Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
-
synar
őstag
Rendeltem egy Watch 4-et. Engem elsősorban az óralap készítés, portolás érdekel. A mostani Amazfit GTR 2-esemhez bütykölgettem néhány óralapot és eközben belefutottam Samsunghoz készített egész jó applikációkba, amik azt hiszem csak Tizenhez jók. Van esetleg ajánlott WF készítő, portoló app az új ware os-hez is?
-
synar
őstag
válasz Szaszabond #2608 üzenetére
Szerintem a vérnyomásmérés felejtős, Watch4 44mm-es órán próbáltam ki ma reggel. Többször nekiugrottam a kalibrálásnak a leírtak szerint. Csak az utolsó értékeket írom le viszonyításképp:
Kalibrálás Omron felkaros vérnyomásmérővel:
121/70
120/76
121/76
érékek minden esetben rögzítve a folyamat során.
Ezután közvetlenül vérnyomásmérés az órán: 138/88, majd rögtön ezután: 141/90.
Majd kontroll mérés a felkarossal: 122/75.
Minden esetben hasonló eltérés mutatkozott, én itt feladtam. Az EKG mért értékekeihez sem vagyok ezek után nagy bizalommal, de azt nem tudom mihez viszonyítani. A pulzus kb. megbízható, 2-4 érték eltérést mutat a felkaroshoz képest. Csak ezért szerintem nem érdemes váltanod.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Lehet hogy tényleg a szőr jelenti a problémát, azért nem borotváltam, viszont átfordítottam az órát a csuklóm alsó oldalára, ott kopasz vagyok :) és így kalibráltam újra, ezután már csak 1-3 érték közötti eltéréseket produkált a felkaroshoz képest, a pulzust pedig szinte egy érték különbséggel mindig eltalálta, ez így már egész elfogadható, majd még próbálkozom többször is. Köszi a tippet. :)
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Nálam reggeltől reggelig 10%-ig merül, de kénytelen vagyok este rátenni a töltőre, mert különben a reggeli 1,5 órás készülődés alatt is csak kb.90%-ra tölt fel 25W-os fejjel, legalább töltene gyorsabban. Ez a része nagy csalódás. Az meg, hogy beáll két hét alatt szerintem csalóka, mivel az elején, mikor még új egy eszköz sokkal nagyobb fogyasztásnak van kitéve, mindent ki kell próbálni, telepíteni, tesztelgetjük, agyon nyomkodjuk, majd idővel elhagyjuk, lekapcsoljuk amire nincs szükségünk, stb. és a fokozott igénybevétel így jelentősen lecsökken, vele a fogyasztás is és beáll egy tartósan alacsonyabb szintre.
-
synar
őstag
Csakhogy bonyolítsam a helyzetet, most ugyanúgy használtam mint eddig kivéve, hogy nem intéztem róla hívást egyet sem, 10 percenként pulzusmérés, értesítések kezelése, más nem volt. Saját számlapot használok, ahogy eddig is és a tegnapi nap után reggeltől reggelig mindössze 50% ra merült le. Érdekes lelkivilága van ennek az órának azért azt meg kell hagyni.
-
synar
őstag
Az óra vérnyomásmérésével kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy szinte kizárólag a kalibráció során mért 124/77-es érték körüli adatokat produkál. Jellemző példa, hogy 138/83-as vérnyomásnál továbbra is a kalibrált érték környéki 122/70-es értéket mért, ami nem egyszer előfordult nálam az elmúlt hetekben és megismételt mérések után is ilyen eltérés mutatkozott. Természetesen a csuklóm szőrtelen részére fordítottam minden esetben. Nem mondanám egyáltalán megbízhatónak továbbra sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
synar
őstag
válasz Zolesz007 #2956 üzenetére
Igen ez a baj Bixby-vel többek közt, hogy nem tud magyarul és foglalja a helyet. Inkább engedélyezték volna helyette rendszer szinten a Google segédet, ott van magyar nyelv. Tudom, hogy fel lehet telepíteni az órára, ki is próbáltam, de sok mindenhez nem fér hozzá, pl. a kontaktokhoz se.
Próbálkoztam a tárcsázással, ha belépek a névjegyzékbe és ott indítok egy hang alapú keresést, akkor van találat, így viszont szükséges a többszöri gombnyomás, odanézés akár vezetés közben, ez így nem oké. Közvetlenül a Bixby-t használva, a magyar nyelvű névjegyeket sajnos nem találja meg. De kerülő úton azért sikerült rábírnom, hogy a munkahelyi sorompót kinyissa ki nekem, átírtam a nevét Parking Gate-re, így már megtalálja. Hi Bixby call parking gate![ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Készítettem próbaként néhány óralapot Facer-ben. Egyelőre az ingyenes verziót használtam a szerkesztéshez, így csak korlátozott lehetőségeim voltak, ezért is vannak különálló színek és nincsenek indítható applikációk sem. Lehet később előfizetek, ha nem unom meg. Ha van ötletetek, kívánságotok, szívesen elbíbelődnék vele, írjátok le, vagy tegyetek be hasonló lapról linket. (Facer app-ból telepíthetők az óralapok.)
-
synar
őstag
Szisztok!
Hol lehet azt beállítani, hogy amikor hívást kezdeményezek a telefonon, akkor ne az óra hangszórója szólaljon meg alapértelmezésben? Köszönöm a választ előre is.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Something_ #3030 üzenetére
Milyen telefonod van, eredeti Samsung Heatlh Monitor-t használsz, vagy te is a nem samsungokra készített mókolt, xda-s verziót? Azt próbálom kideríteni ez lehet-e az oka, vagy ettől független a vérnyomásmérés pontatlansága, ha az utóbbi, akkor bele kell nyugodni, hogy ez a szenzor a jelenlegi változatában ennyire képes. Ha pedig az jön ki végeredménynek, hogy Samsung telefonokon az eredeti applikációval aránylag pontos a vérnyomásmérés, akkor még azon is elgondolkodom hogy a már kiszolgált P20 Pro-t lecserélem.
-
synar
őstag
Tudtok arról valamit, hogy van-e olyan okos óra, Apple vagy bármelyik másik, ahol megbízhatóan működik ez a fajta vérnyomásmérés?
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Ha sokszor kell kalibrálni mert egyébként nem megbízható, akkor inkább már megmérem a felkarossal (fel vagyok készülve van egy otthon, meg a munkahelyen is), ahogy írták ez a történet nem játék sokunknál. Én ezt a szenzort már elengedtem, majd egy két generációval később esetleg újra tudok bízni benne, ebben már nem.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Kipróbáltam az alu színű filamentet is, eddig talán ez a legjobb. [link]
-
synar
őstag
Nem az volt itt a kérdés, mert megoldható, hogy működjön más Androidos telefonnal is, hanem, hogy a Samsung eredeti applikációjával pontosabb-e a mérés. Erre jöt válaszként, hogy S21 Ultrával sem pontos. Így ezért számomra nem indokolt a váltás Samsung telefonra.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz james008bond #3227 üzenetére
Pedig mégis látszik valami, lépj be a manuális fényerő beállításhoz és tekerd max fényeőre látni fogod.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Sziasztok!
Tudtok-e a következő problémára megoldást?
Híváskezdeményezés óráról, ezt a funkciót vezetés közben szoktam használni, sorompónyitáshoz. A probléma a következő, elindítom Bixby-vel a hívást, ez jellemzően kb. 10-15mp amíg elkezd kicsörögni, eddig teljesen mozdulatlanul kell tartanom a kezem, mert különben megszakítja a folyamatot és kezdhetem az elejéről. Van-e erre valamilyen opció, hogy a kézmozdulatra ne kapcsoljon ki a képernyő, csak a beállított idő elteltével. Már lekapcsoltam a csuklómozdulatra bekapcsolást és az OSD-t is, de nem oldódott meg a probléma, mást nem találtam erre. Köszi a segítséget előre is. -
synar
őstag
Töltöttem fel néhány új óralapot Facer-re: [link]
Várom az ötleteket, ha van. -
synar
őstag
Nálam is volt ilyen, kiderült, hogy elindult az automata gyaloglás felismerés, meg ami vele jár gondolom gps stb. és beragadt, nem állt le magától (vagy nem hagytam jóvá), az szívta le vszg. néhány óra alatt a nap közepén 50%-ról nagyon gyorsan. Újraindítás nekem is bevált.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz LordRajZoL #3471 üzenetére
Valami frissítés lehetett, mert a fizetés utáni pipa jel egy külön lapon jelenik meg, nem a kártya fölött mint eddig. Egyébként ma reggel én is szívtam vele, három helyen fizettem egymás után kis boltokban, az első kettőnél semmi gond nem volt, de a harmadiknál, ahol korábban eddig nem volt probléma, most percekig szórakoztam vele, többször újra kellett indítanom a folyamatot, még kártyát is váltottam, de sikertelenül, először nem kért kódot csak elutasította, majd többször kérte a kódot, a pénztárosnak is többször kellett a terminált élesítenie, végül csak elfogadta. Eközben ott álltak öten mögöttem elég kínos jelenet volt, már azon gondolkodtam, hogy visszaadom az árut és hazamegyek a kártyáért. Összefüggés lehet a frissítéssel, tapasztalt más is hasonló problémát tegnap óta?
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz undercover #3554 üzenetére
Én nem használok menő óralapokat, csak amiket magam készítek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest