Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Nincs gond vele 80 fokon. Hűtőcsere nem javallott, tisztítás, újrapasztázás jó minőségű pasztával igen.
Ha a venti kerregne lehet hozzá venni csapágyat, mivel zárt ipari csapágy van a ventilátorban 2 darab.
Vigyázz rá, az enyém már megfeküdt így műhelyemben falidíszként funkcionál. -
Imilenni
addikt
Húú skacok ^^
Most találtam rá erre a helyre.
Pár hónapja vásároltam egy 5850 Toxic-ot, amgí bírja jó lesz állapotban van most.
Jelenleg 800/1150-en megy.
Sajnos Mad Max alatt szépen felmegy már 80 fokra 1 óra játék után.
A hűtő cseréje esetleg segít ezen?
Ahogy láttam 950-re is húzva volt..ott még stabil játékra?
Fx 4300 (4.3) van mellette, nem tudom az mennyire hajtja ki, ha szét van húzva a kártyaPress "F" to pay respects.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
Így van felraktam és ment. A kártyán jelenleg a rev2 Toxic Bios van. A rev1 Bios nem engedte a Catalystban az Overdrive funkciót csak 775/1125-ig. Ami valljuk be elég nevetséges egy Toxic karinál.
Szóval megjelenése után nemsokkal kiadta a Sapphire a rev2-es Bios-t a Toxic-hoz én pedig ezt pakoltam fel. Azóta ez van gond nélkül.
A Sapphire oldaláról le tudod tölteni. De a Toxic-ból is kétféle sorozatot adtak ki.
Így kétféle Bios van hozzá a gyári számáról kellett beazonosítani az enyémhez meik kell. Így nem tudom neked meik lehetne megfelelő.
Fesz? Nemtom talán 1.150V?[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Az eredménytelenséget olvastam is - csak érdekes, hogy nálam meg abszolút nem megy. Nem értem, és próbálok rájönni a dolog nyitjára.
Szóval szimplán felraktad a TriXX-et, és egyből ment is a feszemelés? Vajon a BIOS-nak GPU Registered-nek kell lennie, ha meglesem RBE-ben? Az Általad használt BIOS-t el tudnád küldeni? Mekkora feszt adtál neki egyébként?[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Giot
addikt
A PCB lehet ugyanaz, az alkatrészek változnak.
Nézd meg a cikkben lévő képeket.
Egyébként nem szerepel a listában, ezért nem is hittem a dolognak míg valameik fórumtárs nem bökte az orrom alá, hogy neki működik.
De ahogy már említettem is nem igazán láttam hatását, a feszemelésnek. Vagy csak nem voltam elég bátor és nem pörköltem oda neki eléggé. -
Vigneau
félisten
Nálad a TriXX hogyhogy működtette a feszültség csúszkát? A PCB-nk ugyanaz, pár alkatrész lehet a difi, no meg a BIOS. Bár Toxic BIOS-t is próbáltam tegnap, azzal sem volt semmi változás, se a gyárival, se a legfrissebb nem Extreme 5850 BIOS-sal. Ezek szerint mégsem minden adott a feszemeléshez. A Te VGA-d benne szerepel a támogatottsági listában?
-
-
Giot
addikt
Nem találtam! De az igazat megvallva nem is kerestem.
Jól megy így is nem érzem szükségét a feszelésnek, meg nem is pártolom. Na nem mintha nem próbáltam volna.
Volt egy olyan infó miszerint a Sapphire Trixx progija állítja a feszt a rev2 58XX kártyáknál is.
Tettem is vele egy próbát, de nem hozott + Mhz-et a konyhára igaz nem emeltem túl nagy mértékben a feszültséget. -
Vigneau
félisten
válasz DIESELPOWER #40 üzenetére
Ááá, nem kell sok minden hozzá. Ha nem jön össze, akkor simán vakon is vissza lehet rakni a korábbi működő BIOS-t. Én is feltettem azóta a legfrissebb nem Extreme BIOS-t. Azzal 925/1200-on megy most - mindez 1.088V-on, ami nem is rossz.
-
Vigneau
félisten
Szia!
Nekem ilyen verziót sikerült kifognom. Van arról infó, hogy a nyák azonos a Toxic-al? Mert szemre nekem nagyon úgy tűnik a netes képek alapján. Feszültséget emelni BIOS szinten esetleg lehet, vagy csak az van, amit gyárilag beégettek? Esetleg HD 5870 BIOS-a felrakható lenne - próbálkoztál hasonlóval?
Válaszokat előre is köszönöm!Vigi
-
sith7
félisten
Jó kártya , jó cikk !
-
04ahgy
nagyúr
Ne lelkendezz annak hozzáértés híján, amit nem értesz.
A NYÁK-ot valóban áttervezték, azonban épp a költségtakarékosabb irányba. 2 helyett 1 fázis a RAM VRM-nél, kerámia kondik helyett pedig elkók. Ez a PWM 300kHz körüli üzemfrekvenciáján bizony-bizony visszalépés, ekkora frekin az elkóknak nagyobb a veszteségük. AMD alaplapon meg lehet fogni: melegebbek, mint a környék, még sokszor a tekercseknél is. Ez a veszteség disszipációja miatt van.
A nagyobb VRM hűtés is a nagyobb veszteséget támasztja alá. Ugyanúgy, mint a tápoknál. Két 700W-os (annyit ténylegesen leadni képes) táp közül épp az a jobb, amelyiknek kisebbek a hűtőbordái, mert az azt jelenti, hogy kisebb veszteség mellett adja le a 700W-ot.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Prison85
senior tag
Részletes és jó teszt. A kártya... ...az meg brutálisan fest!
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
-
F e Z o
veterán
A teszteket nagyobb felbontásban kellett volna késziteni, 1920*1080-ban mutatná meg, hogy mennyi is a különbség 2 órajel között. Ott biztos nem lenne procilimit.
H2O über alles!
-
-
Ste
addikt
Akkor most nyisd ki a házat és nézd meg milyen ramjaid is vannak pls (vagy egy diagnosztikai programot nézzünk)
Legalább leírni tudjuk helyesen -
RETRO-G
tag
Szia
Tetszett a cikk, gratulálok a kártyádhoz! Megvan még esetleg a 4870? Vagy néhány vele készült eredmény? Örömmel venném ha összeeresztenéd őket, mivel nekem olyan van és érdekelne a fejlődés!!
Üdv
R-GNokia 3210 -> Nokia 3510 -> Nokia 3510i -> SE T610 -> SE K800 -> HTC LEGEND -> Defy+ & Samsung B2100 -> Z3C -> iPhone 7 -> iPhone 8
-
Giot
addikt
válasz infectedmann #23 üzenetére
Van rá engedélyem!
(#22) Lacazr93: ŐŐő várj had gondolkodjam . Nem nincs kedvem.
[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
Lassan fegyvertartási engedély kell ezekhez a vidkarikhoz olyan brutál nagyok
Jó kis írás lett, sztem ez lesz a köv. karim
-
Lacazr93
senior tag
nemrossz nemrossz nincs kedved nekem adni?
-
Giot
addikt
válasz Robi BALBOA #19 üzenetére
Kösz! Teszek még be benchmark eredményeket is.
-
Robi BALBOA
őstag
Szép kari, szép írás, szép erdmény!
1,09v 950mhz gpu! (ez fincsi!)Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
rolkaDb
aktív tag
Köszönjük az írást.
Jó ez a kari. -
Giot
addikt
Kösz mindenkinek, és szívesen a cikket!
Szerintem is elég jól sikerült ez a Toxic a Sapphire-nak. Volt annak idején, 4850 Toxic-om is abban nagyot csalódtam. Vagy csak kifogtam egy antituningos darabot.(#6) hackeeeee: Úgy tudom ugyanaz. Sőt a nyák is talán. Azt viszont nem tudom hogy más alkatrészeket használtak e fel a Vapor esetében.
(#12) cowboy_bebop: Nem csak elvileg hosszabb a gyakorlatban is a képen én (ahol egymás mellet van lefényképezve a két nyák) nem látok torzulást.
(#14) D1Rect: Teszek fel 3Dmark tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jó kiss cikk, de én 1-2 játék/"bencsmárk" tesztet elviseltem volna alap és húzott órajelen is.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz cowboy_bebop #12 üzenetére
Elvileg hosszabb. Most keresgéltem:
"Before we move on it should be noted that the length of a reference PCB for the ATI Radeon HD 5850 is 9.5". As we mentioned before, the Sapphire Radeon HD 5850 TOXIC uses a custom designed PCB and is longer than the reference card. A quick measure showed that the card is 10.125" in length, so keep this in mind if you want one of these and have a limited amount of space in your PC case."
Forrás.Véleményem szubjektív...
-
cowboy_bebop
őstag
Biztos h. hosszabb ez a kártya referenciánál? Mert a képen a ref. az egy kicsit kicsinyítve van (a PCI-e csati hosszából ítélve).
-
Nagyon tetszik a kártya, de azért nagy kár, a levegőt a házba is befújja...
-
capulet75
addikt
-
capulet75
addikt
Megéri,nem éri meg én vettem egy 5870 vaporikszet.Elvileg holnap megjön,nagyon kíváncsi vagyok mit lehet belőle kifacsarni.
Meglepő hogy mennyit lehet emelni az órajeleken.Szép volt.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, akkor ez tök ua a hűtő mint az 5850 vapor hűtése?
Közben megtaláltam a kérdésre a válaszomat. [link]
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gude
senior tag
Pofás kártya.Gratula az íráshoz
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
adamy90
csendes tag
Ez a gépház nagyon jó választás énis ilyet vettem 5-ért majd néztem, hogy már 10-ért veszegetik! Grat a jó karihoz használd egészséggel
-
Gál István
senior tag
"Ha Toxic, akkor tuning" Éljen! Úgy tűnik nem csalódik az ember a Toxic szériában.
btw: Nekem is stabil 1035/1175-ön a 4890 Toxic! És hűvös marad.
-
FRENK1988
veterán
Már a hűtésért megérte Az én XFX BE-m is így szaladgál alapon és bírja az 1GHZ-t is
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Yutani
nagyúr
Köszönjük az ismertetőt! Szép darab ez a kártya, az biztos!
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest