Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Sweet Lou 6


Sweet Lou 6
addikt

Azt lehet tudni, hogy mekkora a sávszélesség igénye? Otthon gigabites net mellett nem merült fel, viszont most ideiglenesen vidéken vagyok, itt meg egyelőre 150 Mbit-es net van (várjuk a Digi-t mint megváltót, az optikai kábelek már le vannak fektetve).

sweetlou6.wordpress.com

(#2) RawrrSoul válasza Sweet Lou 6 (#1) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag

Elvileg 10 Mbit a legalsó határ, de nekem 150 Mbit volt idáig, csak 1 jó hónapja van 500 Mbit, és ott is tökéletesen üzemelt, azt leszámítva, hogy nekem pl. telefonon negatív tapasztalatom volt. :)

n o p e !

(#3) toeki válasza RawrrSoul (#2) üzenetére


toeki
senior tag

Telefonon mobilnettel próbáltad vagy wifivel? És ha wifivel akkor 2.4 vagy 5ghz? Elvileg csak az 5gigás wifi az amin teljesen élvezhető ha mobilon nyomod

(#4) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag

Óh ezeket a köröket lefutottam, 5 GHz, 2.4 GHz, mobilnet is volt... Mondjuk ezek a tapasztalatok régebbiek, azóta nem próbáltam, ezt elfelejtettem írni a bejegyzésben... :)

n o p e !

(#5) rElla válasza Sweet Lou 6 (#1) üzenetére


rElla
csendes tag

A 150-nek elegnek kell legyen.

(#6) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Maradok a telepített játékoknál és akkor nincsen semmilyen lag. :P

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#7) RawrrSoul válasza AuraSync (#6) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag

Úgy vagyok vele én is, de egyfajta demó, kipróbálós funkciónak nekem mindenképp hasznos lesz... :)

n o p e !

(#8) negyven2 válasza Sweet Lou 6 (#1) üzenetére


negyven2
veterán

Hivatalosan 10Mbit-es kapcsolat szükséges hozzá. Azért ennyi, mert ennyit eszik a streaming. Én egy One X-en használom, és a Router-be épített mérő szerint ekkor (tehát amikor éppen használom a Cloud Gaming-et) az Xbox pont ~10Mbit-et fogyaszt. Ugye a Streaming 1080p/60fps-ben érkezik.

Viszont amikre nagyon érzékeny a rendszer az a késleltetés (Ping), a packet loss és a jitter. Leginkább ha az utolsó kettő magas akkor fordul elő az, hogy szétesik a kapott stream.

Én egy jelenleg még egy, hivatalosan 40/4-es kapcsolatot használok (de épül már ki a Digi FTTH). Az estek nagy részében konzolon kiválóan működik a rendszer (még az input lagg is minimális). Viszont az utóbbi időben nagyon sokszor előfordult, hogy akár 20-30%-os is a csomagveszteségem. Ekkor ráadásul (de lehet ez az oka) még a 4 Mbit-es feltöltésem is 0.04 lesz (pontosabban a 0 és között ugrál). Ekkor sok más mellett a Cloud Gaming is használhatatlanná válik. Vagyis igazából a stabil net fontosabb mint, hogy mennyivel jön.

Van még kettő másik befolyásoló tényező is, de ez inkább az input lagg miatt számít. Az egyik, hogy nem igazán szereti a NAT-olt netet. A másik meg, hogy lehetőleg kerüljük az alternatív DNS szolgáltatások (Google/Cloudflare DNS) használatát.

Csatlakozás esetében tényleg jobb a vezetékes/5Ghz-es kapcsolat, de igazából nincs nagy hátrány abból, hogy ha csak 2.4Ghz-es a WiFi.

Illetve még annyit, hogy tapasztalatom szerint jelenleg a natív Xbox-os/PC-s/Androidos app-ban (és ebben a sorrendben) működnek a legjobban. A böngészős megoldások estén sokkal jobban érezni azt, hogy egy távoli szerveren futnak a játékok.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#9) Sweet Lou 6 válasza negyven2 (#8) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Köszi a részletes választ :R

sweetlou6.wordpress.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.