- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
trixy90
újonc
engema filteres tea lepett meg...a legegészségtelenebb jelző kicsit túlzás
-
tkazmer
addikt
gyakorlatilag a toast kenyéren meg a szalámin kívül mást nem szoktam rendszeresen fogyasztani a listáról (a toast kenyeret is csak akkor, ha melegszendvicset csinálok, mivel jobban illik a sütőbe ), akkor most hű de nagyon egészséges vagyok és rendkívül sokáig fogok élni?
-
Thome
veterán
Fényevés rulez?
-
tihs
tag
Érdesítőszer az biztosan káros (Rengetegfélét betiltottak), a cukor meg mérsékelten nem.
-
Lenry
félisten
nem olvastam végig a kommenteket, csak az első párat, ezek közül említette valaki, hogy inkább eszik kicsit kevésbé finomat de egészségesebbet... nem is tudom.... rám azért időnként rámjön, hogy emszí donáldzos kaját akarok, és akkor 3 sajtburger, nagy kóla bigmac...
ha meg nem, akkor beülök egy normális kajáldába (Szegeden van pár) és akkor normális kaját eszek...
most viszont marhapörköltet fogok enni, kovászos uborkával és vörösborral
-
harry
veterán
válasz
Crystalheart #69 üzenetére
Értem, hát ez sajnos nem túl jó.
-
Crystalheart
őstag
Kösz, bár számomra ez totálisan kivitelezhetetlen. Örülök, ha két-három gyors zabálásra jut időm, mert a nap többi részében a kertben/erdőben dolgozom. Anyám szerintem le is csapna, ha az ételgyártás helyett ennyit foglalkoznék az ételfogyasztással.
Beosztani vagy variálni sem tudok a menüvel, hiszen egyszerre általában csak egy ételre van keret. Ha aznap nincs étel, azzal sem tudok mit csinálni, vannak kistesóim, akkor nekik kell hagyni. Télen eddig örültünk, ha volt egy hétig csak rizskása, most nem tudjuk, mi lesz... Szóval... Magyarorszááág, Magyarorszááág...
No, de ez már nagyon off. Majd ha úgy 5-10 év múlva lesz saját keresetem, akkor talán változik a helyzet.
-
harry
veterán
válasz
Crystalheart #67 üzenetére
Nem feltétlenül kéne a klasszikus értelemben vett testépítői étrendet követni, vannak persze alap szabályok, de amúgy aránylag testreszabható egy étrend,sok dolog helyettesíthető mással, vannak elternatívák.
Szénhidrát (továbbiakban ch): Ez így jól hangzik, de akkor is ki kell számolni. Mert néha én is olyan étvágyamban vagyok, hogy behajítok egy lábos kaját, de azért nem árt utánaszámolni, hogy az mégis mennyi volt, mert lehet nem sok. Nem kell grammra pontosan, meg minden kaja előtt, és mindan napra összeállítani kajatervet, de nagyjából azért képben kell lenni. A zabpehely, krumpli, rizs, teljes kiörl. kenyér/tészták jók.
Fehérje: húsra alapozunk, esetedben gondolom akkor hal, csak ez meg költséges. Márpedig ha valaki izomzatot szeretne építeni, ahhoz husi kéne. De amúgy jó forrás a sovány túró/sajt, tojásfehérje (a sárgája kevésbé, mivel zsírosabb), de csak ezek kevesek lennének.
Nem annyire a kalória értékeket szoktok nézegetni, hanem a fent leírt dolgokat. Fontos továbbá, hogy ilyen 1-2nap kaja kihagyás az nagyon nem jó. Naponta 5-7-szer szoktunk enni, úgy három óránként, adott napi kaja menyiséget megfelelően elosztva.
És ha a kaja rendben van, akkor jön az edzés. A leírásod alapján feltételezem, hogy azért mozgalmasabb életmódod van, ami alapvetően nem rossz, de a jó kis súlyzós edzés a legmegfelelőbb (koncentrált, szabályos gyakorlatok miatt).
Pontosabban minderről: [link] -
Crystalheart
őstag
Mondom, tej és nem tejtermék, mert aztat simán nem szeressem
A sima kecsketej 70kcal/100g körül van, tehát tényleg nem nagyon játszik. Jövőre viszont 5 ezer, két év múlva pedig évi 10 ezer tojást fogunk termelni még, szóval a napi tojásdömping is meglesz, így a szénhidrát (gabonák, gabonakészítmények) és a fehérje (tejtermék, tojás), elvileg már jónak kellene lennie.
Mellesleg azt számoltam, hogy sima krumplit (éspedig azért nem sima krumplit szoktunk, a töltelék orda majdnem teljesen fehérje) ha azzal a 20%-al számolom, nálam kb másfél kilóra jön ki - áh, töltött krumplival ez alap
Úgy szokott esni, hogy elkészül három-négy tepsi krumpli, és abból én olyan 50% körül eszem, a maradék a család többi részéé. De ha van elég kaja és nem kell spórolni, meg nekem is van időm enni, általában ez az arány szokott játszani.
Egyébiránt a probléma nem is a téllel-tavasszal van, amikor természetes, hogy fogyok egy 10 kiló körül, +- néhány kiló. Hiszen ha az ember néha nem eszik napokig, azért megesik... A nagy helyzet az, hogy nyáron és ősszel, mikor van étel, akkor sem sikerül "felhízlalnom" magam rendesen. Pedig mindenki másnak kutya baja, sőt mondom, édesanyám még fogyókúrázik is
A gyúrós topicba régen be-benéztem,de sajnos ott olyan alternatívákat mondanak csak, ami valamenyni pénzbe kerül. Ez nem csoda, én viszont csak azt ehetem, ami van. Nagyrészt azt, amit meg tudunk termelni saját erőből. Sajnos gabonát azt nem tudunk, és az élelmiszerválság minket kényesen érintett, mivel megszűnt az olcsó barnarizs. (Olyan olcsó volt, mint az átlag fehérrizs.) Ami nem szűnt meg, az duplájára drágult, vagy eleve drága volt. ("BIO"...) Kenyeret már venni nem is veszünk, néha csinálgatunk itthon. Majd beruházunk házi malomba, és akkor jobb lesz a helyzet, mert csak a nyers gabonát kell majd megvenni. De addigis... Meg még kemencét is kell éppítettni, mert túl drága sütni.
-
harry
veterán
válasz
Crystalheart #65 üzenetére
Nem változtat a lényegen. A kaják szénhidrát és fehérje tartalmára kéne inkább figyelni (többek között). Előbbi kb 5g/testsúly kg. Krumpli kb 20-25%-ot tartalmaz. Kiszámolhatod, hogy ebből mennyit kéne akkor enni. De mondom, ha átnézel a Gyúrós topicba, ott tudunk segíteni (miután átolvastad az első hsz linkjeit). Nem pont azért, hogy testépítő legyél, de érdemes lehet helyre rakni az alapokat, ha valóban érdekel, miért is nem tudsz tömeget felkapni.
Nálunk elég nagy szerepet játszik a hús (fehérje bevitel miatt), de ha nálad játszik a hal, és van sok tejtermék is, akkor még elmegy. A tej ilyen szempontból kevés. -
Crystalheart
őstag
Vegetáriánus vagyok, de a tejet gyakorlatilag literszámra eszem. Inni ugynais nem szeretem, kecsketej... De pl. 10 liter tejből lesz 1 kg sajt, és fél kiló orda. A sajtnak kb akkora a kalóriatartalma, mint egy átlagos húsé. (300-400 Kcal/100g) Kétnaponta csinálunk egy ~2 kilós sajtot. Napi 10+ liter tejet fejünk, nemsokára teljesen el lesznek választva a kiskecskék, és biztos 15+ lesz, és egyelőre nem jut eladásra sok. És még nem is beszéltem arról, hogy a méz is folyamatosan fogy, a szőlőcukor is különböző édességekbe, a gabonakészítmények alapkajának, stb., amiben sok kalória van. No, amikor hetente többször is ordával töltött krumplit eszünk sajttal (mert óccsó, de tápláló), és én megeszek belőle napi több kilót (mert finom), akkor hízok egy kicsit (a megevett kaja súlyától eltekintve). De mondom, az a furcsa, hogy a családom többi tagjának nincsenek ilyen probléámái, sőt, húgom és édesanyám durva kilókkal is küzd, egyik öcsém meg csak simán el van eresztve.
-
glutamin
őstag
válasz
Crystalheart #43 üzenetére
Ezt ajánlom alapos áttanulmányozásra: [link]
Nem írtad nagyon, hogy húst eszel-e egyáltalán. Mennyit mozogsz például ilyesmik. Én sem hinném, hogy bármi egészségügyi problémád lenne, amit ki kellene vizsgálni. egyszerűen kevés a bevitt kalória. Ami a zöldségekben van az kb nulla, amúgy is inkább a rost-tartalom miatt érdemese enni. A tej gyakorlatilag alig tartalmaz valamit. Abból literszámra kellene innod naponta, hogy érdemi tétel legyen.
Az, hog ysoknak érzed a kaját, az még nem jelenti, hogy valóban sok is. Nagyon ajánlom a naplót. Naponta 2-3 percet kell rászánnod de a változásokhoz nagyon praktikus.
-
harry
veterán
Ha testépítői szemszögből nézzük, akkor ez:
"A kreatin egy elvileg hatásos, de túlértékelt kiegészítő olyan értelemben, hogy fontossági sorrendben egyáltalán nem az első, ahogy sokan hiszik. A kreatin sem szer, amitől izmos leszel. A kreatin az fontos sejten belüli üzemanyag, ezenkívül a sejtfal ozmotikus tulajdonságát változtatja meg, ami azt jelenti, hogy a sejtbe több víz jut be (ami a sejt méretét növeli) de a lényeg, hogy ezáltal több tápanyag is! A köz által használt formában a kifejezés hogy a "kreatin vizesít" egyszerű hülyeség. A kreatinfelhasználók bőr alatti vizesedése a rossz táplálkozásra, és a kreatin túladagolására vezethető vissza. A kreatin kúraszerűen (ennek leírása minden termék dobozán rajta van) vagy nem kúraszerűen, edzés után, esetleg előtt használható. A kreatin megfelelő táplálkozás és az alap kiegészítők nélkül hatástalan."
-
VladimirR
nagyúr
most erre mit mondjak? minden, ami kicsit is jo az eletben, az torvenytelen, erkolcstelen, vagy hizlal...
szerk.:
13. KETCHUP
Mi van benne: paradicsom, állománymódosító anyagok, néha tartósítószer.
Ami miatt ne fogyassza: még akár állati fehérje is lehet benne, elvégre nem lehet az összes leszedett zöldséget egyenként átvizsgálni, így aztán minimális százaléknyi állati fehérje, pár szerencsétlen bogár bekerülhet az aprítógépbe. Amúgy a ketchupba sokszor csak a minden másra alkalmatlan paradicsom kerül. (kiemeles tolem)megkerdeznem a cikkirotol, tudja-e, hogy egy ember elete soran szamtalan pokot es egyeb izeltlabut eszik meg alvas kozben?
p.s.: az iment ettem tartos toastkenyerbol keszult egy-egy sonkas es parizsis szeindvicset, most meg letolok utanuk egy smack levest
igaz, hogy igy egy csomo izfokozo, meg tartositoszer kerul a szervezetembe, de legalabb finom - kesobb lehet osszedobok majd egy kolbaszos rantottat is, hogy zsirban se szukolkodjon a szervezetem ^^ -
törölt tag
Féééééééééélelmetesen demagóg cikk, egy hangárnyi érveléstechnikai szaltóval, és buta következtetéssel. Gondolom ezt is valami étkezési tanácsadó írta, aki szerint csak a zőccség az étel, és lószar szagút finigk.
Gyakorlati példa: a gumicukor káros? Az, ha napi egy zacskóval megeszel, azon élsz, akkor igen. De hogy havonta egy zacsival benyomsz az arcodba, attól a világon semmi bajod nem lesz. Hogy mi káros, az leginkább a kortól és a mennyiségtől függ.
A cikkíró meg éljen spárgán hóttáig.
-
Crystalheart
őstag
-
Sanci789
aktív tag
Szerintetek mi van a kreatinban, és mire jó?
Mert akárkit kérdezek, mindenki mást mond, és mindenhol mást olvasok.
-
harry
veterán
Nem lep meg, igazság szerint, ahogy nézem, egyiket sem fogyasztom (leszámítva az édesítőszereket, de inkább ez, mint a cukor). Másfelől viszont egy hülyeség, mert ez egy végtelen hosszú lista, és nem is igazán értem, miért kellett véletlenszerűen kiragadni pár dolgot, mindenben lehet találni valami kivetnivalót, szóval ez így ebben a formában szerintem hülyeség. Persze nem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy mit fogyaszt, és azért megválogatja a kajáját, de nem lehet minden apróságra figyelni.
-
Crystalheart
őstag
Igen, igen. Mondjuk nekünk magyaroknak az a szerencsénk, hogy annyi ásványvizes forrásunk van, mint egész Ny-Európában összesen.
Itt a mi közelünkben, Aszódon pedig van egy, a Petőfi-forrás, amit még nem vásároltak föl, és ingyé van.
A vize bevizsgált, és teljesen OK. Én pedig személy szerint erdő mellett lakom egy faluban, de a főúttól 2 km-re.
No, ennél természetesebben már csak egy semmiközepén lévő biogazdaságban élhetnénk.
(Kell a fenének...)
-
válasz
Crystalheart #53 üzenetére
Van egy olyan végzettségem. Is
Majd telepítek katicákat
Legalább meglesz a makro téma is fotózáshoz
De ha már itt tartunk, a beléleegzett levegő sem egészséges. A víz sem az, pl nálunk az ÁNTSZ mérése szerint a csapvízben tizenpárszor több a kóli-stafilococcus, a klór pedig kb 30-40szer mint az eü érték. Igyál vizet... oké...
Arról nem beszélve, hogy a balatonba nyáron csak úgy folyik bele a fogamzásgátló a női vizeletből. Anno Londonnál volt ebből probléma. Ipari forradalom után kipusztult halakat elkezdték visszatelepíteni a Temzébe. Pár év múlva pedig a hím nemű halak elkezdtek ikrát rakni. Jóétvágyat.No mindegy is.
-
Crystalheart
őstag
"meg erjesztett-szintetizált bélflóra."
Elmondom, hogy minden nem sima tej tejtermékben (sajt, joghurt, kefir, túró stb) erjesztett bélflóra van, nevezetesen a borjú/bárány/gida oltógyomrából származó, már kicsit erjedt tejben tenyésző baktériumok.
Csak a sima aludttej, amiben csak levegőben szállingózó gombák vannak.
Egyébként ha kertészkedésre adod a fejed, számolj a rovarirtók és a különböző gombaölőszerek költségével.
Érdemes egy gazdaboltban kérdezősködni.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Zoli bácsi #49 üzenetére
"Miből is vannak a tápok?"
A gazdasági tápok általában darált takarmánykeverékek, majdnem nyers ásványi anyagokkal dúsítva. Tápértéke és összetétele kb megegyezik azzal, amit egészben megetet velük az ember, csak kisebb helyen elfér, és pont annyi van mindenből, amennyire szükség van. Bonyolultabb dolgot nem volna gazdaságos összeállítani.
-
rlazol
veterán
mint az élelmiszerszakma felügyeletével hivatalból foglalkozó ere annyit tudok mondani, hogy annyi csúsztatás, annyi nevetséges, felfújt vagy félreértésen, hozzá nem értésen alapuló "magyarázat" van ebben az nagyszerű irományban, hogy teljesen felesleges foglalkozni vele.
Aki ez alapján megváltoztatja az étkezési szokásait, az legyen vele nagyon boldog.szerk.: ja, az uccsó kérdésre a válasz:
bőrkepor-ízesítő
növényi antioxidáns - bizonyos befertőzések ellen, hmm, nem arról volt szó eddi,h ami növényi megh antioxidáns az jó?
tartósítószer - h ne romoljon meg, -
Zoli bácsi
őstag
Most őszintén: Amit boltban megvesz az ember, mi az, ami nem tartalmaz tartósítót, és egyéb dolgokat? (Ízfokozó stb) Talán csak a legalapabb dolgok, a cukor, só ilyen. A liszt miatt már nem tenném tűzbe a kezemet... Anyámék falusi nyugdíjasok, sokmindent megtermelnek a kertben, ami megy konyhára. Múltkor főzött finom frissen szedett borsóból, és zöldségből borsólevest, hú de finom volt.. Akkor ez egészséges volt? Nem, mert ételízesítőt rakott bele, anélkül ízetlennek éreznénk, mert megszoktuk. Régen disznó is volt, télen le lett vágva, aztán kolbász, hurka, husi bele a fagyasztóba. Ez egészséges ugye... De nézzük csak meg mit etettünk azzal a szerencsétlen cocával? Miből is vannak a tápok?
Szerintem a mai világban nem lehet kikerülni a mesterséges dolgokat. -
-
Fasza...
Maradok a sushinál, abban legalább a rizs rizsből van, az alga mondjuk nem tudom miből (legalábbis itthon (lehet, hogy a budai szennyvízkiömlőnél vakarják össze)), a lazac az lazac (kérdés mit etetnek vele). De legalább nem guargumi, meg erjesztett-szintetizált bélflóra.
Jövőre nekiállok felszántani a kertünket, és bevetem minden finommal...
-
Sanci789
aktív tag
válasz
Crystalheart #43 üzenetére
Ilyenkor kéne magadba önteni 1 raklapnyi zsírban gazdag táplálék kiegészítőt.
-
Crystalheart
őstag
Azt eszem, ami van. Nyáron pl sok rántott tököt vegyes zöldséggel, vagy ordával (érdemes megnézni) töltött sajtos krumplit, télen sok rizst káposztával. (Bár ahogy elnézem az élelmiszerárak alakulását, rövidesen csak sok árpa lesz, rizs nem annyira.)
Most éppen lencsés árpát egy rahedli mindenféle zöldséggel. Étkezési naplóra nincs szükségem, mondasz egy dátumot, és megmondom, olyankor kb mit szoktunk enni.
Kalóriában nem hiszem, hogy olyan kevés volna, mert a tejtermékekben sok van, és a napi 10+ liter tejből eladni sem tudunk, mert elfogy és kevés. És gyakorlatilag rajtam kívül mindenki kilókkal küzd itthon, én meg fogyok. Most már ideje volna rájönni, hogy mi ez, de a háziorvos nem hajlandó elküldeni kivizsgálásra, mondván, hogy alkati dolog. Na de ennyire?
-
kraftxld
félisten
A pacal sincs közte
-
glutamin
őstag
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
Étkezési naplót csináltál már? Én most kezdtem el írni, mert sehogyan sem akartak lemenni akliók az "áldiétám" alatt, aztén sokérdekes dolog derült ki. Lehet, hogy noha sokat "zabálsz", kalóriában ez még mindig nem annyira sok. (mindemellett nyilván genetikai adottság is h nehezen szedsz fel súlyt)
-
Crystalheart
őstag
Na most figyelj!
A derekamnál már így is szélesebb a csípőm, bárt az inkább a derekam vékonysága miatt van. A húgom fűzői rám könnyebben följönnének, mint rá
Hiába, valami nincs rendben a bélműködésemmel, mert nem tudok hízni, képtelenség. Ellenben a max. 67-ből 10-et alig 2 hét alatt leadok, ha nem zabálok mint állat.
A mellem már nagyobb sok nőénél, csak épp izomból.
Fiatal fejjel azt reméltem, ha sokat fekvőtámaszozok, majd a karom is vastagabb lesz - hát nem, de legalább nem full egyenes a nyakamtól az ágyékomig
Oszt úgymaradtam.
Mindenesetre a szójával szerintem nincs igazán összefüggésben az én dolgom, az inkább ott veszélyes, ahol szinte napi kaja rizs mellé.
-
glutamin
őstag
Elég béna indoklás van a legtöbb kajához. pl ketchup. Az hogy bennmaradt pár bogár, attól az még nem egészségtelen. Az hopgy a ketcup is tele van cukorral, arról már nem szól a fáma. Szóval nem igazán alapos a dolog.
Meg a sok maradék téma. Attól hogy maradék meg enyesedék hús kerül valamibe, attól az még hús. A tescós májkrám, na az már mondjuk lehet h tényéleg csak nyomokban tartalmaz májat. Inkább ott van a baj.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Crystalheart #34 üzenetére
Csöcsöket, széles csípőt akarsz-e?
-
Kareszovics
addikt
Direkt kiválogattam miket fogyasztok ezekből: 5; 8; 13; 16; 21; 30; 44; 50. 8/50-es arány.
Amúgy meg mind1 mit zabálsz, ha a külső környezet úgy is előbb "megöl".
-
gézu
őstag
Úgy élni, hogy nem zabálok egy jót, azért elég ciki...mint ahogy egészségesen meghalni is
-
rii
nagyúr
van aki feláldozza a minőséget az élvezetek oltárán
de persze lehet minőségi is fogyasztani, ami nagyon finom, csak az meg felső ár-kat. általábanén meg pont fordítva vagyok ezzel
megnyugtat a tudat, hogy minőségi kaját zabálok, még ha nem is ízlikami szerintem nem megvetendő dolog, plána ha alapból van egy olyan egészségeten szokásom, hogy Budapesten élek, és lélegzem be ezt a jóóó közel sem trágya-szalmaillatú levegőt
-
-
Cloud_s
aktív tag
A sima, nem génkezelt szója is ösztrogén-szerű hormonokat tartalmaz, ezért újabban nem javasolt a fogyasztása annak, aki nem akar változtatni a hormonháztartásán.
Nagy mértékben fogyasztva épp ezért késleltethető vele a férfias típusú kopaszodás. Persze cserébe várható más téren is a nőiesedés... -
rii
nagyúr
The World's First Bionic Burger
" ... az vagy amit megeszel ... "
-
QuippeR
tag
Konkrétan az indoklások (miért ne együk) olvasása után mindig egy valami merült fel bennem, ez pedig a következő gondolat:
Na és? -
kavicssli
addikt
Pedig a gumicukrot szeretem!
-
Crystalheart
őstag
"egyebkent a szoja miota lett egeszsegtelen? a multkor meg az volt az uberegeszseges vegetarianus kaja"
Valami okosok kitalálták, hogy ha valami már génkezelt, akkor az mindenáron rákokozó/salakképző/totálegészségtelen meg egy csomó minden, még akkor is, ha a genetikai módosítás esetleg csak egy kicsit dúsabb gyökérzetet eredményezett a szeginy növénynek.
Márpedig a kapható szójabab és a belőle készült termékek ilyen genetikailag módosított növényről valóak... Szóval szerintem ezért.
(Hmm, pedig a rántott szójalapocskák nagyon finomak tudnak ám lenni!)
-
Vladi
nagyúr
1 db: naponta
2 db: heti 1-2 alkalommal
4 db: havonta 1-2 alkalomTökegészségesen étkezem. Jöhet a következő lista. Megyek szalonnát zabálni fehér kenyérrel.
-
dabadab
titán
Igen, az indoklasok eleg viccesek, az elejen a cukor nekem is szemet szurt, viszont ahogy elnezem a legtobb etel osszetevoit a tescogazdasagos valtozatrol szedte ossze a t. lancleveliro. A virslivel pl. semmi baj nincs, ha az ember nem a legolcsobbat veszi meg (egyebkent a szoja miota lett egeszsegtelen? a multkor meg az volt az uberegeszseges vegetarianus kaja).
-
Rive
veterán
Jááááj.
Egyrészt direkt tartalmi aggályaim vannak. Az indoklások elég sokszor a nevetségesség határát súrolják, a hatásvadász körítés pedig eleve kiveri a hoaxjelző biztosítékát.
Másrészt, mint azt a gyakorlottabbak már rég tudják, minden a dózistól függ. Ahogy a legfinomabb bableves is halálos méreg hektó fölötti dózisban, úgy egy közepes minőségű feketeerdő-szelet is lehet életmentő jellegű egy gutaütésig felidegesített sütifüggő számára.
És akkor hol van a többi műanyagsüti a cukrászatok pultjaiból? Meg a konkrétan megnevezett ételek családfája úgy generalice?
-
Crystalheart
őstag
Ránézésre egyiket sem eszem az 50-ből, bármekkora igazságanyaga is van az írásnak. Na jó, két dolognál megakadtam, a fagyi és a rágó. Fagyi no comment, néha eszünk kecsketejből + fagyiporból készültet, de a rágó szerencsére csak viccnek van benne, hogy nehogy lenyeljük...
-
g@bo
nagyúr
ha nem is tudományos, van igazság benne.
nem a legegészségesebb étel a kakaós ital a 129 ft/kg teszkó virslivel. pl.
-
twollah
nagyúr
Heti para rovat?
Ezeknek a felet imadom enni.
A kedvencem a nitritespacso, natrium glutamat es a mindenfele adalek anyagok.Veszelyesen kell elni, hogy idoben meghaljunk.
-
Lord Zero
addikt
na ugye-ugye, h a sör nincs köztük?
;-)) -
Sanci789
aktív tag
FehérHolló: Kösz, javítottam!
Ősember: Hát szerintem azt várhatod!
Eagle16: És mik azok?
-
Eagle16
addikt
Én ezek közül csak 3 dolgot szoktam enni rendszeresen
-
Sanci789
aktív tag
Hehe.
Nos, valóban van némi igazság alapja a dolognak, meg van benne némi marhaság is, de hát ne nekem harapjátok le a fejemet, nem én írtam.
Viktor77: 1et értek, de azért mégis csak más 1 életen keresztül csak chips-eken, gumicukron, gyors kajákon (nagyon nagyon gyors
), stb stb-in élni, mint inkább vmi kevésbé "gyorsabbon".
Bár sajnos a legtöbb ember csak az íz miatt eszi a rosszabb kaját...
Én úgy vagyok vele, h inkább eszek egészségesebbet, még ha "rosszabb" is az íze, mintsem 1 "jobb" ízű, kevésbé egészségeset. Na ezt most jó megmondtam.
És amúgy igen, ezek ellenére én se mondok le azokról a kajákról, amiket szeretek, és itt vannak az 50 között.
-
Daweee
őstag
Bennem már csak az a kérdés merül fel hogy az állati sorja és maradékok közül hová tűnik a tényleges hús
Mindenesetre kreatív lény ez az emberi faj, ennyi sz@rt kitalálni 10-15 selejt alapanyagból... -
Van itt köztük valami száraz teasütemény is (megvan, a 4-es pontnál), amiben lehet valami. Cukrászdában is dolgoztam régebben, a linzer az egyik legegyszerűbb süti, 1:2:3 arányban kell összegyúrni porcukrot:vajat:lisztet. És semmi más. Nyújtani, szaggatni, sütni, és fél évig eláll. Bármikor lehet lekvárral töltni, ragasztani, és másnapra felpuhulva eladható..
Ezt minden (nagy forgalmú) cukrászdában így készítik, ahol van hely tárolni, ott előre lesütik mikor ráérnek. Semmi extra tartósítót nem tartalmaz, kivéve persze ami a vajban esetleg előfordul.. Aki meg sütit nem cukrászdából vesz, az megérdemli, h E-vitaminnal dúsítottat kapjon.A lekvár is borzasztó mennyiségű cukrot tartalmaz, Ti nem szoktatok segíteni befőzni? Naugye.
Viktor77:
Egyetértek, a párizsit, vagy a virslit pl. attól még ezután is imádni fogom..
Eddig is tudtam, h maradékból készülnek. -
azbest
félisten
ehhh, van benne némi igazságtartalom, de sok helyer sikít a hülyeség belőle bocs
cukor rossz mert töményen tartósít?gondolom ez is egy bugyuta lánclevél volt... sok-sok E948 -az a kitalálónak, egészségére.
-
FehérHolló
veterán
Én sem végeztem el egyiket sem, de a családban vannak egy páran, akik a mérnökik egyikét igen.
Egyébként kikérem az összes fan nevében, hogy Cypher (aki egyesek szerint i-vel írja a nevét) nem sonkát evett a Kovács társaságában, hanem beefsteaket.
Olyan apróságokon ne is akadjunk fel, hogy a chipset olajban készítik, nem zsírban, és sorolhatnám.
-
Ősember
őstag
válasz
FehérHolló #3 üzenetére
akkor kiváncsian várjuk a javitott verziot
-
Viktor77
titán
Különben meg, egyszer élünk, és ezen idő alatt szeretnék finomat enni (még ha egészségtelen is), mintsem "legelni".
-
FehérHolló
veterán
Az eredeti szerző biztos nem végezte el a négy képzés egyikét sem:
1. Biomérnök - élelmiszermérnök szakirány
2. Élelmiszeripari fősuli
3. Vegyész/vegyészmérnök
4. VegyipariEnnek egyenes következménye, hogy semmi gőze nincs a témáról. Elolvasta néhány dolog összetételét, használta az írói tehetségét, beleszőtte a hiedelmeit és egy-két összehallott dolgot, de körülbelül ennyi.
Félreértés ne essék, nem teljesen hülyeségeket állít, de nem ártana valami szakmai ismeret is egy ilyen összeírásához.
-
ttower
aktív tag
23-24 bekezdés között kimaradt egy tagolás
-
Wazz, és akkor mit lehet enni?
Mióta nem anyuci főztjét eszem,
ezeknek a felét naponta fogyasztom.. asszem...Nem Te voltál a producere véletlenül a Super Size Me-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ezt egy ismerősöm küldte, gondoltam megosztom veletek, hogy egy kicsit ledöbbenjetek! Hosszúnak tűnik, de ha szántok...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest