Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Terepen a föl-le futás miatt nemigen lehet pontos, mikor fél-egy méteres változó szintkülönbségek vannak. A gördülőnél természetesen merev kerékkel kell mérni, nem kerékpárral, hanem végigtolva szépen a mércét...
Utat privátban leírom, mert nem annyira egyszerű.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Fogadjunk, hogy nem! Fotoszenzorok nélkül simán lemenne az útról előbb-utóbb a kocsi. Mutass olyan térképet, ahol a pár centis pontosság valós! Ja és ugye az elején két centi korrekciók nélkül hamar két méter, majd két kilométer lenne...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem kötekedésképpen, de azt eddig is tudtam, hogy minél nagyobb az antenna, annál jobb a vétel...
Nem értem, mire jó a pár centis pontosság alap felhasználóknál. Térképészet, tüzérség, esetleg versenyszervezésnél lehet talán szükség ilyenre, de pl. a Google térképen (így persze a Waze-n is) és az Útinform térképén sem szerepel máig egy februárban átadott új út, pedig mindkét helyre jelentettem és nyilván nem csak én. Több kilométeres útról van szó. Épületet gondolom nem mernél azért kitűzni ilyen pontossággal, a térképeken meg mint mondtam esélytelen ezt számon kérni. Útvonalat felmérni meg gördülő méréssel sokkal egyszerűbb. Mondjuk azt megnéztem volna, ahogy úszol a cuccal a Balatonban, de gondolom olyan nem volt...
Ja és mondjuk a terepviszonyok nyilván durván el tudják torzítani az ilyenfajta mérés pontosságát a gördülő méréshez képest.
Buckás terepen nyilván nagyon.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- Telekom mobilszolgáltatások
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok