- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Polarstar #19 üzenetére
De, pont az, hogy többé nem lesz az hogy nekem Viberem van, neked Skypeod.
Ideális esetben megszűnik a mostani széttöredezettség. Nem kell kismillió appot feltenni. Sőt, egyet se, mert ott lesz a telódon alapból. Törölhetjük a gyűlölt kereskedelmi IM appokat, én pl a Facebook fiókomat is. -
Minek ez az egész szolgáltatás, még nem értem. Sms is drága volt, szerintem nem hoz semmi előnyt egy zárt chat-el szemben.
-
zseko
veterán
Tehát ha nincs neten a másik, akkor ezt 'látja' és automatikusan sms-t küld? Ezt tudta eddig a Hangouts is, csak egy ideje kiszedték belőle.
Mondjuk én nem szeretném ha magától döntené el a telefon, hogy ő most mms-t küld éppen, és nem szeretném azt sem, hogy bekeverje az sms-t a netes üzenetek közé. -
Fleto93
tag
Oda SMS-t küld. Ha annak küldök üzenetet, akiről tudom, hogy RCS képes, akkor a Messenger app azt írja, hogy "Csevegőüzenet", ha pedig olyannak küldök, aki nem RCS képes, akkor ugyanitt "SMS" jelenik meg. Tehát a saját kliensed pontosan tudja, hogy RCS képes-e az akinek küldessz.
Ez egyébként olyannál is rögtön így működött, akihez nem volt felvéve névjegy a telefonomban. Ahogy beírtam a számot, egyből megjelent a "Csevegőüzenet" felirat. -
Keem1
veterán
Na ez viszont jobban hangzik. Ha ez tényleg így van és elterjed, akkor nálam leáldozik utána a Facebook Messengernek és társainak.
Már csak az a kérdés, hogy mit csinál vegyes (RCS - non RCS) készülékek között. Tehát ha az enyém képes rá, van netem, elküldöm RCS-ként, majd a fogadó félnél nem teljes a dolog (nincs adatkerete, csak SMS fogadására képes, nem android, stb).
-
róland
veterán
"Az RCS díjazása
A szolgáltatás aktiválása ingyenes, nincs egyszeri és időszakos díja.
Az RCS a chat-üzenetek és fájlok küldéséhez Wi-Fi-t vagy mobil díjcsomagod szerinti mobilinternet kapcsolatot használ.
Chat-üzenet esetén mobilinternet csomagodnak megfelelő a díjszabás, ha nem interneten küldesz üzenetet, tehát SMS/MMS esetén, a mobil díjcsomagodnak megfelelő SMS/MMS díjat számítjuk fel."Elvileg a fogadott sms/mms díjmentes a T-s díjcsomagokban.
-
Keem1
veterán
Elvileg igen, a cikkben is az szerepel. De így ez csak egy n+1. IM.
Pedig ha minden igaz, az sms utódjának szánták. Így nem mozgat meg engem. De ha olyan lenne, mint az sms, menne adatkeret nélkül (adatkeret != mobilnet), ugyanúgy, ugyanazon helyzetekben is megjönne, mint az sms (csak 2018-as kiadásban), akkor az már érdekelne.Na, kicsit utánaolvastam, de még mindig nem az igazi a koncepció.
Az én értelmezéseben így lenne (teljes visszafelé kompatibilitással).Fogadás:
RCS -> ha nem kompatibilis az eszközöm -> MMS -> ha nem komp... -> SMS
A fentiek természetesen az adatkeretemtől függetlenülKüldés:
RCS (ha van adatkeret, annak a terhére, ha nincs, x Ft-ért) -> MMS -> SMSPélda #1:
"Szia, hozz kenyeret"
RCS ("Szia, hozz kenyeret") -> SMS ("Szia, hozz kenyeret")Példa #2:
"Szia, Horvátországban vagyunk. --és itt egy fotó--"
RCS ("Szia, Horvátországban vagyunk. --és itt egy fotó--") -> MMS "Szia, Horvátországban vagyunk. --és itt egy fotó--" -> SMS ("Szia, Horvátországban vagyunk.") -
Keem1
veterán
Azt meg lehetne kérdezni a Telekom sajtó osztályától, hogy megy-e adatkeret nélkül, vagy ha nem, később fog-e?
Sms példa: ha nincs pénz a telómon, az elküldött sms akkor is megjön. Ha nem így lesz vele, akkor ez nem az sms utódja, csak egy sokadik IM. -
malnabokor
senior tag
Tegnap óta használom Honor 8 készüléken, a kolléga által fentebb írt dolgot én is végigjátszottam, és azóta rendben van.
-
sefan67
aktív tag
Akkor leírom a legegyszerübb megoldást, mert sok embernél ez történik.
- Android Messages ( Google ) Letölt
- WiFi KIKAPCS , adatforgalom bekapcsolva marad.
- Messages indít
- és meg kell jelennie a regisztrációnak. Ha mégsem akkor egy restart után biztos menni fog, de előszőr csak mobilneten.Utána már vissza lehet kapcsolni a wifit
-
Fleto93
tag
Működik valakinek? A Messages appban elindítom a regisztrációt, spinner bejön, kiírja, hogy "elnézést a várakozásért", majd nem történik semmi. Oneplus 5 meg Oneplus 3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged