Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz moleculez #233 üzenetére
Egy kép, amit hazafelé fotóztam, különösebb állítgatás nélkül. A masina hajlamos több fényt tenni rá, mint ami a valóság, a JPG világosabb, mint élőben, pedig -0,7-en van az exp bias. Egyszóval ez a fényképezőmnek sem lenne sima ügy:
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz gyerecske #411 üzenetére
Rövid próbálkozás alapján - néhány fényképet és videót néztem meg, plusz Street VR - az a benyomásom, hogy van benne potenciál, de még nem az igazi. Elég alacsony a felbontás, mintha a kijelző felét sem használná ki. A vezérlés egész jó (rá kell nézni a menüpontra) és az élmény is újszerű. Összességében nem rossz, de megvolnék nélküle. Inkább az ára kéne
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ha valaki nem talált még magának tokot a telefon hordozására, akkor ide is beteszem, hátha másnak is megtetszik.
Normál esetben nem használok fóliát, tokot is csak hordozáshoz. Ezzel kapcsolatban találtam rá erre a cégre: Benittorre, ami a nevével ellentétben állítólag magyar. A sima S7-re jó az S6-ra készült tokjuk is. Neten is lehet rendelni, én egy helyi Samsung boltban találtam rá, olcsóbban, mint itt. Ha valaki hozzám hasonlóan nem rejti állandóan tok mögé a telefonját, akkor tudom ajánlani, mert szép és jó, emberi áron.
A képek természetesen a telefonnal készültek
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz kengyel #1210 üzenetére
Szia!
Nincs Vodafone logó. Összesen 2 alkalmazás van előtelepítve, de törölhetők ill. deaktiválhatók.
Littlecar: Köszönöm! Nekem még csak APB4. Viszont a CSC az APB2 a magyar függetlenben meg csak APB1...
Vodás telefonra amúgy felmegy a független ROM? Mondjuk ez. Nekem régen a független S5-re nem volt jó a szolgáltatói firmware... Bár nincs különösebb bajom vele, lehet, hogy megvárom az OTA-t.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz kengyel #1228 üzenetére
Egész pontosan van egy Updates, ami leállítható, meg egy Protect, ami törölhető. Ami szemüveget illeti: érdekes, de ha nem ajándék, biztos nem veszem meg, inkább a töltő.
Köszönöm a választ mindenkinek: győzött a józan ész, várak az OTA-ra.
Más téma: témák. Ki milyet használ? Nekem ez új az S5 után, és örülök, hogy lehet sötétet is választani. Egyrészt jobban tetszik, másrészt kevesebbet is fogyaszt (ez az AMOLED terepe). Egyelőre az InvertedM jön be. Tetszenek a gyári ikonok formára és színre is.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Dare2Live #1702 üzenetére
Hat éve használok különböző becsúsztatható tokokat csupasz (fóliamentes) telefonnal. Karc egy szál se. Igen, néha elő kell venni, ha éppen akkor hívnak, de általában csak hordozásra szolgálnak. Otthon, munkahelyen csak előhúzom a készüléket és ráfektetem a tokra: tehát nem kell minden hívásnál kihúzni.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
1. A Telefon alkalmazásban van egy Kedvencek lap, ami pontosan így rendezi.
2. Ezek szerint a rendezés már az első beolvasásnál ilyen? Mint írtad is, szerintem ez nem a telefon hibája, hanem a Google-é. Nézz körül a névjegyzékben, hogy az adott névjegy összekapcsolásokat hol tudod szétválasztani. Illetve tedd meg ugyanezt a Gmail-ben is (mármint a netes felületen).
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz #67656192 #2117 üzenetére
Tegnap éjjel én is felraktam az észak-európai APD1 változatot. A felrakást gyári visszaállítás előzte meg. Az eredeti változatban (APB4) benne voltak a Vodafone-os programok, amik egy kivételével törölhetőek voltak. Ebben tilthatóan ugyan, de törölhetetlenül benne van pl. a Facebook meg az Instagram.
Az akkuidő egyelőre nem állt be, szóval arról még nem tudok sokat mondani. A rendszersebesség jó, kellően reszponzív a telefon. Mintha kevesebb RAM-ot enne - bár eddig sem nagyon nézegettem - és úgy 10-12 alapprogramot (Galéria, Youtube, Zene, Telefon, Térkép... ilyesmi) tart benn egyszerre a memóriában, mielőtt elkezdi újratölteni.
Egyelőre ennyi, ha valami konkrét kérdés van, igyekszem válaszolni.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Teljes rendszer-visszaállítást próbáltál már?
A megadott verziójú Odin megfelelő, én is azt használtam. A Samsung SmartSwitch-et alkalmaztam a biztonsági mentéshez/visszaállításhoz, illetve az telepítette a szükséges meghajtókat.
Én ezt tettem fel egy Vodafone-os készülékre: [link]
Egyelőre nincs vele semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Akit esetleg érdekel, feltettem ide az UK APD3-as ROM-ot: [link]
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz TODI1111 #2311 üzenetére
Ha már nem bírsz várni, ide tettem fel az UK verziót: [link]
Telepítés menete nálam a következő volt:
- alapadatok mentése Samsung SmartSwitch-el
- kijelentkezés a Google, Samsung... stb. fiókokból
- rendszer-visszaállítás
- ROM telepítése ODIN-nal
- visszajelentkezés a fiókoba
- adatvisszatöltés SmartSwitch-el
- programok újratelepítése (mert új eszközként adtam hozzá a telefont)Így van egy tiszta, stabil rendszerem.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz kengyel #2567 üzenetére
És valaki mérte is konkrétan? Mert az, hogy a lista elejére kerül, még jelentheti azt is, hogy a többi kevesebbet fogyaszt...
Amúgy szerintem a telepítés utáni időszakban mókol valamit, később alábbhagy a lendülete.
Más: a magyar független ROM-ban van Facebook/Instagram?
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz bulikavagyok #2677 üzenetére
Nem kell hozzá ilyen kártya. A 4K videó bitrátája 48Mbit/s, ami 6MB/s, tehát egy sima Class 10-es kártya is megteszi. Nekem egy sima Samsung EVO van benne (128GB), és gond nélkül veszi rá 4K-t. Persze a gyorsabb jobb, de nem szükséges.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
"de nekem ezeknel a feher kisse tompanak ,sargasnak tunik"
Alapvető módban minden más is tompának tűnik
A korábban linkelt teszt alapján az alapvető mód sRGB, az AMOLED fénykép meg Adobe RGB módban színhelyes. A színhőmérséklet meg kb. 6500K, ami pontosnak számít. Inkább az adaptív mód, ami túl hideg (kissé kékes).
Én az adaptív módot használom, mert nekem is jobban tetszik mind az ikonok színe, mind a fehér. Viszont nem értem, hogy a gyári galléria appban miért nem állítja magát színhelyesre (ha már "adaptív") a kép alapján sRGB vagy AdobeRGB módba, miért kell ott is enyhén túlszaturálni?
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz kengyel #4789 üzenetére
Vodafone-os lehet, hogy nincsen benne, de Facebook, Instagram, Samsung Pay, Skype, Google ez+az van benne bőven... Ezek nem törölhetők, csak letilthatók. Meg ez a Samsung Members, ami viszont nem támogatja a telefont . A Briefing mellé bekerült egy upday nevezetű hírcsatorna is, szerencsére mindkettő kikapcsolható.
Ettől függetlenül nincs gondom vele, talán egy kicsit gyorsabb és gördülékenyebb lett tőle a telefon, bár ez lehet, hogy csak a rendszerfrissítés miatt van. Az akku is jobbnak tűnik, bár még nincs sok tapasztalatom, Összességében tudom ajánlani. Erről van szó: G930FXXU1APEQ/G930FOXX1APD4
Innen is le lehet majd tölteni, akit érdekel, talán gyorsabb, mint a Sammobile (még kell egy kis idő, amíg feltöltődik).
Téma-ajánló:
[Kendi] TouchWiz Dark
[Kendi] TouchWiz BlackA kettő elég hasonló, mindegyik sötét hátteret ad a rendszerikonok megtartásával és elviselhető háttérképpel. Ja, és mindkettővel működnek az "élő-ikonok", tehát az óra és a dátum (S-tervező) ikon automatikusan frissül, ellentétben sok másik témával.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ez volt már: [link]? Érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok, mikor érkezik.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Motion_Blur #10999 üzenetére
Az első problémádon könnyen lehet segíteni:
Beállítások > Kijelző > Képernyő mód-ot állítsd át "Alapvető" és kész is vagy. Ez elég precízen az sRGB színtérre van kalibrálva.Az AMOLED Photo pedig Adobe RGB-re szóval a mindennapokban kevésbé hasznos a neve ellenére (hacsak nem ilyen színterű képeket nézegetsz...)
Itt van pár grafikon, többek közt a G4-el összevetve: [link]
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz mbwrestling #11271 üzenetére
Nem tudom, mi számít neked jó árnak. Én itt vettem 2 készüléket is, gyártói garanciával, amit aztán gond nélkül beregisztráltam a Samsungnál. Javíttatni még nem kellett őket.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz handrash #11283 üzenetére
Milyen beállításokat használsz a képeidhez? Sötétben manuális módot kell használni: ISO legyen minél kisebb, ehhez viszont hosszú záridő kell. Automata módban 1/20s fölé nemigen megy, de kézből az 1/4s is megoldható, állványról meg persze még több.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz migabi24 #12117 üzenetére
Ez jó kérdés. Egyrészt nyilván rendelhetsz a honlapról. Másrészt én egy Samsung boltban vettem, Veszprémben. Itt . Az S6-os jó az S7-re is, nem tudom, ez utóbbi verzió miben különbözik. Van bankkártya tartóval meg anélkül.
Állítólag itt is elérhető: [link]
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz migabi24 #12193 üzenetére
Nem csúszik ki, ugyanis elég passzentos (nekem S5-höz volt ilyen), néha túlságosan is. Valóban nagyon jó, puha, de leginkább elegáns tárolásra való. Viszont minimális védelmet nyújt, hiszen gyakorlatilag összetekerhető, csak a készülék ad neki merevséget. Cserébe alig lesz tőle vastagabb a telefon.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Próbálta már valaki az új United Kingdom firmware-t? [link]
Én kétszer is letöltöttem, de a 7-zip mindkétszer CRC hibát írt![ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ha valakit esetleg érdekel:
Én már feltettem, és gond nélkül megy. Konkrétan erről van szó:
G930FXXU1DQBT/G930FVFG1DQBT"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik