- sziku69: Szólánc.
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
válasz
#40553216 #79 üzenetére
Kifutottam az időből...
"Egy kérdésre válaszolj: mit kezdenél mondjuk a mostani magyarországi helyzetet figyelembe véve azon a mondjuk egymillió dolgozón kívül mindenki mással, akiknek semmi lehetőségük megtakarításra, és az ezen alapuló öngondoskodásra?"
Ezt pontosan hogy érted? Mert arról van szó, hogy nem lesz nyugdíj... Most ki gondoskodik róluk? Nem értem. A helyzet mai állása szerint arról van szó, hogy SEM ŐK, sem azok, akik tudnának gondoskodni magukról nem kapnak semmit. Vagy lényegesen kevesebbet csak.
Megszüntették a magánnyugdíj pénztárat, mert állítólag rosszul gazdálkodtak. De erre nem ez a megoldás. Azt kellett volna mondani, hogy INNENTŐL KEZDVE csak az MNB-be lehet tenni a nyugdíjcélú megtakarítást, a mindenkori jegybanki kamatra, és ezért a pénzért az állam kezességet vállal. Ennyire egyszerű. Akkor nem lett volna kockázatos befektetés.
Azonkívül, volt 50 év, hogy megtanuljuk, ez a közösbe megy minden hova vezet. Akkor sem működött, most sem fog. Aminek nincs gazdája, az szépen tönkremegy és elveszik.
Ez pont olyan, mint a devizahitelezés, amit említettél. Egyrészt a devizahiteleket ez a kormány engedélyezte még 2001-ben. Az más kérdés, hogy pont a kormányváltás után futott fel, de ez a 19 meg az egy híján húsz esete. És még ez se lett volna baj, ha BÁRMILYEN biztosíték lett volna a rendszerben, ahogy nem volt, mert nulla indulóval osztogatták a hitelt. Ezt nem lett volna szabad. Mint ahogy azt sem, hogy megengedték a bankoknak, hogy 7-8%-os kamatot számoljanak pl a svájci frankra még akkor is, amikor annak nulla volt a svájci jegybanki kamata. Stb, stb. Érdemes ezeket is figyelembe venni. -
E770
aktív tag
-
Fryskitt
addikt
válasz
#40553216 #79 üzenetére
Sajna butaságokat beszélsz. Osztrák barátom nyugdíja a mai szinteket előre vetítve 2900 euro. Van még ezzel kapcsolatban kérdésed? Csak mert szerinted mindenhol így van, mint itthon. Hát nem.
Amúgy ha megfigyelted, nem voksoltam se balra, se jobbra. Itt mindkét fél folyamatosan elkúr valamit. Azt viszont nem értem teljesen, hogy miért kell védened bárkit is, ez politikai hovatartozástól TELJESEN FÜGGETLENÜL egy teljesen igazságtalan rendszer. Vagy én gondoskodom magamról, és akkor pusztán rajtam múlik, hogy mire jutok, vagy a mindenkori állam kezeli a nyugdíj és egyéb szociális kiadásokat, de akkor vállalnia kell azt, hogy a "jó időszakokban bespájzol", a rosszakban pedig a tartalékból kompenzál. Megvan, hogy mit jelent a felelősségtudat? Nincs itt szó sem bal, sem jobb oldalról, hanem egyszerűen van egy társadalmi igazságosság, amibe ez nem szabadna, hogy beleférjen.
Őszintén sajnálom, hogy a politikai demagógia (mindenkét oldalról, ezt nem győzöm hangsúlyozni) oda vezet, hogy emberek a saját maguk érdekeit is figyelmen kívül hagyva elkezdik szajkózni, amit valahol hallottak. Részemről persze tarthatod ezt a rendszert igazságosnak, a te életed, de én pont lesz@rom, hogy bal vagy jobb, szeretném megkapni a jussom abból, amiért dolgozom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Lexus, Toyota topik
- Formula-1
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Szólánc.
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest