Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz DigitXT #16 üzenetére

Szerintem felesleges az automatikus fordulatszam szabalyozas, mivel a D5 mar 1500-2000 fordulatszamon is ki bir szolgalni egy komplett szamitogepet, ha van mogotte eleg radiator.
    Nincs szukseg arra, hogy felporogjon 4800-ra, ahol mar 25W-tal futi az atfolyo vizet.

Feljebb csak akkor szoktam allitani, ha ujra kell tolteni a rendszert, mivel kis teljesitmenynel nehezen kergeti ki a levegot a barinagy radiatorombol.
    De par perc utan, ha mar az utolso buborek is eltunt, csavarom is vissza minimumra, mert maximumon akkora orvenyt csinal a tartalyomban, hogy a tolcser a felso befolyo csatitol az also kifolyoig leer, es kepes levegot is nyelni emiatt, hiaba all a vizszint a felso csati felett...

• nyunyu

félisten

válasz proci985 #15 üzenetére

En ugy kezdtem, hogy 100e-bol osszerakok egy teljesen passziv rendszert, amihez nem kell nyulni.

Ja, francokat nem, mar elso osszerakasnal borult az egesz mutatvany, mivel az Asetek cuccokat nem lehetett osszeepiteni a rendszer tobbi reszevel, elbol vehettem masik pumpat, proci, chipset blokkot.

Aztan R.Zoli elfelejtette mellekelni az EheimStation tapjat, en meg gyanutlanul rakotottem a 12V egyenaramot, igy vehettem egy harmadikat...
    Aztan kovetkezo platformcserenel kiderult, hogy a modularis prociblokkomat dobhatom a kukaba, mert nem lehet uj lefogatot kapni hozza.
    Aztan jottek a meregdraga D5-ok, SilentStar DualBox, atepites highflowra (ami 0 fok javulast jelentett, szoval tok foloslegesen szivtam nyugdijas veret honapokig a derekszogu HF csatik miatt), 3x kimaszni vilagvege kulsore nikkeleztetni a D5-re rakott vizvezetek karmantyukat, hogy szinben passzoljon a beletekert HF csatikhoz, satobbi.

2006-ban megvett eredeti alkatreszekbol gyakorlatilag csak a Mora2 maradt meg, minden mas le lett cserelve.

Ugyhogy ha mindent osszeszamolnek, mar boven 300e felett lenne a vegosszeg, amit a hutesbe beleboritottam.
    Mondjuk az utobbi 5 evben nem koltottem ra egy fillert sem, max alaplapcserekor kellett vennem egy uveg fagyallot, mert mar nem volt itthon eleg.

Na jo, lassan esedekes VGA cserekor megint rajzolhatok egyedi lefogatot a GPU-X-hez, meg le is kell gyartatni parezerert.

Ja, 6 eve vettem egy plexis oldalajtot a hazamra, azota sem lett felszerelve. :DDD

• nyunyu

félisten

válasz csabi112 #12 üzenetére

Eddig nekem szetrepedt:
    - szogletes EheimStation tartaly
    - Asetek pumpa muanyag burkolata
    - Nexxos XP Bold plexi teteje

Azota latni sem akarok semmi plexi alkatreszt, eleget szivtam mar veluk.

• nyunyu

félisten

Plexi barmilyen formaban alkalmatlan vizhutesben valo felhasznalasra, mivel nyomas hatasara elreped.

Egyszer toltod tul a rendszert, vagy huzod tul a csatlakozo menetet, aztan kesz is az instant szokokut.

D5 Solarnak amugy kifejezetten elviselhetetlen suvito hangja van, kenytelen voltam lecserelni leszabalyozhato D5 Variora.
    Annak a teljesitmenye minimumra csavarva is boven sok, igy nem futi feleslegesen 25W-tal a vizet.

Rendszer teljesitmenyet amugy sem a szivattyu vizszallito kepessege fogja meghatarozni, hanem a radiator merete+kialakitasa+aramlo levego mennyisege.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés