Hirdetés

2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mustaros


Mustaros
aktív tag

Sajnos nem egyedi eset.. 2-3 szorosát is fizetheted, ha észreveszed és írsz az ügyfélszolgálatnak, akkor visszakapod, ha nem vetted észre, akkor jól jártak.. szomorú! :(((

(#2) Avicularia válasza Mustaros (#1) üzenetére


Avicularia
veterán

Régóta nem értem Magyarországon, hogy miért kell bonyolítani az automata tankolást, hogy meg kéne saccolnom mégis mennyi megy a tankba, aztán ha nem sikerült akkor jóváírják a pénzt vagy mi.
Nálunk lecsippantom a kártyát, pinkód utána leemelem a pisztolyt és annyit tankolok amennyit jólesik. Tankolás kezdetén befoglal 2000 sek-et (kb.70K huf) a kártyáról, majd mikor helyére rakod a pisztolyt akkor levesz annyi összeget amennyit tankoltál és az 2000-as foglalást feloldja. Ha nincs 2000 sek a kártyádon, akkor a bank befoglalja a rajta lévő teljes összeget és ha többet tankolnál mint amennyi pénzed van, akkor mikor elfogy a pénz a kártyáról nem ad több üzemanyagot.
Igaz itt 10 kútból 9 automata.

[ Szerkesztve ]

(#3) flegga92 válasza Avicularia (#2) üzenetére


flegga92
senior tag

Itt is így megy, csak te választod ki a max összeget. Én pl ha teli szeretném tankolni akkor beírok 30k-t, ezt zárolja a bank. Kattan a pisztoly mondjuk 25K-nál akkor levesz 25K-t és oldja a 30K-s zarolást.

(#4) Avicularia válasza flegga92 (#3) üzenetére


Avicularia
veterán

Párszor tankoltam otthon automata kúton és nem értettem minek kell megsaccolnom mennyit szeretnék tankolni. Meg valami jóváírásról írtak ha többet állítanál be mint amennyi befér a tankba.

(#5) Victoryus válasza Avicularia (#4) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Mert utólag sokan nem fizetnék ki :)

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#6) flegga92 válasza Avicularia (#4) üzenetére


flegga92
senior tag

Gyanítom azért, mert maradiak az emberek. Ha levenne mondjuk fixen 50k-t sokakat eltántorítana, mert "mivan ha mégse oldja a zárolást csak 3 nap múlva". Nem kell itt saccolni, beírsz egy magas összeget és kész. Sőt a legtöbb amutómatán vannak előre beállított összegek csak egy plusz gombnyomás. Nekem is jobban tetszik ez a rendszer, mert mi van ha csak 10k-ért akarok tankolni és tök jó, hogy megáll magától.
A jóváírásos dologgal a KP-s fizetésnél találkoztam. Ott általában nem tud visszaadni az automata ezért egy kupont nyomtat amit legközelebb fel tudsz használni. Viszont azzal csak óvatosan, mert van ahol 30 napig lehet beváltani.

(#7) Avicularia válasza Victoryus (#5) üzenetére


Avicularia
veterán

Nálunk nem kell megsaccolni és mégsem tudsz fizetés nélkül tankolni. Leírtam, hogy működik feljebb. Ha elfogyott a pénzed, leáll a kút és nem ad több naftát.

(#8) Avicularia válasza flegga92 (#6) üzenetére


Avicularia
veterán

Lehet a kp-s fizetéssel kevertem akkor, jó pár éve volt hogy otthon tankoltam automata kúton.

(#9) kcsa válasza Avicularia (#2) üzenetére


kcsa
veterán

"Tankolás kezdetén befoglal 2000 sek-et (kb.70K huf) a kártyáról, majd mikor helyére rakod a pisztolyt akkor levesz annyi összeget amennyit tankoltál és az 2000-as foglalást feloldja. "

Lényegében pont ez történik az Auchan kúton is, de minimális bonyolítással: a foglalt összeget te tudod megválasztani, (5-10-15-20khuf), majd ezt a tranzakciót feloldja, és terheli a kisebb összeget. Ezért is rejtélyes számomra amit a posztoló tapasztalt.

Ausztriában jártam egyszer úgy, amit kábé te írtál le, azzal a csavarral, hogy az első magasabb összegű foglalást vagy három napig nem oldotta fel, persze a kisebb összeget is beterhelte, akkor mondjuk nem voltam boldog.

(#10) Avicularia válasza kcsa (#9) üzenetére


Avicularia
veterán

Kb.15 éve mikor még nem volt svéd kártyám és magyart használtam nekem is ez volt, csak én nem néztem és a harmadik tankolás után kiírta hogy nincs pénz a kártyámon. Aztán vagy 3 hétig volt befoglalva és úgy kellett felhívni a magyar bankot, hogy csináljanak már végre valamit. Azóta már nincs ilyen gond, lehet külföldi kártyával is gond nélkül tankolni.

(#11) Krugszvele válasza flegga92 (#6) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Nem ismerem a te ismerősi köröd, de az én ismerősi körömben 10 emberből 8-nál nem tudna 50k-t befoglalni, mert egyszerűen nincsen annyi egyenlege :) Ez ilyen magyar megoldás, direkt csóringereknek.

"De tulajdonképpen jelenleg kinél van a pénzem?" Milyen pénzed? :D Kölcsönadtad a banknak, ő meg megígérte, hogy ha kell, akkor visszaadja. Nincsen pénzed. A banknak van.

(#12) Mustaros válasza kcsa (#9) üzenetére


Mustaros
aktív tag

Magáról a curve kártyával kapcsolatos problémát írta meg.
Elmész a spárba venni ezt azt, kasszánál kereken 10e Ft a végösszeg.
Érinted a kártyát, sikeres tranzakció, curve applikáció mutatja értesítésben, hogy 10e Ft vásárlás.
Otp applikációban meg azt látod, hogy 20e minusz..

(#13) kcsa válasza Mustaros (#12) üzenetére


kcsa
veterán

És ezzel hol írtam én ellentétest? :)

(#14) nyunyu


nyunyu
félisten

Ez nem úgy működik, hogy a kártyás tranzakció pillanatában lefoglalódik X összeg a kártyádról, aztán ha a kártyatársaság (Visa/Mastercard/etc) pár nappal később megküldi az elszámoló fájlt a számlavezető bankodnak, akkor oldódik fel a zárolás, és akkor könyvelődik le a ténylegesen kifizetett összeg, ami az elszámoló fájlban jön?

Nyilván normál kártyás fizetésnél a pénztárgépen látható tényleges összeg szokott lefoglalódni, aztán pár nappal később elszámolódni, ott nincs különbség a befoglalt és a később elszámolt összeg között.

De pl. autókölcsönzésnél, szállásfoglalásnál nem esik egybe a kettő, hanem előre terhelnek valamennyit, aztán utólag számolják el, hogy mennyi lett ténylegesen elhasználva belőle.
Ott a kettő különbözetét napokig-hetekig nem tudod másra használni, mert zárolva van a számládon, és csak az elszámoláskor oldódik fel.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#15) sanp


sanp
tag

Ne aggódj, én már többször jártam így automata kútnál Curve-vel. Zárolja azt a 4xxxx összeget majd néhány nap múlva amikor ténylegesen végbemegy a tranzakció már a valós összeget vonja le, neked semmi dolgod nincs.

(#16) Mustaros válasza kcsa (#13) üzenetére


Mustaros
aktív tag

Akkor félreértettem.

(#17) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Emailt ilyenkor nem a banknak, hanem a PSZÁF felé (vagy ami most az) valamit... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#18) Mr. Y válasza sanp (#15) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm a visszajelzést. És ilyenkor a Curve account-ra megy vissza a pénz, vagy visszautalja az OTP-nek? Mert nálam a két számla össze van kötve, és előbbin általában nem tartok összeget.

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#19) Silent77 válasza Mr. Y (#18) üzenetére


Silent77
veterán

OTP-re fog visszamenni.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#20) D1Rect válasza Avicularia (#2) üzenetére


D1Rect
félisten

De csodás is lenne ez.

Az egész tankolást utálom, úgy mindenestől, de az, hogy végén be kell mennem és "hanyaskút", "hűségkártya", "most ha 42 liter prémiumot tankolsz Holdtöltekor, akkor sorosláson vehetsz részt ahol egy balatoni fürdőköpenyt nyerhetsz", "nincsenkártyád, csinálhatunk", "de csak az alkalmazást kell letölteni", "ha lenne kártyád, akkor most a tankoláskor jóváírtunk volna literenkét 2 törpésnyomdát", "akciós a kávé növényi tejjel", "számlát kérsz?".

Én csak egy kis dinólöttyöt kérek bazeg.

(#21) kcsa válasza D1Rect (#20) üzenetére


kcsa
veterán

Auchan kút pont ilyen, senki nem kérdez semmit, nem kell bemenni sehova. De a MOL appjában is van lehetőség csomó kútnál előre fizetni és akkor be se kell menned. (a jutalékokat a számlaszámomra kérem a cégektől :D)

(#22) D1Rect válasza kcsa (#21) üzenetére


D1Rect
félisten

"Szia! Hármaskútnincsenkártyámnemszeretnékártyátnemkérekszámlátnemszeretnékmástermkéremazakciótviszontbankkártyávalfizetek."

Persze még erre is megkérdezi, hogy "hátbiztosnemkéredazingyenkávét".
De, csak azt, másra se vágyok 21 óra után.

Ha IKEA-ba megyünk, akkor szoktam auchan kútnál tankolni, egyébként nagyon kiesik.
Alig várom, hogy itthon be tudjam dugni az autót és soha többé a közelébe se kelljen mennem ezeknek a helyeknek.

(#23) kcsa válasza D1Rect (#22) üzenetére


kcsa
veterán

"Alig várom, hogy... soha többé a közelébe se kelljen mennem ezeknek a helyeknek."

Szerinted miért vagyok ilyen jártas a témában? Én is rühellem ;]

(#24) Phülöp válasza D1Rect (#20) üzenetére


Phülöp
addikt

"Én csak egy kis dinólöttyöt kérek bazeg."

hát köszi
ez jó volt így reggelre

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#25) ncc1701 válasza D1Rect (#22) üzenetére


ncc1701
veterán

Látod, ezért praktikus ha kb 2-3 kútnál tankolsz. Engem ismernek, hetente tankolok, tudják, h céges kártya, és nem kérek semmit. Kb 2x köszönök, általában mire bemegyek, már csak húznom kell lefele a mol kártyámat. Max jópofizok kicsit a csajokkal, az meg belefér.

[ Szerkesztve ]

(#26) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

És a végén mondtad, hogy a curve anyádat? ;] /muszájvolt! :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#27) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket. Kis Update:

Kaptam ma egy levelet tőlük válaszul, melyben elmagyarázták, miért történt ez, valamint azt, hogy mindig meg fog történni, de pár napon belül korrigálják.

But who is watching the guardians?

(#28) Graphics válasza Mr. Y (#27) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Jó, de akkor a poszt értelmét vesztette, viszont aki Curve-val akart tankolni vagy épp készült ilyen kártyát használni .. már nem fog...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#29) alcsa válasza Mr. Y (#27) üzenetére


alcsa
senior tag

Miert tortent?

(#30) totron válasza Graphics (#28) üzenetére


totron
addikt

Egyrészt, másrészt felfoghatatlan számomra, hogy ha fórumra ír az ember, akkor miért E/1-ben működik. Még ha az érzelmiek el is viszik adott esetben a megosztás értelmét. Várom én is a megokolást a Curve részéről.

(#31) Phülöp válasza Graphics (#28) üzenetére


Phülöp
addikt

Posztot nem lehet update-elni a fejleményekkel?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#32) Mr. Y válasza Phülöp (#31) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Megtörtént

But who is watching the guardians?

(#33) lehella


lehella
senior tag

MOL kúton is megtörtént ugyanez a jelenség, mint az Auchanon. Rendben szokták korrigálni a problémát maguktól.

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#34) nefertiti95


nefertiti95
csendes tag

Bár tudtam volna, hogy ez lesz. Saját bőrömön végigéltem én is. Nyomorult fix 10 ezret beállítottam, (benzin+gázos autó, csak azért kell benya, hogy üzemi hőre melegedjen a motor úgyhogy ritkán tankolok keveset) aztán mennék tovább de mivel hó vége van, mondom lecsekkolom mennyi maradt a kártyán, megyek úgyis gázt is tankolni...látom, 43724 ft-al karcsúbb lett az amúgyis megtépázott számlám. El is öntött a laposfos, felhívtam az auchant, ugyanez, írtam a curve-nek az appon keresztül, semmi válasz. Na kövi reggel írtam nekik e-mailt is. Ki lettem oktatva, hogy hát ez tök természetes... Mondom dejó csak éppen senki nem figyelmeztet rá előre, én meg éhendöglök 10.-ig ha rajtatok múlik. 3. napja várom a csodát, és jön a hétvége, tehát mostmár nem lesz ebből huncut karnyevál. Talán kenyeret meg vizet majd tudok enni míg a curve-édesanyukája visszautalja a pénzemet, micsoda szerencse, hogy pont szeretem a kenyeret és a vizet. Na jó nem, van másik számlán megtakarítás, de mi lenne ha nem lenne? Auchan bácsiéknak nem lenne egyébként célszerű ezt a remek eshetőséget amúgy kiírni? Vagy legalább így van a supportnak létjogosultsága, hogy naponta x ilyen hülyét, mint én lerázzanak, hogy áh hát a curve már csak ilyen...

(#35) nefertiti95


nefertiti95
csendes tag

Btw itt amit nekem válaszolt a support:

"Thanks for getting in touch - I hope you're doing well!

I'm sorry to hear that you are having trouble with your petrol transaction. Please rest assured, as I will look into this for you.

You've been charged a higher amount because automated petrol pumps automatically charge you (and us) the full amount that you can buy, and then the cost is adjusted later for the amount you actually used.

We've decided that we'll pre-authorise Ft 43,724.00 if you are making a transaction to pay at the pump. This, however, will be settled later on once we have captured the full amount from the merchant.

It's similar to a hotel deposit, where you put down a larger amount to cover any costs you might incur, and then you are refunded after you leave the hotel. You should have already seen the amount adjusted to your account.

If the transaction still appears as pending on your bank account, please provide your bank with the RRN (Retrieval Reference Number): “blablablabla” and they’ll be able to locate the authorization and release any held funds.

Hope this answers your question. Looking forward to hearing from you."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.