rajzoljam rá a házra grafittal és csiszoljam le. De ha lefedem maszkolószalaggal abból hogy vágjam ki? Vagy hogy fedjem le utána? Előre is köszönöm a választ!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
blasko92
őstag
válasz Zoli54213 #410 üzenetére
Először, amikor felrajzolod a gépház oldalára, az azért kell, hogy lássad hol kell csiszolni, nehogy ott is lecsiszold a festéket, ahol nem kellene. (Szvsz. nem kell nagyon megcsiszolni az eredeti festést, elég csak annyira, hogy jó matt legyen, arra úgyis jól megtapad a festék, és egy alapréteget is képez)
Ha ez megvolt, akkor jön a zsírtalanítás/portalanítás, és mehet fel a maszkolószalag.
Majd ugyan oda (ahol már ugye fel lett csiszolva az oldallap) visszahelyezed ismét a kivágott mintát, és most már pontosan rajzolod körbe a maszkolószalagon.
Utána egy nagyon éles pengével körbe lehet vágni a vonalak mentén, és a nem kellő részeket pedig leszedni.(Célszerű valami tájolást csinálni/felrajzolni az oldallapra, hogy mindig ugyan oda kerüljön a kivágott minta, tehát másodszor is pontosan a csiszolt rész fölé kerüljön)
-
planbmokus
senior tag
Először Snowspeederre tippeltem volna, de olvastam, hugy darkside, ezért a Kancellári szállítóhajóra gondolnék.
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
becsitibi
senior tag
Hát sráccok,soha a büdös életbe nem végzek ,sokat kell dolgoznom mostanában ,nagyon kevés időm van erre,más már egy hónap alatt összerakta volna:[link]
-
Engineer086
Modder
válasz planbmokus #412 üzenetére
Jó felé keresgélsz
-
becsitibi
senior tag
válasz blasko92 #415 üzenetére
De ennyi,már több mint 2 hónapja bütykölöm,de mindig találok valamit amin lehetne változtatni,ezért olyannak tűnik mintha sosem lenne vége,még egyszer nem moddolok 10-e Ft.-os házat,mert ez igy nem éri meg,se időben,sem pedig anyagilag.Azért köszi a biztatást,azért is linkeltem be ide hogy kapjak egy kis meleget a hideg helyett.
-
zolee5016
őstag
válasz becsitibi #416 üzenetére
Hát papi én is a két napi kábelezésből 3 hét lett mire összeállt. LINK Már nem is így néz ki,mert a ledsort belül kellett elhúzni,ott kívül sok értelme nem volt.KITARTÁS! Hajrá!
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Engineer086
Modder
válasz becsitibi #416 üzenetére
Kitartás! Nekem nagyon tetszik az, amit csinálsz, ne a vége előtt hagyd abba! Hagyd egy kicsit pihenni a projektet, foglalkozz mással, egy hét múlva újult erővel fogod tudni folytatni az elkezdett munkát
-
planbmokus
senior tag
Én most a héten állok neki a nagy projectnek.
Itt kell levágnom az alsó 3 meghajtó helyet, hogy alulra beférjen mégegy dupla radi. Fincsi lesz. Majd kap egy méhsejtrácsos borítást, fehérre festve.
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
zolee5016
őstag
válasz planbmokus #422 üzenetére
Ha sikerül kimentened jó állapotba és nem kell Keress meg......
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz planbmokus #424 üzenetére
Majd ha eldöntötted....Azért szólj ha nem kell ! Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Bari
Modder
válasz becsitibi #413 üzenetére
Ne add fel, kis pihenés után újult erővel tudsz majd nekikezdeni ismét a teendőknek.
Az eddigiek nagyon tetszenek, kiváncsi vagyok a végeredményre is bármikorra készülsz is el vele.
Én kb 15 hónap alatt jutottam el odáig, hogy a kigondolástól számítva az áramkör és nyáktervezés, alkatrész vásárlás után végre kész vannak a spektrum analizátorom nyákjai, a faházam meg már jó-ideje jegelve van időhiány miatt.Üdv: Bari
-
blasko92
őstag
válasz intercooler #429 üzenetére
Csinálj neki valami sínt alulra és felülre, hogy hátulról be tudjad tolni
-
blasko92
őstag
válasz intercooler #431 üzenetére
Lehet venni méterre műanyag U alakú síneket (lehet, hogy valami élvédő), azt a házhoz rögzítenéd erős ragasztóval vagy csavarral (ez esetben a plexibe olyan mély hornyot kellene marni, mint amilyen magas a csavar feje).
De lehet venni szép anyacsavarokat is Az sem rossz megoldás.
-
Engineer086
Modder
Ha egy kicsit elgondolkozol, akkor rájössz, hogy a telibe ragasztás nem igazán jó ötlet, mert utána azt onnan le nem szeded..szépen.
-
intercooler
őstag
válasz Engineer086 #433 üzenetére
Igen de nem szándékozok leszedni Az oldallappal 1üt csúszna le.
-
Engineer086
Modder
válasz intercooler #434 üzenetére
Uhh, bocsi, előbb írtam, mint olvastam Tényleg semmi hely nincs az oldallap és a takarólemez között? Ha fél venti rés van, akkor már oda befér egy csavar feje és a menetes szárat pedig egy fúrt lyukon kersztül ki lehet bújtatni (ahogy te is mondtad)
-
intercooler
őstag
válasz Engineer086 #435 üzenetére
Az oldallap és a váz között talán 1 mm ez esetben még a süllyesztett csavar se lenne jó Ha a ragasztás nem járható út, akkor arra gondoltam hogy:
úgye a vázból ki állna 9db menetes szár (ezeket jól odaragasztva ne forogjanak el) és akkor erre lenne ráhúzva oldalról, az oldallap a plexivel együtt, és így csavarozva.
Már ha érthető mire gondoltam ez milyen lenne? -
blasko92
őstag
válasz intercooler #436 üzenetére
Most akkor az oldallap teljesen ki lett vágva, csak egy keretként szolgál, és arra szeretnéd rávarázsolni a plexit?
-
blasko92
őstag
válasz intercooler #438 üzenetére
Kétoldalas ragasztószalag?
És ha az oldallapra belülre kerülne a plexi, mint a legtöbb esetben?
-
blasko92
őstag
válasz intercooler #440 üzenetére
Ha jól le van pucolva a két felület, akkor biztos megfogná.
Valami 3M-es, vagy másik jó minőségű ragasztó.
Esetleg fekete sziloplaszt. -
blasko92
őstag
válasz intercooler #442 üzenetére
Ha a túloldalon elfér a csavar feje, akkor 8 csavarral simán meg lehet fogatni.
Ha meg nem fér el, akkor csiszolsz le annyit a fejükből, hogy elférjenek.Sok helyen lehet venni díszes, szegecses, mintás anyákat.
Asszem valami moddingos oldalon láttam olyat is, amin minta van, és ilyen szilikonos réteggel van bevonva. -
becsitibi
senior tag
Most egy kis pihenőt tartok reggelig,azt folytatom,az a kis lemez az album végén,az lesz az átvezető,holnap lefestem,majd közvetlen mellette lesz egy 5 mm-es viztiszta plexi,ami pirosan lesz megvilágitva,majd természetesen az alsó takarólemezről le kell szednem a fóliát,mert kell rá fúrnom kettő lukat ahol a pci kábelek mennek majd át pont a vga alatt,illetve az oldalsót is meg kell faragnom,mert nem számolta a felső plexi vastagságával ezért belellóga lemezbe,igy nem fér be....és ha ezekkel megvagyok,akkor a ház elejével foglalkozok majd...Na és azután az összeszereléssel....
Akár itt is nézhetitek:[link]
Aztán most egy darabig nem linkelek
-
Bari
Modder
Üdv
Szerintem fekete sziloplasztal tökéletes rögzítést érhetsz el és a csavarok sem 'csúfítják' el a plexit. A lemez kivágás helyét a plexit körberagasztod maszkoló szalaggal, így a nem kellő helyre kinyomódott sziloplasztot szappanos vizes újjal le tudod törölni, a teljes átkeményedés után a maszkoló szalagot lehúzva a vékony maradvány réteget is eltünteted.
A fekete sziló ha mindenhova elég jut, szép felületed ad majd a plexi és a lemez között. Én ragasztanám, mint csavaroznám.Üdv: Bari
-
blasko92
őstag
válasz intercooler #448 üzenetére
Én annyit még mondanék, ha nem akarod, hogy az oldallap a teljes fényes felületével kitűnjön a ház matt fekete összképéből, matt fekete festékkel egy "keretet" fújhatsz rá
De természetesen, ha Neked úgy is tetszik, akkor nem kell
Sziloplasztból pedig a sima, ecetsavas fekete is jó. Ha jól tudom, az nem károsítja a plexit.
-
Zoli54213
aktív tag
Kész a festés
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4]
[kép5]
[kép6]
[kép7]
[kép8]
[kép9]
[kép10]
[kép11]
[kép12]
[kép12]
[kép13]
[kép14][ Szerkesztve ]
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest