Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
A 20 és 80 százalékos szint között van a legjobb arányban a használhatóság az élettartammal, ugyanis 20% alatt illetve 80% feletti töltöttség esetén jobban elhasználódik az akku belső szerkezete. (Cserébe a kapacitás 60%-át tudod csak kihasználni.)
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Tin
veterán
válasz balintka #8202 üzenetére
b0bcatnak igazad van, tényleg a 20% és a 80% közötti tartomány az ideális.
a gond viszont, ahogy ő is írja, hogy így csak az akkunak alig több mint felét tudod kihasználni. mindezt azért, hogy átlagos használat mellett néhány hónappal tovább bírja az aksid.
viszont, ha melléteszed, hogy gyakorlatilag 2 évet simán kibírnak az aksik, 10e forint miatt (vagy 2 év múlva annyi sem lesz) lemondasz a kapacitás feléről.
tényleg megéri?
szerintem bőven elég ésszerűen használni az aksit: feltölteni teljesen, lemerülésnél meg törekedni, hogy 20% alá ne menjen, inkább tölts rá. már ezzel is sokkal jobbat teszel neki, mintha hagynád mindig csontra lemerülni. ha csak néha, az nem fog észrevehető gondot okozni.
1-2 havonta tényleg nem árt egy rendes lemerítés, de nem az akku miatt, hanem hogy a telefon újrakalibrálja a hátralévő töltöttséget, és pontosabban jelenítse meg.
szerk: most látom, hogy ezt ide írtam és nem a telós topikba. mindegy, a tabletre is igaz
[ Szerkesztve ]
-
tupuk
aktív tag
Amatőr kérdés: OTG-n keresztül rádugtam egy kártyaolvasót a tabra, másolás céljából, majd miután végeztem, reflexből le akartam választani az eszközt - ugyebár a windowsos tapasztalat dolgozott bennem. Itt is le kell választani amiket rádugok (és ha igen?: hol?), vagy ez csak ilyen win-es marhaság, felejtsem el?
-
UFO1
senior tag
Szerintem senki sem tölti így az telefont/tabot, akármit (80%-ig). Este töltőre és csókolom.
Akit nagyon érdekel rövid cikk magyarul: Akkumulátor Akadémia 1, 2.(#8203) Tin
Az akku cserével nincs is nagy gond a telefonál annál inkább egy tabnál, mert az már aranyáron van/lehet, ha van és a fenti példán is látható, hogy + még szét is barmol(hat)ják a tokot. -
b0bcat
addikt
válasz balintka #8202 üzenetére
Ez a lemerítős (és első 16 óráig csurig töltős, stb.) történet a nikkeles akkuk idejéből maradt meg. A lítiumos akkuknál ilyen nem kell, ugyanis nincs memória-effektus.
Többiek is: kicsit félreértettétek, amit írtam. Én nem mondtam, hogy így kell csinálni, mert különben baja lesz az akkumulátorotoknak. Én magam sem ügyelek különösebben erre. Csak leírtam, amit szakértőktől hallottam, miszerint így lehet a leghosszabb az akku élettartama.
(Amúgy ez az élettartam-növekedés már csak azért is logikus, mert lemondasz a kapacitás 40%-ának használatáról, márpedig az akku élettartama a teljes lemerítési-feltöltési ciklusok számában mérhető, tehát 0-tól 100%-ig. )
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Buvana
aktív tag
Találtam egy ötletes dokkolót / hangszórót, aki elégedetlen a hangerővel, és nincs BT hangszórója nyugodtan kipróbálhatja!
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
philips20
aktív tag
válasz phanfantom #8182 üzenetére
Ha csinálsz egy képet, és meg mézed a részleteit, nem hogy időpontot, még a helyet is ki írja legalábbis iphone on így van.
-
RVR400
veterán
válasz philips20 #8214 üzenetére
Én meg fogom, és csinálok belőle egy mentett másolatot valami értelmesebb képnézővel (pl IrfanView) úgy, hogy kiveszem belőle az exif adatokat. Meg persze egyetlen eszközön sem lehet átállítani tetszőlegesen a dátumot sem. De mindez mellékes, mert a bíróság sem fogadja el bizonyítékként az exif adatokat....
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz philips20 #8216 üzenetére
Erről a képről meg tudod mondani, hogy mikor készült?
Vagy mondjuk erről?
Nincs jobb ötlet, de minden kétséget kizáró bizonyítékként nem kezelhető a dolog. Másrészt életem első két képe a tabbal, úgyhogy most már fel lett avatva.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Szia,
Sztem meg tévhit ez a 20-80% dolog... Méghozzá azon alapulhat, h egy elektronika és védelem nélküli akksit tényleg nem jó egy adott küszöb alá meríteni, ami talán 2.8 volt körül van... Viszont ahol van elektronika, ott a kijelzett 0 % még éppen elég messze van ettől a bizonyos küszöbtől, szóval az én véleményem az, hogy nyugodtan le lehet meríteni tökig és feltölteni maxra. A memória effekthez meg annyit, h elméletileg lehet, h nem létezik, de a gyakorlatban mégis azt látom, h pl 10-20 gépes lenovo notebook flottából annak van a legjobb állapotban 2 év után az akksija, aki ha teheti, teljesen lemeríti és teljesen feltölti, míg aki össze-vissza töltögeti (ez a többség, céges gépnél legtöbben leszarják), annak általában ennyi idő után már fele annyit sem bír. De ilyen pl a saját lg g2-m is, akkor bír a legtöbbet tapasztalatom szerint ha hagyom lemerülni és utána teljesen feltöltöm - sőt, ami meglepett, h a Nexus 7-em kisebb árammal töltő töltőjével töltve is gyengébbnek érzem - holott ez elvileg jót tesz az akksinak.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
philips20
aktív tag
Az eredetit ami a telefonon van, arról meg lehet, vagy amit fel másolsz a gépre, arról lehet, de ha feltöltöd a netre arról nehezen...
És valószínűleg a telefonodon levőt mutatod be, nem amot a netre töltöttél fel.
Nem igazán vagy otthon ebben úgy látom
Persze azt nem vitatom hogy azt el is fogadják, mert nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályt. -
RVR400
veterán
válasz philips20 #8220 üzenetére
A másodikat töltsd már le, benne vannak az exif adatok, mindent fogsz látni, semmi köze ahhoz, hogy felmásolom-e a gépre vagy feltöltöm-e a netre vagy sem. Még jó, hogy én nem vagyok otthon benne. Arról már nem is beszélek, hogy van exif editor, amivel meg azt írok bele, amit én akarok....
-
nagyúr
A teljes lemerítés azért nem hülyeség, mert a cellák között kialakulhatnak apró töltéskülönbségek, ha nincs teljesen feltöltve/lemerítve, amik egy idő után összegződve megzavarják a töltésfigyelést/töltőelektronikát.
Teljes feltöltés azért tudja károsítani a li-ion cellákat, mert 4,2-4,3V fölött nemkívánt vegyi folyamatok indulnak be a cellán belül, viszont a töltőelektronika 4,4-4,5V-tal is tölti, vagyis gyárilag túltöltik az akksikat, hogy adott hardverből minél nagyobb kapacitást tudjanak kihozni. Régebben figyeltem a telefonomat töltés közben, tényleg így van.
Az meg egy tévhit, hogy az akksiban van elektronika: legfeljebb a laptopokban. Ezekben csak hőérzékelő van, amit a tablet figyel is.
A teljes lemerítésre valószínűleg ugyanaz vonatkozik, mint a túltöltésre: a gyártók túlmennek azon a bizonyos határon a minél nagyobb kapacitás kiaknázása érdekében, aminek van egy kellemes mellékhatása is (a gyártók szempontjából legalábbis): a felhasználó korábban vesz új akksit. A li-ion elkezd kikristályosodni, némi gázképződéssel, ami szintén visszafordíthatatlan.[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Mellesleg jut eszembe, a megoldás nagyon egyszerű arra, hogy a hagyományos headsetek nem mennek a tabbal. Rendeltem egy ilyet, tökéletes a hang, és a mikrofon is működik anélkül, hogy nyomogatnám a gombot rajta.
Elvileg oda-vissza is működik.(#8224) philips20: Ott a dátum, ami a 70-es éveket mutatja. Szóval 1 perc alatt hamisítható a dolog, ergo vagy az akkor csatolt képek használhatóak, vagy a jól megírt jegyzőkönyv. Utólag megette a fene az egészet, és a Tescos ügyfélszolgálatos csajon túl fog mutatni a dolog, ő még lehet, hogy megenné, de nem rajta múlik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Op3n dott adot mar ki hivatalos frissitest a tarhely miatt?
-
philips20
aktív tag
Akkor csak annyit kell mondani "FOGYASZTÓVÉDELEM,,
Nem veszem át, és ha nem adnak egy új at, akkor már hívom isma zöld számot.Ja most jut eszembe, hogy nem is nekem kell bizonyítanom, hanem nekik, hogy ők ezt már így kapták.
Sőt hogy biztosra mehess, amikor leadod, gondolom kapsz papírt róla, simán rá iratod hogy sérülés mentesen vették át.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Hát nem tudom ki hogy van az aksival,de ên nem figyelem...mikor 3% körül van megy töltőre és reggel levesz,de sokszor elkések. Most attam el haveromnak egy lg 4x-et ami 2,5 éves volt gyári aksival. Sokszor kapcsolt ki,mert annyira lemerült és ott is reggelig töltőn volt,de ennyi idő után is nyomigatás nélkül 7 napot,erős bizergálással 1 napot bír még....lítium aksis.....sztem az a szabály,hogy nincs szabály...
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Tin
veterán
pedig nem hülyeség, de amit te írsz, valóban igaz. ha egy aksit használsz és töltesz, akkor folyamatosan kondicionálod, míg ha rátöltögetsz, az nem tesz jót neki. nekem is vannak thinkpadjeim, a T500 anno sokat volt aksiról használva, és 20-80 között használtam, évek alatt sem degradálódott az akku lényegesen.
viszont az állandó kikapcsolásig merítés tényleg nyírja az akku üzemidejét, és ezt már több készüléken észrevettem. egyszerűen, ami szinte csontig van merítve minden alkalommal, hiába rendelkezik védelemmel, egyre kevésbé bírja, míg amit 20% körül töltőre raksz, az nem romlik.
egyébként millió cikk van róla, ahol leírják, hogy ez technikailag miért így van.
-
troger911
tag
Hátha valakit érdekel! A fitband 4400 Ft most a tescoban! Legalábbis pécsen. Vettem egyet, tetszik, de sajna a szoftvere elég fapados. Remélem lesz valami alternatív megoldás később...
-
Rodzser Mór
senior tag
Ti nem érzitek úgy, hogy a tablet USB csatlakozója gyengécske? Az az érzésem, hogy egyszercsak eltörik. Elég szorosan, passzentosan lehet csak beletolni a kábelt.
-
napocska2
senior tag
válasz Rodzser Mór #8232 üzenetére
Ne is mond! Amikor éjszaka, sötétben akarnám töltőre rakni, mindig eszembe jut a másik tabom. A Huawei mérnökeinek mennyivel több eszük volt, hogy a töltő csatlakozóját a jackhez hasonlóra találták ki és nem kellett tapogatózni, melyik az USB helyes iránya. Mindig attól rettegek ilyenkor, hogy ha kicsit erőteljesebben nyomom bele, akkor elromlik.
-
b0bcat
addikt
-
angelius
aktív tag
válasz Rodzser Mór #8232 üzenetére
Én tegnap vettem észre a Tab usb csatlakozójánál hogy a borításnál kis műanyag darab letört pedig sosem feszegettem mindig jól bedugom a töltőt. Lehet hogy gyenge alapanyagból csinálták a Tab borítását.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A50 / Windows 10 Pro /
-
domerator
veterán
válasz angelius #8235 üzenetére
Nalam is van valami repedesfele, de kizart hogy az usb ki be dugastol... mellette van... ez fix hogy gyari hiba. Majd este megnezem jobban, de emiatt nem lesz garimeg javitas, majd en megbutykolom
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Magnat
veterán
Helló,
Tudna vki linkelni egy működő Skypeot?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
trebrona
nagyúr
+ (#8243) Eduardo89
Válogassatok: Skype old versions
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
philips20
aktív tag
Fitt genyo még mindig 4500ft, most vettem.
-
Quqesz
nagyúr
válasz philips20 #8247 üzenetére
Akkor mégsem genyó..😊 nekem tetszik,de sok aksiidőt ne várj,de hamar fel lehet tölteni(naponta szoktam). Az app egyszerű,sok adat nincsen benne és van ami 1 hét után jelenik meg( még nem tudom,nem telt el)
Más
Megnéztem az usb csatinál én is,de nincsen baja. Viszont az a műanyag vmi hülyén van kialakítva, mert pont a csati felett van egy fényes kis rész,míg a többi rész matt. Ez hirtelen úgy is kinézhet, mint ha a csati felett lepattant volna egy kis rész(kb 1x10mm),de nem ez ilyen....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad Pro 2022 M2 11 wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest