Csá Raw.
Tegyük fel az ember fél attól, hogy elmúlik a Win 10 támogatása 2025-re és minél előbb szeretne Win 11-re váltani.
De nem teheti meg HIVATALOSAN mert a régi hardver miatt nem megy a dolog.
Ha helyes a 2025 akkor innen számítva van közel 4 éved arra, hogy fejleszd a PC-det. (vagy vegyél újabb leptopot)
Sok embernek már most elavult a gépe hát 4 év múlva?
Neked is i3-7020U-ad van tehát már most 3 éves a CPU-d.
Tehát mire lejár a Win 10 "7 éves" lesz a leptopod.
Tehát érted hogy mire akarok kilyukadni a Mikroszoft ad neked arra időt hogy fejleszd a gépet és valszeg ez időben nem lesznek Win 11 only játékok hanem ugyan úgy jön minden 10-re is.
Elég ha egy olyat veszel amiben már a 8-as széria Intel van nem muszáj megvenned majd az i9 13900k-t.
És valljuk be a 8-as szériás CPU-k és laptopok árai 4 év múlva (használtan) már nem lesznek olyan eget rengetőek.
A TPM dolog amit erőltetnek az csak a mi javunkra történik hogy még biztonságosabb legyen a PC-d.
Lehet ilyennel jönni hogy 10 éve nem törték fel a gépemet és mi van akkor ha Win 10 támogatás vége után 1 hónappal megtörténik a baj mert kicselezték a TPM 1.0-át bizonyos orosz emberek?
Ez olyan mint bemenni egy egyenrangú útkereszteződésbe úgy, hogy tegnap sem jött semmi minek álljak meg.
Nem kötelező váltani de ha megtörténik a baj akkor ne a Mikroszoft-ot vegyék elő mint felelőst ő elmondta mi lesz hogyan lesz.
Ha nagyon g.ci akart volna lenni mondhatta volna azt is hogy ez év végén véget ér a Win 10 támogatása.
Na mind1 csak leírtam pár gondolatomat, én már azt használom mert én nem játszok PC-n szal nem érdekel hogy a Win 11 lassítja a géjmeket.
S23 Ultra / Q80T 65" / PS5 / NUC 13 Pro / S3000 Pro / WH950NB