Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olcsi
senior tag
válasz
#27483136 #54 üzenetére
" A rákok, halak, meg a többiek hova szarnak?"
Pontosan!
Ennyi erővel, ne menjen senki élő vízbe, mert elkap valami betegséget!
És hogy egy hétköznapibb példát is felhozzak (bár nem feltétlenül tartozik az íráshoz): százszor inkább fürdök akármelyik kutyámmal, mint hogy egy tömött buszra felszállva megfogjam a kapaszkodókat.
Na persze nem vagyok én ennyire finnyás, csak ábrázolni akartam, hogy pl egy buszon sokkal több betegséget elkaphat az ember. Igen...az embertársainkól!Egyébként nem is parkőr volt az illető, hanem valami közteres, és csak belénk akart kötni, miközben az strandhoz vezető utcában sorra büntette meg az autókat, mert nyaralók előtt, füvön álltak.
De érdekes, elvileg ott szabadstrand van, de szerinte ott nem is lehetne strandolni senkinek. Ehhez képest akkor kb 300-an voltak ott. Vicces lett volna, ha mindenkit egyesével megbüntet...
Na de akkor kérdem én, hogy minek van a szabadstrand? -
törölt tag
Engem eddig ez az eset zavart és idegesített fel a legjobban:
Zsóri, gyerekmedencében az épphogy totyogós gyerekeim pancsoltak, a banyák meg elkezdtek visítani, hogy mit képzelünk. Ők meg a gombás lábukat meg seggüket áztatták a gyerekmedencében.Egyébként mire gondolt az a parkőr? A rákok, halak, meg a többiek hova szarnak?
-
Mr.Csizmás
titán
íráshoz:
tipikus magyar hozzáállása a közteres banyának
- nincs tábla
- b*szogatás
- belédköt
- egyáltalán, mit érdekli, hogy miért vizes a dög? mi van ha otthon slagoztad le?az ilyenek ellen hatékony egy életlen kisfejsze
-
biker
nagyúr
honnan vagy biztos benne, hogy tényleg jól zár, és jól van a babán? sehogy.
de akkor melléd is beáztathatok egy zacsi sz.rt, és hidd el, jól le van zárva.
mellesleg a "babakaka" nem ugyanolyan fertőző, hanem rosszabb mint a felnőtt kaka (tökmindegy minek hívod) mert erjedésben lévő tejtermékből rosszabb az ürülék -
finest
addikt
"Zavar titeket a kutya az élővízben?" - Csak, ha döglött...
-
Gergő_
őstag
azért a babakaka sokkal sterilebb is lehet mint pl egy emberi kéz vagy láb...
ennyiből a kutya is zavarhatna a rengeteg féreggel és egyéb parazitákkal.
Egyiket se kéne bevinni. Ha meg vízzáró, akkor nem értem miért ne lehetne.
Örülnél te annak, ha mindenki olyan vízzáró pelenkát viselne mielőtt bemegy a közös fürdővízbe. -
biker
nagyúr
a kutya kevésbé zavar, mint mikor beviszok állítólag vízálló pelenkában a pelenkás gyereket.
engem az jobban kiborít.és mikor megkérdeztem a szülőtől, aki nem értette felháborodásom (és elmagyarázta, hogy "vízzáró pelus, direkt fürdéshez"), hogy ok, akkor én most fogok egy lezárt zacskónyi szart, és beleteszem ide maga mellé a vízbe, zavarná
hosszas gondolkodás után elfordult tőlem, de tovább mártogatta a gyerkeet a vízbe -
Gergő_
őstag
A helyzet adott: Ki van írva, hogy kerülendő a háziállat fürdetése a kijelölt helyen, de te csak azért is beengeded, mert a te kutyád különb a többinél és jó néhány embernél?
Ne érts félre. Én is szívesen bedobálnám a botot a kutyámnak egy kis tóba, amit nem strandnak használnak..
-
Olcsi
senior tag
Hidd el, hogy az ember sem visz be kevesebb bacit a vízbe, mint egy kutya. Ráadásul, amíg a kutya kimegy a vízből, ha el kell végeznie a dolgát, addig az ember rosszabb és talán ritkább esetben belesz@rik, de hogy 10-ből 9 ember belevizel, abban biztos vagyok. Sok esetben inkább választanék egy kutyát strandoló-"társként", mint néhány embert...
-
Gergő_
őstag
Arra gondoltam, ha kisgyerekeket fürdetnek a vízben, valóban nem kéne beengedni a kutyát ugyanoda.
Attól mert nem szarik bele a vízbe(amit erősen kétlek, hogy nem fordulhat elő), még belekerülhet az ürüléke a parazitákkal együtt.
Az, hogy egy gyereknek pisilnie kell, miért ne pisilhetne???
Szenvedjen?
A gyerekek nehezebben tudják visszatartani. Nyilvános vécéből kevés van, és általában az sem kisgyerekeknek való. Itt, most a 6-7 év alattiakra gondolok.
No offense, nem rád írtam hogy szaratod. Nekem ez a véleményem.Képzeld el hogy e kedvenc strandod kedvenc medencéjét minden ember kakás fenékkel használná. Pár hét után mi lenne, ha nem tisztítanák, cserélnék a vizet?
Olyan baktériumok és paraziták jelennének meg melyek nem a természetes felállás részét képezik.
Sajnos a valóság nagyon közeli ehhez az eltúlzott képhez.Az egyik előző hsz-omban, elemzem-et írtam az ellenzem helyett.
-
Engem sem zavarna, én is lehordtam a kutyusomat a Tiszára fürödni.
Szabad strandra is vittem le, együtt fürödtem vele, sőt akik ott voltak gyerekek, felnőttek, játszottak vele. Senki nem szólt, hogy ugyan vigyem már ki, mert zavarná. -
niti
aktív tag
Na, ez érdekes.
erre nem gondoltam még eddig. Talán azért nem, mert nekem eszembe se jutna, hogy ne figyeljek rá. Meg ő is az a típus, hogy be van szarva nélkülünk, nem hiszem, hogy nekiállna kutakodni, ha mi a vízben vagyunk.
De egyébként igazad van, ez jelenthet problémát. De szerencsére figyelemmel kiküszöbölhető. -
tkazmer
addikt
engem leginkább azért zavarnak a kutyák vízparton, mert hajlamosak feltúrni a legjobban elrejtett ennivalókat is bármilyen mély hátizsákból, ha egy kicsit nem figyel se a gazdi se a kaja tulajdonosa. ha fürödnek hát fürödnek, én amúgy is keveset fürdök csak úgy, bár bizonyos, hogy meglepne a dolog
-
Csemike
aktív tag
Engem nem zavarnak.
Sőt, szerintem egy kutya nem tojik bele a vízbe, ellenben az ember...
-
niti
aktív tag
up
-
niti
aktív tag
Nem volt mocskos, éppen előtte 1 nappal esett át egy samponos nagymosáson. Ahol mi voltunk, ott elméletileg nem volt tiltott, csak a banya állította, hogy egyértelműen az.
Még azt nem értem, hogy hogy lett az ember legjobb barátjából mindenhonnan kitiltott és egyértelműen veszélyes ellenség. Mert egyre inkabb azt látom, így tekint a többség rájuk.Truba: sok alkalmas hely lenne azért az országban, csak sajnos tiltani könnyebb.
-
Ha nem mocskos a kutya, nem zavar, de persze a kérdés az, hogy valóban tiltott-e. Ha igen, akkor akár tetszik, akár nem, nem szabad bevinni a kutyát.
-
niti
aktív tag
Légyszi mutass már rá, hol írtam a "szaratásról", meg homokozókról? Egyébként alapból vicces szó ez a szaratás. A kutya általában nem vezényszóra végzi a dolgát, ergo nem száratja az ember. Az egy dolog, és igen tapló dolog, hogy engedi a homokozóba kakákni az ebet, és még ott is hagyja. Én nem teszek ilyet, össze szoktam szedni utánuk, játszótérre meg nem is megyünk. De most egyáltalán nem erről volt szó.
És a kutyák nem piszkítanak a vízbe.
De ha már itt tartunk, az anyukák szokták a gyerekeiket az utcán "szaratni", meg pisiltetni, holott rendelkezésükre áll bármelyik kávézó, bevásárlóközpont, stb. És még olyat nem láttam, hogy utánuk felszedték volna. Ez mivel jobb? -
JetiRulez
őstag
-
nem_tom
őstag
Amíg nem támad és békén hagy, addig nem.
-
Gergő_
őstag
Oké, értem én és látom is, sajnos az utcán. meg ez is jó
ajánlom ezt a cikket: [link]
ha ezek után is a szaratókat véded...
van két hülye pitbullos a közeli játszótéren és babák is előfordulnak.. arghhhh persze a kutyák mindig szabadon vannak. gazdával együtt kéne...
A Gangesz sem más kategória, ha én elviszem fürdetni a közeli tóba nepáli ékszerteknősömet és elszaporít valamit abban a környezetben.... -
keIdor
titán
A Gangesz más kategória. Látnád, hogy néha milyen emberek vannak az utcán pl. Budapesten. Nagyon durva szag is jár ám mellé.
Sokkal inkább fürödnék meg egy kutya után a fürdőkádban, mint azok az emberek után...
Sőt nagyobb az esély arra, hogy a kisgyerek sz@rik bele a tóba/bárhova, mint a kutya...
Ki is a fertőzőbb ennyi erővel? -
Gergő_
őstag
Így kaptam el 3 éves koromban a homokozóban a gardia nevezetű betegséget. köszönöm szépen a kedves kutyatulajnak, hogy a homokozóba szaratta az ebét.
tehát én elemzem, ha kisbabák is vannak, meg amúgy is, ne csináljunk Gangeszt, -
Szten Márs
nagyúr
Nem. Természetesen semmiféle plusz fertőzésveszélyt nem jelent senki számára, ha megfürdik ott egy kutya. Érdemes lenne látnotok, hogy mi minden él egy ilyen élővízben, nem egy kutya fog higiéniai katasztrófát jelenteni ott.
-
válasz
Avicularia #21 üzenetére
A masodik kep nagyon ott van!
-
Engem nem zavar. A kozeli patakban gyakran furdik az en kutyam is. Ezek az allatok semmifele kart nem okoznak az elovizekben, ellentetben az emberekkel.
-
talmida
Közösségépítő
Most mondjátok meg, mennyivel egészségesebb pl ez a víz, mint egy nyílt öböl, ahol egy-pár kutya is fürdik?
-
niti
aktív tag
Ezt egyáltalán nem értem, miért jó nekik. Csak tekintettel kéne lennünk egymasra
Mondjuk azt észrevettem már, hogy vannak, akik a legképtelenebb helyeken állnak neki pecázni, pl. kikötő...
de lehet, hogy megvan az előnye, csak én nem értek hozzá!?
Talmida: ez jó, tetszikgrrr, woof.
annyira egyszerűen megoldották ezt a kérdést, ahelyett, hogy kellemetlen helyzetbe hoznának egy csomó embert (és állatot). -
talmida
Közösségépítő
-
niti
aktív tag
Ja, úgy értettem, hogy a vízbe is szabad bemenni a gazdinak? Azért kérdezem, mert Tihanyban a Belső- tónál van kijelölt kutyafürdető hely, de ott tilos az embereknek bemenni. Azt nem tudom, hogy a gyakorlatban ez hogy néz ki, mert még nem jártunk ott sajnos. Azért azokat a képeket majd megnézném alkalomadtán!
mondom már egy ideje, hogy Floridába kéne költözni...
Nem, egészen biztos, hogy nem fürdünk horgászok közelében, se kutyával, se kutyátlanul. Mondjuk az más kérdés, mikor a horgász van rossz helyen. Megint Tihanynál maradva, pl a járdán (vagy az bicikliút) ül, szintén a járdán felpolcolva a bot, mellette párszáz méterrel strand... De ez kirívó eset, legalábbis remélem.
-
talmida
Közösségépítő
Persze, bemehet.
Ha majd a képeket megnézed, láthatod, hogy a zuhanyozó alatt épp samponozzák az egyik strandoló kutyust.
Mi is voltunk ott már megnézni azt a helyet, nagyon szuper tényleg! Még "kutyanyelven" is ki van írva egy-két dolog.
Le is fényképeztem, de most nem találom azt a képet.
Diego! Szerintem is.
-
proof88
addikt
nem zavar, és amúgy is imádom a kutyákat
-
niti
aktív tag
Ez szuper! Csak mobilról írok- olvasok most, és angolból sem vagyok sajnos valami jò, ezért nem olvastam el igazán a cikket. De az ötlet fantasztikus! Igazából kézenfekvő is lenne. Pont ma gondolkoztam rajta, hogy ha megtehetném, biztos nyitnék egy kutyás strandot! Ott a dog beachen bemehet a gazdi is? Én itt magyarisztánban egyszerűen nem tudok olyan helyet, ahol idegeskedés nélkül legálisan és biztonságban együtt strandolhat kutya és gazdi. Márpedig Rafi egyedül nem mer úszni, csak a parttól hozzánk, majd velünk vissza
Köszönöm a válaszokat, várok még sokat!
Kristino: nyilván nem megyünk oda, ahol más horgászik... A víz meg olyan 28 fokos lehet -
JetiRulez
őstag
Egyáltalán nem zavar. Nem halálosan fertőző, hogy távol kelljen tartani.
-
keIdor
titán
Nem zavar. Különben is a kutya gyakran tisztább, mint az emberek.
-
Krisinto
őstag
Hát..ha éppen ott horgásztam volna és fürdetted volna a kutyát először megkértelek volna szépen,ha esetleg másodszori felszólításra sem ment volna,akkor elküldtelek volna melegebb éghajlatra
De mivel nem voltam ott,ezért akár mindketten fürödhetetek volna,úgy is jó hideg a víz
-
Diego!
senior tag
Nem zavarna...sőt...
talmida: Ez nagyon jóó
-
Sonec
tag
Engem nem zavar
-
ferensz
senior tag
Múlt szombaton az agárdi szabadstrandon fürdettek egy kutyit, de ott sem volt az ég egy adta világon senkinek baja vele, szvsz én még játszottam is egy kicsit az ebbel. Tele van a víz halakkal egyébként is, meg ki tudja mik eshetnek bele a nádasos részeken, szerintem oly nagy mértékben nem okozhat senkinek semmit, ha belemászik.
-
talmida
Közösségépítő
Nálunk így oldották meg (egy öbölrészt lezártak csak kutyáknak
A parton van zuhanyozójuk is a kutyáknak.
Így senkit nem zavar, és a kutyik is élvezhetik a vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ez egy körkérdés, és indoklást is szeretnék kérni Ma megúsztattuk kicsit Rafit a Szelidi- tóban. Nem zavart senkit, nem...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest