-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
"Melyik topicba tegyem fel a kérdést te írtad hogy ez nem nas hoz tartozik ez a kérdés."
Erre írtam, hogy "szerinted"? Szerintem egy T-home-os topicba....
A nas-ban 21-en van a port, nem pedig valami máson?
Belső hálón látszik a nas ftp-je?
A portforward szabályt elmentetted? Látszik is a listában?
A szabályban a wan start és end részt ugye NEM töltötted ki?![ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
T-home-os routerben a dyndns be van állítva?
Simán ip-vel próbáltad (tehát nem dns címmel)?
T-home esetében kívülről próbálod vagy belülről (Külső hálózat = pl. mobilnet)"címmel simán elérem de viszont a T Homos rutettel nem.
Rádugtam direkt a T Homos ruterre de ott se jött össze."" vagy melyik topicba rakjam fel a kérdést?"
szeritned?
A sikeres külső elérésnek két feltétele van.
1. Publikus ip: Ez elvileg adott a T-nél.
2. megfelelően végrehajtott portforward.
+ opcionálisan valamilyen dinamikus dns szolgáltató, de ez nem elengedhetetlen feltétel. Az első kettő viszont igen.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ha ez a portforward (esetleg virtual server néven fut) akkor igen, de a fenti beállítás (az hogy beírod hogy ftp) nem elég. FTP portja TCP 21. Ill. ki kell tölteni a lan host részt is. Itt adod meg, hogy melyik gépre dobja tovább a router a kintről érkező kérést.
Tehát:
WAN start port : 21
WAN end port : 21
LAN host ip address: ide jön a nas statikus ip címe
LAN host start port: 21
LAN host end port : 21A statikus ip-n nagy a hangsúly. A routerben vagy beállítod a static dhcp alatt a nas mac címét, hogy állandóan u.a a címet kapja, vagy a nas-ban állítasz olyan címet kézzel, amit a router soha nem oszthat ki más eszköznek.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
már megint a t-home.... és ez nem is idevágó nas-os kérdés. Egyszerűen user error
Tehát van a net -> t-home-os router -> saját router -> eszközök?
Ha igen, a t-home-os routerben portforward a saját routerre , majd ott ismét egy portforward az adott eszközre.
Ezzel csak egy gond van , a dupla natolás. Ebben a felállásban azt javasolnám, hogy a t-s routerből kijövő kábelt a saját router lan portjára dugd. (előtte megfelelő lan címet adva a saját router lan interfészének. Ha a t-s 192.168.1.1, akkor a saját router 192.168.1.2).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jaaa, hogy Win! Arra ott a mellékelt (vagy letölthető) CD. Azzal nem csak beüzemelni lehet a NAS -t, hanem a csatolásban is segít. Én a Volume1 -et csatoltam vele. Ez a teljes tár, alatta megtalálod az összes megosztást. TotalCommanderben is ott lesz a meghajtó.
TV -ben nem tudok segíteni, mert nincs smart TV -m. Android miniPC -t használok. Ez egy pendrive -nál kicsit nagyobb kütyü, ami bármilyen HDMI kompatibilis TV -hez (vagy DVI adapterrel monitorhoz) csatlakoztatható. Ennél a módszer ugyanaz, mint PC -n (SMB, CIFS, WEB), vagyis nincs szükség a NAS médiaszerver funkciójára. -
törölt tag
A start menüben megtalálod a hálózati meghajtók csatlakoztatására szolgáló programot. Az felismeri az SMB megosztásokat a belső hálón. A kívánt megosztásnál rákattintasz a mount gombra és már csatolta is. Ezután a DoubleCommanderben megtalálod a mountolt meghajtót és azt teszel a fájlokkal, amit akarsz. Ugyanúgy, mintha a laptop vinyóján lenne. Oprendszert nem írtál, így abból indultam ki, hogy ha csak annyi az infó, hogy laptop, akkor másnál is az a természetes, hogy Puppylinux fut rajta.
-
Tonyk
veterán
"Most ismerkedek ezzel a Twonky Media Server rel ebbe be lehet állítani azt hogy hol nézze a fájlokat?"
Be. Van neki böngészős kezelőfelülete. : ip:9001
"És milyen kiterjesztést játszik le?"
Nem a nas játsza le, hanem pl a tv.
"Vagy azt hogy tudom megcsinálni hogy a torrentek között tudjak keresni és onnan tudjam lejátszani?"
Be kell neki állítani a torrent mappát a Médiakiszolgáló - Megosztások közzététele alatt.
"laptopra mit rakjak fel hogy a NSA tárolt filmeket meg ilyesmiket meg tudjam nézni ?"
Semmit.
"A média szerver az fut milyen lejátszó program kell?"
Semmilyen.
Hálózati helyek között megtalálod a nas-t. Onnét simán le lehet játszani azzal amivel eddig játszottál le videókat.
-
Tonyk
veterán
"Ha lekapcsolják vagy kikapcsolják a nast vagy elmegy az áram akkor egy bizonyos mappát a következő bekapcsoláskor letörli azt a mappát."
pl.:
létrehozol egy fájlt: /ffp/start/torles.sh
tartalma:
!#/bin/sh
if [ -d /valahol/konyvtarnev ]; then
rm -r /valahol/konyvtarnev
fimegnézi, hogy létezik-e a könyvtár, ha igen törli. Ha nem szükséges az ellenőrzés, akkor csak az első soron kívül (!#/bin/sh) csak ez van még benne: rm -r /valahol/konyvtarnev
futtathatóvá teszed: chmod a+x /ffp/start/torles.sh
Minden induláskor lefut.
"Be tudom azt állítani hogy az egyik merevlemez tartalmát tükrözzem a másikra?
Ha igen akkor hogyan? Tudom hogy a RAID erre való"Ha tudod, akkor miért kérdezed? Erre való, ezt csinálja. Nincs mit ezen túlragozni. RAID 1, oszt jónapot..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN