Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

Nálam sajnos a stereo Bluetooth fülesek leszerepeltek. Épp a napokban kért egy kolléga tanácsot hogy vegyen-e ilyet. Mondtam neki hogy próbálja ki de ha kicsit is igényesebb minőség terén akkor nem fogja szeretni az SBC kodek hangját. Engem főleg a zene komplexitásával/amplitúdójával együtt hallhatóan megnövekedő fehér zaj idegesített a magas tartományban. Főleg az Android-ban lévő enkóder valami borzalmas minőségű ilyen szempontból. (Ráadásul Google-nél tudnak is róla de évek óta le**arják) Illetve gondoljunk bele hogy eleve egy tömörített mp3-mat teszel a mobilra, amit utána még tovább tömörítesz. Az SBC az MPEG Layer-II kodek tovább butítása (20 éves kodek) és legjobb esetben is csak 345kbps-et tud, ha a rádiós körülmények ideálisak.

apt-X-es megoldásokat még nem tudtam kipróbálni. Azok elképzelhető hogy már rendben vannak, ha lossyWAV vagy ehhez hasonló minőséget tudnak elérni ennél a bitsűrűségnél. Kicsit idegesítő hogy ezeket az apró információkat nem feltétlenül tüntetik fel a termékek dobozán. Igaz a legtöbb vásárló nem is érti miről van szó.

Új hozzászólás Aktív témák