2022. január 23., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Azért azt hittem ez egy könnyebb dolog...

  Már az első itt megírt kis személyes blogom után kialakult bennem egyfajta vágy, hogy egyszer írjak ide a Logout-ra egy olyan "szerzeményt" ami nem itt a blogok közt jelenik meg, hanem amott a nagy címlapos kreálmányok között. Agyaltam, hogy mi lehetne a téma, de nyilván ez nem csak úgy pikk-pakk jön, bele sem kezdtem semmibe, csak vártam, hogy fejen kólintson az ihlet. December elején jutott eszembe valami, ami viszonylag közel is áll hozzám, már most rálátásom is van a dologra és szép lassan elkezdett összeállni a fejembe egy terv. Ez lesz, összehozzuk.

  Ahha...

  Hittem én... :)

  Nyilván nem spoilerezem el, hogy miről és mit írok, ám belekezdve ebbe az egészbe - szigorúan Wordpad-be kezdtem el lekörmölni a mondandóm - rájöttem, hogy ez nem ám csak így fog működni, hogy majd azt én leírom, elküldöm, azt mehet... Rögtön az első részletnél eltört a kis bicskám, hogy ami ilyen tágabb azt kicsit nehézkesebb úgy összefogalmazni, hogy az nézzen is ki valahogy... ÉS még hol a vége az egésznek. Próbálok azért átlagban adni a munkámra, így szóismétlés, nyelvtani helyességek helytekenségének mellőzésével próbálom kivitelezni és rendre beleütközök abba, hogy ja... ja igen, ez így nem lesz jó, mert 1 mondatban 13 és fél alkalommal használtam ugyanazt a szót, meghát... izé.

  Folytatás...

  RawrrSoul 5 napja 9

 • Megfogadom, hogy 2022-ben...

  ...lefogyok.

  ...elkezdek edzeni.

  ...egészségebben táplálkozom.

  ...leteszem a cigit.

  ...nem iszom több alkoholt.

  ...kedvesebb leszek.

  ...összegyűjtöm a pénzt a Ferrarira.

  Ti szoktatok új évre megfogadni bármit is? Vagy ez már csak olyan klisés, filmes, szósölmédiás szokás így a 21. században? Vagy már nem ilyeneket szokás? Hanem ennél nagyobb, fontosabb dolgokat?

  Sose volt egyébként zsánerem ez az új évi fogadalom. Nézzük csak az itt felsoroltakat.

  Fogyás és edzés

  Ugye, meg van az a poén, hogy január 2.-án tele van az edzőterem? Még, ha csak poénos kép is. Valójában nem tudom, hogy ez így van-e. Nálam nem igazán játszik. Gén szinten fogyásra nincs szükségem, egészséges vagyok, de mégis csak az 55 kilót karcolom testsúlyba, ehetek én akármennyit. Erőnlétem jó, erőkifejtés is rendben van. Lusta lennék mégis gyúráshoz meg alapvető edzéshez. Kigyúrni meg nem is akarnám magam, feleségem ezt a véznaságom szereti. Pedig nem lenne amúgy rossz elfoglaltság. De, áh, nem.

  Alkohol és cigaretta

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hete 32

 • Videójátékos... válság?!

  Mondhatni... bár hónapok óta tartó dolog ez, és már az elején megfejtettem, hogy miről van szó. Na, de azé' csak leírom. :)

  Mi't'omén... 8-9 éves lehettem ugye mikor először közöm volt bármiféle digitális játékhoz, és hát mit ne mondjak, elég szépen magával rántott az érzés. Rengeteg mindennel játszottam, volt, hogy napokig a gép előtt ültem, mert játék... A 11.-es évem középsuliba szépen rá is ment, mert World of Warcraft... Az csak természetes volt akkoriba, hogy kicsi RawrrSoul nappal alszik, éjszaka meg gémel, suliba nem megy és hasonlók. Konkretice nevezhető voltam függőnek. Na, de hát tagadni nem fogom szeretek játszani. Kikapcsol, ellazít, elfoglal.

  Az évek során elég szép játékgyűjteményt is felhalmoztam, vannak vett tételek, vannak ingyenes tételek, túlzásba ezzel viszont sose estem. Addig nyújtóztam amíg a takaróm ért. Megvárom én, amíg valami elfogadható árú lesz, viszonylag kevés amit azonnal teljes áron megveszek. Fel is tudom sorolni:

  Előrendelt tételek:
  Diablo II Resurrected (Xbox)
  Cyberpunk 2077 (PC és kár volt)
  The Division 2 Warlord of New York DLC (PC)

  Amit teljes áron megveszek egyből:
  bármilyen Euro Truck Simulator 2 kiegészítő amit kiad az SCS Software és nem festés

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hete 18

 • Apple a Xiaomi fülessel: csapó II.

  Volt már egy blogom a Xiaomi Mi TWS 2 Basic fülesem és az iPhone 11-esem kapcsolatáról. Nos, a karanténosdi letelt, hétfőn visszatértem a sűrű hétköznapokba, és újból használatra kényszerült a kis média eszköz. Aztán elkezdett sztrájkolni... :F

  Photo credits: RawrrSoul

  Na, nem a szó szoros értelmében sztrájkol, magyarán nem romlott el, ám, én mégis sztrájkként élem meg, azt, hogy nem hajlandó engedelmeskedni a parancsomnak. Vagy a füles sztrájkol, vagy a telefon, ezen még dolgozom.

  Első körben tisztázzuk mi értelme van egy telefon oldalán található hangerőszabályzónak? Úgy van, hangerőt szabályoz. Lefele mutató része csökkenti, felfele mutató része növelli. Na, de mi történik akkor, ha nem működik? Nem csinálja! Ez lehet több okból, funkcionálisan például, elromlik a gomb, okozhatja szoftveres gond, kosz ragad a gomb réseibe stb. Nem jó dolog, javítandó, hogy újra ellássa azt a feladatot amire ki lett találva. Nos esetemben nem is mondanám, hogy nem működik, inkább csak nem úgy ahogy kéne.

  Folytatás...

  RawrrSoul 1 hónapja 0

 • Forza Horizon 5: Túraversenyek

  Nem is tudnám hangoztatni elégszer, hogy minden hibája ellenére én a Forza Horizon idei részét is nagyon, de tényleg nagyon szeretem. Megjelenés óta játszom a Standard kiadást a Game Pass jóvoltából és bár egyelőre nem szereztem be, mert csatlakozom azon ember csoport tagjaihoz, hogy ez ennyiért nem, később mindenképp az Xbox könyvtáram jogos tagja lesz. Ebben a blogban viszont egy kicsit hőbörögni szeretnék, ami nem is teljesen magát a játékot szidja, mintsem annak játékosait. Vagyis, akikkel én összekerülök.

  Emlékeim szerint a Forza Horizon 4-ben nem volt ez a játékmód, amire utóbbi időben rákaptam. Nincs sok játékórám még a játékban, 50 óra körül járok, minden verseny teljesítve, minden út bejárva, amit tudtam táblát megkerestem és lezúztam, minden területet felfedeztem, a történet mesélős kihívásokat is teljesítettem. Bár utóbbinál én nem küzdöttem most még a 3 csillagokért, ahogy sikerült, azért viszonylag kevés ami ne lett volna mégis 3 csillagos. Az Eliminator játékmód nekem már a 4-ben sem hozta azt, hogy annyira szükségem volna rá, sima versenyeket co-op-ba vagy pvp-be nem szeretek játszani, de felfedeztem a Horizon túraversenyek ikont a térképen, és 1-2 menet után azt kellet mondjam; nekem ez tetszik!

  Mik is azok a túraversenyek?

  Folytatás...

  RawrrSoul 2 hónapja 2

 • Én vagyok a világ legszerencsésebb embere.

  Épp most leszek 3.15 millió font birtokosa. Mindehhez csak válaszolnom kell egy emailre megadva a nevem, címem, telefonszámom, foglalkozásom illetve a koromat. Hát nem nagyszerű? Kis tevékenység ez, és mégiscsak, mai árfolyamon számolva 1.3 milliárd forint üti a markomat. Már pötyögöm is a mailt, micsoda busás gazdagságban lesz részem eme nehéz időkben.

  De miért a spam mappámba érkezett ez az email? És miért mondja nekem azt a Gmail, hogy ez az üzenet veszélyes lehet?


  Itt az email, talán ti megmondjátok miért gyanús ez?! Szerintem nincs okom bizalmatlannak lenni.

  Nos, nyilván, bolond én sem vagyok! Az oka, hogy erről most itt megemlékezem, hogy 10+ évnyi email használatom alatt ez az első eset, hogy ilyen enyhén átverés szagú üzenetet kaptam.

  Bár, ez egy elég gyenge próbálkozásnak tűnik nekem. Első körben ott az email cím amiről kaptam a levelet. admin@gtel.com.sa Mindennek tűnik ez nekem, csak nem egy banki email címnek. Meg, ha már brit, akkor mért com.sa? Jajj, apróságokon lovagolok!

  Folytatás...

  RawrrSoul 2 hónapja 23

 • A Forza amikor ad, néha el is vesz... És gyors Resident Evil Village ömlengés...

  Ezt csak így itt hagyom, saját felvétel... :D

  Imádom a játékot, de az ilyeneken még mindig kacagnom kell nekem is. :DD Na nem baj, szeretem azért! :)

  Másik:

  Black Friday van az Xbox Store-ban is és sikerült megkaparintanom végre a Resident Evil 8. részét ami ugyibár Ethan Winters kalandját?! rémálmát folytatja... Már a 7. részt is imádtam, pedig nem zsánerem a túlélő horror kategória... Ez meg... Csodás! :) Pár kép bár tuti nem kell bemutatnom senkinek, akinek igen, íme:


  A Winters ház


  Ez az öreg boszi


  Elena Lupu

  Folytatás...

  RawrrSoul 2 hónapja 7

 • Egy pont az Apple-nek...

  Újabb olyan dolog ami nagyjából csak engem foglalkoztat vagy bosszant vagy érdekel... Legnagyobb gondom és legkisebb örömöm legyen ez most az életemben, amit ma felfedeztem. :)

  Van nekem egy madzag nélküli fülhallgatóm, nagyjából 1.5 éve váltottam ilyenre, szimplán meguntam, hogy kábel... Idegesített, beakadt mindenbe, átlagban megtörtem valahol a kábeleket mindig - nyilván ez nem a vezetékes füles hibája, de no -, meg ilyenek. Vettem egy vezetékmenteset, akkor egy Xiaomi Airdots Basic-et.

  Erről érdemes tudni, hogy retek olcsó, gombos kivitel. Árához képest nekem megfelelt a hangminőség is, nem korszakalkotó cucc. Az 5-6 ezer forintos árával nem is Sennheiser konkurensként indult, szóval ez nem vitatárgya. Megszűnt a kábel mizéria, bár azt hittem ezt meg két nap alatt el fogom hagyni, ám nem így lett. 3/4 évet bírt nálam. Ugyanis ezt megörökölte a feleségem, mert megtetszett neki a dolog, én pedig kerestem valami újat a kis Airdots-ot pedig odaadtam neki. A márka bevált ár-érték arányban, és kis keresgélés után rátaláltam a Xiaomi Mi TWS 2 Basic-re - na, hogy most tényleg ez-e a neve... dunsztom sincs, a képet ez alapján találtam :DD -, ami árban valahol hasonló volt.

  Folytatás...

  RawrrSoul 2 hónapja 10

 • Elmaradt a nosztalgia...

  A videójátékok, ilyen olyan módon de már legalább 17-18 éve az életem részei. Rengeteg emlék, élmény fűződik bizonyos szériákhoz amikre mai napig örömmel gondolok vissza. És - éssel nem kezdesz mondatot (a belső hang) - habár kevésbé, de a mai napig a mindennapjaim része, hogy játszok.

  Legelső játékélményem egy kínai sárga kazis másolat volt, az a fajta ami már akkoriban azt csinálta, hogy van rajta 999+ játék. Igaz volt rajta kb. 16 db és utána azok ismétlődtek oldalakon keresztül. Viszont volt rajta Super Mario, Donkey Kong, Sonic meg minden nyalánkság, úgyhogy a kicsi Én naphosszat elszórakozott vele. Sok számítógépes és egyéb konzolos játékokat meg haver álltal ismertem meg, neki volt otthon PC meg PlayStation 2, nekem az akkoriba csak álom volt, egészen 12-13 éves koromig. Ő álltala ismertem meg olyan nagyszerű szériákat, mint a Mortal Kombat, Quake, Unreal Tournament, Need For Speed -igen, akkoriba még jó volt- egyéb részei, Tekken, Grand Theft Auto és még legalább 30-40 címet ide tudnék sorolni, nem fogok.

  Folytatás...

  RawrrSoul 2 hónapja 37

 • Egy kellemes meglepetés. (Frissítve)

  Lap alján frissítés, mert mégse olyan egyszerű, mint annak tűnt!

  Manapság már nem tudok meglepődni azon, hogy, ha rendelek valamit, akkor 4-5-6 napot esetenként még ennél is több időt kell várni arra, hogy a rendelt termék megérkezzen hozzám. Pont egy kedves barátom is így van rendelt termékére már egy jó ideje azt írja a nyomkövető, hogy szállítás alatt, aztán a cucc meg valahol lebeg az éterbe, de semmiképp sem érkezett még meg. Bosszantó ugyanakkor valahol még meg is tudom érteni. Az utóbbi nem gyengén húzós időszakban az online rendelések száma csak növekedett, a kapacitás gondolom ehhez mérten biztos nem lett emelve, nyilván ez azzal jár, hogy a szállítási idők is növekedtek, növekednek. Főleg egy-egy nagyobb webárúháznál semmi meglepő nincs ebben. Régebben én is, ha pl. eMAG-ról rendeltem, 2-3 nap volt mire ideért - abban az esetben, ha eMAG által forgalmazott termékről volt szó -, most legutóbb? 1.5 hét volt mire megkaptam amit akartam. Sosem kell életmentő dolog, azt inkább személyesen intézem el, lehetőségeimhez mérten itt vidéken, de bosszantó, hogy ismételjem magam.

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hónapja 15

 • Egy búcsú ajándék...

  Korábbi blogba már emlegettem 2 dolgot is:

  - szeretem a Tom Clancy's The Division játékokat
  - felmondtam a cégnél ahol dolgoztam jelenleg, cirka 5 év után egyébként

  Erre kollégám, egyben a sor karbantartója aminek a vezetője voltam búcsúajándékba meglepett ezzel... No words... 1x megemlítettem, hogy szeretnék egy ilyen fogót én is. Bár az nem szerepelt benne, hogy ilyen kivitelben.

  Ezt most csak így itt hagyom. :)


  RawrrSoul 3 hónapja 9

 • Xbox Cloud Gaming... Xbox konzolon

  2017-es debütálása óta sok minden történt a Microsoft előfizetéses játékkönyvtára körül. A kezdeti néhány címes lista mára már jócskán 100 fölé emelkedett. Folyamatosan bővül, sok cím már megjelenés napján játszható az előfizetők számára, arról nem is beszélve, hogy az EA Play is a kínálat része, így nagyjából +50 játékkal gazdálkodhatunk.

  A Microsoft-nak nincs is oka panaszra, sok millió előfizetővel rendelkezik, sokat dob a dolgon továbbá az is, hogy pc-re is elérhető. Következő nagy dobásuk 2019-ben indult amikor is először felbukkant bétaként xCloud néven a felhő alapú szolgáltatás. Magyarán távoli Xbox konzolokon, mi a saját gépünkön játszhatunk, mindenféle letöltés és telepítési folyamat nélkül. Élesben ez azonban egészen 2020 szeptemberéig nem jelent meg, ám azóta elérhető. Erős túlzással szinte bármin. Android-os eszközökön az Xbox Game Pass alkalmazás segítségével, Windows 10 és 11-et futtató pc-ken, laptopokon az Xbox alkalmazáson belül érhető el, illetve böngészőből is játszható. Apple divájszokon csak böngészőn keresztül érhető el. Illetve és jelen írás tárgya, elérhető Xbox konzolokon is a felhő alapú játék.

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hónapja 9

 • Rossz kedv meg a The Division 2

  Érdekes jelenséget figyeltem meg... Nem tudom, hogy ez ilyen egyéni dolog, vagy volt/van már más is így, viszont egyből felkeltette a figyelmem, még a helyzetre való tekintettel is. A szereplők a történetben: én, rettenetes lelki állapot, Xbox Series S illetve a Tom Clancy's The Division 2. :)

  Sajnos az utóbbi pár napban történt az életemben olyan dolog, ami miatt lelkileg nem vagyok éppen top-on. Nyilván az embernek ezt ildomos kezelnie, amondó vagyok és voltam is világ életemben, hogy bármi rossz is történjen, a rosszból is mindig van kiút. Viszont a jelen helyzet olyannyira földhöz vágott, hogy bár nem vagyok én öreg, sőt igenis fiatal vagyok - 26 éves, csókolom -, de ilyet még nem tapasztaltam. Szükségem van egy kis begubózásra, szünetre az életből, melóban épp a felmondási időmet töltöm, és kapóra is jött, ez az utolsó hetem, így erre a hétre beszóltam, hogy rám ne számítsanak már. Felvázoltam nekik, hogy mi a helyzet, szerencsére empátia még a helyén van, megértették, nincs probléma. Pont a rengeteg stressz miatt számoltam le, arra pedig most a legkevésbé sincs szükségem. Lelkileg offon vagyok, koncentráció teljesen kimarad, alapvető tevékenységekben is hibát hibára halmozok most. Viszont mégis mit kezdjek ezzel a rámszakadt rengeteg szabadidővel? Nyilván, itthon teszek veszek, bár nehezen megy mindig lekötöm a figyelmem, nyugiba végzem a ház körüli dolgaim..

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hónapja 2

 • 7. generációs core i' laptop és a Windows 11.

  Lehet arról vitatkozni, hogy jó-e a Microsoft stratégiája az új rendszerrel kapcsolatban. Legutóbbi tudomásom az, hogy minimum kell egy 8. generációs Intel processzor, ahhoz, hogy kompatibilis legyen az adott gépezettel a Windows 11. Nyilván, több tényező kell, de ahogy a társadalmat elfigyelem, legtöbb esetben itt vérzik el a telepíthetőség, hisz van egy tulajdonképpen bazi erős gépe valakinek, egy király videókártyával, sok memóriával, egy jó processzorral, alaplappal minden jóval. Eddig jól bevált, mennek rajta az új játékok, a videószerkesztő, filmek fullHD-ban, 4K-ban ahogy szeretné... ÉS ekkor közbe szól a Microsoft, ácsi! Fejleszd a géped, hogy használhasd az új rendszert, mert ez ide gyenge lesz. Jogosan háborodik fel a júzőr, hogy márpedig ő nem akar lecserélni egy jól működő hardverösszességet, csak azért, mert Msbácsi nem találja azt jónak. Volt róla szó, hogy csökkentik az igényt, a preview verziók elfutottak korábbi procikkal is, nyilván lehet mókuskodni, kijátszani a rendszert, de vajon érdemes? Azt viszont már nem tudom. Mert láttam én a minap, egy reddit-es posztot, ahol egy Core 2 Duo processzoros kolis gépet üzemeltek be Windows 11-el, az eredmény minden volt, csak jó nem.

  Folytatás...

  RawrrSoul 3 hónapja 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.