jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
Ezek szerint tényleg okkal drágább? Akkor ideje változtatnom a hozzáállásomon. Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az árkülönbségeket legtöbb esetben az eredményezi, hogy az üzlet vagy a forgalmazó egzotikumnak könyveli el az árut: így lesz a bioboltban 400 forint fél kiló magyar szójabab, meg 300 forint a 120 forintos (nem bio) kukoricaliszt.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
szepen nez ki a pizza, én kb 1 eve kezdtem el sütkérezni, többek közt pizza, de mostanaban kezdtem el langost is csinalni, nahmeg rengeteg etelt receptkonyvbol es nagyon szeretik a foztjeimet, legalabbis még senki nem halt bele, én mondjuk azert kezdtem el fozni mert meguntam nagymama zsíros, sűrűn ismétlődő főztjeit, nem bantam meg
első ranezesre baromi neheznek tunt nekem ez a sütés főzés dolog, de ha picit gyakorol az ember, csodákat lehet művelni a konyhában
Grat a cikkhez!
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
Ez egy nagyon lényeges megfigyelés - tényleg ráérek. De ami még lényegesebb, az a ráérés oka: mivel szinte mindent magam készítek, sokkal kevesebbet kell költenem, így dolgoznom sem szükséges annyit. Szóval ahelyett, hogy jól fizető, de idegesítő munkával előteremteném a pénzt a késztermékekre, régi ember módjára különféle szakmákban igyekszem jártasságot szerezni.
Például sajtkészítéssel is elkezdtem kísérletezni. Forralással és savasítással a házi tejből nagyon egyszerűen lehet friss sajtot készíteni, csak az így készült sajt egyáltalán nem olvad hő hatására. Pizzára tehát nem használható, de rántani például ideális. Próbálkoztam már mozzarellával is, de azt nagyon elrontottam.
(Sajnálom, hogy csak albérletben, és társasházban lakom, mert így sok háztáji feladattal egyáltalán nem tudok megismerkedni.)
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
Nekem kedvett hoztál a sütögetéshez
Egyszer én is csináltam pizzád de szegényke nem akart megsüli
Széle már átcsapott a fekete színbe de a belseje még nyers volt...
de MOST már tudom a helyes utat
gratula! házhozszállítás van?
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
A valódi mozzarela tudtommal eredetileg bivalytejből készült, ami sokkal zsírosabb a tehéntejnél, a tehéntejeknél viszont az abrakoltatott, azaz szemes takarmánnyal etetett tehenek teje a zsíros.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Igen, így van, bivalytejből készül. Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and Chemistry
A mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni...
[ Szerkesztve ]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
HI!
A szarvasi tenylkeg egsz korrekt /hazai voszoylatban/, scramorzahoz mit szolsz? /es ujabban mar lehet is kapni sok hejjen!/
udv
neduddki
p.s. szip a kaja Drakula!!:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem
„Aki barátot talál, kincset talál."
Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő.
Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]
Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.
Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.
"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)
Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem! Lehet kipróbálom én is!
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz.
nyam a pizza kib*szott gusztusos
"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."
Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása. Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából.
Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.
éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek)
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
én fél kg liszthez nyomok még egy egész tojást is a tésztába
http://legipanorama.hu
Élesztőt is ?
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom
http://legipanorama.hu
wow köszi szépen az irományt!
hétvégén szerintem be is próbálom
amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)
500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmag
az egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt
http://legipanorama.hu
holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni
Resistencia eterna
(#78) philoxenia válasza bagyulajuve (#77) üzenetére
Inkább a sütőben próbáld .
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
nagyon széépek ááám gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni pénztárcakímélő az biztos!!
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
(#80) bagyulajuve válasza philoxenia (#78) üzenetére
a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
Gratulálok !
Azt hiszem már tudom mit is fogok sütni legközelebb otthon a sütőmben...
Ja és a recepteknek meg külön örültem
(#83) philoxenia válasza bagyulajuve (#80) üzenetére
Érted Te a tréfát, csak nem szereted, mi ? Bocsi ne sértődj meg, viccnek vót szánva.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Ohh hogy az a.... Most nagyon megkivántam mindjárt lerongyoloka boltban veszek ezt azt ami hiánzik és én is össze dobok egyet de kcsit nagyobbat! Az eredményről beszámolok.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
A topiccím nagyon RGB-s
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Köszönöm a receptet
, csináltam azóta egy dupla adagos pizzát. Tonhalasat és kolbászosat. Sajnos egy picit szárazra sikerült, szerintem kevesebb ideig kellettt volna sütni, de attól finom volt.
''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''
hali
tudom régi de: ennek tudjátok esetleg h ki a szerzője? törölték vagy nem tudom de nem jön be az oldal [link] (http://logout.hu/cikk/pizza_hamarabb_mint_rendelve/teljes.html)
nagyon jól nézett ki és sajna nem mentettem el a receptjét
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
én úgy emlékszem,hogy Kalandor volt az írója,de nem 100%
huu köszi a gyors választ
megérdeklődöm
"Let's agree to disagree!"
Kalandor.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
tisztított víz
és ha flakonos?
...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
Nagyon klassz pizzát csináltál megnéztem a képeket is grat hozzá gyűjtöm a recepteket mert nagyon szeretek pizzát sütni van egy mobil kemencénk mindenhol lehet használni. Ilyen [party kemence] érdemes kipróbálni tényleg nagyon jót lehet benne sütni igazi olaszos lesz.
[ Szerkesztve ]
300k-s kemence az szép,ennyiért inkább marad a pizzéria száma
A recepted alapján megcsináltam a saját pizzámat, rakok majd fel róla képet, nagyon finom lett, bár kicsit vastag lett a tésztája. Jó magyarosan, kolbásszal készült.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
elkészítettük, finom volt, köszi
(eredetileg Kalandor-félét akartunk, de nem találtam azt az írást)
szerk: a feltét: paradicsomkonzerv, só-bors-oregánó, bacon kockázva, lilahagyma, vörösbab, erőspaprika, karavánsajt
[ Szerkesztve ]
dejó, hogy erre rátaláltam. azt hiszem a hétvégén ki is fogom próbálni
www.brczart.hu
Teszt Pizzakészítés házilag