- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
"A két kijelző között a rés teljesen eltűnik, nincs zavaró tényező, a megosztás meg ugyanúgy menne az erre felkészített alkalmazásoknál"
Az már más tészta lenne. Maga az ötlet amit a Sony a kettéhajtással kitalált tetszik, a megvalósítás lett csak gagyi.
A Samsung kísérletezik hajlékony kijelzőkkel, egy ilyennel nagyon is életképes megoldás lenne. -
kolosanyi
veterán
A kijelzővel kapcsolatban egyetértenék, de képzeld el az esetleges következő generációt, vagy az azutánit. A két kijelző között a rés teljesen eltűnik, nincs zavaró tényező, a megosztás meg ugyanúgy menne az erre felkészített alkalmazásoknál (magyarul az előretelepítettekkel). Szóval én látok benne fantáziát.
Btw lentebb látom, hogy a fogáson megy a vita. Legalább most már a doridos tábor is beérte almáékat, mert nem mindegy, hogy hogyan tartják az adott kütyüt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Everman
addikt
válasz
üzenetére
"ááá, ezt most találtad ki, ugye?"
Nem, csupán több helyen is olvastam és nekem is ez a véleményem. Egy papírlapot sem akarok forgatni, hogy a gyártó által elképzelt helyes irányba tartsam és a tabletet sem.
Érdekesnek tartom, hogy a droidfetisiszta, szabadságemlegető egyedek ilyen téren mégsem ragaszkodnak a szabadságukhoz?
"egyébként az a csuklótámasz, amit reszelővel kell megigazítani, hogy ne vágja az ember kezét, az milyen ergonómiailag?"
Az momentán hülyeség szerintem, legalábbis nekem nem volt ezzel soha gondom.
DE ha már vissza akartál vágni ezen a téren, akkor inkább a Cube-ot említhetted volna, az is csodaszép termék, még a Modern Művészetek Múzeumában is helyt kapott, de ettől még egy félretervezett, alig használható eszköz. -
törölt tag
A tablet egyik legalapvetőbb megoldása, hogy teljesen mindegy, hogy miként emeled fel az asztalról
ááá, ezt most találtad ki, ugye? ne folytasd kérlek, jelentős fájdalmat okozol lassan vele, ha elvárod az embertől, hogy elhiggye, hogy ezt komolyan gondoltad.
komolyan ennyire visszafejlődik az emberiség, hogy képtelen fogást váltani a használati eszközön? akkor a kerek sámli is mennyivel fejlettebb a széknél, mert mindegy merről ülsz rá.
azért ennél értelmesebb embernek néztelek, hogy ilyenen leállsz kötözködni. egyébként az a csuklótámasz, amit reszelővel kell megigazítani, hogy ne vágja az ember kezét, az milyen ergonómiailag?
-
-
Everman
addikt
"Azért az elég durva, hogy a Sony végre kitűnik egy remek kis dizájn-kettőssel a sablonos táblák világából, és most ez a baj..."
Ha ez a design az átlagos használatot bizonyos mértékig nehezíti, akkor az számomra öncélú és nem kell. Mint írtam a szemnek kellemes látvány, de használni ingyen sem kéne.
"1-nem fog senki belehalni, ha a kényelmes, magazin fogást szeretné használni, hogy átfordítja a készüléket..."
A tablet egyik legalapvetőbb megoldása, hogy teljesen mindegy, hogy miként emeled fel az asztalról, rögtön tudod használni, mert oda fordul az orientáció és kész. Ha ezt a fizikai megjelenés nehezíti, az nem előny, hanem hátrány. Ha ez neked nem probléma, az egyéni preferencia, ettől még ez csak egy design elem, ami a funkcionalitást háttérbe szorítja.
---
"Az Ipadet hányszor használod fejjel lefelé ?"
Soha nem figyelek rá, hogy merre van a teteje, vagy alja, mert nincs jelentősége.
(Főként, hogy a gesztusok miatt már a fizikai Home gombot sem nagyon használom.) -
Azért az elég durva, hogy a Sony végre kitűnik egy remek kis dizájn-kettőssel a sablonos táblák világából, és most ez a baj...
Majd ha meg úgy nézne ki mint a többi egyen-tábla (kijelző, keret, sima hátlap) akkor meg az lenne a baj...

"mert ha a keskenyebbik felén emelem fel, akkor forgatni kelljen, hogy kényelmesen lehessen fogni."
Nemáár, ez már annyira csakazért is találok/kreálok valami kifogásolhatót, hogy írjak negatívumot is...
1-nem fog senki belehalni, ha a kényelmes, magazin fogást szeretné használni, hogy átfordítja a készüléket... Kb olyan kreált indok ez, hogy nem jó a könyv, mert lapozni kell...
Egy vastag könyvet olvasva is hol az egyik, hol a másik kezedben van a nagyobbik fele, pláne, ha az elején vagy a végén tartasz a könyvnek...
2-magazint, vagy vékonyabb könyvet is lehet a gerincével ellentétes felénél fogni, ráadásul az S1 esetében nem vékonyodik el olyannyira az az oldal, hogy azt ne lehessen masszívan megfogni... -
Everman
addikt
Szerintem mindketten értitek amit írtam, csak jó kötözködni

Ne már, hogy a design határozza meg, hogy miként vehetem fel az asztalról a készüléket, mert ha a keskenyebbik felén emelem fel, akkor forgatni kelljen, hogy kényelmesen lehessen fogni.
-
Mivel a szoftver érzékeli a 360 fokos forgatást, egyszerűen fogod, és 180 fokkal elfordítva veszed át a másik kezedbe, így tök mindegy milyen kezes vagy, vagy melyik kezedben tartod a gépet, mindig foghatod a "gerincénél"...
Ennyit az ergonómiai buktáról...

Vidi:
[link]Ezen a videón meg teljesen jól látszik, hogy mind a négy irányba változtatni képes a kép tájolását:
[link] -
Everman
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
"arra emlékeztet, mikor egy magazinnak a borítóját hátrahajtod, és úgy olvasod "
Kár, hogy a tablet nem magazin. Amikor egy tabletet kézbe veszek, akkor legyen teljesen mindegy, hogy fogom meg, akkor is kényelmes legyen a fogása és könnyen használható legyen, míg egy más gyártó termékét bárhogy megfoghatod az S1-nek csak két kényelmes fogási lehetősége van.
A kettéosztott képernyő meg hasznos volna, ha egyedi rendszerről lenne, szó, amire olyan alkalmazások készülnek, amik ezt ki is használják, az android nem ilyen és mivel a programok 100%-a azt feltételezi, hogy 1 db egybefüggő kijelződ van, így csak zavaró és kényelmetlen megoldás. Az az előnye, hogy kisebb helyen elfér és jobban védi a kijelzőt nem ellensúlyozza a hátrányokat szerintem.
-
kolosanyi
veterán
Az S1 a Sony szerint ergonomikusabb, mint a jelenlegiek, mert ez a hajtogatott dizájn arra emlékeztet, mikor egy magazinnak a borítóját hátrahajtod, és úgy olvasod (szerintük meg általában úgy olvassa az ember).
Egyébként nekem nem tűnik vészesnek az S2-ben a kettéosztott képernyő. Sőt, bizonyos helyzetekben kifejezetten hasznos is lehet. Viszont tény, hogy a kozépső vonal eltűntetésével sokkal jobb lenne (akkor az lehetne a tökéletes tablet koncepció?).
-
zsirfecske
veterán
na jó, ki kell egészétenem magam: thinkpad tablet, archos g9 és ez a sony csoda a három legpotenciálisabb tablet, ha most kéne vennem... előbbiben a tartalom van ott, középső zsír ár/érték arány és külső, sony meg nagyon design

-
Everman
addikt
Szépek, de ergonómiailag bukta mindkettő.
Az egyik a kettéosztott kijelző miatt, a másik meg a fura hajtogatott design miatt (egy tabletet bárhogy forgatom, illeni kell a kezembe, ezt meg a vékonyabbik felén fogva picit kényelmetlen lenne használni).Design elsőosztályú, mert szépek a készülékek, de használni egyiket sem szeretném, mert kényelmetlen lenne.
-
maki12
senior tag
Sziasztok!
Ez ebbbe a toppicba off lesz!
De ez a legfrissebb!!!
Ma nem lesz Mobilarena Tv?????? -
Rotate
veterán
az S1 nagyon szép
elfogadnám... 
-
Cannabis7
senior tag
-
törölt tag
Gyönyörű kis szerkezet.Nagyon tetszik.
-
Gengi
senior tag
Hát nem tudom ,hogy mennyivel zavaróbb. ugye két 5"-es cucc. A telefonomon abszolút nem gázos a böngészés ez meg jóval ngyobb. 1 Képernyő 1 tab és még kényelmesebb is
.Játékoknál meg ,ha az egyiken a kezelőfelület megy csak a másikon meg az akció ,akkor megint király. Végülis a Nintendo DS is sikersztori.
-
RaveForce
veterán
engem az érdekelne, h ezzel h beszállt most a sony az androidos tablet piacba, a SE-tól nemis kell külön tabletet várni? mert az azért szülhet érdekes dolgokat cégcsoporton belül

-
zola8van8
tag
-
bradam
aktív tag
Hm ez a dupla érintőkijelző hogyan fog működni? Szimplán kettéosztja a képernyőt?
Fel sem tűnt,hogy egy Htc van kirakva, csak ahogy olvastam a hsz-eket

Közben ki is cserélte -
feliks
senior tag
Sony tabletről van szó, ez meg a HTC incredible S képe alatta.. Ez hogyan jött össze?

-
Gengi
senior tag
Egy Sony tablet Bravia IPS-el az Apple iPad 2 ára alatt .. Instant Get...
-
JR.CSé
senior tag
Az szép és jó h jönek a Sony tabletek.De miért egy HTC-nek a képe van kinnt?
-
maki12
senior tag
hááát...jó lesz ez

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Star Wars rajongók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Acer Predator I7 RTX 3070
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- Lenovo ThinkPad P1 Gen5 16" i7-12800H, 32GB RAM, RTX A3000 12GB GPU, 1TB SSD, Számlaképes, garanciás
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Egyszerűen nem bírom úgy elviselni. Tehát nekem forgatni kell ,ami azt jelenti ,hogy egy kalap kaki és már azt se mindegy ,hogy hogyan fogod. Kb mintha meg volna karcolva a kijelző. Irritálna.

... Kvázi úgy fel se tudod venni az asztalról vagy vannak olyan reflexeid ,hogy nem azzal a végénél emeled 

Mostmár legalább fizikailag is tuduk h miről szólt a hír