Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szada85

aktív tag

válasz ArthurShelby #11 üzenetére

Alapvetöen egyáltalán nem az alkudozással van bajom, természetesen a legtöbbször ha eladok is szoktak alkudni a jelöltek (nyilván valamennyire én is rugalmas vagyok, illetve az árat is úgy lövöm be, hogy amit szeretnék érte kapni+pici játéktér.)
    Ezért nem is írtam, hogy utálnám ezeket az embereket. :)

Én azt gondolom, hogy alapvetöen két esetet lehet megkülönböztetni:
    1. Amikor a piacon kínálattal rendelkezö terméket keresünk. Ilyenkor világos, hogy mindenki összehasonlítja a kínálatot, és a számára szimpatikus jelölttel próbál meg megegyezni. Itt nyilván van helye az alkunak is, mert ha nem tudsz megegyezni, akkor mész a következö jelölthöz.

2. Amikor egy ritkaságot keres az ember ( és lehet ez bármi, elektromos kütyü, bringa, autó, autós cucc, stb.)
    Ilyenkor, mivel limitált a beszerzési lehetöség, ott kevésbé érzem helyét az effajta szemtelen/ sokszor alaptalan alkudozásoknak. :)

A fent leírt eset pedig ugye a 2.-es kategóriába esik, mert egy eleve ritka terméket hírdettem, amit otthon ezen kívül más forrás nem kínált, és arra próbáltak meg pofátlan módon alkudni úgy, hogy Ök is tisztában voltak vele, hogy nincs másik ilyen, illetve az ára is ennyi kint is.. :)

Most pedig megyek a cikkedhez, köszi a linket. :)

Új hozzászólás Aktív témák