Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Hakudoshi #108 üzenetére

hehe egyetértek!

Kiváncsi lennék a halálról mi a tudományos álláspontod?
    :) Lehet poénosan hangzik. De akkoris érdekel.
    Sokszor teszik fel a nagy kérdést "mi értelme az életnek?". Én inkább azt kérdezem, mi értelme a halálnak? ( a népesség szabályozáson kívül ;] )
    Elvégre, ha valaki / valami képes arra technológiailag, vagy Istenileg (:)), hogy életet teremtsen, hozzon létre, vagy bármilyen okból is létrejönne a leges legelső élet, akkor mi oka lenne rá, hogy vége legyen. Most ez hülyén hangzik.
    Csak valójában az emberi / állati élet annyira kevés az univerzális méretekhez képest...
    Mind1 valójában csak azt akartam mondani, hogy ugye amikor a testet hatalmas fájdalom, vagy sérülés vagy akár belső sérülés éri, akkor az agy kikapcsol, hogy ne kelljen elviselni tudatosan azt a hatalmas fájdalmat. Namost amikor Xy, meghal...mind1 mitől, elvérzik stb... Sz.tem akkor is hasonló módon az agy a halál előtt kikapcsol. Számomra ez elég logikus. Merthát vergődik az ember, meg szenved esetleg a halál előtt, de a végén úgyis kikapcsol az agy. Ergo, így nehezen elképzelhető, hogy bármi is történne utánna. Én ilyen hozzááállással (ez aztán szép lett :D ) úgy képzelem, a halál is olyasmi lehet mint az ájulás. Puff egyszercsak vége mindennek és kész. Észre sem veszed.
    Mert ugye azt mondják, hogy az ilyen halálközeli élménykor, az agy felszabadít valamilyen anyagot, és v.színű attól vannak ezek a halál utáni élmények. Bár furcsa, hogy az esetek 90%-ban megegyezőek.
    Na de ha totál kikapcsol az agy, akkor az már semmit se tud kibocsájtani, se a memória nem működik, hogy emlékezzünk bármire is...stbstb...
    Te hogy látod a halált ? : )

Új hozzászólás Aktív témák