Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz energiezolee #239 üzenetére
Ez nem biztos, hogy fw fuggo, nekem a gyari se allt vissza lehet hogy lelke van
Tipp: probald meg, hogy lehuzod mindenrol, de tenyleg mindenrol, nyomod, es ugy adsz neki aramot ujra. Nehany eszkoznel nekem bejott, itt meg nem probaltam.Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
suste
veterán
válasz energiezolee #239 üzenetére
1: a mi általunk írt reset funkciókat még nem próbáltam ki a nexx-en (majd meglesem most), de bebootolt állapotban csináltad?
2: amikor nyomod a gombot, akkor villog a led másodpercenként? (kéne)
3: ha csak a factory reset a cél, akkor azt luciban és 9092-n is meg lehet könnyen csinálni
4: ha megcsináltad az ubootmod-ot, akkor indulásnál 3mp-ig nyomott reset az uboot-os felületre visz...[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #245 üzenetére
akkor spi-vel írod bele, vagy openwrt alatt?
mindegyik macerás kicsit (kinek mi )
az rémlik, hogy valamelyik uboot és a CC együttes esetén nem is indult el a nexx
meg volt gondja a failsafe-fel másnak is, de én még szerencsére nem tapasztaltam (1iken gyári uboot van de fix beállítással működik, a 2. játszóson meg moddolt uboot )majd jelezz vissza légyszi, hogy milyen uboot-ot pakoltál fel és mi lett az eredmény
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #247 üzenetére
ok majd jelzek én is (mindjárt ki is próbálom mert kiváncsi vagyok rémlik mintha már mégis csináltam volna valamelyiken resetgombos "networkreset"-et)
azt olvastad itt, hogy a normál mód is macerás?
vagy esetleg visszarakhatod a gyári fw-t is, ha az meg van[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #247 üzenetére
test:
-gyári uboot-os nexx3020,
-suste/headless@OpenWrt@0.8.3@2016-11-25 frissítéssel, (a legfrisebb javítással is tuti menni fog)
-kb 16mp resetgomb (ugye 10-15-ig van a networkreset)
factory reset megtörténtszóval ha bebootol a nexx, akkor működnie kell a resetgombnak
de ha valamit nagyon elmókol az ember (pl törli a bin vagy más fontos mappát), és nem is indul el, akkor lehet probléma a failsafe hiányamajd a moddolt uboot-ost is meglesem, de igazából ott nincsen gond, mert legfeljebb újrahúzod az fw-t
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz energiezolee #252 üzenetére
Régen írogattam (nem itt) szösszeneteket, ha lesz időm hétvégén, összerakom pár sorban nulláról.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
suste
veterán
válasz energiezolee #252 üzenetére
a gombhoz még annyit, hogy a ledet sajna nem villogtatta nálam sem, így magadban kell számolni vagy órát lesni
uboot felrakás:
kétféle readme van fent
1: az eredeti leírás: [link], amiben annyi a hiba, hogy a link rossz, de a leírás mellett ott van a bin is
ez ugye saját webszerveres beüzemelést és onnan való feltolást ír le2: a saját leírás: [link], ahol mint kiderült az a rossz a v2.1-ben, hogy nincsen a gyári fw-ben md5, így vagy kamikaze módon felrakod ellenőrzés nélkül valamelyik saját szerverről (nem ajánlott), vagy pedig letöltöd egy pendrive-ra, pc-n leellenőrzöd, bedugod a pent a nexx-be, és onnan feltolod a "v1.2 + v2.2:" szerint
(a pen pontos csatolási mappáját nem tudom, de valami "media" mappa rémlik)a privátban küldött fw-t nézted esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz energiezolee #255 üzenetére
melyik reset fájlt nézed?
mert a gyári openwrt-s az ki van iktatva, és helyette van a miénk ( /etc/hotplug.d/button/25-wifi_umount_reset)
a factory reset vége természetesen egy újraindulás, amikor már alapról indul el a rendszer -
suste
veterán
válasz energiezolee #257 üzenetére
a "networkreset" is hasznos lehet, mert egy rossz vagy az adott hálózathoz nem illeszkedő hálózat beállítás miatt nem kell full reset (pl dhcp switch)
ilyenkor csak a network, dhcp, firewall állítodik vissza az alapbeállításra (a wifi nem!), és ha mondjuk valaki előre gondolkodik és csinál mini mentéseket a különböző beállításairól a 9092/setup/basic/quickconnect/Backup-Restore Network Status alatt, akkor ott rögtön visszatölthet egy választott mentést
ezt én sokszor használom a játszós nexx-en es a tplink710-esemen, mert így nagyon gyorsan beüzemelhetem a routert mobilról, olyan helyeken ahol már egyszer mentettem (lényeges hogy wifi kikapcsolás kivételeknél legyen felvéve az AP, így a resetgomb egyszeri megnyomásával kikapcsolható a kliens wifi, és így a repeater/wds beállítás sem teszi wifin elérhetetlenné a routert.... -
suste
veterán
válasz energiezolee #643 üzenetére
"--force-depends" kapcsolóval próbáld meg kézzel
-
suste
veterán
válasz energiezolee #645 üzenetére
és próbáltad használni a csomagokat?
működik amit szerettél volna?(#646) Vigyorka
és milyen ez az új uboot?
MAC cím csere, cpu tuning meg a többi extra működik? -
suste
veterán
válasz energiezolee #650 üzenetére
akkor a függő csomagokat is tedd fel kézzel a force kapcsolóval....
-
suste
veterán
válasz energiezolee #652 üzenetére
1: felmész a webre, és megkeresed azt a mappát, ahonnan letöltötte azt a csomagot amit feltettél a force kapcsolóval
2: van egy "package" fájl, amit letöltesz, és belenézel pl totalcommanderrrel, megkeresed a csomagot
3: a "dependencies" sorban ott lesznek a függőségek -
suste
veterán
válasz energiezolee #656 üzenetére
Az usb-core szerintem eleve fent volt, azt kár rátolni.
A hibaüzenetben nem tudok segíteni -
energiezolee
aktív tag
válasz energiezolee #658 üzenetére
Sikerült megcsinálni! Feltettem a gyári openwrt-t (15.05.1), csináltam rajta netet, letöltöttem a kmod-usb-net-rndis-t, ami letöltötte magának a további szükséges csomagokat és rádugva a telót azonnal működött az tethering...
[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
Zirowe
nagyúr
válasz energiezolee #664 üzenetére
Köszi, akkor szerintem nemsokára belekezdek.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Digger
senior tag
válasz energiezolee #664 üzenetére
Sajnos az enyém is kh-s lett!
Mit értesz a szerelhető USB alatt?
Tudsz nyomni egy linket rá? -
Zirowe
nagyúr
válasz energiezolee #668 üzenetére
Oh, én alapvetően arra gondoltam, hogy két megfelelő usb kábelt levágok és ráforrasztom.
Pin layout-ot tudnál küldeni esetleg a két usb-re?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
suste
veterán
válasz energiezolee #673 üzenetére
Luciban állítottad be?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz energiezolee #680 üzenetére
pár hete még ment, én usb kulso hdd-re hasznaltam, aramszunetekre nem nagyon akart visszajonni jol se a megosztas, se a dlna. most egy olcso tvbox van helyette coreelec alatt, az adja fel a tobbi tvboxnak is.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
azbest
félisten
válasz energiezolee #680 üzenetére
úgy látom továbbra is támogatott openwrt alatt [link]
Mostanában nem nagyon kellett külön kis uti router, akkor szoktam elővenni egyiket, ha valahol saját kis hálózat kell. Bár mostanság van, hogy eleve a mobilnet routert viszem magammal. Ami sajna buta és csak gyári fw-je van, de arra jó, hogy netet adjon és lássák egymást rajta át a gépek.
Létezik már 25 dolcsi körüli fapados 4g router is, de sajna ahhoz nincs openwrt tudtommal. [link]
Komolyabb otthoni hálózatnak meg AC-s wifit használok, ami sokszoros sebességet tud ehhez képest.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest