Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Szép munka volt, gratulálok!
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Királyok vagytok, nagyon menő lett.
A tej élet, erő, egészség.
-
őstag
Jó kis móka lehetett gratula !
A rádiók között látok egy Videoton Cleopatra-t, nekem is van egy itthon, évente egyszer be is kapcsolom, az Orion hs280-asokkal picit, hogy tudjam miért nem adtam el még mindig
-
hege8888
aktív tag
Köszönjük! Kicsit még updateltem a cikken, gyorsan tettem be pár plusz képet, meg egy YT-t.
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
arelim
tag
csöves rádiók parázsló varázsszemei.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
wizzgeri
tag
Nagyon király facebookra feliratkoztam, hogy tudjam, mikor/hol lesz a jövőben, remélem el is jutok!
-
hege8888
aktív tag
Kicsit updateltem a cikket, tettem bele még pár kiegészítést, meg YT-t.
-
hege8888
aktív tag
-
frescho
addikt
Gratulálok, szép munka! 1 hónap és nekifuthatunk a fülei mókának
https://frescho.hu
-
hege8888
aktív tag
Köszönöm, és Neked is jár egy köszönöm, mert volt kint olyan gép, amiben azért volt részed, hogy most megyen...
Már fejben pakolászgatom, hogy mivel tudom bővíteni a cuccost.. lesz még egy platformra Bomberman
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
ó de jó lehetett!
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
baryll
tag
Sajnos a hétfői hi-fis érdekességekről lemaradtam, mert szombaton látogattam meg a bulit.
Viszont így is nagyon jó volt azt látni egy helyen, hogy anno milyenek voltak azok a játékgépek, computerek, amikért annyira fájt a szívünk.
Köszönetem mindenkinek, aki részt vett ennek a nagyszerű rendezvénynek a megvalósításában. -
Apika
addikt
Gratulálok ehhez a remek rendezvényhez!
-
kcsa
veterán
Gratula a rendezvényhez, örülök hogy érdeklődő is volt
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
martinov
csendes tag
Sajnálom, hogy csak most tudtam meg, hogy volt ilyen. Szegedi vagyok, átugrottam volna, még biciklivel sincs messze. Hol kell figyelni, hogy a következőről ne maradjak le?
Nagyon menő a tv-s kazettás magnó. Apám főnökének volt hasonló, annó a balatoni kempingben a sátorban arról néztük a Dallas-t. A Trabantunk akkujáról kapta a naftát. Volt kínlódás, de jól éreztük magunkat. Én szerintem valahol 5-7 éves között lehettem akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Gynt
tag
Gratulálok én is a rendezvényhez, egyúttal köszönöm a beszámolót!
-
hege8888
aktív tag
Alapvetően FB-n volt promózva, itthon van (jó)pár retro-specifikus csoport, sorolhatnám az IDDQD-től kezdve egészen az AKA-rom-ig, de még Bacsis is volt olyan jófej, hogy a saját oldalán is kirakott. Itt, a logouton némi késlekedéssel, cirka egy héttel előtte került ki egy kis beharongozó.
FB-n toltam főleg a promót, van olyan, FB-csoport, hogy Csongrád megyei programok , ebben biztos meg lesz hirdetve, hiszen megyei dolog, a többi meg a fent említett csoportokban. Azonkívül megosztottam még jópár csoportban, kezdve a gyerekprogramoktól a retro-nosztaligás csoportig, ahol vmihez is köthető volt a dolog. Aztán volt, ahol hagyta az admin, volt, ahol kivágták..
Meg volt Vásárhely-szerte olyan 60-80 plakát ide-oda kirakva..Szóval, ha nem vagy aktív FB-s, akkor Logout.. de kb jövő április vége a következőre a terv, amibe beleszólhat majd az úszó-versenynaptár.. már ha a Strand akar/hagy bennünket..
Apropó, ugyanezen szombaton volt Szőregen is egy hasonló rendezvény, arról is lecsúsztál?
[ Szerkesztve ]
-
-
hege8888
aktív tag
A Szőregit meg a Mári Zsolt csinálja, úgy szokott FB-n szerpelni, hogy "Retro számítógép és videojáték kiállítás". Szokta hozni Sakman (a régi PC-Gurus újságíró) is a kvarcjátékait hozzá. általában Szegeden, vagy a közelében keres helyet.
"minden csak a fővárosban van és errefelé a fű sem nő. Úgy látszik hatalmasat tévedtem." - na részben ezért is kezdtem bele, olvasd vissza az cikk-előzményeim..
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
En errol miert nem tudtam?
OK
-
-
hege8888
aktív tag
-
thomasa
senior tag
Erről lemaradtam, sehol sem jött szembe egy reklám sem, de most már bekövettem a FB oldalatokat. Legközelebb kinézünk. Köszi a képeket.
-
-
vandor01
őstag
Retro??
a 80/90-es elotti nagygepes cuccok nelkul?pl 60-as evek?
mikor meg papairkartyan taroltak a programsorokat?
ugykellett papirkartya olvasoval megetetni a NAGY vasat!
meg papirkartya lukasztoval megirni a program sorokat70-es evek
mikor a nagytekercses magnesszalag volt az adatarolas netovabja!
mint vmi DJ-magnetofon porogtek a malomkereknyi szalagok a szerverszobaban..
mikor a nagy vas etetes tortent ....
lehet ezek mar nem is reto hanem az oskor vagy ulta retro??
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
hege8888
aktív tag
Nem akartam a szegedi Agóra és Infopark látogatottságának alávágni....
Egyébként ezért is az a nevünk, ami, nem pedig komplett informnatika-történeti kiállítás.
Nagy átlagpolgárnak úgyis ez jelenti a szórakoztató számítástechnikát, megnézném, hogy lyukkártyás (mi még voltunk osztálykiránduláson , és annyi volt, hogy lyukkártyára kódolva kinyomtatták a nevünket, aztán mi is a c64-et csodáltuk.. kb 1986-ban lehetett, mert a nagyon faékegyszerűs sielős programot kapcsolták be nekünk) gép előtt mennyi időt töltene egy-egy látogató...https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Kicsit telhetetlen vagy. Azoknak a fuvarozásához nem lenne elég egy személyautó.
A többit jól leírta hege8888.Esetleg annyi ötlet (akár Fülére is), hogy valamelyik retro gépen lehetne demózni magát a korabeli üzemeltetést: akár töltögetést floppyról, Dataset, sima magnó... (Tudom, hogy manapság flash-es kütyükről szokás.)
-
hege8888
aktív tag
Tavaly én csináltam olyat Fülén, hogy direkt volt kint egy munkáslaptopom USB illesztővel, rahedli .d64 fájllal, 1541-el, hogy aki hoz 5.25" lemezt a BRSZK-ra, annak kiírom floppyra egykori kedvencét.. Hát két nap alatt egy srác volt, aki ilyet kért..
Nálam most Hódmezőn a 3 nap alatt egy fő, olyan 38-43 közötti srác szúrta ki a Commodore-ok közt a floppylemezes dobozt, hogy abból a Last Ninját beröffenteném-e neki (mindhárom c64 valamilyen kart-os megoldással ment). Autentikusság, meg miegyébről papolhatnánk, de ma már a látogató (főleg a skacok) nem az 5-6 perc töltőképernyőt akarja újraélni nosztalgiában, hanem a joytekergetést.https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
thomasa
senior tag
Szerintem a retro korszak innen kezdődik. C64-nél régebbi masina nem tud felizgatni, talán azért, mert itt kapcsolódtam be a tech világába gyerekként, és ezen futtattam először játékot. Biztos vannak idősebb fórumozók, akik találkoztak ilyen lyukkártyás gépekkel de egy bazi nagy méretén kívül nem sok mindent tudok rajta nézni.
-
-
frescho
addikt
Ha segítesz lecipelni, akkor van pár mázsányi olyan cuccom amit sose rakunk ki. Pl. 30 kilós merevlemez, margaréta fejes IBM sornyomtató. De van fiatalabb is, kis HP-UX, AIX, NeXT, SUN is. Csak ugye cipelje a fene amikor kb. 5 embert érdekelnének. Bacsisra nemrég rásóztam egy szép nagy poweres Almát, remélem azóta felélesztette. Neki könnyebb áttalicskázni utcán belül
https://frescho.hu
-
vandor01
őstag
teljesen egyetertek nagy nehez oskuveletek es meg jatszani sem lehet rajtuk azaz a C64, spektrum zx elotti szamitastechnikan a monokromos fekete zold kepernyon etc...
azert is neveztem oskovuletnek vagy ultra retronak.... de legalabb megemlekeztunk roluk meg tema volt viszont en meg a mai napig ilyen foson dolgozom es ha tobbet tudnek a meg oskovuletebb nyelveken pl.. PL/1 vagy Cobolon programozni meg tobb melom lenneCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
roviden.... kurva sok helyen....
minden olyan helyen ahol tobb evtizedes business fut globalisan nagyban jatszanak...
ha 60-as evektol szamoljuk akkor mara mar 60 eves busines logika van lekodolva az ilyen nagy vasas megoldasokban programok ezrei tizezrei szazezrei.... programsorok millioi!telefonrol elindul egy tranzakcio lehet bank biztosito vmi utazasi foglalas.... a vegallomas egy nem PC-es, linuxos, Javas, sql serveres vegeredmeny lesz.... hanem valami nagygepen vagy kozepgepen rekordok keletkeznek..... aminek a vegleges feldolgozasa nem is online/on time azonnali lesz hanem majd ejszaka batch feldolgozasba fog vegleges eredmenyt produkalni..... a telefonon csak vmi shadow eredmeny jelenkezik....
csak par megoldas...
valodi nagygepes pl OTP vagy ir bank permanent tsb.... unisys....kozepes gep AS400
CIB-Cobol.... Rafi -RPG..... MOL RPG.... Nyugdijintezet AS400+nagygep.... Unicredit RPG.....Kulfoldon meg tobb.... a valalat iranyitasra az IBM-s ERP rendszert hasznaljak szinten AS400..... pl Kutyaeledel gyarto.... Honda ..... BNP baribas..... Carlson wagonlit travel company.... gyogyszergyarto cegek.... csokigyar..... DHL ....
termeszetesen ma mar hasznaljak a JAVAs megoldasokat de csak a kommunikaciora es megjelenitesre mint 'front office'.... de a hatter meg jelenleg az oskovuletek!
es ha valami nincs lefejlesztve akkor kellenek a nagygepes fejlesztok....es probalkoznak kulonbozo megoldasokkal amivel a kisse 'zart' kodolas nyitottaba tegyek tobb FREE lehessen bevinni amit a fordito ertelmezni tud etc...
IBM fedi a nagygepes piac nagyreszet es ok is probalkoznak nyitottabba tenni
pl ARKAD projectpersze ha valaki uj friss businebe vag? foleg vmi kicsiben? kajarendeles sajat raktar nyilvantartas etc akkor nem nagygepesben gondolkozik.....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Csak nem E1M2?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A Doom első epizód/második pályájának végére gondolok a bal oldali monitoron.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
DanaL
tag
EZeket a megsárgult műanyagokat úgy lehet kifehéríteni, hogy hidrogén peroxiddal be kell kenni, lefóliázni, átlátszó fólia, és kitenni a napra, vagy uv-val bombázni.
-
Postas99
senior tag
Hatalmas Munka!
Gratulálok!
Sajnálom, hogy nem jutottam el, hogy személyesen is lássam.
-
Akkor tudsz szakmaibb megoldást, ami mélységében is kifehéríti a műanyagot (bájdövéj, ha kettévágsz egy ilyet, láthatod, hogy csak a felülete sárgult be)? Amúgy pedig amíg nem lehet UV-mentes természetes fényt használni, addig igen, ideiglenes, és újra be fog sárgulni. De egy retro gyűjtő általában nem a napon, hanem a sötét padláson/pincében szokta tárolni a gépeit a pár napnyi kiállítástól eltekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Memutatta készülő szerverprocesszorának mechanikus mintáját a Fujitsu
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- 1More PistonBuds Pro Q30 - tarthatna kicsit tovább
- Formula-1
- Mobilinternet
- Politika
- Autós topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest