Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Szólánc.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisvol
aktív tag
Sziasztok!
Lenne olyan szíves valaki, aki megnézné nekem a www.idokep.hu oldalt a telefonja gyári beépített böngészőjével? Asztali nézet érdekelne, ott is a Hőtérkép, és az Időkép. Nekem a sárgával gondok vannak. Mindenkinek ilyen, vagy csak nekem?
Plusz: a képernyőmentés valami eszméletlenül nehézkes. A tenyér élének elhúzásával, még a beállításnál lévő teszt kép esetén is vagy csk 15-ödszörre sikerült. Normális ez?
Nálam ilyen az Időkép:Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudok a telefonomról a gyári gmail-es klienssel levelet küldeni. Vagyis az elküldött elemek közé bekerül, a desktop verzióban is megjelenik az elküldöttek között, de a címzett nem kapja meg. WIFI-n és mobilneten keresztül sem műxik. Ilyennel még nem találkoztam. A desktop verzió megy rendesen. Ha jól tudom a gyári kliens beállításaiba nincs beleszólásom.
Jahhh...a fogadás megy.[ Szerkesztve ]
Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
Köszi az ötletet. Eltávolítás-újra csatolással jó lett. Annyira evidens, hogy az ember ezt is kipróbálja, (mégis nem jut az eszébe) de az is evidens, hogy az ember azt hiszi, ha másnak nem is, de egy androidos telefonon a Gmail-nek mindig, minden körülények között MENNIE KELL
-
tisvol
aktív tag
válasz kengyel #8495 üzenetére
Tudnál egy linket adni erről a matt fóliáról?
S2:kövezzetek meg, de nekem tetszett az a struktúrált felületű hátlap és az, hogy nem kanyarodott fel a készülék oldalára. Én Honk Kongból rendeltem is egy hasonló hátlapot, meglátjuk milyen lesz. Ez a káró mintás hátlap se nem szép, se nem jó. Gyűjti az ujlenyomatot és csúszik is.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
Hát én egy ilyet rendeltem, természetesen Hong Kongból (nem Honk Kongból.... )
[link]
Jó lett volna kicsit sűrübb mintázatú, de majd meglátjuk. Ma lemondtam a fagyiról, abból kijött az ára
Viszont én soha egyetlen telefonomhoz nem használtam tokot. Bőrtokot azt igen, amibe belecsúsztatom, de ilyen körülölelő mindent védő tokot azt nem. A dizájnerek sokat dolgoztak azért, hogy így nézzen ki. Én meg élvezni akarom. Egyetlen dolog ami mindig felkerült, az pedig a matt fólia.[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz Gizmo94 #8510 üzenetére
Amint megjön, megosztom a tapasztalatokat. E-bay-en is fent van az eladó, rákérdeztem, hogy tud-e kishazánkba küldeni, de nem volt a válasz. Adta a linket, hogyha innen rendelek, akkor viszont igen. Ki érti ezt. És milyen jól tette, mert még olcsóbb is lett így. Mindenesetre az e-bay-es értékelések alapján megbízható. Meglátjuk.
-
tisvol
aktív tag
Szeretném rootolni a telefont. Igen, elolvastam az első hozzászólást Csak ez az odinos létezik? Ha lehet elkerülném ezt a fájl átnevezős / kitörlős dolgot. S2-n recovery-ből feltettem egy tetszőleges kernelt, ami rootolta is a telefont. Itt nincs valami hasonló "barátibb" megoldás?
(Bocs, ha hülyeséget kérdezek)[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
Hm...most látom, hogy a Telenoros telefonom épp frissítőcsomagot tölt le. Érdekes, mert ez a MEA nincs (még?) fent a Sammobile oldalán. Lehetséges ez?
Valamint ha OTA-n keresztül frissítem, akkor a letöltött telepítőfájlok a telepítés után törlődnek, vagy megmarad valahol?Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz Lézerparaszt #8832 üzenetére
Ezt a SIM kártya dolgot nem nagyon értem. Nagyon ritka kivételtől eltekintve ingyen cserélik mikro SIM-re, ami ráadásul adapteres, így régebbi telókba is visszatehető.
-
tisvol
aktív tag
Ha már bootimage. Nekem Telenoros van, és mégis gyári Samsungos a bootkép. Egyébként a telenfonban valahol meg tudom nézni, hogy független, vagy hogy milyen hálózat függő a telefonom? Hallottam olyasmiről, hogy szolgáltatók független telefonokat adtak.
-
tisvol
aktív tag
OFF
Ha Ausztriában vásárolok egy Samsung terméket, történetesen egy TV-t, amire még van (ottani) garancia, akkor az érvényes Magyarországon is? Ha valami gondja van, érvényesíthetem itthon is a garit?[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz s4hu|SyD^ #9745 üzenetére
"akkor is csak azért, mert mellétettem a kocsikulcsot véletlen"
Kocsikulcstól semmilyen üveg nem fog megkarcolódni. Az üvegnek csak az üvegnél keményebb anyag az ellenfele. (És általában is így van: valamiben kárt tenni, csak egy nála keményebb anyaggal lehet, lásd esztergálás-esztergakés. Műanyag késsel nem fogsz tudni fémet esztergálni.) Bátran próbáld meg a kocsikulcsoddal otthon az ablaküveget megkarcolni. Nem fog menni. Az üveg ellenfele a kvarckristály, ami a porban elő szokott fordulni, na meg a homokozóban A poros zsebben, vagy tokban hozzádörzsölődnek ezek az apró kvarcristályok az üveghez, ez okoza a karcokat. Ezért kell vigyázni a kijelző törölgetésével is, mert pont ezt csinálja az ember: hozzádörzsöli a kijelzőn lévő koszt az üveghez. Szóval ez tisztán fizika: valamilyen anyagban csk a nála keményebb anyag tehet kárt. Kocsikulcs max. a műanyag hátlapben tehet kárt. Már ha a kijelző tényleg üveg, és nem valami felületkezelt műanyag. Lásd: szemüveglencsék.(#9756) MunezXBK
Hehe...én is pont ezt mondtam.[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz AniKoo87 #9781 üzenetére
Ha azt mondod, hogy a noti kiírja, hogy kész a használatra, akkor a Windows intézőben a bal olali sávban, a Számítógép ikonra bökve látnod kell a telefonod.
[link]
Csalóka tud lenni, mert ha nyitod az intézőt, akkor alapesetben nem fogod látni, csak ha klikkelsz a Számítógép ikonra.
Bocs, ha vili volt eddig is, de ki tudja.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz Gizmo94 #9799 üzenetére
Meg tudja valahol nézni, hogy mely programokat mikor telepítettek a telefonra? Mert ha ez megvan, akkor össze kell a számla dátumával hasonlítani és kész. Vissza kell vinni. Ha vadi új telefont veszek, akkor bekapcsoláskor egy rakat alap beállításon végigvezet, fiókok, e-mail, stb. Nem egyből a PIN bekérés jön.
AniKoo87
Én tuti nem hagynám ennyibe. Én nem vagyok egy nagy expert a témában, de amint látod sok itt a segítőkész ember. Az biztos, hogy egy új telefonon semmi keresnivalója az SU-nak. Már emiatt nyugodtan rekalmálhatnál, miután újnak adták el a készüléket.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz mfranky #11102 üzenetére
Idézek a Telenor weboldaláról:
A 4G/LTE hálózat kizárólag Hipernet Medium, Hipernet Heavy és Hipernet Pro tarifacsomagokkal, 4G/LTE kompatibilis eszközzel, USIM-kártyával, földrajzilag korlátozott területen vehető igénybe.
Plusz, nem mindegy hol akarod használni, mert nem túl acélos a lefedettség.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
Ha már rezgés, csörgés, zörgés, recsegés. Nekem ha rezeg (SMS, bejövő hívás) akkor jobb oldal fent rezeg/recseg a ház. Méghozzá elég egyértelműen és zavaróan. Egyértelműen a hátlap miatt van, mert ha kicsit lefogom, akkor abbamarad. Rendeltem új hátlapot, megvárom azzal mi lesz a szitu. Egyébként ez belefér a garanciába?
Valamint a videofelvétel recseg. Mármint visszajátszáskor. Nem tudok semmilyen mintát felállítani, hogy mikor teszi, de nem számít, hogy csendes helyen videóztem, vagy hangos helyen. Apropó. Másnak is nagyon zajos a csendes helyen felvett videó?Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
Nos, ígértem, hogy beszámolok a hong-kongi "kalandomról". Rendeltem egy ilyen hátlapot:
Június 15-én történt a rendelés, ma jött meg. Nem nagyon találok szavakat A hátlap meglepően igényes, sőt, hibátlan! Nemhogy hibátlan, az eredetinél klasszisokkal igényesebb. A minta a hátulján nem is műanyag, inkább valamiféle kemény gumira hasonlít, tapintásra is az. Ha a körmömet belenyomom, ott marad a nyoma. Vastagságra kicsit vastagabb a gyárinál, ezért az egész telefon merevebb lett tőle. Nekem nyöszörgött az egész, most csöndben van. Sehol egy sorja, vagy igénytelen részlet. Aztán! Jött vele együtt egy kijelző védő fólia, plusz egy kapacitív ceruza, ami természetesn működik is.. És a ráadás: egy 2 dolláros levásárolható kupon. Mindez:6,39 dollárért, postával mindennel együtt. Igényesen csomagolva, pufi zacskóban. Istenemre megmondanám, ha szar lenne, az a 6,5 dollár nem kenyérre kellett, de tényleg nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz mgTerminator #25582 üzenetére
Én már jó régóta Brodit tartókat használok. Kipróbáltam mindenféle olcsóbb/drágább univerzális tartót de azok xart se értek. Brodit nem olcsó, ellenben igényes, méretpontos. "Tisztább szárazabb érzés". Használtan néha meg lehet olcsóbban is csípni. Én ebayrol szoktam újonnan rendelni, tokkal vonóval is olcsóbban mint ahogy itthon kapni lehet.
-
tisvol
aktív tag
válasz fater1969 #27384 üzenetére
Általában mindig leírom, ha előjön a "téma".
Valamilyen anyagot, csak nála keményebb anyaggal lehet megkarcolni. Az üveg az egyik legkeményebb anyag. Nem is egyszerű a megmunkálása, vágása, csiszolása. Speciális összetételű szerszámokkal lehetséges csak. (Már érdemes megnézni a mezei csiszolókorongok összetételét). Tehát az üveg legnagyobb ellensége (hogy némi képzavarral éljek) a legkisebb por, a homok, és az ezekben található kvarckristályok. A fúró, a kapalács, a csavarhúzó nem tehet benne kárt. Mindig mosolygok, ha valaki azt mondja, hogy a kulcsa mellett volt, és megkarcolódott a kijelző. Ezzel összefüggésben mindenféle tok, és tartó használata is kerülendő. Az üveg és a tok közé szorult kvarcristályok folyamatosan súrlódnak egymáson, és így okozzák a legnagyobb kárt az üvegben. A legjobb megoldás olyan belebújtatható tokot használni, aminek finom puha a bélése, és legyen minél vastagabb ez a bélés. Ezekben mélyen megülnek a porszemek, így okozva a legiksebb kárt. Mindenféle hajtogatós, műanyag xar tok csak árt. Egy petákot nem érnek.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz gazfickooo #27662 üzenetére
Én esetleg tudnék segíteni.
De hogy is gondoltad pontosan lebonyolítani?Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz biker10 #28524 üzenetére
Nekem ennyit se "sz@aroztak" az akksival. Bevittem egy egy itteni szerviz pontba, mondtam, hogy púpos az akksi. A srác le se vette a fedelet, mondta, hogy hoz egy másikat Persze raktáron nem volt, csak két napjára lett meg. Visszamentem, kivette az akksit, meg se nézte. Kicsit lelkiisimeretfurdalásom támadt, mondom neki, hogy meg se nézed? (annyira azért nem volt nagyon nagyon púpos) Ááááá...látja ő azt hogy milyen, és megpörgette az asztalon Maláj akksi került bele.
Itt volt az asztalon egy szoftverfrissítő számítógép, ahol akár segítséggel akár magad frissíthetted a kütyüdet. Valami célszoftver volt rajta, nem KIES, nem ODIN. Nem láttam még olyat.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz Gizmo94 #29471 üzenetére
A hátlapos hozzászólásoddal teljes mértékben egyetértek. Annyiban hasonlítunk, hogy én se csúfítom el a telefonjaimat mindenfél tokkal, meg védő berendezéssel. De ezt a hátlapot muszáj voltam rögtön lecserélni. Erre:
LINK
Nagyon kellemes tapintású a felülete. Nem kőkemény, hanem szinte puha, struktúrált a felülete. A köröm nyoma benne marad, annyira. Én az S2-höz hasonló hátlapot kerestem, de az annál is jobb, igényesebb. Mérete pontos, nem sorjás, nem igénytelen. Ha itt rendeli az ember, akkor jár hozzá kapacitív toll, meg egy képernyő védő fólia. Ingyen posta, csak ki kell várni míg ideér.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz Szatura #29543 üzenetére
Hát, a sokezer forintért vásárolt igényes, méretpontos Brodit tartómat nem nagyon akarnám lecserélni egy bumfordi, sorjás, noname "all in one" tartóra. Mind a telefon, mind a tartó úgy tetszik, ahogy azt a mérnökök megálmodták. Szerintem sokan vagyunk így ezzel. Ezzel együtt természetesen vigyázok a dolgaimra, de odáig soha nem fogok a vigyázásban eljutni, hogy egy esztétikai szempontból igényesen megtervezett telefont, egy valamilyen hibrid, szilokon, vagy bumper, - vagy mik is vannak - tokba tegyem. Ezen megfontolásból az autóim ülésein sem volt soha üléshuzat.
-
tisvol
aktív tag
Nos, feltoltam én is ezt a 4.4.2-t. Ami első blikkre kicsit zavaró az előzőekhez képest: Én jórészt a gyári e-mail klienst használom (oké, tudom mik a lehetőségeim a gmail-el több mail cím esetén, de nekem ez így kényelmesebb). Szóval a Statusbar-on le volt tiltva a szinkronizálás, ha valamire szükségem volt, akkor kézi módszerrel megoldottam a szinkronizálást. Pl. a levelek küldésénél és fogadásánál. Eddig letiltott Szinkronizálás mellett, manuálisan indítva a levelek fogadását, működött a dolog. Most viszont nem. Csak akkor tudok levelet küldeni, fogadni, ha a szinkronizálás be van kapcsolva.Így viszont a háttérben a fene tudja mik történnek
-
tisvol
aktív tag
válasz Vikooo #32789 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy ki van kapcsolva nálad a szinkronizáció, és megy manuálisan a levél küldés-fogadás?
A levelező kliens Szinkronizálási beállításainál, hiába ikszelem be a szinronizálást, alul azt kapom, hogy Mesterszinkronizálás letiltva. Ez nálad is így van?Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
-
tisvol
aktív tag
Nos, csináltam ezen a 4.4.2-n egy gyári visszaállítást. A manuális szinkronizálás (letiltott automata szinkron mellett) még most sem működik. A wifi vétel gyengébb lett. Van egy S2-őm is, egymás mellé rakva őket az S2-őn van két vonás, ezen meg épp hogy van jelerősség. Eddig ez pont fordítva volt. Az hogy nincsenek Glonass holdak, csak egy dolog, ezzel lehetne még élni :-)
Ilyen még nem fordult elő velem, hogy egy új verzió után ilyet tegyek, de halkan meg kell kérdeznem, hogy tényleg nem lehet visszaállni az előző 4.3-ra?[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz SG3rg0 #33014 üzenetére
Épp csak pár hozzászólással előtted írták le a lényeget:
[link]Ehhez kapcsolódva:muszáj leszek megoldani ezt az SD kártyára való írás problémát. Eddig nem nagyon olvasgattam a Root-al kapcsolatos hozzászólásokat, addig követtem, hogy van egy Kingoo root, talán 1.1.6, ami nem bántja Knox státuszt. Szóval tudna valaki linkelni egy aktuális Kingoo root-ot ami nem bántja a Knox-ot. Nekem csak annyi időre kell a root, míg ezt az SD problémát megoldom. Utána tudom vissza rootolni? És akkor lesz egy gyári rendszerem, ami mondjuk rendes, hivatalos úton tud frissülni?
Köszi, előre is.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz borsodika #33019 üzenetére
Oks, köszönöm. Enyhén szólva is megbántam, hogy frissítettem 4.4-re. SD kártya probléma, engem idegesít, hogy automata szinkront kikapcsolva, nem megy a kézi szinkron, valamint most vettem észre még valamit. Ha SMS-t kapok, akkor eddig a zárolt képernyőre kiírta, hgy kitől kaptam, a redőnyt lehúzva pedig bele is tudtam olvasni az üzentbe. Most? Most jön az SMS-s, annyit látok, csak hogy Üzenetek - Új üzenet. És semmi több. Ha lehúzom a redőnyt, ott is csak ennyi. Klikkelnem kell, és csak akkor derül ki, hogy kitől, és mit kaptam.
Grrrr....
Mod:
Oké, ezt az SMS betekintést megtaláltam:
Üzenetek/Beállítások/Értesítések beállításai/Üzenet megtekintése, pipa mellé.De a többi áll ezek után is
[ Szerkesztve ]
-
tisvol
aktív tag
válasz Maranello74 #33017 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Hogy a TC lássa a külső SD-t:
[link]
Ez egy beépülő, a Hálozatok mappa alatt fogod megtalálni a Mediaaudio2 fület. Alatta ott lesz a telefonod.Üdv:T.
-
tisvol
aktív tag
válasz mgTerminator #33027 üzenetére
Oké, köszi. Amíg nincs Knox-ot békében hagyó root, addig nem buherálom, az esetleges gari miatt. Ha nem lenne garanciális, a Knox se érdekelne, a telefonjaim családban maradnak általában. Őket meg max a Viber érdekli
-
tisvol
aktív tag
Akik követik a külföldi fórumokat: van valami esély arra, hogy belátható időn belül legyen 4.4.2-re Knox mentes root?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest